Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ζήκος-Ποταμιά 40-63

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Ποταμιά, η οποία επικράτησε με 40-63 του Ζήκου και βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκριση στα προημιτελικά.
Ο αγώνας διεξήχθη την Τετάρτη 16 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, παρουσία περίπου 50 θεατών. Ήταν στο πλαίσιο  της 3ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του 8ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 20:20.
Ο Ζήκος του Στέφανου Λιάπη προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστικός στο δεύτερο δεκάλεπτο μετά το κακό του ξεκίνημα. Μείωσε σε μονοψήφια διαφορά πόντων, όμως η αντεπίθεση του δεν είχε συνέχεια, γνωρίζοντας την 3η σερί ήττα. Με 16 πόντους και 2 τρίποντα «έκλεισε» το ματς ο Γιάννης Αναγνωστάκης.
Η Ποταμιά του Γιάννη Ηλιάδη έλεγχε από το πρώτο λεπτό το ματς, έχοντας διαρκώς την πρωτοπορία. Έφτασε χωρίς δυσκολίες στην τελική επικράτησε με διαφορά 23 πόντων. Ο Γιάννης Ηλιάδης σημείωσε 17 με 1 εύστοχο 3ποντο. Οι Μεγαλοχωρίτες έχουν απολογισμό δυο νίκες και μια ήττα.
Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής οι «κίτρινοι» θα αντιμετωπίσουν την Τετάρτη 30/5 τον Πρωτέα. Η Ποταμιά αγωνίζεται την Παρασκευή 25 του μηνός με τον Όμηρο B.C.

Παρόμοια προσέλευση
Ένα ακόμη βραδινό παιχνίδι του τουρνουά παρακολουθήθηκε από περίπου 50 φιλάθλους.


Καθυστέρηση 20΄
Ο αγώνας ξεκίνησε με 20 λεπτά καθυστέρηση, η οποία οφείλεται στο προηγούμενο παιχνίδι, το οποίο κράτησε αρκετή ώρα.

Πρόκριση Ποταμιάς
Οι ποδοσφαιρικοί πρωταθλητές στην πρώτη τους παρουσία στη διοργάνωση σημείωσαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους, «σφραγίζοντας» την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πάλι ο ίδιος


Από πλευράς Ζήκου ο Γιάννης Αναγνωστάκης(Φωτογραφία) ήταν εκ νέου ο πρώτος σκόρερ ου με 16 πόντους, ενώ σημείωσε και δυο τρίποντα. Ο φοιτητής Γιώργος Λανής είχε 12.

Στο χαλαρό 17


Για τους νικητές ο Γιάννης Ηλιάδης(Φωτογραφία) σημείωσε 17 με 1 3ποντο και ήταν το πρώτο «πιστόλι» της συνάντησης. Πολύ καλή παρουσία για τον Λάμπρο Φλωράκη, που σταμάτησε στους 12.

Ανωτερότητα των «μπλέ»
Η Ποταμιά προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 4-16. Ο Ζήκος άργησε να βρει τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι.


Αντεπίθεση Ζήκου
Φιλότιμη παρουσία για τον Ζήκο στη δεύτερη περίοδο, στην οποία με ένα επιμέρους 14-11 μείωσε σε 18-27(Σκορ ημιχρόνου).


Διατήρησε το προβάδισμα
Σταθερά μπροστά η Ποταμιά και στην τρίτη περίοδο, καθώς δεν απειλήθηκε. Έκανε ένα επιμέρους 9-12 και έφτασε στο 27-39. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος της Ποταμιάς επιχείρησε να σκοράρει από μακριά στο τέλος του χρόνου, με την μπάλα να μην του κάνει το «χατίρι».


Εύκολα στο τέλος
Οι Μεγαλοχωρίτες απέδειξαν την υπεροχή τους και στο τελευταίο δεκάλεπτο, φτάνοντας στο τελικό +23(40-63). Το επιμέρους σκορ της 4ης περιόδου ήταν 13-24.


Αποβολή Παρασκευόπουλου


Ο Αντρέας Παρασκευόπουλος(Φωτογραφία) του Ζήκου αποχώρησε από το παρκέ 6:13 πριν τη λήξη, καθώς συμπλήρωσε 5 ατομικά φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
4-16, 18-27, 27-39, 40-63

Συνθέσεις Ομάδων

Ζήκος (Στέφανος Λιάπης): Παρασκευόπουλος 8, Σκαρμούτσος, Μπόκας Δ. 1, Σβερώνης, Αναγνωστάκης 16(2), Ελ Ταχάν 3(1), Τσιγαρίδας, Κεφαλάς, Μπόκας Π., Λάνης 12

Ποταμιά (Γιάννης Ηλιάδης): Γκορόγιας 3, Ράικος 5(1), Γενιτσαρόπουλος 8, Ηλιάδης 17(1), Κόγιας 3, Μαντζιούτας 8, Λιάγκας 7, Φλωράκης 12

Διαιτητές: Δημήτρης Λερογιάννης& Δημήτρης Σταλίκας
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος
Χρονομέτρης: Χρήστος Κοσμάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας









Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος,
Φωτογραφίες Παναγιώτης Κολλημένος