Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Με εμπειρία από Super League o ΠΑΣ Λαμία

Η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα που έφτασε στο Καρπενήσι το φετινό καλοκαίρι  είναι ο ΠΑΣ Λαμία, διαμένοντας στο Avaris και κάνοντας προπονήσεις στο ιδιόκτητο γήπεδο του ξενοδοχείου(9-21 Ιουλίου). Οι «γείτονες» επέλεξαν φυσικά το Καρπενήσι για μια ακόμη προετοιμασία, που αποτελεί τον μοναδικό τους θερινό προορισμό.
Στην «παρθενική» τους παρουσία στη Super League τα πήγαν εξαιρετικά, καταφέρνοντας να πετύχουν τη σωτηρία τους υπό τις οδηγίες του Μπάμπη Τεννέ και με κορυφαίο τον Ισπανό Πίτι, που αποτελεί όμως παρελθόν. Νέα πρόσωπα των Φθιωτών αποτελούν οι: Βάντερσον, Αντέτζο, Δημούτσος, Πλιάτσικας, Μπαράλες, Καραγκούνης και Επστάιν, ενώ δέκα ποδοσφαιριστές συνεχίζουν στους «κυανόλευκους» από το περυσινό ρόστερ.
Την Παρασκευή 20 Ιουλίου θα δοθεί φιλικό «τεστ» απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο Π.Α.Σ. Λαμία 1964 αποτελεί αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στο άθλημα του ποδοσφαίρου και εδρεύει στην πόλη της Λαμίας του Νομού Φθιώτιδας. Η ομάδα της Λαμίας έχει πολυετή παρουσία στη Β΄ και Γ΄ Εθνική και είναι η κύρια εκπρόσωπος της Φθιώτιδας στις μεγάλες κατηγορίες.
Από την περίοδο 2014-15 μετέχει στις επαγγελματικές κατηγορίες, με την επωνυμία Π.Α.Σ. Λαμία 1964 ΠΑΕ. Tην ποδοσφαιρική περίοδο 2017-18 αγωνίστηκε για 1η φορά στην Α΄ Εθνική (Super League) και κατετάγη 13η. Έδρα της αποτελεί το Δημοτικό Στάδιο Λαμίας, χωρητικότητας 5.500 θέσεων. Ιδιοκτήτης του συλλόγου είναι ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου και Πρόεδρος ο Γιώργος Ποντίκας.

Ήρθε τη Δευτέρα-Η αποστολή
Η Λαμία βρίσκεται στο Καρπενήσι από το μεσημέρι της Δευτέρας(9/7) και το απόγευμα προπονήθηκε για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις του Avaris. Την αποστολή αποτελούν οι ποδοσφαιριστές: Αναστασιάδης, Μπλάζιτς, Τσούκαλος, Καραγκούνης, Μπουλούλης, Μελίσσας, Μπούντνικ, Άντρονικ, Δημούτσος, Πλιάτσικας, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαργυρίου, Βάντερσον, Μπαράλες, Σόμογλου, Αχμέτ Χαντί, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Λαμπρόπουλος, Κωστίκας, Τζανουλίνος, Επστάιν και τα μέλη του τεχνικού τιμ: Τεννές, Κόλτσης, Μουντάκης, Παρούσης, Βλάχος, Τόλης, Μπενάτος και Τηλιόπουλος, καθώς και ο οδηγός του λεωφορείου. Οι: Γιώργος Λαμπρόπουλος και Βασίλης Κωστίκας ανήκουν στην ομάδα νέων, ενώ υπό δοκιμή είναι οι: Μάριος Τζανουλίνος(22χρονος μεσοαμυντικός από τον Παναιγιάλειο), Νίκος Σόμογλου(18χρονος τερματοφύλακας από τον Πανιώνιο Καισαριανής)και Αχμέτ Χαντί(32χρονος Αιγύπτιος τερματοφύλακας με παλαιότερη θητεία στον σύλλογο).


Το πάρε-δώσε
Συνεχίζουν: Νίκος Μελίσσας(Τερματοφύλακας, 25), Μάρκ Ασίγκμπα(Αμυντικός, 28, Γκάνα), Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος(Αμυντικός, 26, ανανεώθηκε ο δανεισμός του από την ΑΕΚ), Ιορδάνης Παπαργυρίου(Αμυντικός, 26), Ανέστης Αναστασιάδης(Αμυντικός, 35), Ντέιβιντ Άντρονικ(Μέσος, 22, Μολδαβία), Κώστας Μπουλούλης(Μέσος, 24), Μάρκο Μπλάζιτς(Μέσος, 32, Σερβία), Εβγκέν Μπούντνικ(Επιθετικός, 27, Ουκρανία), Νίκος Τσούκαλος(Επιθετικός, 26)



Ήρθαν: Βάντερσον Σκαρντοβέλι(Αμυντικός, 33, Πλατανιάς, Βραζιλία), Ντανιέλ Αντέτζο(Αμυντικός, 29, Κέρκυρα, Νιγηρία), Ελίνι Δημούτσος(Μέσος, 32, Πλατανιάς), Βασίλης Πλιάτσικας(Μέσος, 30, Πλατανιάς), Χερόνιμο Μπαράλες(Επιθετικός, 31, Χιμνάσια Λα Πλάτα, Αργεντινή), Θανάσης Καραγκούνης(Επιθετικός, 27, Τσβόλε), Ντένις Επστάιν(Επιθετικός, 32,  Κέρκυρα, Γερμανία)


Έφυγαν: Νίκος Παπαδόπουλος(Τερματοφύλακας, 28), Βαγγέλης Πίτκας(Τερματοφύλακας, 34), Σουλειμάν Όμο(Μέσος, 32, Νιγηρία), Θανάσης Παντελιάδης(Αμυντικός, 30), Βιτάλι Πριντέτα(Αμυντικός, 25, Ουκρανία), Δημήτρης Κουτρομάνος(Αμυντικός, 31), Χρήστος Κουκόλης(Αμυντικός, 28), Νίκος Αναστασόπουλος(Αμυντικός, 25), Σελίμ Μπεν Τζαμία(Αμυντικός, 29, Γαλλία), Μιχάλης Φράγκος(Μέσος, 28), Βάντερσον Κόστα Βιάνα(Μέσος, 24, Βραζιλία), Νόε Ακόστα(Μέσος, 34, Ισπανία), Νίκος Μανιάς(Μέσος, 18), Παναγιώτης Λινάρδος(Μέσος, 27), Αλέξανδρος Καραγιάννης(Επιθετικός, 24), Βαγγέλης Πατσαρούχας(Επιθετικός, 20), Πίτι(Φωτογραφία, Επιθετικός, 37, Ισπανία), Νίκολα Άστεριτς(Επιθετικός, 27, Σερβία)



Παρέμεινε ο Μπάμπης Τεννές
Ανανέωσε την επιτυχημένη συνεργασία του με τη Λαμία ο 64χρονος Μπάμπης Τεννές, οδηγώντας τους Φθιωτούς  σε εξαιρετικές σαιζόν. Οι ομάδες που έχει προπονήσει είναι οι ακόλουθες: Καλλιθέα,  Ιάλυσος, Αθηναϊκός, Απόλλων Σμύρνης, Καλαμάτα, Πανηλειακός, Πανελευσινιακός, Άρης, Ολυμπιακός Λευκωσίας, Κέρκυρα, Ακράτητος, Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας, Παναχαϊκή, Παναιτωλικός και Καλλονή
Το τεχνικό επιτελείο συμπληρώνουν οι: Γιώργος Κόλτσης(Βοηθός Προπονητή), Κώστας Παρούσης(Γυμναστής, αντικατέστησε τον Σάκη Παντελίδη) και Γιώργος Μουντάκης(Προπονητής Τερματοφυλάκων). 


«Πρώτη» στο ΔΑΚ Λαμίας
Την πρώτη τους προπόνηση με αισιοδοξία εν όψει της αγωνιστικής σεζόν 2018-19, παρουσία πολλών φιλάθλων, πραγματοποίησαν οι ποδοσφαιριστές της Λαμίας το απόγευμα της Τετάρτης 4 Ιουλίου στο ΔΑΚ Λαμίας υπό την επίβλεψη του προπονητή της ομάδας Μπάμπη Τεννέ. Συμμετείχαν συνολικά 19 ποδοσφαιριστές


Νέα και ωραία
Την παραμονή της εξασφάλισε η Λαμία στην 1η της συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία. Οι Φθιωτοί τερμάτισαν στην 13η θέση(20-34 τέρματα, 6 νίκες-12 ισοπαλίες-12 ήττες) της Super League με 30 βαθμούς, ενώ στο κύπελλο ξεχώρισε η πρόκριση επί του Παναθηναϊκού. Ο Καταλανός Πίτι με πέντε γκολ και τρεις ασίστ ήταν ο MVP για τους «κυανόλευκους».  Ο Στάυρος Βασιλαντωνόπουλος κατέγραψε 29 συμμετοχές.



Ένα φιλικό


Το πρώτο φιλικό θα δοθεί στις 20 Ιουλίου απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά το Καρπενήσι έχουν κανονιστεί φιλικά, με τον Λεβαδειακό(4/8), τον ΝΠΣ Βόλος(8/8) και τον Απόλλωνα Σμύρνης(12/8).

Ιδιοκτήτης ο Πανουργιάς


Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου(Φωτογραφία) είναι το «αφεντικό» της ομάδας, που εκ των ημερών του έχει γνωρίσει ένδοξες στιγμές. Πρόεδρος είναι ο Γιώργος Ποντίκας.




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος