Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Κλαρωτός-Eighties 66-59

Αήττητος ολοκλήρωσε την πρώτη φάση ο Κλαρωτός, που μετά από ένα αρκετά ενδιαφέρον ματς επιβλήθηκε των Eighties με 66-59.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Δευτέρα 4 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου και άρχισε στις 6. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του 8ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου, παρουσία περίπου 50 θεατών.
Ο Κλαρωτός του Δημήτρη Λερογιάννη διαθέτοντας αρκετή ποιότητα και ικανό σύνολο δυσκολεύτηκε, όμως έφτασε στο 5ο του θετικό αποτέλεσμα. Αποτελεί ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, μαζί με τον τροπαιούχο Πρωτέα. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος έκανε εξαιρετικό ματς και πέτυχε 18 πόντους με ένα εύστοχο 3ποντο.
Οι Eighties του Κωνσταντίνου Λιάπη απέδειξαν σε έναν ακόμη αγώνα τη δυναμική και τη μαχητικότητα τους απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί σε όλο το ματς, όμως δεν απέφυγαν τη 2η τους ήττα σε ντέρμπι. Ο Νίκος Κωστής έβαλε 11 με ένα εύστοχο τρίποντο. Οι 80΄S τερμάτισαν στην τρίτη θέση του ομίλου με τρεις νίκες και δυο ήττες. 
Οι «μπουλντόζες» θα αντιμετωπίσουν στον προημιτελικό την Παρασκευή 8 Ιουνίου τον 4ο του Β΄ Ομίλου. Οι «ογδοντάρηδες» θα παίξουν τη Δευτέρα 11 του μηνός με τον 2ο του Β΄ Ομίλου. Πιθανοί αντίπαλοι των δυο ομάδων είναι οι: Ποταμιά, Παρέα B.C. και Εύρυτος.

Χωρίς πολύ κόσμο
Το ντέρμπι του πρώτου ομίλου είδαν μόλις 50-60 φίλαθλοι.


5 στα 5
Ο Κλαρωτός που αποτελείται από μέλη του Άτλαντα έκανε το 5 στα 5, τερματίζοντας πρώτος σε έναν δύσκολο όμιλο.

Πατέρας & γιός αντίπαλοι
Ο Νίκος Ανδρέου των 80΄S αντιμετώπισε τον γιό του Παύλο, που παίζει στον Κλαρωτό σε μια όμορφη οικογενειακή στιγμή. 


Eντυπωσιακός ο Κουτρομάνος


Πολύ καλή εμφάνιση για τον Ταξιάρχη Κουτρομάνο(Φωτογραφία) του Κλαρωτού, που πέτυχε 18 πόντους. Μάλιστα σκόραρε ένα εκπληκτικό τρίποντο στο τέλος της δευτέρης περιόδου.  Σταθερή αξία ο Δημήτρης Σταλίκας, που είχε 16 πόντους με μια τρίποντη «βόμβα».


Φόρεσαν διακριτικά
Οι τυπικά γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με διακριτικά, καθώς οι δυο ομάδες έχουν το ίδιο χρώμα εμφάνισης.

Κρίθηκε η κατάταξη
Οι νικητές τερμάτισαν στην 1η θέση και οι ηττημένοι στην 3η θέση του 1ου Ομίλου. Αναμένουν την κατάταξη του 2ου Ομίλου, ώστε να «κλειδώσουν» οι διασταυρώσεις των προημιτελικών.

Χαμηλά ο πρώτος


Για τους 80΄S που διαθέτουν πληθώρα λύσεων ο Νίκος Κωστής(Φωτογραφία) σημείωσε 11 πόντους με ένα 3ποντο. Στους 10 με δυο τρίποντες «βόμβες» σταμάτησε ο Γιώργος Σώκος.


Ντέρμπι από το ξεκίνημα
Στην πρώτη περίοδο ο Κλαρωτός προηγήθηκε των 80΄S με 13-10, προμηνύοντας τη συνέχεια.


Συγκινήσεις και ανατροπή
Οι 80΄S είχαν πολύ καλή παρουσία στη δεύτερη περίοδο και προηγήθηκαν με 25-30, βρίσκοντας λύσεις με τον Γιάννη Χαλκιά κυρίως. Ωστόσο ο Κλαρωτός πέρασε μπροστά με 31-30, με τον Ταξιάρχη Κουτρομάνο να σκοράρει στο τέλος του χρόνου από τα 10 μέτρα με ταμπλό. Το επιμέρους σκορ ήταν 18-20 υπέρ των Eighties. 


Συνεχόμενες εναλλαγές
Οι «ογδοντάρηδες»  πέρασαν ξανά μπροστά με 33-37 και 43-44, ενώ ο Κλαρωτός είχε προηγηθεί με 43-37 ενδιάμεσα. Τελικώς οι τυπικά γηπεδούχοι έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά με 47-44. Το επιμέρους σκορ ήταν 16-14 υπέρ του Κλαρωτού.
Το πρώτο του καλάθι με εξαιρετικό τελείωμα πέτυχε ο Πρόεδρος του Άτλαντα και αθλητής του Κλαρωτού Γιάννης Μπουμπουρής, ενώ ο πολύ καλός Δημήτρης Σεριανάι σκόραρε στο τέλος του χρόνου με λέι απ μετά την ασίστ του Άγγελου Σαμαντά. 


Δίκαια ο Κλαρωτός
Στην τελευταία περίοδο οι «μπουλντόζες» ήταν αποφασισμένοι και με ένα επιμέρους 19-15 έφτασαν στο τελικό +7(66-59).


Αντιαθλητικό Τσολάκη


Με αντιαθλητικό φάουλ από τους διαιτητές  χρεώθηκε ο Βασίλης Τσολάκης (Φωτογραφία) των 80΄S. Το φάουλ κέρδισε ο Δημήτρης Σταλίκας.  Η διαιτησία των Χουσιάδα-Κουρλού έβγαλε εις πέρας με επιτυχία ένα δύσκολο ματς.

Δυο αποβολές


Πέντε ατομικά φάουλ συμπλήρωσαν οι: Ταξιάρχης Κουτρομάνος και Δημήτρης Λερογιάννης(Φωτογραφία). Ο πρώτος στα 4:28 πριν τη λήξη του αγώνα και ο δεύτερος 42 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα
13-10, 31-30, 47-44, 66-59

Συνθέσεις Ομάδων

Κλαρωτός (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 16(1), Κουτρομάνος 18(1), Μπουμπουρής Ι. 2, Ανδρέου Π. 2, Πανόπουλος 5, Σαμαντάς 4(1), Σεριανάι Δ. 10, Λερογιάννης 9(1)

Eighties (Κωνσταντίνος Λιάπης): Ζαγκότσης 2, Σβερώνης 4, Χαλκιάς 7, Τσολάκης 3, Σώκος 10(2), Κωστής 11(1), Αρβανίτης 2, Δόσης 6, Ανδρέου Ν. 2, Τσιγαρίδας, Λιάπης 7(1), Τσουκαλάς 5

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας & Δημήτρης Κουρλός
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος
Χρονομέτρης: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος