Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Κλαρωτός-Sporting B.C. 55-46

Στον ποιοτικό Κλαρωτό κατέληξε το ντέρμπι, καθώς επικράτησε των περυσινών φιναλίστ του «σκληροτράχηλου» Sporting με 55-46. Οι άμυνες έπαιξαν ιδιαίτερο ρόλο στην έκβαση του τελικού αποτελέσματος.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 6, παρουσία περισσότερων από 100 φιλάθλων. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του 8ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου.
Ο Κλαρωτός του Δημήτρη Λερογιάννη έφτασε σε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα, παίζοντας πολύ καλή άμυνα και σκοράροντας σε καίρια σημεία του παιχνιδιού. Είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου, κάνοντας το 4 στα 4. Ο Δημήτρης Λερογιάννης ήταν κομβικός, πετυχαίνοντας 16 πόντους για τις «μπλουντόζες».
Ο Sporting B.C. υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Πιστιόλη δικαιολόγησε τη βαθμολογική του θέση, παλεύοντας επί ίσοις όροις το παιχνίδι. Ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ, όμως δεν κατάφερε να αποφύγει την πρώτη του ήττα. Ο Παντελής Κωστής σημείωσε 15 πόντους και δυο εύστοχα 3ποντα.  
Την επόμενη(5η) αγωνιστική οι νικητές θα αντιμετωπίσουν τους Eighties τη Δευτέρα 4 Ιουνίου. Την Παρασκευή 1 Ιουνίου ο Sporting θα παίξει με τη Remal Madrid.

Το ματς με τον περισσότερο
Το ντέρμπι του πρώτου ομίλου παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 θεατές, αριθμός που αποτελεί έως τώρα ρεκόρ της φετινής διοργάνωσης. 


Ηγήθηκε ο αρχηγός


Για τον Κλαρωτό κορυφαίος με 16 πόντους ήταν ο captain Δημήτρης Λερογιάννης(Φωτογραφία). Δημήτρης Σταλίκας και Ταξιάρχης Κουτρομάνος πρόσθεσαν 14. Ο «Στάλι» ευστόχησε και σε ένα τρίποντο.


Από πρώτος έως τρίτος
Ο Κλαρωτός με νίκη επί των Eighties, αλλά και με ήττα έως 6 πόντους θα είναι πρώτος. Με ήττα 7-14 πόντους θα είναι δεύτερος και με ήττα από 15 πόντους και άνω θα τερματίσει τρίτος.

Σταθερός «κορμός»
Οι νικητές έπαιξαν με 7 αθλητές. Δεν αγωνίστηκαν οι μικροί: Παύλος Ανδρέου, Κώστας Σεριανάι, Γιώργος Δροσίνης, Γιώργος Μπούργος και Μανώλης Κάππας. Αντίθετα οι «πράσινοι» συμμετείχαν με 10 παίχτες.

Ξεχώρισε ο Κωστής


Ο Παντελής Κωστής(Φωτογραφία) των ηττημένων έκανε πολύ καλή εμφάνιση, έχοντας 15 πόντους με δυο τρίποντα. Ο Πάνος Κρουστάλλης πέτυχε 8. 


2ος ή 3ος
Ο Sporting με δεδομένο ότι θα κερδίσει την πιο αδύναμη Remal Madrid θα τερματίσει δεύτερος. Μένει τρίτος μόνο σε περίπτωση νίκης των Eighties επί του Κλαρωτού με 1-14 πόντους. Σε περίπτωση νίκης των Eighties επί του Κλαρωτού με 15 πόντους και άνω θα είναι δεύτερος.

Οδηγίες Πιστιόλη


Δεν έπαιξε από πλευράς Sporting ο τραυματίας Γιάννης Πιστιόλης(Φωτογραφία). Καθοδήγησε την ομάδα, καθώς απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ο Αλέξης Αρκουμάνης.

Χαμηλό σκορ
Οι παίχτες του Κλαρωτού μετά από ένα «σκληρό» πρώτο δεκάλεπτο προηγήθηκαν του Sporting με 13-8.


Κοντά οι δυο ομάδες
Δεν κατάφερε να ξεφύγει ο Κλαρωτός στη δεύτερη περίοδο. Ύστερα από ένα επιμέρους ισόπαλο 11-11 έκλεισε το ημίχρονο μπροστά με 24-19. Ο Δημήτρης Σεριανάι σκόραρε για τρεις στην εκπνοή.


Ανέβηκε σε διψήφια
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό και ο Κλαρωτός έχοντας την ανωτερότητα και έφτασε στο +10(44-34). Το επιμέρους σκορ ήταν 20-15 για τους τυπικά γηπεδούχους.


Διατήρησε το «2ποντο»
Ενδιαφέρον έως το τέλος είχε η συνάντηση. Τελικώς η ομάδα του Κλαρωτού επικράτησε δίκαια με 55-46. Το επιμέρους σκορ της 4ης περιόδου ήταν 11-12 υπέρ του Sporting, που πάλεψε ως το τέλος.


Αποβολή του σέντερ


Ο Πάνος Κρουστάλλης(Φωτογραφία) του Sporting περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα συμπλήρωσε 5 ατομικά φάουλ και αποχώρησε από το παρκέ.

Τα δεκάλεπτα
13-8, 24-19, 44-34, 55-46

Συνθέσεις Ομάδων

Κλαρωτός (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 14(1), Κουτρομάνος 14, Πανόπουλος 2, Μπουμπουρής Ι., Σαμαντάς 2, Σεριανάι Δ. 7(1), Λερογιάννης 16

Sporting B.C. (Γιάννης Πιστιόλης): Ξαγάρας 2, Καραγιάννης, Καμαρέτσος, Καγκαράς 7, Κρουστάλλης 8, Χονδρός 5(1), Αρκουμάνης Γ. 7, Κωστής 15(2), Καραθάνος 2

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας & Νίκος Κωστής
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος
Χρονομέτρης: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος