Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Ποταμιά-Παρέα Β.C. 49-45

Στο πρώτο ντέρμπι της διοργάνωσης η Ποταμιά «χαμογέλασε» και επικράτησε με το «χαμηλό» σκορ 49-45 της Παρέας B.C.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11/5 στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου και άρχισε στις 6. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 8ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου, παρουσία περίπου 60 θεατών.
Η Ποταμιά των Γιώργου Φαρμάκη και Γιάννη Ηλιάδη έκανε αποφασιστικό ξεκίνημα στο παιχνίδι και έχοντας περισσότερες λύσεις στη διάθεση της και καθαρό μυαλό έφτασε δίκαι στην πρώτη της νίκη .Ο Γιάννης Ηλιάδης ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, σκοράροντας 22 με δυο εύστοχα 3ποντα.
Η Παρέα B.C. του Δημήτρη Κολλημένου κατέβηκε με σωρεία προβλημάτων, έχοντας μόλις έξι αθλητές στην αποστολή της. Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της και στο τελευταίο δεκάλεπτο το σκορ έφτασε στην ισοπαλία. Ο σέντερ Κώστας Λυτάκης είχε 16 πόντους.
Οι Μεγαλοχωρίτες θα αντιμετωπίσουν την Τετάρτη(16/5) τον Ζήκο στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, ενώ δυο ημέρες μετά, την Παρασκευή(18/5) οι «πορτοκαλί» θα παίξουν ενάντια στον Όμηρο B.C. Οι δυο ομάδες έχουν πλέον από μια νίκη και μια ήττα, με την Ποταμιά να κερδίζει το πλεονέκτημα σε περίπτωση διπλής ισοβαθμίας.

Πρώτο ντέρμπι
Μετά από δυο εβδομάδες της διοργάνωσης για πρώτη φορά διεξήχθη ένα ματς-ντέρμπι . Περισσότεροι από 50 θεατές παρακολούθησαν τον αγώνα.

«Καθάρισε» ο Ηλιάδης


Οι ικανότητες και εμπειρία του Γιάννη Ηλιάδη(Φωτογραφία) λειτούργησαν ευεργετικά για την Ποταμιά. Ο «Ήλι» με 21 πόντους και δυο εύστοχα τρίποντα οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.  Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος ακολούθησε με 10.

Πρώτο Σταμούλη


Για την ομάδα του Μεγάλου Χωριού την πρώτη του εμφάνιση έκανε ο Κώστας Σταμούλης(Φωτογραφία).

Ωραίος και μοιραίος

 











Ο Κώστας Λυτάκης(Φωτογραφία Αριστερά) της Παρέας B.C. ήταν ξανά ο πρώτος σκόρερ της με 16 πόντους, ωστόσο αστόχησε σε διψήφιο αριθμών ελευθερων βολών.
Θετική πρώτη φετινή εμφάνιση για τον Κώστα Καλύβα(Φωτογραφία Δεξιά) με 13 και 1 εύστοχο 3πονο.

Μόλις 6
Η Παρέα B.C.είχε πολλές απουσίες και έβγαλε το ματς με μόλις 6 αθλητές. Τέσσερις παίχτες της έμειναν για 40΄ στο παρκέ.

Μικρή διαφορά
Η ομάδα των Φαρμάκη-Ηλιάδη προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 14-11.


Μπροστά η Ποταμιά
Ανέβασε κατά τρεις πόντους τη διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ποταμιά, έχοντας ένα επιμέρους 12-9.


Σταθερό προβάδισμα
Οι τυπικά γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν μπροστά στο σκορ την τρίτη περίοδο με σκορ 36-29, κάνοντας ένα επιμέρους 10-9.


Τεχνική σε Ζαραβέλη


Ο ρέφερι Δημήτρης Σταλίκας τιμώρησε στην τρίτη περίοδο τον Χάρη Ζαραβέλη(Φωτογραφία) της Παρέας για διαμαρτυρία. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος ευστόχησε στη βολή της τεχνικής.

Κρίθηκε στις λεπτομέρειες
Οι «πορτοκαλί» μπήκαν δυναμικά στο ματς και ισοφάρισαν. Ωστόσο με το σκορ στο 40-40 «μίλησε» η κλάση του Γιάννη Ηλιάδη, που σκόραρε με τρίποντο και δυο δίποντα. Το επιμέρους σκορ ήταν 13-16 υπέρ της Παρέας.


Αυτοκαλάθι για Viral(!)


Ο Λάμπρος Φλωράκης(Φωτογραφία) πέτυχε άθελα του ένα απίστευτο αυτοκαλάθι με το κεφάλι. Το καλάθι χρεώθηκε στον αρχηγό της Παρέας Παναγιώτη Κολλημένο.

Τα δεκάλεπτα
14-11, 26-20, 36-29, 49-45

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιώργος Φαρμάκης & Γιάννης Ηλιάδης): Γκορόγιας, Ράικος, Γενιτσαρόπουλος 10, Ηλιάδης 21(2), Κόγιας 6, Λέρης, Σταμούλης, Μαντζιούτας 6, Λιάγκας 4, Φλωράκης 2

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κολλημένος): Ζαραβέλης 2, Σβερώνης 8(1), Λυτάκης 16, Καλύβας 13(1), Κολλημένος Π. 2, Κολλημένος Δ. 4

Διαιτητές: Δημήτρης Σταλίκας & Δημήτρης Λερογιάννης
Κριτής: Δήμος Λιάκος
Χρονομέτρης: Δημήτρης Σεριανάι
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος