Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Σταθερή αξία στη Super League ο Λεβαδειακός

Μια ακόμη προετοιμασία στο Καρπενήσι διεξάγει αυτές τις μέρες ο Λεβαδειακός, ο οποίος διαμένει και φέτος στο Hotel Spa Montana(16-27 Ιουλίου) και προπονείται στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου. Οι «πράσινοι» είχαν μια αρκετά ικανοποιητική πορεία στο πρωτάθλημα της Super League, τερματίζοντας στη 10η θέση της βαθμολογίας με προπονητή τον Γάλλο Ζοζέ Ανιγκό. Οι «πράσινοι» θα παίξουν για 8η συνεχόμενη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία, στην οποία έχουν καθιερωθεί. Ο Πέτρος Γιακουμάκης ξεχώρισε σε συμμετοχές και γκολ.
Στην τεχνική ηγεσία επέστρεψε ο Άκης Μάντζιος, ενώ νέες μεταγραφές αποτελούν οι: Μπάγιτς, Ζησόπουλος, Όμο και Μπαστακός. Στην προετοιμασία λαμβάνει μέρος και ο Ευρυτάνας Πάνος Λιάγκας, που προέρχεται από την ομάδα νέων. Δυο φιλικά θα δοθούν στο Καρπενήσι με αντιπάλους τη Λάρισα και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Νέος Αντιπρόεδρος και αρχηγός αποστολής είναι ο άλλοτε διεθνής διαιτητής Γιώργος Κασναφέρης.
Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Λεβαδειακός είναι ελληνικό ποδοσφαιρικό σωματείο με έδρα την πόλη της Λιβαδειάς. Ιδρύθηκε το 1961. Η έδρα του είναι το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς και τα χρώματά του το πράσινο, το λευκό και το μπλε. Η ομάδα διεξάγει τους εντός έδρας αγώνες της στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, χωρητικότητας 8.000 θεατών.
Από το 2011 λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα της Super League με την επωνυμία Α.Π.Ο. Λεβαδειακός ΠΑΕ. Υψηλότερη θέση που έχει κατακτήσει στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας, αποτελεί η 7η την αγωνιστική περίοδο 2011-12. Πρόεδρος του είναι ο Κώστας Κολοκυθάς.

Καρπενήσι από τη Δευτέρα
Την αποστολή, στην οποία συμπεριλαμβάνεται ο Ευρυτάνας Πάνος Λιάγκας αποτελούν 23 παίκτες και είναι: Μπάγιτς, Επασί, Δασκαλάκης, Ζωγράφος, Τσαμπούρης, Λεονάρντο, Αντιλεού, Ντιόγκο, Όμο, Λιάγκας, Χατζηλάμπρος, Καραχάλιος, Μητρόπουλος, Καθάριος, Βήχος, Ζησόπουλος, Νίκας, Σουμπίνιο, Μαρκόβσκι, Σαβαντογκό, Γιακουμάκης, Ιωαννίδης και Μπαστακός. Αρχηγός της αποστολής είναι ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και νέος διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Γιώργος Κασναφέρης(Φωτογραφία), άλλοτε διεθνής διαιτητής. Οι: Γιάννης Ζωγράφος(Τερματοφύλακας, 18), Πάνος Λιάγκας(Αμυντικός, 18) και Μάριος Βήχος(Μέσος, 18) προέρχονται από την ομάδα νέων.
Επίσης στην αποστολή εκτός του προπονητή  Άκη Μάντζιου και του βοηθού του Γιώργου Χωριανόπουλου είναι και οι: Λουκάς Λούλος (γυμναστής), Κώστας Τόσκας (προπονητής τερματοφυλάκων), Παναγιώτης Τσιουμπρής (γυμναστής αποκατάστασης), Λουκάς Καραμάνης (φυσιοθεραπευτής), Θανάσης Νικολάου (μασέρ), Γρηγόρης Ιωάννου (μασέρ), Δημήτρης Παπαδάς (φροντιστής) και Γιώργος Κομπότης(Οδηγός).



Με Πάνο Λιάγκα


Ο Ευρυτάνας Πάνος Λιάγκας(Φωτογραφία) συμμετέχει στην αποστολή του Λεβαδειακού. Τα δυο τελευταία χρόνια έπαιξε στην ομάδα νέων, στην οποία υπήρξε και αρχηγός, επιδιώκοντας φέτος να κάνει το βήμα παραπάνω. Ο νεαρός άσος έχει παίξει επίσης στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, στη Μυρίκη και στο Βελούχι.


Το πάρε-δώσε

Συνεχίζουν: Τάσος Δασκαλάκης(Τερματοφύλακας, 23), Ντεβί Επασί(Τερματοφύλακας, 25, Γαλλία), Σάββας Τσαμπούρης(Αμυντικός, 32), Λεονάρντο(Αμυντικός, 32, Βραζιλία), Μόις Αντιλεού(Αμυντικός, 22, Γαλλία), Ζορντάο Ντιόγκο(Αμυντικός, 32, Πορτογαλία), Ζήσης Καραχάλιος(Αμυντικός, 22), Παύλος Μητρόπουλος(Μέσος, 28), Σουλειμάν Σαβαντογκό(Μέσος, 25, Μπουρκίνα Φάσο), Νίκος Καθάριος(Μέσος, 23), Γιώργος Νίκας(Μέσος, 18), Πέτρος Γιακουμάκης(Επιθετικός, 26), Σίσερο Σουμπίνιο(Επιθετικός, 31, Βραζιλία), Μάρκο Μαρκόβσκι(Επιθετικός, 32, Σερβία), Φώτης Ιωαννίδης(Επιθετικός, 18)

Ήρθαν: Βλάντιμιρ Μπάγιτς(Τερματοφύλακας, 31, Μπόρατς, Σερβία), Στάθης Χατζηλάμπρος(Αμυντικός, 21, επέστρεψε από δανεισμό στη Θήβα), Σουλειμάν Όμο(Μέσος, 32, Λαμία, Νιγηρία), Γιώργος Ζησόπουλος(Μέσος, 34, Απόλλων), Μιχάλης Μπαστακός(Επιθετικός, 21, Άρης)
*Αποχώρησε ο 20χρονος Ελβετός μέσος Λοπέζ Παραντά.





Έφυγαν: Δημήτρης Σωτηρίου(Τερματοφύλακας, 30), Ιμπραχίμα Νιασέ(Αμυντικός, 30, Σενεγάλη), Γιάννης Ζαραδούκας(Αμυντικός, 32), Θοδωρής Τριποτσέρης(Αμυντικός, 32), Ομπιόρα Νουάνκο(Αμυντικός, 27, Νιγηρία), Μοχάμεντ Γιουσούφ(Μέσος, 30, Γαλλία), Σαχίρ Μπελγκαζουανί(Μέσος, 31, Γαλλία), Νίκος Καλτσάς(Μέσος, 29)







Επιστροφή Άκη Μάντζιου
Στον πάγκο των «πράσινων» επέστρεψε ο Άκης Μάντζιος(Φωτογραφία), που είναι ο αντικαταστάτης του Ζοζέ Ανιγκό. Ο 49χρονος υπήρξε ποδοσφαιριστής της Κηφισιάς, του Πανιωνίου, του Άρη και του Ιωνικού. Ως προπονητής έχει καθοδηγήσει τον Θρασύβουλο, τον Πανιώνιο, τη Κέρκυρα, τον Πανθρακικό και τον Απόλλωνα. Ο κ. Μάντζιος διατέλεσε προπονητής των Βοιωτών την περίοδο 2015-2016.
Βοηθός του κ. Μάντζιου είναι ο Γιώργος Χωριανόπουλος, γυμναστής ο Λουκάς Λούλος και προπονητής τερματοφυλάκων ο Κώστας Τόσκας. 


Βοιωτικές προπονήσεις
Η πρώτη προπόνηση έγινε στις 3 Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς. Προπονήσεις πραγματοποιηθήκαν και στο Δημοτικό Στάδιο Χαιρώνειας. 


Καλό ποδόσφαιρο με Ανιγκό


Με τον Γάλλο Ζοζέ Ανιγκό(Φωτογραφία) στην τεχνική ηγεσία οι Στερεοελλαδίτες αναδείχτηκαν 10οι με 34 πόντους(8 νίκες-10 ισοπαλίες-12 ήττες και τέρματα 23-34), εξασφαλίζοντας εύκολα την παραμονή τους. Ο Πέτρος Γιακουμάκης με 7 γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά και ο πρώτος σε συμμετοχές με 29. Ο Λεβαδειακός θα συμμετάσχει για 8η συνεχόμενη σαιζόν στη Super League. Ο κ. Ανιγκό ανέλαβε τον Πανιώνιο.


Έχει δυο φιλικά


Ο Λεβαδειακός θα παίξει στο Καρπενήσι στις 22 Ιουλίου με τη Λάρισα και στις 26 του μηνός με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Διάδοχη κατάσταση

 












Τον επί σειρά ετών μεγαλομέτοχο του Λεβαδειακού Γιάννη Κομπότη(Φωτογραφία αριστερά) διαδέχτηκε στη διοικητική ηγεσία ο γαμπρός του Ανδρέας Κολοκυθάς, και ο ανιψιός του Κώστας Κολοκυθάς(Φωτογραφία δεξιά). Ο ακτινολόγος Ανδρέας Κολοκυθάς κατέχει το 59,93% των μετοχών, ενώ ο γιατρός και Πρόεδρος Κώστας Κολοκυθάς το 10,60%.
Α΄ Αντιπρόεδρος του συλλόγου  είναι ο Γιώργος Κασναφέρης, Β΄ Αντιπρόεδρος ο Λάμπρος Μπαλόκας και Τεχνικός Διευθυντής ο Δημήτρης Φαράντος.
















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος