Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

ΟΦΗ-Παναχαϊκή 0-0

Έχοντας δυο δοκάρια στο α΄ μέρος ο ΟΦΗ αναδείχτηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) με την ταλαντούχα Παναχαϊκή.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/7) στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Έγινε  κάτω από ηλιοφάνεια καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία μόλις 70 με 80 θεατών.
Ο ΟΦΗ του Νίκου Παπαδόπουλου έκανε καλό πρώτο μέρος, όπου είχε την κατοχή της μπάλας δημιουργώντας ευκαιρίες και έχοντας και δυο δοκάρια με τον Τυνήσιο  Ίσμαελ  Σάσι, χωρίς όμως να μπορέσει να παραβιάσει την αντίπαλη εστία. Στην επανάληψη είχε ξανά την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Η Παναχαϊκή του Σωκράτη Οφρυδόπουλου ήταν οργανωμένη εξαιρετικά στα μετόπισθεν προσπαθώντας να περιορίσει επιθετικά τον αντίπαλο. Οι νεαροί Έλληνες ποδοσφαιριστές έδειξαν θετικά δείγματα στο πρώτο φιλικό εν όψει της νέας σεζόν κρατώντας απαραβίαστη την εστία τους.
Ο ΟΦΗ αποχώρησε από το Καρπενήσι ολοκληρώνοντας την προετοιμασία του. Η Παναχαϊκη έχει προγραμματισμένο φιλικό στις 7 Αυγούστου με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Κάτω από 100
Μειωμένο ήταν το ενδιαφέρον των φιλάθλων με το φιλικό να γίνεται παρουσία περίπου 70 με 80 θεατών.


Χωρίς «Κόρο»
Προφυλάχτηκε και δεν αγωνίστηκε ο Νίκος Κοροβέσης, σκόρερ του ΟΦΗ στο νικηφόρο 1-0 επί της Λάρισας.

Ισόπαλοι το 17
Στο αντίστοιχο περυσινό φιλικό οι δυο ομάδες είχαν μείνει στο ισόπαλο 2-2.

Παρουσία «Κατσούρ»
Από τον πάγκο της Παναχαϊκής είδε το παιχνίδι ο Τεχνικός Διευθυντής της Κώστας Κατσουράνης, ενώ παρών ήταν και ο Πρόεδρος Κώστας Μπακαλάρος.


Αντίπαλοι στη F.L.
Οι δυο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στο περυσινό πρωτάθλημα τηςFootballLeague. Ο πρωταθλητής ΟΦΗ κέρδισε στην Πάτρα με 0-3 και η τρίτη Παναχαϊκή στο Ηράκλειο με 1-2.

Αντιμέτωπος με Παπατόλιο


Την περυσινή του ομάδα αντιμετώπισε το νέο απόκτημα της Παναχαϊκής Θανάσης Παπατόλιος(Φωτογραφία Αριστερά). Αντρέας Κολοβούρης(Φωτογραφία Κέντρο) και Δημήτρης Μαυριάς(Φωτογραφία Δεξιά) έκαναν επίσης ντεμπούτο στο αρχικό σχήμα του Σωκράτης Οφρυδόπουλου.

Α΄ Μέρος

Αρχή με δοκάρι


Ο ΟΦΗ είχε δοκάρι στο 7΄, όταν ο Χουάν Νέϊρα πάσαρε στον Ίσμαελ Σάσι (Φωτογραφία) που σούταρε εκτός περιοχής στ οριζόντιο δοκάρι των Αχαιών.



Ζήτησε πέναλτι


Στο 13΄ ο Πάτρικ Βουό (Φωτογραφία) ξεχύθηκε μόνος στην επίθεση και ανακόπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ηλία Πολίμο, ωστόσο παρά τις διαμαρτυρίες για πέναλτι των Κρητικών ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος διέταξε να συνεχιστεί το ματς.


Timeout από Κολοκώτσιο


Στο 23΄ ο Ευρυτάνας ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος διέκοψε για λίγα λεπτά το παιχνίδι προκειμένου οι 22 ποδοσφαιριστές να δροσιστούν.



Ακυρωθέν γκολ
Στο 27΄ ακυρώθηκε τέρμα του Παναγιώτη Μωραϊτη ως οφσάιντ μετά την μπαλιά του Κώστα Πλέγα, καθώς ο β΄ βοηθός Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος υπέδειξε τον σκόρερ σε θέση οφσαίντ.



Ξανά δοκάρι ο Σάσι
Άτυχος στάθηκε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, ο Ίσμαελ Σάσι, που είχε νέο δοκάρι στο 28΄, όταν ο Βασίλης Κουτσιανικούλης σέντραρε από αριστερά και ο Τυνήσιος επιθετικός σούταρε το δεξί κάθετο δοκάρι.


Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Νέϊρα πάσαρε στον Σάσι, που σούταρε εκτός περιοχής στο οριζόντιο δοκάρι του Κολοβούρη.
8΄: Προβολή του Κουτσιανικούλη μετά από σέντρα από αριστερά έφυγε ελάχιστα πάνω από το τέρμα της Παναχαϊκής.
18΄: Ο Ποτουρίδης εκτέλεσε απευθείας φάουλ που έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Κολοβούρη.
23΄: Ο Βουό έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και το σουτ του Κουτσιανικούλη κατέληξε πάνω από το τέρμα της Παναχαϊκής.
28΄: Ο Κουτσιανικούλης σέντραρε από αριστερά και το γυριστό σουτ του Σάσι σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κολοβούρη.
34΄: Ο Αργυρόπουλος σέντραρε από τα δεξιά και ο Βουό έκανε την προβολή, που μπλόκαρε ο γκολκίπερ.

Β΄ Μέρος

Χωρίς φάσεις
Ο ΟΦΗ παρότι είχε την κατοχή της μπάλας έκανε την πρώτη του ευκαιρία στο 80΄ με το ματς να είναι κακό στην επανάληψη και με μόλις 3 αξιόλογες προσπάθειες.

Τρεις τραυματίες
Στην επανάληψη τραυματίστηκαν οι: Δημήτρης Κομεσίδης(ΟΦΗ), Γιώργος Μουστακόπουλος και Σπύρος Φουρλάνος(Παναχαϊκή).
Με τον τραυματισμό του Κομεσίδη στο 74΄ οι Κρητικοί ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίχτες.




 
Δεν έπαιξαν οι ξένοι
Τις προσπάθειες των συμπαιχτών τους παρακολούθησαν οι ξένοι των «ροσονέρι» Ίσραελ Κολ και ΑντόνΚαρατσανάκοφ.

Τρεις ακόμη «νέοι


Για την Παναχαική ανεπίσημο ντεμπούτο έκαναν στην επανάληψη οι: Τιμόθεος Τσελεπίδης (Φωτογραφία Αριστερά), Κώστας Καπούταγλης (Φωτογραφία Κέντρο) και Τζέιμς Σταμόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά). Στο δεύτερο μέρος συμμετείχε και ο Παναγιώτης Παπανικολάου.

Ο 15χρονος Μικές


Χρόνο συμμετοχής πήρε από πλευράς Αχαιών και ο 15χρονος πορτιέρο Μάριος Μικές. 


Οι καλύτερες φάσεις
80΄: Ο Πλατέλλας πλάσαρε από κοντά και ο Καπούταγλης μπλόκαρε σωτήρια.
84΄: Ο Πλατέλλας έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και η κεφαλιά του Φαζού εφυγε παράλληλα άουτ από τια αριστερό δοκάρι των Αχαιών.
89΄: Ο Κυνηγόπουλος πάσαρε στον Πολυχρόνη, που σούταρε και ο Σωτηρίου μπλόκαρε.

Κίτρινες Κάρτες
-

Συνθέσεις Ομάδων


ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος(46΄ Σωτηρίου), Αργυρόπουλος(46΄ Μπολάκης), Δεληγιαννίδης(46΄ Κοιλιάρας), Ποτουρίδης(62΄ Φαζός), Παπάζογλου(46΄ Κομεσίδης), Παπαστεριανός(46΄ Οικονόμου), Μεγιάδο(46΄ Νάστος), Νέιρα(62΄ Πλατέλλας), Βουό(46΄ Ντίνας), Κουτσιανικούλης(46΄ Νοικοκυράκης), Σάσι(62΄ Κοντογιάννης)

Παναχαϊκή (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Κολοβούρης(46΄ Καπούταγλης, 87΄ Μικές), Ντάσιος(46΄ Νικολόπουλος), Πολίμος(46΄ Τσελεπίδης), Λουμπαρδέας(46΄ Πατάπης), Σωτηράκος(46΄ Φουρλάνος, 71΄ λ.τρ. Πλέγας) , Παπατόλιος(46΄ Μουστακόπουλος, 81΄ λ.τρ Σταυρόπουλος), Πλέγας(46΄ Σταμόπουλος), Σταυρόπουλος(46΄ Πολυχρόνης), Μαυριάς(46΄ Παπανικολάου), Μασούρας(46΄ Αντωνακόπουλος), Μωραΐτης(46΄ Κυνηγόπουλος)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)













































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος