Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Το 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου και το Γυμνάσιο Κερασοχωρίου στη «ΙΓ΄ Μαθητιάδα»

Στην Πρώτη Σερρών του Δήμου Αμφίπολης και στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 22 Μαΐου η «ΙΓ΄ Μαθητιάδα» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.  Ο νομός Ευρυτανίας εκπροσωπήθηκε από μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου και του Γυμνασίου Κερασοχωρίου.
Μάλιστα τα παιδιά διακρίθηκαν με ιδιαίτερα εξαιρετικές θέσεις. Συγκεκριμένα για το 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου ο Θέμης Μπαζιώνης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην τοξοβολία, ενώ  τη δεύτερη θέση κατέλαβαν οι: Μάριος Τσουκαλάς, Ναταλία Στεροπούλου(Ορεινή Ποδηλασία), Ζέτα Κωνσταντοπούλου(Γκολφ), Ζέτα Κωνσταντοπούλου-Φωτεινή Στεροπούλου(Μπάντμιντον, ομαδικό). Τρίτοι ήταν οι: Παύλος Ανδρέου, Γιάννης Μαντής, Χρήστος Δάνας(Μπιτς Βόλει), Μαρία Κατσιάρη, Ναταλία Στεροπούλου, Μάρω Σταμούλη, Ειρήνη Σταΐκούρα(Μπιτς Βόλει), Μάρω Σταμούλη(Μπάντμιντον) και Ειρήνη Σταΐκούρα(Tae Kwon Do). Για το Γυμνάσιο Κερασοχωρίου ο Παύλος Κουτούμπας κέρδισε τον διαγωνισμό τριπόντων, ενώ οι: Γρηγόρης Σκλαπάνης, Θανάσης Βούρτσας και Παναγιώτης Φούκας κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο ομαδικό της σκοποβολής.
Την αποστολή συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί: Γιάννης Φλωράκης, Θεοδώρα Ιγνατίου(1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου), Βάσω Σιούτα και Λάμπρος Κατσιγιάννης(Γυμνάσιο Κερασοχωρίου). Έλαβαν μέρος συνολικά 20 παιδια από τον νομό μας.
Για 5 ημέρες οι μαθητές με βασικό σύνθημα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» παρακινήθηκαν, ώστε να ‘παιδευτούν’ στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετέχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής και όχι μόνο ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία!  Στη μαθητιάδα συμμετείχαν μαθητές που δεν είναι αθλητές ψηλού επιπέδου, ούτε καν αθλητές. Συχνά γνωρίζουν εκεί ένα νέο άθλημα στο οποίο συμμετέχουν και αγωνίζονται για πρώτη φορά. Ωστόσο η διοργάνωση, οι κανόνες και οι ειδικοί των αθλημάτων προδιαγράφουν την αξιοπρεπή διεξαγωγή, την προσπάθεια και την άμιλλα των μαθητών. Αξία στη μαθητιάδα έχει η συμμετοχή και η προσπάθεια, όχι η διάκριση.

Ήδη στη 16χρονη πορεία της Μαθητιάδας έχουν συμμετάσχει περίπου 10.000 μαθητές από 600 Γυμνάσια από όλους τους νομούς της Ελλάδας και από 45 χώρες του εξωτερικού. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 750 μαθητές μαζί με τους 100 συνοδούς καθηγητές και συνολικά 350 εθελοντές. Περιελάμβανε τη διεξαγωγή 35 Ολυμπιακών αθλημάτων (137 τελικοί αγωνισμάτων), ενώ παράλληλα με τους αγώνες διεξήχθησαν πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, καθώς και δράσεις Παραολυμπιακών αγώνων από αθλητές με αναπηρία με δυνατότητα βιωματικής συμμετοχής των μαθητών και των θεατών σε Ολυμπιακά, Παραολυμπιακά αθλήματα, πολιτιστικά, εκπαιδευτικά και περιβαλλοντικά δρώμενα.



*Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από την αποστολή του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου και του Γυμνασίου Κερασοχωρίου, με πληροφορίες και από τα "Ευρυτανικά Νέα".