Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Capital Control-Forestry Force 51-53

Τα πάνω-κάτω πήγαν να έρθουν στο ματς των Capital Control με τη Forestry Force. Το 39-53 μετατράπηκε πολύ γρήγορα στο τελικό 51-53, με τους «δασοπόνους» να πανηγυρίζουν τελικά την πρόκριση μετά από ένα συγκλονιστικό φινάλε.
Η συνάντηση διεξήχθη την Παρασκευή 1/6 στο κλειστό Καρπενησίου και άρχισε στις 8. 
Διενεργήθηκε στο πλαίσιο της 5ης
αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του 8ου τουρνουά καλαθοσφαίρισης Δήμου Καρπενησίου, παρουσία λιγότερων από 100 φιλάθλων.
Οι Capital Control του Χρήστου Καλαμπάκα αυτή τη φορά «αφυπνίστηκαν» στο τέλος του αγώνα και παραλίγο να κάνουν μια επική ανατροπή από το -14. Ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί, διεκδικώντας τη νίκη. Ο Χριστόφορος Γώγος πέτυχε 17 πόντους και διακρίθηκε για ένα ακόμη ματς.
Η Forestry Force του Γιώργου Τζανάκου ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης και χάρης στον ενθουσιασμό τους πέρασαν και φέτος στους «8», φτάνοντας στη 2η ους νίκη. Τελείωσαν τον όμιλο στην 4η θέση με δυο νίκες και τρεις ήττες. Αντρέας Μπούτσικας με 17 και Γιώργος Τζανάκος με 16 ξεχώρισαν στο σκοράρισμα.
Οι φοιτητές θα παίξουν τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στον προημιτελικό με επικρατέστερο αντίπαλο τον Πρωτέα. Με «ψηλά το κεφάλι» ολοκλήρωσαν τη διοργάνωση οι βετεράνοι, κάνοντας μια νίκη απέναντι στη Remal Madrid.

Το τελευταίο «εισιτήριο»
Tο βραδινό παιχνίδι και τελευταίο της εβδομάδας είδαν γύρω στου 80 θεατές, με το ΤΕΙ να έχει την δικιά του κερκίδα. Η Forestry κέρδισε  το 8ο και τελευταίο «εισιτήριο» για την επόμενη φάση. Οι δυο ομάδες πριν την έναρξη του αγώνα είχαν από μια νίκη.


Αλλαγή ρέφερι

Τα πρώτα λεπτά της συνάντησης σφύριξε μαζί με τον Δημήτρη Λερογιάννη ο Θανάσης Χουσιάδας, με τον Νίκο Κωστή(Φωτογραφία), που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να σφυρίξει να τον αντικαθιστά στο 5ο λεπτό.

Πάλεψε ως το τέλος


Για τους βετεράνους ο Χριστόφορος Γώγος(Φωτογραφία) έκανε πολύ καλή εμφάνιση, πετυχαίνοντας 17. Αρκετά μαχητικοί και οι: Βασίλης Τσιώλης και Αποστόλης Καλυβιώτης με 10 πόντους. Ο πρώτος είχε δυο 3ποντα και ο δεύτερος ένα.


Ίδια 3αδα
Η τριάδα στη γραμματεία των: Γιάννη Χαντζόπουλου-Θανάση Γιαννόπουλου-Σπύρου Κολόκα έβγαλε εις πέρας και τα δυο ματς της ημέρας.

Ο συνήθης και ο αρχηγός















Ο Αντρέας Μπούτσικας(Φωτογραφία αριστερά) ηγήθηκε του σκοραρίσματος και σε αυτό το
ματς για τους «δασοπόνους», σημειώνοντας 17 πόντους. Ουσιαστική παρουσία για τον αρχηγό Γιώργο Τζανάκο(Φωτογραφία δεξιά), που πέτυχε 16 με δυο εύστοχες προσπάθειες έξω από τα 6,75.



Στο «βάθος» Πρωτέας
Οι φοιτητές προκρίθηκαν και φέτος στην 8αδα, με τον Πρωτέα να είναι όπως όλα δείχνουν ο αντίπαλος τους στην επόμενη φάση.

Νέα εμφάνιση
Το ΤΕΙ έπαιξε με λευκά χρώματα, καθώς οι Capital αγωνίζονται με μπλε διακριτικά.

Στα χαμηλά το πρώτο
Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε μετά από ένα «κλειστό» ματς με 9-11 υπέρ της «δύναμης».


Μπροστά το ΤΕΙ
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έκαναν ένα επιμέρους 8-11 στη δεύτερη περίοδο και έκλεισαν το ημίχρονο με 17-22(+5).


Διψήφιο προβάδισμα
Η ανωτερότητα της Force ήταν εμφανής στην τρίτη περίοδο, παίρνοντας μεγάλο προβάδισμα νίκης. Οι φοιτητές με ένα επιμέρους 13-20 έφτασαν στο 30-42.


Παραλίγο «επική» ανατροπή
Ένα εκπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στο κλειστό. Περίπου τρία λεπτά πριν την λήξη η Forestry προηγούνταν με 39-53, όμως οι Capital Control έφτασαν στο 51-53 με ένα σερί 12-0, δίνοντας τα πάντα σε επίθεση και άμυνα. Μάλιστα ο Χρήστος Καλαμπάκας αστόχησε στο φινάλε, χάνοντας την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση.  Το επιμέρους σκορ ήταν 21-11 υπέρ των εξαιρετικών σε αυτή την περίοδο Capital. «Αυτοκτονικές» τάσεις έδειξε το ΤΕΙ.




5 φάουλ Μπορότη 


Ο εκ των κορυφαίων των νικητών Παυσανίας Μπορότης(Φωτογραφία) αποβλήθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με 5 ατομικά φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
9-11, 17-22, 30-42, 51-53

Συνθέσεις Ομάδων

Capital Control (Χρήστος Καλαμπάκας): Γραμματίκας 2, Καλαμπάκας 4, Βασιλείου 2, Καραθάνος, Λιάκος 4, Τσιώλης 10(2), Καλυβιώτης 10(1), Γώγος 17, Καρανίκας 2

Forestry Force (Γιώργος Τζανάκος): Γκριμόπουλος, Κατσαρός Γ. 5, Κατσαρός Λ. 8(2), Τζανάκος 16(2), Κωσταρέλος 2, Καλαϊτζής, Γιοβανόπουλος, Μπορότης 5, Μπούτσικας 17, Στριλιγγάς

Διαιτητές: Δημήτρης Λερογιάννης& Νίκος Κωστής(Έως το 5΄ 32΄΄ του α΄ δεκαλέπτου Θανάσης Χουσιάδας)
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος
Χρονομέτρης: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄:  Σπύρος Κολόκας
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος