Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Παρέα B.C.-Πρωτέας 43-86

Ασταμάτητος για ακόμη μια φορά ο Πρωτέας, που «φορτσάρει» για την κατάκτηση της πρωτιάς. Επιβλήθηκε άνετα με 43-86 της Παρέας B.C.
Ο πρώτος ημιτελικός του 8ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου διεξήχθη την Τετάρτη 13 Ιουνίου και ώρα 6 στο κλειστό Καρπενησίου. Παραβρέθηκαν περισσότεροι από 50 θεατές.
Η Παρέα B.C. του Δημήτρη Κολλημένου έκανε άσχημη εμφάνιση, ωστόσο έχει πετύχει και με το παραπάνω τον στόχο της στο τουρνουά. Δεν ανταγωνίστηκε σε κανένα σημείο το δυνατό της αντίπαλο. Ο Κώστας Λυτάκης σταμάτησε στους 21 πόντους, επιστρέφοντας στις «διψήφιες» παρουσίες.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου κυριάρχησε στο παρκέ, ξεπερνώντας άνετα το εμπόδιο του αντιπάλου του. Προκρίθηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στον μεγάλο τελικό και θα επιχειρήσει να «υπερασπιστεί» το τρόπαιο του. Ο Ίγκλι Οσμενάι με 23 πόντους και τέσσερα τρίποντο έπιασε πολύ καλή απόδοση.
Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου η Παρέα θα αντιμετωπίσει στον μικρό τελικό τους Eighties. Ο Πρωτέας θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στον Κλαρωτό.

Πρώτος ημιτελικός
Περίπου 50-60 θεατές παρακολούθησαν τον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης. 


5ος σερί τελικός
O Πρωτέας προκρίθηκε στον τελικό για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Αντίπαλος του ο Κλαρωτός. Έχει κατακτήσει τρεις φορές το τρόπαιο.

Ξεχώρισε ο Λυτάκης


Για τους «πορτοκαλί» ο Κώστας Λυτάκης(Φωτογραφία) σημείωσε 21 πόντους και παραμένει πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Δημήτρης Θεοδοσόπουλος και Κώστας Καλύβας είχαν 8. 


Κανένα 3ποντο
Η Παρέα B.C.δεν σκόραρε καμία φορά έξω από τα 6,75.

Ασταμάτητος ο Ίγκλι


Με 23 πόντους και τέσσερες τρίποντες «βόμβες» έκλεισε ο ματς ο Ίγκλι Οσμενάι(Φωτογραφία) του Πρωτέα. Ο ανίκητος σέντερ Δήμος Σπυριδάκης έβαλε 19. 


«Καταραμένος» ημιτελικός
Η Παρέα στην τέταρτη συμμετοχή σε Final 4 αποκλείστηκε για ακόμη φορά στα ημιτελικά. Μάλιστα ήταν η τρίτη συνεχόμενη  που έγινε αυτό με αντίπαλο τον Πρωτέα. Στον μικρό τελικό θα παίξει με τους Eighties.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα
Η ομάδα του Γιάννη Χαντζόπουλου με εξαιρετική απόδοση σε άμυνα και επίθεση προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 4-23. 


Άνετος και ωραίος
Ο Πρωτέας συνέχισε και στη δεύτερη περίοδο να αποδίδει καλό μπάσκετ και με ένα επιμέρους 13-27 έφτασε στο 17-50, με το οποίο έληξε το ημίχρονο. 


«Σαραντάρα» διαφορά
Με τη διαφορά στους 40 ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι με ένα επιμέρους 15-22 οδηγήθηκαν στο 32-73.


Τραυματισμός Δροσίνη


Ο Γιάννης Δροσίνης(Φωτογραφία), φόργουορντ του Πρωτέα αποχώρησε τραυματίας στην επανάληψη. 


«Νταμπλ» το τελικό
Μετά από ένα χαλαρό τελευταίο δεκάλεπτο ο Πρωτέας έφτασε στο τελικό 43-86 έναντι της Παρέας. Το επιμέρους σκορ της τέταρτης περιόδου ήταν 11-14. 


Τα δεκάλεπτα
4-23, 17-50, 32-72, 43-86

Συνθέσεις Ομάδων

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κολλημένος): Ζαραβέλης 2, Σβερώνης, Μπύρος, Κολλημένος Π., Λυτάκης 21, Θεοδοσόπουλος 8, Χονδρός, Κολλημένος Δ. 4, Καλύβας 8

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Νούλας 15(1), Οσμενάι 23(4), Σπυριδάκης 19, Λιάγκας, Κουρλός 4, Παχής 5, Δροσίνης 1, Λέρης Κ 5(1), Κυλλής 3(1), Λαμπρόπουλος 3, Μουστάκης 8

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας& Δημήτρης Σταλίκας
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης: Δημήτρης Σεριανάι
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος