Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Sporting B.C.-Παρέα B.C. 48-51

Στο Final 4 επέστρεψε η Παρέα B.C., η οποία μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι επικράτησε με 51-48 του Sporting B.C. Οι άμυνες έπαιξαν τον δικό τους ρόλο.
Ο πρώτος προημιτελικός του 8ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου και άρχισε στις 6. Τον παρακολούθησαν μόλις 50 θεατές.
O Sporting B.C. του Γιώργου Αρκουμάνη εμφανίστηκε «πληγωμένος» επιθετικά από την απουσία του Θωμά Χονδρού και δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί. Οι «αθλητικοί» ήταν οι περυσινοί φιναλίστ, όμως έμειναν εκτός συνέχειας του θεσμού. Ο Γιώργος Αρκουμάνης πρώτευσε στο σκοράρισμα με 13 πόντους.
Η Παρέα B.C. του Δημήτρη Κολλημένου έβγαλε πάθος στο παρκέ σε άμυνα και επίθεση, φτάνοντας πανάξια σε μια μεγάλη πρόκριση. Ήταν ψύχραιμη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα με καθοριστικό τον Κώστα Καλύβα. Ο Χάρης Ζαραβέλης με μια μεστή εμφάνιση πέτυχε 14 πόντους, οδηγώντας την ομάδα του εκ του ασφαλούς.
Στους «4» η Παρέα θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 6 τον νικητή του αγώνα Forestry Force-Πρωτέας.

Πρώτος προημιτελικός
Τον πρώτο προημιτελικό παρακολούθησαν μόλις 50 θεατές, παρότι το ματς παρουσίαζε μεγάλο ενδιαφέρον. 


4o Final 4
Οι «πορτοκαλί» μετά από απουσία ενός έτους επέστρεψαν στο Final 4, στο οποίο θα αγωνιστούν για τέταρτη χρονιά.  Δυο Final 4 μετρά ο περυσινός φιναλίστ Sporting, που έχει φτάσει σε τελικό.

Χωρίς τον «ηγέτη» του
Σημαντική απουσία για τον Sporting ο Θωμάς Χονδρός, περυσινός πρώτος σκόρερ και «τριποντέρ» της διοργάνωσης. Οι δυο ομάδες είχαν αρκετές απώλειες στο φετινό τουρνουά. Ο Sporting έπαιξε με επτά αθλητές, εκ των οποίων οι τρεις ήταν μαθητές, ενώ η Παρέα αγωνίστηκε και αυτή με οκτώ παίχτες, καθώς ο Σπύρος Μπύρος δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Κορυφαίος ο Αρκουμάνης


Για τον Sporting ο γκάρντ Γιώργος Αρκουμάνης(Φωτογραφία) πέτυχε 13 πόντους.
Παντελής Κωστής και Γιώργος Καραθάνος σημείωσαν 10 με ένα εύστοχο 3ποντο ο καθένας. 


Ιστορικές ομάδες  
Οι δυο ομάδες συμμετέχουν ανελλιπώς στο τουρνουά από το 2012.

Επιθετική  «αποκάλυψη» 


Καταπληκτική παρουσία για τον Χάρη Ζαραβέλη(Φωτογραφία) της Παρέας B.C., που σταμάτησε στους 14 πόντους. Μάλιστα μάζεψε περισσότερα από 10 ριμπάουντ, κάνοντας ντάμπλ-ντάμπλ.  Ένα λιγότερο με μια τρίποντη «βόμβα» είχε ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος.


«Αιφνιδίασε» η Παρέα
Πολύ δυναμικά μπήκε στο ματς η Παρέα B.C., που προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 8-15, παίζοντας εξαιρετικά και στις δυο πλευρές του γηπέδου.


Στον πόντο
Ο Sporting αντεπιτέθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο και πέρασε μπροστά με 27-26. Το επιμέρους σκορ ήταν 19-11 υπέρ των «εξάστερων».


Αλλαγή πρωτοπορία
Πόντο-πόντο βάδιζαν οι δυο ομάδες στην τρίτη περίοδο. Ύστερα από ένα εξαιρετικά «χαμηλό» επιμέρους 7-9 το σκορ ανέβηκε στο 34-35, με την πρωτοπορία να αλλάζει.


«Μίλησε» ο Καλύβας


«Δραματικό» ήταν το ματς στο φινάλε. Η Παρέα με ένα επιμέρους 14-16 πήρε τη νίκη-πρόκριση με 45-47. Ο Κώστας Καλύβας(Φωτογραφία) με τρίποντη «βόμβα» έβαλε ένα λεπτό πριν τη λήξη περίπου μπροστά την ομάδα του με 45-47, ο Γιώργος Αρκουμάνης ισοφάρισε με άψογο σουτ σε 47-47. Ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος έκανε το 47-49 με δίποντο και ο Πάνος Κρουστάλλης με 1/2 βολές το 48-49. Ο Κώστας Καλύβας έκλεψε την μπάλα στο φινάλε, κέρδισε και αντιαθλητικό φάουλ από αντίπαλο του, έχοντας βάλει και δυο βολές σε αυτό το διάστημα για το τελικό 48-51. 0/2 βολές είχε στο φινάλε ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος.





Πανηγύρισαν οι «πορτοκαλί»
Οι νικητές πανηγύρισαν την νίκη τους με selfie στα αποδυτήρια από τον τραυματία αθλητή της ομάδας Σωτήρη Στεφανή. 


Τα δεκάλεπτα
8-15, 27-26, 34-35, 48-51

Συνθέσεις Ομάδων

Sporting B.C. (Γιώργος Αρκουμάνης): Καραγιάννης, Καμαρέτσος, Καγκαράς 6, Κρουστάλλης 9, Αρκουμάνης Γ. 13, Κωστής 10(1), Καραθάνος 10(1)

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κολλημένος): Ζαραβέλης 14, Σβερώνης 5(1), Μπύρος, Κολλημένος Π., Λυτάκης 7, Θεοδοσόπουλος 13(1), Χονδρός, Κολλημένος Δ., Καλύβας 12(1)

Διαιτητές: Δημήτρης Κουρλός & Νίκος Κωστής
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος
Χρονομέτρης: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος