Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Σημαντικά θέματα στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ευρυτανίας


Την Τετάρτη 20 Ιουνίου και ώρα 6 πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων-μελών της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Την Ένωση εκπροσώπησαν οι: Γιώργος Παπαντζίμας,  π. Ευάγγελος Φεγγούλης, Γιώργος Λιάγκας, Βασίλης Κατσίκης, Νίκος Δροσίνης και Θωμάς Θεοδωρογιάννης, ενώ παραβρέθηκαν ο πρώην παράγοντας Διονύσης Βονόρτας και ο υπάλληλος γραφείου Γιάννης Βονόρτας.
Εκπροσώπηση είχαν 10 ομάδες και συγκεκριμένα παρόντες ήταν οι:  Περικλής Πλακιάς(Αίολος), Νίκος Μαντζιούτας(Ποταμιά), Ηλίας Τσιούνης(ΑΠΟΚ Βελούχι), Χρήστος Γαλανός(Φραγκίστα), Χρήστος Καλαμπάκας(Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002), Ηλίας Μπακόλας(ΑΕΚ), Χριστόφορος Κατσίκης(Απεραντιακός), Δημήτρης Κολλημένος(Άγραφα), Μάκης Τρίκας(Κεράσοβο) και Γιώργος Χρυσαφόπουλος(ΠΑΟΚ). Το παρών έδωσαν επίσης ο Πρόεδρος των Αγράφων Θύμιος Μούτσελος και ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Δημήτρης Αντωνίου.
Μετά την επικύρωση της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης και την επικύρωση πληρεξούσιων αντιπροσώπων και ελέγχου απαρτίας των παρισταμένων μελών γραμματέας για την τήρηση των πρακτικών εκλέχτηκε ο Χρήστος Καλαμπάκας της Ακαδημίας. 
Ομόφωνα εγκρίθηκαν ο οικονομικός απολογισμός(1-1-2017 έως 31-12-2017), ο οικονομικός προϋπολογισμός έτους 2019 και ο διοικητικός απολογισμός(1-1-2017 έως 31-12-2017).
Ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης πρότεινε εύστοχα να ενταχτεί στον προϋπολογισμό ένα σημαντικό ποσό για διεκδίκηση γηπέδου, ενώ εξέφρασε την απορία του για τα χρήματα της Γ.Γ.Α. που αναφέρονται στον οικονομικό απολογισμό, αλλά δεν δόθηκαν ποτέ από αυτή. Στάθηκε στο γηπεδικό ζήτημα, τονίζοντας πως αυτός και τα το συμβούλιο απέτυχαν, καθώς δεν άσκησαν τις απαιτούμενες πιέσεις στους φορείς, ενώ έχουν ευθύνη για τη μείωση των ομάδων. Στον διοικητικό απολογισμό ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας συνέχαρη την Ποταμιά για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική, αλλά και τα Άγραφα για την κατάκτηση του τίτλου της Β΄ ΕΠΣΕ. Έκανε ενημέρωση για το ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών της Ένωσης, το οποίο θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες. Ευχαρίστησε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την υπόσχεση της για οικονομική βοήθεια. Πρόθεση της Ένωσης είναι η κάλυψη όλων των εξόδων διαιτησίας των σωματείων στο πρωτάθλημα περιόδου 2018-2019, με την προϋπόθεση ότι κανένα δεν θα εγκαταλείψει στη μέση τη διοργάνωση. Ενημέρωσε επίσης για την απόφαση της ΕΠΟ να μην εκδίδονται δελτία στα σωματεία που έχουν οφειλές στις Ενώσεις, τις οποίες και πρέπει να διευθετήσουν.
Μετά από απόφαση του συμβουλίου προτάθηκε η υποχρεωτική συμμετοχή δυο ποδοσφαιριστών κάτω των 20 ετών στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Περιόδου 2018-2019. Ο Δημήτρης Αντωνίου εκ μέρους της Ακαδημίας «υπέρμαχος» των νεαρών ποδοσφαιριστών πρότεινε τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή κάτω των 16. Ο Βασίλης Κατσίκης εκ μέρους της Ένωσης συμφώνησε και τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα στις μικτές ομάδες, ενώ ο Νίκος Μαντζιούτας της Ποταμιάς επεσήμανε πως υπάρχουν λίγα παιδιά ηλικίας 18-20 ετών στο Καρπενήσι. Εκ μέρους των Αγράφων ο Δημήτρης Κολλημένος πρότεινε τη συμμετοχή ενός ποδοσφαιριστή κάτω των 20 ετών, το οποίο και ψηφίστηκε(8 υπέρ-2 κατά). Κατά ψήφισε μόνο Αίολος και η ΑΕΚ, με τους εκπροσώπους τους Περικλή Πλακιά και Ηλία Μπακόλα αντίστοιχα να αναλύουν τους λόγους.. Με τη θέσπιση συμμετοχής ενός ποδοσφαιριστή κάτω των 20 ετών συμφώνησε και ο Θωμάς Θεοδωρογιάννης της ΕΠΣΕ.
Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος, εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ. Επίστησε την προσοχή στη μεταχείριση των ανηλίκων παιδιών απ όλους τους εμπλεκομένους του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου, με τον κ. Θεοδωρογιάννη να συμφωνεί.
Αποφασίστηκε οι δηλώσεις συμμετοχής πρωταθλήματος και κυπέλλου περιόδου 2018-2019 να ολοκληρωθούν στις 31 Ιουλίου και η κλήρωση να γίνει την Παρασκευή 3 Αυγούστου. Ο Περικλής Πλακιάς, Πρόεδρος του Αιόλου πρότεινε να υπάρχουν πιο σημαντικές κυρώσεις στις ομάδες που εγκαταλείπουν το πρωτάθλημα μεσούσης της περιόδου.
Για τη διαιτησία αναφέρθηκαν πως έγινε σημαντική πρόοδος και γίνονται ανοδικά βήματα. Τέλος προτάθηκε η διεξαγωγή σούπερ καπ μεταξύ Ποταμιάς(Πρωταθλήτρια) και ΑΠΟΚ(Κυπελλούχος), που βρήκε αρκετά θετική ανταπόκριση από τις ομάδες.