Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Sporting B.C.-Forestry Force 54-42

Έχοντας πληθώρα ποιοτικών λύσεων ο Sporting B.C. έκανε δυο τις νίκες του, επικρατώντας με 54-42 των βελτιωμένων φοιτητών της Forestry Force.
Ο αγώνας ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου του 8ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Καρπενησίου τη Δευτέρα 7/5 και άρχισε στις 8, παρουσία περίπου 100 φιλάθλων.
Ο Sporting B.C. του Αλέξη Αρκουμάνη τα βρήκε «σκούρα» στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως με πολύ καλή άμυνα στη δεύτερη και στην τρίτη περίοδο έφτασε στη νίκη, «κλειδώνοντας» την πρόκριση στα προημιτελικά. Ο γκάρντ Γιάννης Πιστιόλης έκανε πολύ καλή εμφάνιση, πετυχαίνοντας 13  με ένα εύστοχο 3ποντο.
Η Forestry Force του Γιώργου Τζανάκου μετά την κακή πρεμιέρα ήταν αρκετά «ανεβασμένη» και δυσκόλεψε τον αντίπαλο, με την επάνοδο του Γιάννη Κομιανού να λειτουργεί ευεργετικά. Οι κακές επιθετικές αποδόσεις στο διάστημα 10΄-30΄ οδήγησαν τη «δύναμη» στη δεύτερη της ήττα. Αντρέας Μπούτσικας και Λάμπρος Κατσαρός έβαλαν 12 πόντους, με τον τελευταίο να σκοράρει και έξω από τα 6,75.
Οι «εξάστεροι» αντιμετωπίζουν για τη 3η αγωνιστική σε ματς-ντέρμπι την Τετάρτη 16 Μαΐου τους Eighties. Δυο ημέρες νωρίτερα η «δύναμη» θα παίξει με τη Remal Madrid, διεκδικώντας την πρόκριση. 

Το καλύτερο έως τώρα
Την πιο ενδιαφέρουσα μέχρι τώρα συνάντηση της διοργάνωσης παρακολούθησαν περίπου 100 θεατές. 


Κομβικός ο Πιστιόλης


Για τους νικητές ο Γιάννης Πιστιόλης(Φωτογραφία) ήταν κορυφαίος με 13 πόντους και ένα εύστοχο 3ποντο. 


Ακολούθησαν κατά πόδας

 
Κατά πόδας ακολούθησαν οι: Θωμάς Χονδρός(Φωτογραφία αριστερά) και Γιάννης Καγκαράς(Φωτογραφία κέντρο), οι οποίοι σημείωσαν 12. Ο τελευταίος είχε και δυο τρίποντες «βόμβες» στο τελευταίο δεκάλεπτο. Διψήφιος με 10 και ο πλέι μέικερ Σπύρος Ξαγάρας(Φωτογραφία δεξιά).

Πρώτο Καμαρέτσου & Καλαϊτζή 

 












Ο Λάμπρος Καμαρέτσος(Φωτογραφία αριστερά) του Sporting και ο Δημήτρης Καλαϊτζής(Φωτογραφία δεξιά) της Forestry έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση.

«Ισόπαλοι» Δασοπόνοι

 












Για τη «δύναμη» ο Αντρέας Μπούτσικας(Φωτογραφία αριστερά) και ο Λάμπρος Κατσαρός(Φωτογραφία δεξιά) σταμάτησαν στους 12 πόντους. Ο δεύτερος πέτυχε και ένα τρίποντο. 


Δυνάμωσε με Κομιανό


Θετικό αντίκτυπο στους «δασοπόνους» είχε η επανεμφάνιση του Γιάννη Κομιανού(Φωτογραφία), που πέτυχε 11 πόντους. 


Τελευταίο του ρέφερι


Ο ρέφερι Θεοδόσης Κόκκοτος(Φωτογραφία) σφύριξε για τελευταία φορά στο φετινό τουρνουά, καθώς θα απουσιάζει το επόμενο διάστημα από το Καρπενήσι για επαγγελματικούς λόγους.

Φοιτητικό προβάδισμα
Δυναμική παρουσία στο πρώτο δεκάλεπτο για τη Forestry, η οποία προηγήθηκε με 11-17.


Για έναν o Sporting
Ανέτρεψε το ματς ο Sporting και προηγήθηκε στην ανάπαυλα με 21-20. Είχε ένα επιμέορυς 10-3 στο δεύτερο δεκάλεπτο, παίζοντας πολύ καλή άμυνα. 


Τεχνική στη Forestry
Στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου η Forestry τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή, διότι έμεινε με έξι αθλητές στο παρκέ λόγω ασυνεννοησίας. Ο Γιώργος Αρκουμάνης του Sporting ευστόχησε από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας».

Κυρίαρχη στα δυο μέρη
Η ομάδα του Αλέξη Αρκουμάνη κυριάρχησαν και στις δυο πλευρές του γηπέδου στο τρίτο δεκάλεπτο και πήρε μεγάλο προβάδισμα νίκης, φτάνοντας στο +14(40-26). Έκανε ένα επιμέρους 19-6, το οποίο έκρινε τον αγώνα.


Κατέβασαν τη διαφορά
Μαχητικοί έως το τέλος ήταν οι παίχτες της Force. Το τελικό 54-42 υπέρ των «αθλητικών» κρίνεται δίκαιο. Το επιμέρους σκορ του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν 14-16 γι τους φοιτητές.


Αντιαθλητικό στον αρχηγό


Ο προπονητής-αρχηγός των περυσινών φιναλίστ Αλέξης Αρκουμάνης(Φωτογραφία) χρεώθηκε 1:56 πριν τη λήξη του αγώνα με αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον αντίπαλο του Λάμπρο Κατσαρό.



Τα δεκάλεπτα
11-17, 21-20, 40-26, 54-42

Συνθέσεις Ομάδων

Sporting B.C. (Αλέξης Αρκουμάνης):  Ξαγάρας 10, Καμαρέτσος 2, Καραγιάννης, Καγκαράς 12(2), Πιστιόλης 13(1), Κρουστάλλης, Χονδρός 12, Αρκουμάνης Γ. 5, Αρκουμάνης Α., Καραθάνος

Forestry Force (Γιώργος Τζανάκος): Γκριμόπουλος 3(1), Κατσαρός Γ., Κατσαρός Λ. 12(1), Τζανάκος, Μπορότης 4, Κωσταρέλος, Καλαϊτζής, Κομιανός 11, Λέκκας, Μπούτσικας 12

Διαιτητές: Θεοδόσης Κόκκοτος & Νίκος Κωστής
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος
Χρονομέτρης: Δημήτρης Σεριανάι
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος