Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Ομάδα-πρότυπο για τα δεδομένα της Γ΄ Εθνικής ο Αμβρυσσέας Διστόμου

Η ομάδα του μαρτυρικού Διστόμου, ο Αμβρυσσέας είναι η πρώτη ομάδα(ίσως και μοναδική) της Γ΄ Εθνικής που πραγματοποιεί προετοιμασία στο Καρπενήσι. Οι Βοιωτοί κατέφτασαν τη Δευτέρα 20 Αυγούστου και θα παραμείνουν έως τις 28 του μηνός, διαμένοντας στο Hotel Lecadin. Η δεύτερη εν τάξει αυτή τη στιγμή ομάδα του νομού, μετά τον Λεβαδειακό «χτίζεται» στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου.
Η ομάδα του Αντώνη Δρακόπουλου, που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία φέτος έχει αρκετά ανανεωμένο ρόστερ συγκριτικά με την περυσινή «παρθενική» εμφάνιση στον  4ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής, κατά την οποία τερμάτισε στην 6η θέση και αντιμετωπίζοντας το Βελούχι. Στο έμψυχο δυναμικό περιλαμβάνονται τα ονόματα των γνωστών στο Ευρυτανικό κοινό Κύρου Παπαβασιλείου και Δημήτρη Γούλα. Έργα πραγματοποιούνται στο γήπεδο του Διστόμου, ώστε να αφαιρεθεί ο πλαστικός χλοοτάπητας και να τοποθετηθεί φυσικός.
Οι Βοιωτοί έχουν ήδη δώσει δυο φιλικά «τεστ», μετρώντας ωστόσο λίγες ημέρες προετοιμασίας.
Ο Α.Π.Ο. Αμβρυσσέας Διστόμου ιδρύθηκε το 1928 από τον ιατρό Χριστόφορο Πετράκο και τον αθλητή του Ολυμπιακού Αναστάσιο Λιάσκο. Έχει πάρει το όνομα του από την Άμβροσσο(Ή Άμβρυσσο), που είναι αρχαία Φωκική πόλη στη θέση που βρίσκεται σήμερα το χωριό του Διστόμου. Χρώματα του είναι το κόκκινο και το λευκό. Αγωνίστηκε την περασμένη περίοδο για πρώτη φορά στη Γ΄ Εθνική(Πρωταθλητής Βοιωτίας το 2017), φτάνοντας στην παραμονή. Τη σαιζόν1982-1983 ο Αμβρυσσέας αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Ερασιτεχνικής, την μετέπειτα Δ’ Εθνική αντιμετωπίζοντας ομάδες από Αθήνα και Κρήτη με πολύ καλή παρουσία. Πρόεδρος του είναι τα τελευταία χρόνια ο Ηλίας Καβαλαγιός.

Με 19 ποδοσφαιριστές
Την αποστολή των Βοιωτών που αγωνίζονται στη Γ΄ Εθνική αποτελούν οι ακόλουθοι 19 ποδοσφαιριστές: Ιωαννίδης, Παπαβασιλείου, Στασινόπουλος, Καραλής, Φιλίππου, Αντωνιάδης, Ζυγογιάννης, Τέλλος, Γούλας, Βλάχος, Τοπάλι, Χαραλαμπίδης, Δήμου, Αντωνίου, Μανιδάκης, Σείτι, Βαφειάδης, Σένκα και Ντάνιελ.
Αρχηγός αποστολής είναι ο παράγοντας Γαρύφαλος Πετράκος. Το τεχνικό επιτελείο αποτελούν οι: Αντώνης Δρακόπουλος(Προπονητής), Χρήστος Περγαντίνας(Γυμναστής), Μάκης Τσανίδης(Προπονητής τερματοφυλάκων) και Παναγιώτης Καστρίτης(Φροντιστής).

 
Tο πάρε-δώσε

Συνεχίζουν: Κύρος Παπαβασιλείου(Τερματοφύλακας), Θανάσης Τέλλος(Αμυντικός), Μάριος Αντωνιάδης(Αμυντικός), Δημήτρης Γούλας(Αμυντικός), Δημήτρης Βλάχος(Μέσος), Παναγιώτης Μανιδάκης(Μεσοεπιθετικός), Βασίλης Βαφειάδης(Επιθετικός)







Ήρθαν: Γιάννης Ιωαννίδης(21, τερματοφύλακας, Κιλκισιακός), Γιώργος Ζυγογιάννης(24, αμυντικός, ΑΟ. Θήβα), Δημήτρης Στασινόπουλος(25, αμυντικός, Λουτράκι), Κώστας Καραλής(22, αμυντικός, Α.Ο. Θήβα), Γρεγκόρ Τοπάλι(26, μέσος, Α.Ο. Καρδίας), Θοδωρής Χαραλαμπίδης(26, μέσος, Αστέρας Ιτέας), Ηλίας Δήμου(28, μέσος, Φωκικός), Γιάννης Αντωνίου(24, μέσος, Αστέρας Ιτέας), Τζόι Σείτι(22, μεσοεπιθετικός, Αστέρας Ιτέας), Παναγιώτης Φιλίππου(29, μεσοεπιθετικός, ΠΑΟΚ Κόκκινου)

Έφυγαν: Πέταρ Ντέντσεβ, Ηλίας Μεταλλινός, Θωμάς Γιαλαμίδης, Θανάσης Μαργαρίτης, Παύλος Βαγγελή, Άριαν Κότσι, Πιέρ Καλαγκάνης, Ραφαήλ Σούκιας, Ντάριο Τέγες, Λεωνίδας Κωστούλας, Γιώργος Πουλάκος, Μάρκος Πάουλο Ντο Σάντος, Πέτρος Μπαλτάς, Παναγιώτης Μπότσης, Χάρης Κυπραίος, Γιάννης Σχίζας

*Στην προετοιμασία λαμβάνουν μέρος και ο 21χρονος μέσος Λέοναρντ Σένκα(Έπαιξε πέρυσι στον Α.Ο. Θήβα ως δανικός από τον Λεβαδειακό) και ο Κροάτης υπό δοκιμή Ντάνιελ.



Με Δρακόπουλο στο «τιμόνι»
Τα «κλειδιά» της τεχνικής ηγεσίας δόθηκαν στον Αντώνη Δρακόπουλο(Φωτογραφία). Ο 50χρονος έχει καθοδηγήσει τον Νέστο Χρυσούπολης(Τελευταία του ομάδα), τον Ρούβα, τον Οδυσσέα Αναγέννησης, τον Κεραυνό Κερατέας, τον ΠΑΣ Πρέβεζα και τον Α.Ο. Χανία, έχοντας διατελέσει βοηθός προπονητή του Πανηλειακού και του Πανιωνίου.
Γυμναστής είναι ο Χρήστος Περγαντίνας, προπονητής τερματοφυλάκων ο Μάκης Τσανίδης και φροντιστής ο Παναγιώτης Καστρίτης. 


Οι δυο «δικοί» μας

 












Ο Θεσσαλονικιός πρώην τερματοφύλακας του Αιόλου Κύρος Παπαβασιλείου(Φωτογραφία αριστερά) θα αγωνίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Δίστομο. Επανήλθε από τραυματισμό ο Δημήτρης Γούλας(Φωτογραφία δεξιά), που κατάγεται από τη Γρανίτσα και αποτελεί εσωτερική μεταγραφή. Στο Δίστομο έπαιξε πέρυσι το πρώτο μισό της περασμένης περιόδου και ο Βασίλης Μεταξούλης, γνωστός για το διπλό πέρασμα του από τον Αίολο.

Σώθηκε στο φινάλε 
Στην πρώτη του παρουσία στη Γ΄ Εθνική το Δίστομο τερμάτισε στην 6η θέση και πέτυχε την παραμονή του, συγκεντρώνοντας 37 βαθμούς(11 νίκες-4 ισοπαλίες-9 ήττες και τέρματα 30-26). Ο Λεωνίδας Κωστούλας που συνεχίζει στο Ύπατο σημείωσε 12 γκολ.
Από την τεχνική ηγεσία πέρασαν οι: Δημήτρης Σκουνάς, Ηλίας Λιόντος και Μίκι Τσίρκοβιτς.
Αντιμετώπισε το Βελούχι, κερδίζοντας το 3-1 εντός έδρας και 3-0 στο Καρπενήσι.  Χρησιμοποίησε το γήπεδο Άσπρων Σπιτιών και αυτό του Διστόμου, το οποίο περιλαμβάνει πλαστικό χλοοτάπητα και γίνονται εργασίες για αντικατάσταση του.




Δυο φιλικά


Ο Αμβρυσσέας έχει ήδη δώσει δυο φιλικά παιχνίδια. Αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με την Ένωση ΑΣΑ/Αντίκυρα, ενώ ηττήθηκε σε 60λεπτο ματς με 4-0 από τον Λεβαδειακό, έχοντας λίγες ημέρες προετοιμασίας.

Ο Πρόεδρος Καβαλαγιός


Στην Προεδρία του συλλόγου βρίσκεται ο Ηλίας Καβαλαγιός(Φωτογραφία), πλαισιωμένος από ένα αρκετά δυναμικό διοικητικό συμβούλιο, το οποίο κάνει τιτάνιες προσπάθειες για τον σύλλογο. Τον ρόλο του Γενικού Γραμματέα έχει ο Γαρύφαλος Πετράκος.

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος