Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Ζήκος-Πρωτέας 62-77

Χάρηκαν το ματς, προσέφεραν όμορφο θέαμα με ελεύθερο μπάσκετ Ζήκος και Πρωτέας, με το φαβορί της συνάντησης να επικρατεί στο ρελαντί με 62-77.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου και άρχισε στις 8. Ήταν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του 8ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου.
Ο Ζήκος του Στέφανου Λιάπη έκανε την καλύτερη του επιθετική εμφάνιση στο τουρνουά και έδειξε ιδιαίτερα μαχητικότητα. Οι παίχτες του προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό, έχοντας καλή επαφή με το καλάθι στα ελεύθερα σουτ που βρήκαν. Ξεχώρισε ξανά με 18 και τέσσερα 3ποντα ο Γιάννη Αναγνωστάκης.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου στο φετινό ντεμπούτο του Δήμου Σπυριδάκη έφτασε χωρίς δυσκολίες στο 4 στα 4. Είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης, στην οποία έχει βρεθεί για τρεις φορές στην κορυφή. Παράλληλα έδειξε για ακόμη μια φορά ότι «σέβεται» τον αντίπαλο. Ο Ίγκλι Οσμενάι πέτυχε «σβηστός» 21 πόντους με τρία εύστοχα 3ποντα.
Τη Δευτέρα(4/6) ο Ζήκος θα δώσει το τελευταίο παιχνίδι του ενάντια στον Όμηρο B.C., διεκδικώντας την πρώτη νίκη και την 5η θέση. Δυο ημέρες μετά την Τετάρτη(6/6) ο Πρωτέας αντιμετωπίζει την Παρέα B.C.

Άριστος αγώνας
Την αδιάφορη βαθμολογικά συνάντηση παρακολούθησαν περίπου 30 θεατές. Οι δυο ομάδες έπαιξαν χωρίς σκοπιμότητες και ο δυνατός Πρωτέας συντέλεσε πολύ σε αυτό.


Νέος διαιτητής


Την πρώτη του παρουσία ως διαιτητής έκανε ο Γιάννης Πανόπουλος(Φωτογραφία), που συμμετέχει στο τουρνουά με τον Κλαρωτό.

Καινούργιο αίμα»


Για τον Ζήκο, που έκανε την καλύτερη του εμφάνιση στη διοργάνωση πρώτη και μάλιστα θετικά εμφάνιση για τον πιτσιρικά Παναγιώτη Κατσαρό(Φωτογραφία)

«Τριποντάκιας» ο Αναγνωστάκης


Ξεχώρισε ειδικά στο πρώτο μέρος ο Γιάννης Αναγνωστάκης(Φωτογραφία) των «κιτρίνων», σημειώνοντας 18 πόντους με τέσσερις τρίποντες «βόμβες». Οι φοιτητές Γιώργος Λάνης και Αντρέας Παρασκευόπουλος πέτυχαν 11, με τον πρώτο να σκοράρει και έξω από τα 6,75. 11 και για τον πολύ καλό και  μαχητικό αρχηγό Πάνο Μπόκα, που πέτυχε και 3ποντο.


Αρχή με δυο καρφώματα


Την πρώτη του φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε με τον Πρωτέα ο Δήμος Σπυριδάκης(Φωτογραφία), που κοσμεί με την παρουσία του για έξι χρόνια τη διοργάνωση. Μάλιστα κάρφωσε δυο φορές, παίζοντας στο ρελαντί. Ο Σπυριδάκης έπαιξε φέτος στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη.


Πάνω από 20 ο Ίγκλι


Για τους τρις τροπαιούχους ο Ίγκλι Οσμενάι(Φωτογραφία) ήταν ο πρώτος σκόρερ της συνάντησης με 21 πόντους και τρία τρίποντα. Ο Γιάννης Δροσίνης έβαλε 14.


Μαχητικός ο Ζήκος
Στο πρώτο δεκάλεπτο ο ποιοτικός Πρωτέας προηγήθηκε με 15-19. Ο Ζήκος είχε πολύ καλή παρουσία και μάλιστα βρέθηκε μπροστά με 14-8.



Διαφορά 10 πόντων
Το ημίχρονο έληξε με 26-36 υπέρ της ομάδας του Γιάννη Χαντζόπουλου. Το επιμέρους σκορ της δεύτερης περιόδου ήταν 11-17.


Σε παρόμοιο τέμπο
Η επανάληψη κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα, με τις δυο ομάδες να απολαμβάνουν το μπάσκετ. Με ένα επιμέρους 18-22 ο Πρωτέας έκλεισε τα 30΄ στο 44-58.


Το πιο ευχάριστο γεγονός


Την παράσταση «έκλεψε» η παρουσία του «λιλιπούτειου» Παναγιώτη Σπυριδάκη(Φωτογραφία), γιό του Δήμου. Έπαιξε με τον Πρωτέα στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου, σκοράροντας και ένα δίποντο.



Όμορφο τέλος
Με το τελικό 62-77 ολοκληρώθηκε ο αγώνας και έμειναν και οι δυο ομάδες ευχαριστημένες. Το επιμέρους σκορ του τέταρτου δεκαλέπτου ήταν 18-19 για τους τυπικά φιλοξενούμενους.



Τα δεκάλεπτα
15-19, 26-36, 44-58, 62-77

Συνθέσεις Ομάδων

Ζήκος (Στέφανος Λιάπης): Κατσαρός 5, Μπόκας Δ. 2, Παρασκευόπουλος 11, Ελ Ταχάν 4, Τσιγαρίδας, Μπόκας Π. 11(1), Αναγνωστάκης 18(4), Λάνης 11(1)

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Νούλας 9(1), Οσμενάι 21(3), Λιάγκας 8, Κουρλός, Παχής 5(1), Δροσίνης 14, Λέρης Κ. 2, Κυλλής, Σπυριδάκης Π. 2, Λαμπρόπουλος 7(1), Σπυριδάκης Δ. 9

Διαιτητές: Δημήτρης Σταλίκας& Γιάννης Πανόπουλος
Κριτής: Γιώργος Τζανάκος
Χρονομέτρης: Γιάννης Τσάνε
Χρονομέτρης 24΄΄ Σπύρος Κολόκας

























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος