Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Κρίκελλο-ΑΕΚ 4-3

Την πρώτη του νίκη μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι πήρε το Κρίκελλο, το οποίο επιβλήθηκε στο ντέρμπι των ουραγών με 4-3 της ΑΕΚ. Οι δυο ομάδες έπαιξαν ανοιχτό ποδόσφαιρο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 και 30. Διεξήχθη με βροχή για αρκετό διάστημα της και ήταν ενταγμένη στην 3η αγωνιστική της Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Το Κρίκελλο παρουσίασε θετικό πρόσωπο και ήταν αποφασισμένο για την κατάκτηση των τριών πόντων. Τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα βρήκαν οι: Σωτήρης Αγγελακόπουλος, Γιώργος Κοσσόβας, Μπάμπης Μπεσλεμές και Χρήστος Αρκουμάνης(Αυτογκόλ). Ο Κεραυνός έχει τέσσερις βαθμούς και αναπτέρωσε τις ελπίδες για του για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης.
Η ΑΕΚ του Ηλία Μπακόλα συμπλήρωσε ενδεκάδα με δυσκολία σε μια ακόμη αναμέτρηση και διεκδίκησε τους πρώτους της βαθμούς, χωρίς να τα καταφέρει. Μείωσε τρεις φορές σε απόσταση ενός γκολ με τους: Ηλία Μπακόλα, Γιώργο Χαβέλο και Γιώργου Ιωάννου. Ο δεύτερος είχε και προσπάθεια στο δοκάρι. Ο «δικέφαλος» παραμένει με αρνητική βαθμολογία δυο πόντων.
Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής το Κρίκελλο θα αντιμετωπίσει τον Απεραντιακό, ενώ η ΑΕΚ θα παίξει με τα Άγραφα. Τα δυο παιχνίδι θα γίνουν το διήμερο 12/13 Μαΐου.

«Αγγλικό» παιχνίδι
Επτά συνολικά τέρματα σημειώθηκαν στον αγώνα, ο οποίος έγινε υπό βροχή σε αρκετό διάστημα του.

Προσέδωσε ποιότητα
Η πρώτη φετινή εμφάνιση του Γιώργου Κοσσόβα με το Κρίκελλο ήταν αρκετά καθοριστική για τους νικητές.

Στο «κόλπο» του τίτλου
Ο Κεραυνός σημείωσε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και πλησίασε στο -3 από την κορυφή.

Από 5 διαφορετικά μέρη
Οι παίχτες του Κρικέλλου ταξίδεψαν από πέντε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας(Αίγιο, Λαμία, Αθήνα, Μεσολόγγι, Πάτρα), για να εκπροσωπήσουν το χωριό τους.

Α΄ Μέρος

Μπροστά το Κρίκελλο
Η ομάδα του Κρικέλλου ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε με 2-0. Η ΑΕΚ μείωσε λίγο πριν το ημίχρονο σε 2-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στη συνάντηση.

Γρήγορο προβάδισμα


Μόλις στην πρώτη αξιόλογη φάση του παιχνιδιού, στο 4ο λεπτό ο Κεραυνός έκανε το 1-0. Ο Δημήτρης Πολύζος σέντραρε από δεξιά και ο Σωτήρης Αγγελακόπουλος(Φωτογραφία) με πλασέ στο πρώτο δοκάρι βρήκε δίχτυα. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνιστεί με ευχέρεια σε όλες τις θέσεις. 



 
Εξαιρετικό γκολ


Οι τυπικά γηπεδούχοι έφτασαν στην επίτευξη ενός ακόμη τέρματος στο 35΄, όταν ο Γιώργος Κοσσόβας(Φωτογραφία) με θαυμάσια ενέργεια και ψηλοκρεμαστό σουτ από αριστερά έκανε το 2-0.




 
Υπέροχο τέρμα Μπακόλα


Στο παιχνίδι μπήκε η ομάδα των Αγίων Ευρυτάνων στο 39΄.  Μετά από όμορφη επιθετική προσπάθεια, ο Γιάννης Μπέσσας τροφοδότησε τον Ηλία Μπακόλα(Φωτογραφία), που με έξοχο σουτ από θέση αριστερά έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Νίκου Κουτσιαύτη, μειώνοντας σε 2-1.



 
Αποχώρησαν τραυματίες


Ο σκόρερ της ΑΕΚ Ηλίας Μπακόλας αποχώρησε τραυματίας στα τέλη του ημιχρόνου, παραχωρώντας τη θέση του στον Γιώργο Κατσαρό. Από πλευράς Κρικέλλου στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε για τον ίδιο λόγο ο Νίκος Γιαννακόπουλος(Φωτογραφία), με τον Μπάμπη Μπεσλεμέ να περνά στο γήπεδο. 



Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Σέντρα του Πολύζου από τα δεξιά, ο Αγγελακόπουλος στο πρώτο δοκάρι με πλασέ στην αριστερή γωνία του Κοράκη έκανε το 1-0.
6΄: Σουτ του Αρκουμάνη από τα αριστερά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας του Κεραυνού.
7΄: Σέντρα του Γιαννακόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Αγγελακόπουλου μπλοκαρίστηκε από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ.
10΄: Πλασέ του Γιαννακόπουλου προ της εξόδου του αντίπαλου τερματοφύλακα έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι.
12΄: Σέντρα του Αγγελακόπουλου από δεξιά, γυριστό σουτ του Μπεσλεμέ Σ. απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Κοράκης.
19΄: Εκτέλεση φάουλ του Αρκουμάνη κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουτσιαύτη.
30΄: Χτύπημα φάουλ του Κοσσόβα από αριστερά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του «δικεφάλου».
35΄: Ο Κοσσόβας έκανε εντυπωσιακή ενέργεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με ψηλοκρεμαστό πλασέ σημείωσε το 2-0.
39΄: Ο Μπέσσας πάσαρε στον Μπακόλα, ο οποίος με εξαιρετικό σουτ από πλάγια αριστερά έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ» του Κρικέλλου, μειώνοντας σε 2-1.

Β΄ Μέρος

Ενδιαφέρον έως το τέλος
Κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες οι δυο ομάδες έπαιξαν ελεύθερα και στο β΄ μέρος, με τον Κεραυνό να «χαμογελά» και να επικρατεί με 4-3.

«Μίλησε» η εμπειρία


Διαφορά ασφαλείας απέκτησε εκ νέου το Κρίκελλο. Ο Γιώργος Κοσσόβας στο 57ο λεπτό εκτέλεσε φάουλ, ο Στέφανος Κοράκης απέκρουσε ασθενώς και ο έμπειρος Μπάμπης Μπεσλεμές(Φωτογραφία) σκόραρε με κοντινό πλασέ το 3-1. 



Νέα μείωση
Οι παίχτες της ΑΕΚ μετά από φάση διαρκείας έφτασαν στο 3-2. Συγκεκριμένα στο 64΄ ο Γιώργος Χαβέλος τροφοδότησε τον Γιώργο Ιωάννου, ο οποίος σούταρε, ο Νίκος Κουτσιαύτης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Γιώργος Χαβέλος με πλασέ σκόραρε.



4ο με αυτογκόλ

 












Δυο λεπτά αργότερα το Κρίκελλο πέτυχε το 4-2. Ο Αναστάσης Μάστορας (Φωτογραφία δεξιά) γέμισε και ο Χρήστος Αρκουμάνης(Φωτογραφία αριστερά) με κεφαλιά προ του Στέφανου Κοράκη σημείωσε άθελα του αυτογκόλ.



Αποβολή Π. Βλάχου


Οι Κρικελλιώτες έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές στο 73΄, καθώς ο αρχηγός τους Πάνος Βλάχος(Φωτογραφία) είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα του Νεκτάριου Χρυσαφόπουλου για δυνατό μαρκάρισμα εκτός φάσης. 



 
Άλλαξε τερματοφύλακα

 












Ο Νίκος Κουτσιαύτης(Φωτογραφία αριστερά) έδωσε τη θέση του στο 75ο λεπτό στον θείο του Γιώργο Παθούλα(Φωτογραφία δεξιά) λόγω τραυματισμού, με το Κρίκελλο να αλλάζει τερματοφύλακα.


Το έφερε ξανά στο γκολ
Η ΑΕΚ επιχείρησε να μειώσει ξανά στο 82΄, όταν το σουτ του Γιώργου Χαβέλου βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Γιώργου Παθούλα. Τελικά τρία λεπτά ύστερα, ο Χρήστος Αρκουμάνης έβγαλε όμορφη σέντρα και ο Γιώργος Ιωάννου με εξίσου ωραία κεφαλιά «έγραψε» το τελικό 4-3.




Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Ο Αρκουμάνης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά,  το σουτ του Κοτσιμπού κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρικέλλου.
56΄: Ο Αγγελακόπουλος έδωσε στον Μπεσλεμέ Σ., το σουτ του δεύτερου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.
57΄: Χτύπημα φάουλ του Κοσσόβα από αριστερά απέκρουσε ασθενώς ο Κοράκης και ο Μπεσλεμές Χ. με πλασέ εξ επαφής έκανε το 3-1.
64΄: Ο Χαβέλος τροφοδότησε τον Ιωάννου, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Κουτσιάυτης και στην επαναφορά ο Χαβέλος με πλασέ, που κόντραρε σημείωσε το 3-2.
66΄: Ο Μάστορας έκανε γέμισμα και ο Αρκουμάνης με γυριστή κεφαλιά προ του Κοράκη πέτυχε αυτογκόλ(4-2).
73΄:Απευθείας κόκκινη στον Βλάχο Π. για δυνατό μαρκάρισμα εκτός φάσης.
82΄: Ο Χαβέλος δοκίμασε ωραίο σουτ, το οποίο κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Παθούλα.
85΄: Σέντρα του Αρκουμάνη από δεξιά, ο Ιωάννου με εξαιρετική κεφαλιά στη δεξιά γωνία του Παθούλα σημείωσε το 4-3.

Κίτρινες Κάρτες
Μπεσλεμές Σ.

Διακριθέντες
Κρίκελλο: Βλάχος Κ., Κοσσόβας, Πολύζος, Μάστορας
ΑΕΚ: Νιαβής, Χαβέλος, Ιωάννου

Συνθέσεις Ομάδων

Κρίκελλο (Σωτήρης Αγγελακόπουλος): Κουτσιαύτης(75΄ λ.τρ Παθούλας), Μάστορας, Βλάχος Π., Τσιμιτσέλης Αν., Κοσσόβας(83΄ Σαρρής Α.), Αγγελακόπουλος, Σταυρίδης, Πολύζος, Γιαννακόπουλος(46΄ λ.τρ Μπεσλεμές Χ.), Μπεσλεμές Σ., Βλάχος Κ.

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Κοράκης, Λάππας, Νιαβής, Σεντής, Κολλημένος, Αρκουμάνης, Γιαννόπουλος Δ.(46΄ Κοτσιμπός), Χαβέλος, Μπακόλας(45΄ λ.τρ Κατσαρός), Μπέσσας Ι., Ιωάννου

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος