Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

«Ξεχειλίζει» το ταλέντο στην ομάδα Κ17 της ΑΕΚ

Τη «σκυτάλη» από την Κ20 πήρε η ομάδα Κ17 της  πρωταθλήτριας ΑΕΚ. Ο «δικέφαλος» προπονείται στο Καρπενήσι αυτές τις ημέρες(22 Αυγούστου-1 Σεπτεμβρίου), διαμένει και αυτός φυσικά στο Hotel Avaris και προετοιμάζεται στις εγκαταστάσεις του. Διαθέτει άψογη οργάνωση σε επίπεδο ακαδημιών.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιώργος Αλεξόπουλος, που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας για πέντε ολόκληρα χρόνια, καλύπτοντας τη θέση του αμυντικού. Στην αποστολή συμμετέχουν 20 ποδοσφαιριστές, η πλειοψηφία των οποίων απάρτιζε την περυσινή Κ16. Μάλιστα τα παιδιά της Κ17 συμμετείχαν πριν λίγες ημέρες σε διεθνές τουρνουά στην Ολλανδία και ετοιμάζονται  για τη συμμετοχή της στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League.
Τα δυο τμήματα ακαδημιών των «κιτρινόμαυρων» αποφασίστηκε να ταξιδέψουν στην πόλη μας μετά από επιλογή του Γενικού Διευθυντή Άκη Ζήκου. Πέρυσι η Κ20 προετοιμάστηκε στο Λεωνίδειο, ενώ η Κ17 παρέμεινε στην Αθήνα. Οι ακαδημίες βρίσκονται στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας του πλάνου του κ. Ζήκου, με τον Γρηγόρη Σαράντη να στηρίζει οικονομικά.  Να τονίσουμε πως καταφτάνουν στο Καρπενήσι(24-31 Αυγούστου στο Avaris) οι ακαδημίες του Ηλυσιακού(Κ18 και Κ16) και είναι πολύ πιθανό να υπάρξει φιλικό παιχνίδι, ενώ το Σάββατο 25/8 θα υπάρξει ματς με τον Αμβρυσσέα Διστόμου, που αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική.

Τα άτομα της αποστολής
Την αποστολή της Κ17 αποτελούν οι ακόλουθοι 20 ποδοσφαιριστές: Αντωνόπουλος, Γκέκα, Θεοδώρου, Δημητρίου, Κότσιος, Τσαρούχας, Θεοχάρης, Καλούδης, Τσερικλός, Κάτσικας, Κοσίδης, Σταμούλης, Τζιάτζιος, Κουρέας, Μαχαίρας, Πανταζέλος, Κορομηλάς(Γιος του φροντιστή ων ανδρών Νίκου, γνωστού ως «Μήτσι»), Μαντζουρανάκης, Ζελενίτσας(Γιος του Ευρυτάνα ομοσπονδιακού τεχνικού Μπάμπη) και Τσιγαρίδης. Το επιτελείο αποτελούν οι: Αλεξόπουλος(Προπονητής), Κιούπης(Προπονητής Τερματοφυλάκων), Μπέκας(Γυμναστής), Φαλίδα(Αναλύτρια και προπονήτρια της Κ10), Πασχαλίδης(Οδηγός), Βαμβακίδης(Φροντιστής), Λάλος(Γιατρός) και Καλαμποκάς(Φυσιοθερεπευτής).




Ακολούθησε την Κ20
Προετοιμασία στο Καρπενήσι είχε κάνει και η Κ20 του Γιώργου Σίμου με διαμονή επίσης στο Avaris(1-11 Αυγούστου) μετά από επιλογή του Γενικού Διευθυντή των ακαδημιών Άκη Ζήκου. Τις ακαδημίες στηρίζει επενδυτικά ο επιχειρηματίας Γρηγόρης Σαράντης

Τα ηνία στον Αλεξόπουλο
Ο Γιώργος Αλεξόπουλος(Φωτογραφία), που πέρυσι συνεργάτης του Γιώργου Σίμου στην Κ20  είναι ο νέος τεχνικός της Κ17. Ο 41χρονος παλαίμαχος αμυντικός έχει αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό, στην ΑΕΚ(2005-2010), στον Ηρακλή, στο Αιγάλεω και στον Εργοτέλη, μετρώντας τρεις διεθνείς συμμετοχές. Έχει διατελέσει βοηθός προπονητή του Νίκου Κωστένογλου στην ΑΕΚ, στη Ξάνθη, στην Ανόρθωση και στον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ έχει καθοδηγήσει τον ΠΑΟ Καματερού.
Τους τερματοφύλακες προπονεί ο Γιώργος Κιούπης.  Ο Βαγγέλης Μπέκας(Βρέθηκε στο Καρπενήσι πριν λίγα χρόνια με τον Πλατανιά) ανέλαβε το πόστο του γυμναστή.
Αναλύτρια και προπονήτρια της Κ10 είναι η Κατερίνα Φαλίδα, άλλοτε διεθνής γκολκίπερ, που εργαζόταν προηγουμένως στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Φυσιοθεραπευτής είναι ο Δομοκίτης Νίκος Καλαμποκάς και ιατρός ο Χάρης Λάλος. Στο πόστο του φροντιστή βρίσκεται ο Δημήτρης Βαμβακίδης και του οδηγού λεωφορείου ο Δημήτρης Πασχαλίδης.
Προπονητής πέρυσι στην Κ17 ήταν ο Ιβάν Νεντέλκοβιτς, που βρίσκεται πλέον στο «τιμόνι» της Κ16. Πασχαλίδης και Καλαμποκάς είχαν βρεθεί στο Καρπενήσι και με την Κ20.


Οι ποδοσφαιριστές του «δικεφάλου»
Στο Καρπενήσι βρίσκοναι οι ακόλουθοι παίχτες (2002 γεννηθέντες): Σπύρος Καλούδης, Γιώργος Θεοχάρης(Τερματοφύλακες), Γκιλμπέρτο Γκέκα, Γιάννης Αντωνόπουλος, Ευθύμιος Θεοδώρου, Κώστας Τζιάτζιος, Περικλής Δημητρίου, Γιάννης Κορομηλάς, Αντώνης Μαχαίρας, Φώτης Πανταζέλος, Κώστας Σταμούλης, Θανάσης Κότσιος, Φίλιππος Τσαρούχας, Πάρης Τσιγαρίδης, Μιχάλης Κοσίδης, Στέφανος Κάτσικας, Παύλος Κουρέας, Γιώργος Μαντζουρανάκης, Δημήτρης Τσερικλός και Κώστας Ζελενίτσας.
Νέα αποκτήματα από τους παραπάνω αποτελούν οι: Τσιγαρίδης(Καλαμάτα), Κότσιος(Α.Ε. Ατσιποπούλου Πρινέ), Τσαρούχας(Δήμητρα Γιάννουλης) και Ζελενίτσας (Καλλιθέα)


Πήγε Ολλανδία
Τις προηγούμενες ημέρες οι ομάδες Κ20 και Κ17 της ΑΕΚ ταξίδεψαν στην Ολλανδία(17-20 Αυγούστου), συμμετέχοντας σε διεθνές τουρνουά.

Στο Attica Cup
Οι παίχτες που βρίσκονται στο Καρπενήσι συνέθεταν πέρυσι την ομάδα Κ16, έχοντας τεχνικό τον Μιχάλη Βλάχο. Η «Ένωση» τερμάτισε στην 3η θέση του Attica Cup με 41 βαθμούς(Τέρματα 52-43, 11 νίκες-8 ισοπαλίες-6 ήττες). Ενώ η ομάδα της Κ17 που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League ήταν 6η στον 1ο Όμιλο με 22 πόντους. 





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος