Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Πρωτόγνωρη εμπειρία και επάξια εκπροσώπηση 3 αθλητών του Άτλαντα στην Πάργα

Το διήμερο 12 και 13/5 διεξήχθη στην Πάργα το Odyssey Challenge, το οποίο αποτελεί τον πρώτο μεγάλο αγώνα εμποδίων στην Ελλάδα, εμπνευσμένο και σχεδιασμένο από Έλληνες αθλητές.  Στη διοργάνωση συμμετείχαν τρεις αθλητές του Άτλαντα.  Συγκεκριμένα οι: Σταύρος Αντωνίου, Πάνος Μάρκης και Ηλίας Αποστόλου, που εκπροσώπησαν επάξια την Ευρυτανία.

Ο Σταύρος Αντωνίου μάλιστα στον αγώνα Challenge 8KM μεταξύ 225 αθλητών σύμφωνα με τα  αποτελέσματα κατέλαβε την 1η θέση με 1:05:02, κάνοντας εκπληκτική εμφάνιση. Ο Πάνος Μάρκης τερμάτισε 35ος με 1:15:54. Ο Ηλίας Αποστόλου ήταν 70ος με 1:25:12. Άπαντες ολοκλήρωσαν τον αγώνα χωρίς καμία ποινή.
Συμμετείχαν πάνω από 500 αθλητές στην κατηγορία Open που ήταν ένας στίβος μάχης 10 χιλιομέτρων με 22 εμπόδια. Ο αγώνας είναι σε μορφή πρωταθλήματος και ο επόμενος θα γίνει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μετσόβου.
Στο Odyssey Challenge ο αθλητής καλείται να ξεπεράσει μια σειρά από δυσκολίες που θα τεστάρουν τα όρια της αντοχής του σε όλα τα επίπεδα! Πρέπει να τρέξει σε βουνό, σε δάσος, σε παραλία, μέσα σε θάλασσα, μέσα σε ποτάμι, να κολυμπήσει, να περάσει πάνω, κάτω, μέσα από εμπόδια, να μεταφέρει φορτία, να ανέβει σε σχοινιά, βράχια, να περάσει έρποντας μέσα από λάσπες και να έρθει αντιμέτωπος με όλες τις φοβίες του. Η όλη οργάνωση είναι πολύ απαιτητική όχι μόνο σε αντοχή, αλλά και σε δύναμη.
Δείτε παρακάτω πλούσιο φωτορεπορτάζ του Γιάννη Μπουμπουρή, που βρέθηκε δίπλα στην προσπάθεια των μελών του συλλόγου του.

























Φωτογραφίες: Γιάννης Μπουμπουρής