Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Κλαρωτός-Eighties 63-49

Σε έναν πιο ενδιαφέροντα δεύτερο ημιτελικό ο Κλαρωτός πήρε το «εισιτήριο» της πρόκρισης στον μεγάλο τελικό, καταβάλλοντας με 63-49 τους Eighties.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Ιουνίου και άρχισε στις 8. Επρόκειτο για τον δεύτερο ημιτελικό του 8ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου, παρουσία περισσότερων από 100 φιλάθλων.
Ο Κλαρωτός του Δημήτρη Λερογιάννη σημείωσε την έβδομη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια και χάρης στην ποιότητα που διαθέτει θα διεκδικήσει την κατάκτηση του τροπαίου. Οι «μπουλντόζες» είχαν το προβάδισμα σχεδόν σε όλο το ματς. Ασταμάτητος με 19 πόντους και δυο τρίποντα ο 45χρονος Δημήτρης Σταλίκας.  
Οι Eighties του Κωνσταντίνου Λιάπη διακρίνονται για τη μαχητικότητα τους, πάλεψαν αρκετά και ειδικά στην τρίτη περίοδο, κατά την οποία κατάφεραν στα μισά της να ισοφαρίσουν.  Τελικώς δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση, έχοντας ωστόσο κάνει θετική πορεία. Ο Βασίλης Τσουκαλάς σημείωσε 13 πόντους για τους «ογδοντάρηδες».
Τη Δευτέρα(19/6) στον μεγάλο τελικό ο Κλαρωτός αντιμετωπίζει τον Πρωτέα, ενώ στον μικρό τελικό την ίδια μέρα οι Eighties θα αντιμετωπίσουν την Παρέα B.C.

Επιτέλους κόσμος
Ρεκόρ προσέλευσης στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης, καθώς περίπου 120-130 άτομα είδαν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι.



«Αγέραστος» ο Σταλίκας


Ηγήθηκε των «μπουλντόζων» ο Δημήτρης Σταλίκας(Φωτογραφία) με 19 πόντους και δυο εύστοχα 3ποντα. Η παρουσία του δίνει άλλη αίγλη στο τουρνουά. Πολύ καλή εμφάνιση και για τον νεαρό Δημήτρη Σεριανάι με 15 πόντους. 



Στον τελικό ο Κλαρωτός
Ο Κλαρωτός πέτυχε την έβδομη συνεχόμενη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό, αντιμετωπίζοντας τον Πρωτέα.

Έμειναν στον πάγκο
Δεν αγωνίστηκαν οι: Γιώργος Δροσίνης, Βασίλης Μπίκας(Κλαρωτός) και Δημήτρης Τσιγαρίδας(Eighties), ενώ τραυματίας είναι ο Γιώργος Ζαγκότσης των 80΄S.

Διεκδικούν χάλκινο
Οι 80΄S στην πρώτη τους μόλις παρουσία στο τουρνουά θα διεκδικήσουν την τρίτη θέση, κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις.

Δυναμικός ο Τσουκαλάς


Για τους 80΄S ο Βασίλης Τσουκαλάς(Φωτογραφία) σημείωσε 13 πόντους. Δημήτρης Σβερώνης και Νίκος Κωστής είχαν 9. Ο δεύτερος πέτυχε και ένα τρίποντο. 


Παρουσία του ΕΚΑΒ
Στους δυο ημιτελικούς παραβρέθηκαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ Καρπενησίου, που προσφέρουν και φέτος τις εθελοντικές τους υπηρεσίες στο τουρνουά. 

 
Αντιαθλητικό από Δόση


Ο Βασίλης Δόσης(Φωτογραφία) των Eighties 1:24 πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Δημήτρη Σταλίκα

Κοντά στο σκορ
Στην πρώτη περίοδο ο Κλαρωτός προηγήθηκε των 80΄S με τρεις πόντους(18-15).


Παρέμεινε μπροστά
Με ένα επιμέρους 12-10 οι τυπικά γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 30-25.


Ισοφάρισαν..αλλά +6
Οι Eighties ισοφάρισαν για έναν διάστημα δυο φορές το σκορ στην Τρίτη περίοδο, ωστόσο  Κλαρωτός έκλεισε τα 30΄ μπροστά με 46-40. Έκανε ένα επιμέρους 16-15. 



Αποφασιστικός ο Κλαρωτός
Ο Κλαρωτός κατάφερε στην τέταρτη περίοδο να αποσπαστεί στο σκορ και να φτάσει στο τελικό 64-49, πανηγυρίζοντας την πρόκριση. Έκανε ένα επιμέρους 18-9.


Τελικά 5ο φάουλ


Ο Γιάννης Πανόπουλος(Φωτογραφία) στο δεύτερο λεπτό της τέταρτης περιόδου αποβλήθηκε, συμπληρώνοντας τα 5 φάουλ. Επικράτησε τρίλεπτη «σύγχυση» εάν το φάουλ είχε κάνει ο Γιάννης Πανόπουλος ή ο Δημήτρης Λερογιάννης. Τελικώς το διαιτητικό δίδυμο το χρέωσε στον Πανόπουλο.

Τα δεκάλεπτα
18-15, 30-25, 46-40, 64-49

Συνθέσεις Ομάδων

Κλαρωτός (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 19(2), Κάππας, Μπουμπουρής Κ., Κουτρομάνος 7, Σεριανάι Κ. 2, Ανδρέου Π., Πανόπουλος 2, Σαμαντάς 8(1), Σεριανάι Δ. 15, Λερογιάννης 11

Eighties (Κωνσταντίνος Λιάπης): Σβερώνης 9, Χαλκιάς 3, Λιάπης 4, Σώκος 4, Κωστής 9(1), Δόσης 5(1), Ανδρέου Ν. 2, Δροσίνης, Τσουκαλάς 13

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας & Δημήτρης Κουρλός
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος
Χρονομέτρης: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος