Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Ποταμιά-ΑΕΚ Κ17 1-2

Με μια μόλις εβδομάδα προετοιμασίας η Ποταμιά άφησε καλές εντυπώσεις στο πρώτο της φιλικό. Οι ανώτεροι ωστόσο ποδοσφαιριστές της Κ17 της ΑΕΚ επικράτησαν με 1-2.
Η εβδομηντάλεπτη φιλική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις του Avaris και άρχισε στις 6 και 30, παρουσία φιλάθλων μετρημένων στα δάκτυλα των χεριών.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη παρουσίασε θετικό πρόσωπο, έχοντας ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια της. Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με τον Κώστα Σταμούλη και έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο, αντιμετωπίζοντας έναν νεανικό, αλλά δυνατό αντίπαλο.
Η ΑΕΚ κάτω των 17 του Γιώργου Αλεξόπουλου ήταν καλύτερη σε όλο το παιχνίδι, έχοντας μεγάλη κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολεύτηκε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Τελικά τα κατάφερε με τον Γιάννη Κορομηλά και τον Αντώνη Μαχαίρα, φτάνοντας στη δεύτερη συνεχόμενη φιλική νίκη. Δοκάρι είχε στην επανάληψη ο Μιχάλης Κοσίδης.
Οι Μεγαλοχωρίτες επιστρέφουν στις προπονήσεις την Κυριακής(2/9) στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και θα προγραμματίσουν και νέο φιλικό παιχνίδι. Ο «δικέφαλος» ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στην πόλη μας και επιστρέφει στη βάση του.

3η διαιτησία


Για ένα ακόμη παιχνίδι σφύριξε αμερόληπτα, χωρίς να έχει βοηθούς ο Δημήτρης Πασχαλίδης(Φωτογραφία), οδηγός του λεωφορείου του «δικεφάλου».  Το ματς έγινε παρουσία περίπου 10 θεατών.

Στόπερ ο «Μπούμπου»


Νέο πρόσωπο με τη φανέλα της Ποταμιάς ήταν ο νεαρός αμυντικός Πάνος Μπουμπουρής(Φωτογραφία). Επέστρεψε από τον Αίολο και αντιμετώπισε συνομήλικους του, καθώς είναι γεννημένος το 2002.

Έπαιξαν 70΄
Το παιχνίδι είχε διάρκεια 70 λεπτά(Δυο 35λεπτα).

«Δανεικός» πορτιέρο


Την εστία των πρωταθλητών Ευρυτανίας υπερασπίστηκε για 65 λεπτά ο Σπύρος Καλούδης(Φωτογραφία) της ΑΕΚ, παραχωρώντας εν συνεχεία τη θέση του στον Κώστα Χειλά.

Αναχωρεί η ΑΕΚ
Η ομάδα Κ17 της ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στο Καρπενήσι(22 Αυγούστου-1 Σεπτεμβρίου), διαμένοντας στο Avaris, όπως είχε κάνει προηγουμένως και η Κ20. Δεν αγωνίστηκαν και σε αυτό το φιλικό οι τραυματίες Γιάννης Αντωνόπουλος και Θανάσης Κότσιος.

Α΄ Μέρος

Ανώτεροι χωρίς ουσία
Οι πιτσιρικάδες του «δικεφάλου» είχαν την κυκλοφορία της μπάλας, πιέζοντας ψηλά, όμως η Ποταμιά ήταν αυτή που προηγήθηκε. Τελικά το συγκρότημα του Γιώργου Αλεξόπουλου ισοφάρισε, με το 1-1 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Το πρώτο της χρονιάς


Η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη άνοιξε το σκορ στο 12΄. Ο τερματοφύλακας Γιώργος Θεοχάρης δεν απομάκρυνε καλά την μπάλα υπό την πίεση του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου και ο Κώστας Σταμούλης(Φωτογραφία) με όμορφο σουτ εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές Ευρυτανίας. 




Ισοφάριση στο τέλος


Η υπεροχή της ΑΕΚ «καρποφόρησε» στην τελευταία φάση του α΄ μέρους. Ο Κώστας Σταμούλης(Της ΑΕΚ) έδωσε στον Γιάννη Κορομηλά(Φωτογραφία), που με όμορφο χαμηλό σουτ εκτός περιοχής «έγραψε» το 1-1.




Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία με διπλή προσπάθεια ο Θεοχάρης.
12΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. πίεσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, υποχρεώνοντας τον σε ασταθές διώξιμο και ο Σταμούλης  της Ποταμιάς με ωραίο σουτ εκτός περιοχής στην ανυπεράσπιστη εστία πραγματοποίησε το 1-0.
15΄: Σουτ του Πανταζέλου κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι των Μεγαλοχωριτών.
20΄: Σέντρα του Κορομηλά από δεξιά, κεφαλιά του Θεοδώρου έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Καλούδη.
24΄: Ο Κάτσικας έβγαλε σέντρα από δεξιά, με τον Τσερικλό να μην προλαβαίνει εξ επαφής να κάνει την προβολή.
27΄: Σέντρα του Κουρέα από τα δεξιά, η κεφαλιά του Κοσίδη πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι των Μεγαλοχωριτών.
30΄: Πάσα του Κορομηλά στον Κάτσικα, ο οποίος σούταρε από δεξιά πάνω από το τέρμα του Καλούδη.
32΄: Χτύπημα φάουλ του Γενιτσαρόπουλου Α. μάζεψε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας του «δικεφάλου»
35΄: Ο Σταμούλης της ΑΕΚ τροφοδότησε τον Κορομηλά, που με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής στη δεξιά γωνία του Καλούδη  ισοφάρισε σε 1-1.

Β΄ Μέρος

Ανατροπή «δικεφάλου»
Την ολική ανατροπή έκαναν οι μικροί του Γιώργου Αλεξόπουλου, οι οποίοι είχαν καλή παρουσία και επικράτησαν με 1-2 . Θετικά στοιχεία έδειξε η Ποταμιά με μια μόλις εβδομάδα προετοιμασίας, έχοντας και μια πολύ καλή ευκαιρία.

Βρήκε ξανά δίχτυα


Στην πρώτη αξιόλογη φάση της επανάληψης στο 41΄ διαμορφώθηκε το 1-2. Ο Μιχάλης Κοσίδης έκλεψε από δεξιά και σέντραρε στον Αντώνη Μαχαίρα(Φωτογραφία), που δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο ματς και να «γράψει» το τελικό σκορ.




Δυνατό σουτ στο δοκάρι


Στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σπύρου Καλούδη βρήκε το δυνατό σουτ του υψηλόσωμου Μιχάλη Κοσίδη(Φωτογραφία) στο 64΄, ενώ στην επαναφορά δεν κατάφερε να σκοράρει ο Ευρυτανικής καταγωγής Κώστας Ζελενίτσας.

Ωραία απόκρουση «Τακαρέλ»


Έξοχη απόκρουση έκανε ο πορτιέρο Κώστας Χειλάς(Φωτογραφία) στην κεφαλιά του Μιχάλη Κοσίδη λίγο πριν το φινάλε. 


Βοήθησαν δυο

 













Στην επανάληψη συμμετείχαν με την Ποταμιά ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία αριστερά) και ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος(Φωτογραφία  δεξιά). Ο πρώτος θα αγωνίζεται στην Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας με τα Καλύβια, ενώ ο δεύτερος είναι μέλος του ΑΠΟΚ.

Οι καλύτερες φάσεις
41΄: Ο Κοσίδης έκλεψε από δεξιά και σέντραρε, ο Μαχαίρας με πλασέ εξ επαφής διαμόρφωσε το 1-2.
50΄: Σέντρα του Λέρη από δεξιά, ο Σταμούλης πλάσαρε και ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε σωτήρια.
60΄: Ο Τσερικλός εκτέλεσε απευθείας φάουλ και ο Καλούδης μπλόκαρε την μπάλα.
64΄: Δυνατό σουτ του Κοσίδη από δεξιά τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι της Ποταμιάς και στην επαναφορά ο Ζελενίτσας δεν κατάφερε να σκοράρει, καθώς το πλασέ του κόντραρε στα σώματα.
65΄: Σέντρα του Μαντζουρανάκη από αριστερά, ο Τσερικλός σούταρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Καλούδη.
67΄: Ο Μαχαίρας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ζελενίτσας έπιασε την πρώτη κεφαλιά και τη δεύτερη του Κοσίδη απέκρουσε σε κόρνερ εντυπωσιακά ο Χειλάς.

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλούδης(65΄ Χειλάς), Γιαννακόπουλος, Σαπούνης(45΄ Αθανασόπουλος), Μισύρης(36΄ Γενιτσαρόπουλος Κ.), Μπουμπουρής(58΄ Μπίκας), Ξαγάρας, Κατσαρής, Λέρης, Γενιτσαρόπουλος Α.(41΄ Μαντζιούτας Κ.), Νούλας(41΄ Μαντζιούτας Α.), Σταμούλης

ΑΕΚ Κ17 (Γιώργος Αλεξόπουλος):  Θεοχάρης, Κουρέας(36΄ Μαντζουρανάκης), Γκέκα, Θεοδώρου, Πανταζέλος(36΄ Ζελενίτσας), Κάτσικας, Κοσίδης, Κορομηλάς(52΄ Τσερικλός), Σταμούλης(36΄ Τσαρούχας), Τζιάτζιος(36΄ Τσιγαρίδης), Τσερικλός(36΄ Μαχαίρας)

Διαιτητής: Δημήτρης Πασχαλίδης(Οδηγός λεωφορείου ΑΕΚ)






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος