Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Ταξιάρχης Κουτρομάνος: «Αθλητική πρωτεύουσα της χώρας το Καρπενήσι, ανοιχτός σε όλους ο Δήμος μας»

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στην ιστοσελίδα μας, το Evrytania Sport παραχώρησε ο καθ΄ ύλην Αντιδήμαρχος αθλητισμού και Συντήρησης -Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας και Στόλου Δήμου Καρπενησίου Ταξιάρχης Κουτρομάνος. Ο κ. Κουτρομάνος μας μιλά αρχικά για την επιλογή αρκετών επαγγελματικών ομάδων για προετοιμασία στο Καρπενήσι το φετινό καλοκαίρι, , αλλά και για τις άλλες μεγάλες διοργανώσεις, που φιλοξενήθηκαν ή θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας. Πέραν των αθλητικών εγκαταστάσεων το Καρπενήσι διαθέτει και άριστες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, χαρακτηρίζοντας το ως αθλητική πρωτεύουσα της χώρας. Μας αποκαλύπτει τη συζήτηση του με τον τιμ μάνατζερ της Εθνικής κ. Περόπουλο, ώστε το κλειστό του αθλητικού κέντρο Καρπενησίου να γίνει μια ημέρα ακόμη και «σπίτι της πετοσφαίρισης.»
Τα γήπεδα του προπονητικού κέντρου Καρπενησίου επισημαίνει πως βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό είναι προϊόν ομαδικής και πολύμηνης προσπάθειας. Ο Δήμος Καρπενησίου είναι δίπλα σε όλους τους συλλόγους που επιλέγουν την Ευρυτανική πρωτεύουσα και ανοιχτός σε κάθε είδος συνεργασίας, φιλοξενίας και επίλυσης προβλημάτων. 
Αναλύει διεξοδικά για την πορεία των εργασιών αναβάθμισης του κολυμβητηρίου, του Δημοτικού Σταδίου, ενώ μας αποκαλύπτει την πρόταση του Δήμου Καρπενησίου που έχει γίνει στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση, που θα αφορά τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου.
Κλείνοντας δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους συλλόγους και τους ανθρώπους που προάγουν τον αθλητισμό του Καρπενησίου και δίνουν τον δικό τους καθημερινό αγώνα.

Η πλήρης συνέντευξη του κ. Κουτρομάνου είναι η ακόλουθη: 

Evrytania Sport: Κύριε Αντιδήμαρχε καταρχάς θα θέλαμε να μας μιλήσετε για τα φετινά αθλητικά τεκταινόμενα στον Δήμο Καρπενησίου.
Ταξιάρχης Κουτρομάνος: «Πρώτα από όλα θα ήθελα Δημήτρη να σου δώσω προσωπικά συγχαρητήρια και στο Evrytania Sport, γιατί πραγματικά προσφέρετε πολλά και στον τόπο. Δεν είναι τυχαίο ότι σας προβάλλουν και τα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα της Αθήνας, αλλά και των άλλων πόλεων, κυρίως των ομάδων που κάνουν προετοιμασία στον τόπο μας. Το Καρπενήσι αυτή τη στιγμή είναι το επίκεντρο της προετοιμασίας των ομάδων της Super League. Έχουμε έξι ομάδες στην πόλη μας, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον ΠΑΣ Λαμία, τη Λάρισα, τον Λεβαδειακό, τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον ΟΦΗ, ενώ έχει έρθει και η Παναχαϊκή, η πρώτη ομάδα από τη Football League. Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που τις φιλοξενούμε και μια τεράστια ανάσα για την αγορά της πόλης, που αυτή την περίοδο περνάει δύσκολα. Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε και την Εθνική Κ15 ποδοσφαίρου με μια προσπάθεια της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Σε επαφή που ήρθαμε με τους ομοσπονδιακούς προπονητές πραγματικά είπανε τα καλύτερα λόγια για τον τόπο μας και τις εγκαταστάσεις μας. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, είναι και άλλα αθλήματα. Στο Καρπενήσι έγινε το Final 4 κυπέλλου γυναικών πόλο στο κολυμβητήριο και πάρα πολλοί αγώνες. Εκμεταλλευόμαστε όλες τις εγκαταστάσεις που έχουμε. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Καρπενήσι η Εθνική Ομάδα βόλεϊ γυναικών στο κλειστό του αθλητικού κέντρου, απολαμβάνουν τα κορίτσια τις μοναδικές αθλητικές εγκαταστάσεις που έχει το Καρπενήσι και ήδη είμαστε σε επικοινωνία με τον τιμ μάνατζερ της Εθνικής τον κ. Βαγγέλη Περόπουλο για την περαιτέρω αξιοποίηση του κλειστού του αθλητικού και γιατί όχι κάποια στιγμή να γίνει και το σπίτι του βόλεϊ. Θα γίνει μια προσπάθεια, είμαστε ανοικτοί σε επικοινωνία και με τον κ. Περόπουλο και με την ομοσπονδία και έχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία. Προετοιμάζονται στην πόλη μας πάρα πολλοί αθλητές στίβου, έγινε φέτος το 2o αντάμωμα φίλων μοτοσικλέτας στο πλαίσιο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Περίπου 500-600 μοτοσικλέτες ήρθαν στην πόλη μας.»

Evrytania Sport: Υπάρχουν επίσης και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις πέραν των προετοιμασιών. Σωστά;
Ταξιάρχης Κουτρομάνος: «Φυσικά, έχουμε και τους αγώνες δρόμου, που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και θα γίνουν και το επόμενο διάστημα. Συγχαρητήρια και σε εσένα προσωπικά που σε βλέπω τρέχεις και έτρεξες και τον Ευρυτάνειο Δρόμο, από τα Κοκκάλια μέχρι τον Κρίκελλο. Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουν όλο και περισσότεροι αθλητές σε τέτοιες δράσεις. Εμείς έχουμε προετοιμάσει και την Κυριακή 29 Ιουλίου θα έχουμε τον αγώνα διάθλου στο Καρπενήσι. Πλέον είναι θεσμός, θα υπάρχουν πάρα πολλές συμμετοχές για ακόμη μια φορά. Έρχεται και το 3on3 Karpenisi Mountainball που θα γίνει στον Προφήτη Ηλία φέτος και θα περάσουμε και εκεί πάρα πολύ ωραία. Εδώ και 8 χρόνια επίσης διεξάγουμε το τουρνουά καλαθοσφαίρισης, που έχει γίνει θεσμός και στηρίζεται στον εθελοντικό χαρακτήρα.»

Evrytania Sport: Παρατηρήσαμε επίσης φέτος και αρκετά τουρνουά ακαδημιών στην πόλη μας.
Ταξιάρχης Κουτρομάνος: « Ναι, φέτος είναι η πρώτη χρονιά που γίνανε τέσσερα τουρνουά ποδοσφαίρου, το πρώτο έγινε το Πάσχα, πρώτη φορά που έγινε τόσο νωρίς με πολύ μεγάλη συμμετοχή, 600-700 παιδιών περίπου, χωρίς τους γονείς και τους προπονητές. Σε αυτό το σημείο να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε σένα για τη συνεργασία μας και την προβολή που κάνεις σε αυτά τα τουρνουά, αλλά και για την προσπάθεια της ΕΠΣ Ευρυτανίας, που είναι δίπλα μας και κάνουνε και αυτοί τον δικό τους αγώνα, να έρθουν εδώ ο κόσμος και οι αθλητές. Όλα είναι θέμα συνεργασίας.»

Evrytania Sport: Τι διαφορετικό έχει το Καρπενήσι και το επιλέγει ο αθλητικός κόσμος;
Ταξιάρχης Κουτρομάνος: «Οι ομάδες που έρχονται εδώ και θα έρθουν εκτός από πολύ καλές εγκαταστάσεις βρίσκουν και άριστες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Το Καρπενήσι είναι τοπ προορισμός και στη διαμονή των ομάδων. Μπορούμε να φιλοξενήσουμε οποιοδήποτε σύλλογο να κάνει την προετοιμασία της. Είμαστε ανοιχτοί σε όλους, θέλουμε να έρχονται, να περνάνε ωραία, να βλέπουν τις εγκαταστάσεις, να προετοιμάζονται. Το Καρπενήσι είναι η αθλητική πρωτεύουσα της χώρας. »

Evrytania Sport: Σε τι κατάσταση βρίσκονται τα γήπεδα;
Ταξιάρχης Κουτρομάνος: «Τα γήπεδα φέτος είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Οι ομάδες μας προτιμάνε, διότι βρίσκουν κάποια πράγματα, πολύ καλά γήπεδα. Κάθε χρόνο στόχος μας είναι να είναι και καλύτερα. Αυτό οφείλεται σε μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από πέρυσι και με τους υπαλλήλους του Δήμου και με τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει τη συντήρηση του πρασίνου και τα αποτελέσματα της τα βλέπουμε τώρα.»

Evrytania Sport: Τι σας μεταφέρουν στην επικοινωνία σας οι άνθρωποι που προετοιμάζονται στο Καρπενήσι για τις εγκαταστάσεις; 
Ταξιάρχης Κουτρομάνος: «Πρώτα από όλα να πω ότι είμαστε δίπλα σε όλες τις ομάδες. Το οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκύψει ως Δήμος Καρπενησίου είμαστε δίπλα τους να το επιλύσουμε σε όλα τα επίπεδα. Με τις ομάδες είμαστε σε επικοινωνία όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, για τα γήπεδα π.χ. αν θέλει κάποιο κούρεμα κτλ. Είναι απόλυτα ευχαριστημένες όλες οι ομάδες και όλοι λένε ότι το Καρπενήσι διαθέτει ίσως το καλύτερο αθλητικό κέντρο της Ελλάδας, ιδίως από ανθρώπους που έχουν πάει στο εξωτερικό, το συγκρίνουν με αθλητικά κέντρα του εξωτερικού. Σαφώς και βλέπουνε ότι θα μπορούσε να είναι περισσότερο αξιοποιημένο το αθλητικό κέντρο, ξέρουνε όμως την κατάσταση που βρίσκεται και ο Δήμος και η χώρα. Εμείς από την πλευρά τις εξηγούμε τις προσπάθειες που κάνουμε όλον τον χρόνο. Όσον αφορά το αθλητικό κέντρο τους ενημερώνουμε ότι ήδη έχουμε κάνει μια πρόταση στο ΕΣΠΑ για να ξαναφτιάξουμε το αθλητικό, όπως παραδόθηκε το 2003, να ξαναγίνει ένα καινούργιο αθλητικό κέντρο. Σίγουρα όλοι φεύγουν πολύ ευχαριστημένοι και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου και είναι πολύ ευχαριστημένοι επίσης από τους Δημότες, από τα καταστήματα, από τη φιλοξενία γενικότερα.»

Evrytania Sport: Όσον αφορά τη βελτίωση των υπολοίπων αθλητικών εγκαταστάσεων;
Ταξιάρχης Κουτρομάνος: «Αυτή τη στιγμή στο κολυμβητήριο είναι σε εξέλιξη η αλλαγή της στέγης, είναι ένα έργο 240 χιλιάδων ευρώ, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Πιστεύουμε σε 10 μέρες θα έχει ολοκληρωθεί. Έρχεται σε συνέχεια της ενεργειακής αναβάθμισης όσον αφορά την αλλαγή των κουφωμάτων και της έργο πρόσοψης που έχει γίνει στο κολυμβητήριο. Στόχος τα λειτουργικά έξοδα του κολυμβητηρίου να μειωθούν αρκετά, έτσι ώστε να έχουμε ένα κολυμβητήριο, που θα είναι βιώσιμο και θα προσφέρεται, όπως προσφέρεται και τώρα σε όλους τους Δημότες δωρεάν και στους συλλόγους δωρεάν και να έχουμε και τα καλύτερα αποτελέσματα για τα παιδιά του Καρπενησίου. Για το κολυμβητήριο περιμένουμε την έγκριση από το ΕΣΠΑ για την τοποθέτηση φωτοβολταΐκών συστημάτων και σε συνδυασμό με αντλίες θερμότητας να ρίξουμε κατά κόρον τα λειτουργικά του έξοδα, όπως είπα και πριν. Είναι ένα έργο περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ. Περιμένουμε την έγκριση, δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε και θα παλέψουμε να κάνουμε ακόμη πιο ενεργειακό το κολυμβητήριο. Όσον αφορά το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου έχει αναδειχτεί ο εργολάβος που θα αναλάβει το έργο, που είναι τριακοσίων χιλιάδων ευρώ. Θα φτιαχτεί κυρίως ο περιβάλλοντας χώρος του γηπέδου, τα αποδυτήρια του ποδοσφαιρικού γηπέδου, την αίθουσα βαρών, που βρίσκεται στην είσοδο του γηπέδου και τα αποδυτήρια του κλειστού γυμναστηρίου. Ένα πολύ σημαντικό που θέλουμε να φτιάξουμε είναι το σύστημα θέρμανσης στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Δεν νοείται το Καρπενήσι να μην έχει θέρμανση. Περιμένουμε την έγκριση του ΕΣΠΑ και για το αθλητικό κέντρο, ώστε να φτιάξουμε όλον τον περιβάλλοντα χώρο και τις εγκαταστάσεις του γηπέδου, όλων των κτιρίων. Δεν σταματάμε και είμαστε σε έναν συνεχή αγώνα, ώστε να αναβαθμίσουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Καρπενησίου.»

Evrytania Sport: Κλείνοντας προσθέστε ο,τι επιθυμείτε.
Ταξιάρχης Κουτρομάνος: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φορείς που ασχολούνται με τα αθλητικά δρώμενα. Να δώσω συγχαρητήρια στις δυο ακαδημίες ποδοσφαίρου, την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 και τον ΠΑΟΚ Καρπενησίου και για τη συμβολή και για τη συμμετοχή τους, τα αποτελέσματα που έχουν στα τουρνουά. Βοηθάνε πάρα πολύ, ώστε να γίνονται. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δυο αθλητικούς συλλόγους κολύμβησης, τον Κ.Ο. Καρπενησίου και τον ΑΟΛ Εύρυτος, που κάνουν τον δικό τους αγώνα και αυτοί και μπορούμε και διοργανώνουμε μεγάλες διοργανώσεις χάρης τη δική τους βοήθεια και τον εθελοντισμό τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις δυο ακαδημίες του μπάσκετ, τον Άτλαντα και την Π.Α.Κ., οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν ανεβάσει πάρα πολύ το επίπεδο του αθλήματος στην πόλη μας. Επιπλέον ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΠΣ Ευρυτανίας και στους ανθρώπους του Δήμου Καρπενησίου που εργάζονται για τον αθλητισμό, τον Σεραφείμ Λερογιάννη που είναι στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και τον Κώστα Κατσαδούρο που είναι στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και τον Νίκο Τάκη που είναι στο κολυμβητήριο Καρπενησίου. Κάνουν υπερπροσπάθεια, ώστε να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.»

Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος