Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Γ.Σ. Άτλας-Μεδεών 72-70

Σε ένα αρκετά όμορφο παιχνίδι ο Άτλαντας τελείωσε με ψηλά το κεφάλι την αγωνιστική περίοδο, καθώς κέρδισε με 72-70 τον Μεδεώνα μετά από ένα «δραματικό» φινάλε.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 13 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου και άρχισε στις 3. Ήταν στα πλαίσια της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία ελάχιστων φιλάθλων.
Ο Γ.Σ.  Άτλας του Άγγελου Σαμαντά απέδειξε την ποιότητα του για ακόμη μια φορά και έκλεισε τη σαιζόν με θετικό πρόσημο. Είχε από το ξεκίνημα την πρωτοπορία, όμως «κινδύνεψε» στο τέλος να χάσει τη νίκη. Οι Ευρυτάνες θα συμμετέχουν και τη νέα περίοδο στη Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, αφού η μη κάθοδος στο εκτός έδρας ματς με την Αλίαρτο «κόστισε». Ο Ίγκλι Οσμενάι με 16 και δυο τρίποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών.
Ο ΑΨΛ Μεδεών του Παναγιώτη Αριδά διεκδίκησε μέχρι τέλους το θετικό αποτέλεσμα, παρότι και αυτός ήταν αδιάφορος βαθμολογικά. Η ομάδα από τα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας θα επιχειρήσει να ανέβει μέσω μπαράζ στην παραπάνω κατηγορία. Ο Δημήτρης Αντωνίου σημείωσε 17, έχοντας και ένα εύστοχο τρίποντο.
Ο Άτλαντας τερμάτισε στην 4η θέση, έχοντας απολογισμό δυο νίκες και δυο ήττες(5 βαθμοί εξ αιτίας ενός μηδενισμού). Ο Μεδεών αναδείχτηκε 2ος, έχοντας τον ίδιο απολογισμό, αλλά έναν βαθμό περισσότερο(6 συνολικά). Θα αντιμετωπίσει σε ουδέτερο γήπεδο τον Αλέξανδρο Αρτάκης, ώστε να διεκδικήσει το τρίτο «εισιτήριο» της ανόδου.

Λίγος κόσμος
Την τελευταία συνάντηση του Άτλαντα για τη φετινή σαιζόν παρακολούθησαν μόλις 30-40 θεατές.


Σε μπαράζ ο Μεδεών
Σε ισοβαθμία με τα Φάλαρα ο Μεδεών αναδείχτηκε 2ος και θα δώσει αγώνα μπαράζ ενάντια στον Αλέξανδρο Αρτάκης(2ος του 1ου Ομίλου) για άνοδο στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Την πρώτη θέση του ομίλου πήρε η Αλίαρτος, με τις δυο Βοιωτικές ομάδες να κάνουν το 1-2. Από τον πρώτο όμιλο την άνοδο κατέκτησε ο ΓΑΣ Βασιλικού.

Δεν είχε μικρό
Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν χωρίς παίχτη κάτω των 20 στο πρώτο μέρος, όμως ορίζει ο κανονισμός. Ωστόσο προς τιμήν του ο Άτλαντας δέχτηκε να συμβεί αυτό και να μην προβεί σε κάποια ένσταση. Ο Μεδεών ταξίδεψε με 8 αθλητές στο Καρπενήσι.

Προπονητής ο Π. Αριδάς


Την ομάδα του Μεδεών καθοδηγεί η παλαιά «δόξα» της ΑΕΚ Παναγιώτης Αριδάς(Φωτογραφία).

Ξεχώρισαν Αντωνίου & Σταυρίδης














Για τους ηττημένους ο Δημήτρης Αντωνίου(Φωτογραφία αριστερά) σημείωσε 17 πόντους με ένα εύστοχο 3ποντο, ενώ ο Παναγιώτης Σταυρίδης(Φωτογραφία δεξιά) ακολούθησε με 15.


Στο ύψος του ο Άτλας
Η ομάδα της Ευρυτανίας τελείωσε με θετικό πρόσημο την αγωνιστική περίοδο. Αναδείχτηκε 4ος στον όμιλο, διατηρώντας στη δεύτερη φάση αήττητη την έδρα της. Η μη κάθοδος στον αγώνα της Αλιάρτου του «στέρησε» το δικαίωμα να διεκδικήσει την άνοδο.

16 Ίγκλι & 13 Σταλίκα














Κορυφαίος του Άτλαντα στο σκοράρισμα ήταν ο Ίγκλι Οσμενάι(Φωτογραφία αριστερά), σταματώντας στους 16 πόντους με δυο εύστοχα 3ποντα. Ο έμπειρος Δημήτρης Σταλίκας(Φωτογραφία δεξιά) ακολούθησε με 13 και 1 3ποντο. 


Μικρό προβάδισμα
Ο Άτλαντας προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 14-12.

Θετική 2η περίοδος
Η καλή απόδοση του Άτλαντα στο δεύτερο δεκάλεπτο συνέβαλλε αποφασιστικά στο να «χτίσει» μια διαφορά 10 πόντων. Με ένα επιμέρους 24-16 προηγήθηκε με 38-28.

Πλησίασε ο Μεδεών
Οι Βοιωτοί μείωσαν στο -4 με τη συμπλήρωση 30΄. Έκαναν ένα επιμέρους 13-19 και διαμόρφωσαν το 51-47.

Ντέρμπι στο φινάλε
Οι τρίποντες «βόμβες» των: Σταυρίδη και Αριδά στο φινάλε έκαναν το ματς ντέρμπι, με το φινάλε να είναι συγκλονιστικό. Ο Άτλας σκόραρε με 2/2 βολές του Δημήτρη Σταλίκα και 1/2 βολές του Δημήτρη Κουρλού. Το τελικό 72-70 διαμορφώθηκε μετά από ένα επιμέρους 21-23 στην τελευταία περίοδο. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν το ματς, καθώς το 3ποντο που επιχείρησαν στο τέλος του αγώνα μπήκε και ..βγήκε.

Αποβλήθηκαν δυο παίχτες














Στα τελευταία λεπτά της συνάντησης από πλευράς Άτλαντα αποβλήθηκε ο Δημήτρης Λερογιάννης(Φωτογραφία αριστερά) με 5 φάουλ και για τους φιλοξενούμενους ο αρχηγός Γιώργος Ταμπίτσικας(Φωτογραφία δεξιά).

Τα δεκάλεπτα
14-12, 38-28, 51-47, 72-70

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 13(1), Κάππας, Οσμενάι 16(2), Λέρης, Σεριανάι Κ. 3(1), Δροσίνης Ι. 10, Πανόπουλος 4, Χονδρός 7(1), Σαμαντάς 5(1), Σεριανάι Δ. 8(1), Κουρλός 3, Λερογιάννης 3 

Μεδεών (Παναγιώτης Αριδάς): Ταμπίτσικας 12, Ζαργάνης 5(1), Παπαδούλης 1, Αγάθης 9, Αντωνίου 17(1), Σταυρίδης 15(4), Αριδάς 8(1), Καρναχωρίτης 3

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Θανάσης Χουσιάδας(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος& Χρήστος Κοσμάς(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Γιάννης Χαλκιάς 




















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος,
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος