Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Capital Control-Remal Madrid 52-46

Την πρώτη τους νίκη πέτυχαν οι Capital Control στο ντέρμπι των ουραγών, καθώς επικράτησαν με 52-46 της Remal Madrid. Η τελευταία περίοδος ήταν συναρπαστική.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Τετάρτη 24 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 6. Ήταν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του 8ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου και την είδαν περίπου 40 θεατές.
Οι Capital Control του Χρήστου Καλαμπάκα είχαν τον έλεγχο και μια διαφορά ασφαλείας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο έκαναν τα εύκολα-δύσκολα και λίγο έλειψαν να χάσουν τη νίκη. Τελικά μετά από τέσσερις ήττες έφτασαν στο πρώτο τους  «2ποντο» και διεκδικούν την πρόκριση στα προημιτελικά. Εξαιρετικός με 14 πόντους ο 44χρονος σέντερ Χριστόφορος Γώγος.
Η Remal Madrid του Χρήστου Κατσαρή έκανε την αντεπίθεση της στο τελευταίο δεκάλεπτο, μειώνοντας από το -15 στο -1, όμως δεν κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή. Ο αρχηγός Χρήστος Κατσαρής είχε 16 πόντους με τρία εύστοχα 3ποντα. Τα «Ρεμάλια» γνώρισαν την τέταρτη συνεχόμενη ήττα τους και έμειναν εκτός θεσμού.
Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής οι Capital Control θα αντιμετωπίσουν την Παρασκευή 1Ιουνίου και ώρα 8 τη Forestry Force, ενώ η Remal δίνει το τελευταίο της ματς την ίδια ημέρα και δυο ώρες νωρίτερα με τον Sporting B.C.

Ελάχιστοι θεατές
Το παιχνίδι παρακολούθησαν γύρω στους 40 θεατές. Οι δυο ομάδες διεκδίκησαν την πρώτη τους νίκη.


Διεκδικεί πρόκριση
Οι νικητές θα διεκδικήσουν την 4η θέση στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τους φοιτητές.

«Χτύπησε» στο καλάθι


Ο Χριστόφορος Γώγος(Φωτογραφία) έβγαλε πάθος στο παρκέ και ήταν καθοριστικός με 14 πόντους για τους Capital. Πολύ καλοί με 11 οι: Δήμος Λιάκος και Κώστας Λάππας. 


Δεν έπαιξε ο αρχηγός


Για τους Capital ο αρχηγός Χρήστος Καλαμπάκας(Φωτογραφία) «κοούτσαρε», καθώς δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού.

Χωρίς τρίποντο
Οι «μπλε» δεν σκόραραν καμία φορά έξω από τα 6,75.

Εντυπωσίασε ο Κατσαρής


Για τα «Ρεμάλια» ο captain Χρήστος Κατσαρής(Φωτογραφία) έκανε την καλύτερη του εμφάνιση, πετυχαίνοντας 16 με 3 τρίποντες «βόμβες».  Πολύ καλά τα πήγε με 10 και ο γκάρντ Γιάννης Δαράβαλης. 


«Μπλε» προβάδισμα
Στην πρώτη περίοδο οι Capital Control προηγήθηκαν με 16-10 της Remal.


Ανωτερότητα Capital
Συνέχισαν με καλό ρυθμό οι «βετεράνοι» και στο δεύτερο δεκάλεπτο, το οποίο έληξε με 28-18 υπέρ τους. Είχαν ένα επιμέρους 12-8.


Ανέβηκε κατά έναν
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά, η οποία αυξήθηκε κατά έναν. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με 40-29 μετά από ένα επιμέρους 12-11.


Μεγάλη αντεπίθεση Remal
Οι «Μαδριλένοι» έκαναν ένα εντυπωσιακό come back στο ματς και από 47-32 μείωσαν σε 47-46 με ένα σερί 0-14. Τελικά οι Capital «χαμογέλασαν», φτάνοντας στο 52-46 με καθοριστικές τις 2/2 βολές του Αποστόλη Καλυβιώτη. Το επιμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου ήταν 12-17 υπέρ των «Ρεμαλίων».



Τα δεκάλεπτα
16-10, 28-18, 40-29, 52-46

Συνθέσεις Ομάδων

Capital Control (Χρήστος Καλαμπάκας): Γραμματίκας 2, Βασιλείου 2, Καραθάνος, Λιάκος 11, Τσιώλης 4, Καλυβιώτης 4, Λάππας 11, Γώγος 14, Καρανίκας 4

Remal Madrid (Χρήστος Κατσαρής): Δαράβαλης 10, Κατσαρής 16(3), Μισύρης 4, Τσιώνης 1, Ζωχάκης 5, Δροσίνης 5, Ίβρος 5

Διαιτητές: Δημήτρης Λερογιάννης & Άγγελος Σαμαντάς
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος
Χρονομέτρης: Δημήτρης Σεριανάι
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας






















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος