Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Ζήκος-Παρέα B.C. 44-67

Νικηφόρα αρχή στη διοργάνωση έκανε η διαχρονική Παρέα που επιβλήθηκε του Ζήκου με 67-44.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή(4/5) στο κλειστό μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του β΄ ομίλου του 8ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου και την παρακολούθησαν περίπου 70 άτομα.
Ο Ζήκος του Στέφανου Λιάπη δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικός και παρότι πάλεψε και ήταν μαχητικός ηττήθηκε. Έμεινε από νωρίς αρκετά πίσω στο σκορ, ενώ αρκετές ήταν οι προσπάθειες έξω από τα 6.75. Ο Γιάννης Αναγνωστάκης διακρίθηκε, βάζοντας 15 με 4 εύστοχα τρίποντα.
Η Παρέα του Δημήτρη Κολλημένου κυριάρχησε από νωρίς στο παιχνίδι και πήρε διψήφια διαφορά ασφαλείας και δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Έφτασε εύκολα στη νίκη, μπαίνοντας με το «δεξί» στο τουρνουά. Ο σέντερ Κώστας Λυτάκης σκόραρε 20 πόντους.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική ο Ζήκος αγωνίζεται την Τετάρτη (9/5) με τον Εύρυτο, ενώ η Παρέα την Παρασκευή(11/5) με την Ποταμιά.

Περίπου 70
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 70 θεατών.

Πάντα παρούσα
Αρκετά ανανεωμένη είναι στο φετινό τουρνουά η Παρέα B.C. Η ομάδα του Δημήτρη Κολλημένου είναι μαζί με τον Πρωτέα και τον Sportingοι πιο ιστορικές της διοργάνωσης, μετρώντας επτά συνεχόμενες παρουσίες.

Επιστροφή του Ζήκου
Ο Ζήκος μετά από ένα χρόνο αποχής ο Ζήκος συμμετέχει ξανά στη διοργάνωση. Ο αρχηγός Παναγιώτης Μπόκας διατήρησε το όνομα της.

Προσθήκη ο Π. Σβερώνης


Ο Παύλος Σβερώνης αντικατέστησε στο ρόστερ του Ζήκου τον τραυματία Σωτήρη Παπανικολάου.

Αφιερωμένη σε τρεις
Οι νικητές αφιερώνουν τη νίκη στον Θεοδόση Κόκκοτο, ο οποίος «έχασε» πρόσφατα τον θείο του Σπύρο, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, αλλά και στους τραυματίες Σωτήρη Στεφανή και Νίκο Βούρτσα, περυσινούς παίχτες των «πορτοκαλί».

Χωρίς τον προπονητή
Από τη φετινή Παρέα δεν βρίσκεται στον πάγκο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ο Μιχάλης Λάμπρου. Η ομάδα θέλει να τον ευχαριστήσει για τη συνεισφορά του τα τελευταία δυο χρόνια.

Πρώτος ο Λυτάκης


Για τους νικητές ο σέντερ Κώστας Λυτάκης σκόραρε 20, ενώ με 15 ακολούθησαν οι Νίκος Παπαρούπας και Βασίλης Σβερώνης, με τον πρώτο να βάζει και ένα τρίποντο.

Ο «μπομπέρ» Αναγνωστάκης


Για την ομάδα του Ζήκου ο Γιάννης Αναγνωστάκης σκόραρε 15 βάζοντας 4 τρίποντα, ενώ με 11 και 1 τρίποντο ακολούθησε ο Γιώργος Λάνης.

Προβάδισμα «πορτοκαλί»
Μετά τα πρώτα λεπτά η Παρέα πήρε τα «ηνία» στο σκοράρισμα και με διαδοχικούς πόντους έφτασε στο 9-21.


+13
Ο Ζήκος ήταν βελτιωμένος στην δεύτερη περίοδο με την διαφορά να μειώνεται κατά ένα πόντο και στο 19-32. Το επιμέρους σκορ ήταν 10-11 υπέρ των «πορτοκαλί».

Αύξησε την διαφορά
Δυνατά μπήκε στο δεύτερο μέρος η Παρέα που έφτασε στο +24 και στο 26-50. Το επιμέρους σκορ ήταν 7-18 για τους νικητές.


Διαδικαστικού χαρακτήρα
Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε το τελευταίο μέρος του αγώνα με το σκορ να διαμορφώνεται στο 44-67. Ένα επιμέρους 18-17 είχε ο Ζήκος στο τελευταίο δεκάλεπτο.


Τα δεκάλεπτα
9-21, 19-32, 26-50, 44-67

Συνθέσεις Ομάδων

Ζήκος (Στέφανος Λιάπης): Οικονόμου, Σκαρμούτσος 7(1), Κεραμάρης, Κεφαλάς 2, Παρασκευόπουλος 2, Σβερώνης Π., Μουτσούλας 3(1), Ελ Ταχάν, Μπόκας Δ., Αναγνωστάκης 15(4), Μπόκας Π. 4, Λάνης11(1)

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κολλημένος): Ζαραβέλης 2, Σβερώνης Β. 15, Φεγγούλης 11(1), Παπαρούπας 15(1), Λυτάκης 20, Μπύρος, Κολλημένος Π., Χονδρός, Κολλημένος Δ. 4

Διαιτητές: Άγγελος Σαμαντάς & ΊγκλιΟσμενάι
Κριτής: Γιώργος Τζανάκος
Πίνακας: Δημήτρης Σεριανάϊ
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος