Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Sporting B.C.-Capital Control 77-46

Με διαφορά +31 και με σκορ 77-46 επικράτησε ο περυσινός φιναλίστ Sporting των Capital Control στο πρώτο τζάμπολ του 8ου τουρνουά.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα(30/4) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του 8ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου και έγινε παρουσία 50 θεατών.
Ο Sporting του Αλέξη Αρκουμάνη πήρε  εύκολα το πρώτο τους ροζ φύλλο αγώνα στην φετινή διοργάνωση, έχοντας τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. 19 πόντους με 2 τρίποντα σημείωσε ο Θωμάς Χονδρός, ενώ ακολούθησε με 15 ο Γιάννης Καγκαράς. Ενισχυμένο ρόστερ έχουν φέτος οι «εξάστεροι».
ΟΙ Capital Control του Χρήστου Καλαμπάκα στο πρώτο τους ματς στην διοργάνωση δεν μπόρεσαν να είναι ανταγωνιστικοί, γνωρίζοντας την ήττα. Παρόλα αυτά χάρηκαν το παιχνίδι, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό. Με 13 πόντους και 1 τρίποντο ηγήθηκε στο σκοράρισμα ο Λουκάς Καρανίκας.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική ο Sporting αγωνίζεται την Δευτέρα (7/5) στις 8 με τους Forestry Force, ενώ οι Capital Control θα παίξουν την Τετάρτη (9/5) στις 6 με του Eighties.

Περίπου 50
Η πρώτη αναμέτρηση του 8ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου έγινε παρουσία περίπου 50 θεατών.


Οι νέοι των φιναλίστ
Αρκετά νέα πρόσωπα είχαν οι περσινοί φιναλίστ του Sporting. Νέα μέλη της ομάδας είναι οι: Σπύρος Ξαγάρας, Γιώργος Καραθάνος, Γιάννης Καγκαράς, Γιάννης Πιστιόλης και Παντελής Κωστής. Ο Ξαγάρας έχει και παλαιότερη θητεία στην ομάδα.

Μαζί ξανά


Με την νεοσύστατη ομάδα των Capital Control αγωνίστηκαν μαζί ως συμπαίκτες μετά από 15 χρόνια οι Λουκάς Καρανίκας και Χριστόφορος Γώγος (Φωτογραφία), που αποτελούσαν μέλη του παλιού Φωστήρα  που μετείχε στα πρώτα τουρνουά μπάσκετ της πόλης μας, που διοργάνωνε η ΔΕΠΑΚ.

19 για Χονδρό

 












Για τους νικητές ξεχώρισε ο περυσινός πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία Αριστερά) που σκόραρε 19 βάζοντας και 2 τρίποντα, ενώ με 15 ακολούθησε ο Γιάννης Καγκαράς (Φωτογραφία Δεξιά).


Ξεχώρισε ο Καρανίκας


Εξαιρετική εμφάνιση με 13 πόντους και 1 τρίποντο πραγματοποίησε ο Λουκάς Καρανίκας, ενώ με 10 ακολούθησε ο Δήμος Λιάκος. Ο δάσκαλος έκανε την πρώτη του παρουσία στο τουρνουά, έχοντας συμβάλλει σημαντικά στη γραμματειακή υποστήριξη κατά το παρελθόν.


Μπροστά με 13
Η ομάδα του Sporting ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 18-5 και +13.


Διεύρυνε το προβάδισμα
Το σκορ ημιχρόνου διαμορφώθηκε στο 35-18 με τον Sporting να συνεχίζει να κυριαρχεί. Το επιμέρους σκορ ήταν 17-13.


Ίδια συνέχεια
Οι περσινοί φιναλίστ του τουρνουά έπαιξαν όμορφο μπάσκετ και στο 3ο 10λεπτο, φτάνοντας στο 53-27. Επιμέρους σκορ 18-9 είχαν οι γηπεδούχοι στο τρίτο δεκάλεπτο.


Φινάλε στο +31
Η διαφορά έφτασε στο +31 και στο τελικό 77-46 μετά από ένα αρκετά «γεμάτο» 4ο δεκάλεπτο. Το επιμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου ήταν 24-19.


Αποτυχημένο κάρφωμα & «τάπες»


Ο πανύψηλος Πάνος Κρουστάλλης (Φωτογραφία) του Sporting προσπάθησε να καρφώσει χωρίς επιτυχία, ενώ να αναφερθεί έκανε σωρεία κοψιμάτων στους αντιπάλους του.

Τα δεκάλεπτα
18-5, 35-18, 53-27, 77-46

Συνθέσεις Ομάδων

Sporting B.C. (Αλέξης Αρκουμάνης): Ξαγάρας 9(1), Καραθάνος Γ. 4, Καραγιάννης 2, Κατσαρός 11(1), Καγκαράς 15, Πιστιόλης 5, Κρουστάλλης 2, Χονδρός 19(2), Αρκουμάνης Γ. 8, Αρκουμάνης Α. 2, Κωστής

Capital Control (Χρήστος Καλαμπάκας): Γραμματίκας 4(1), Καλαμπάκας 5, Βασιλείου 4, Καραθάνος Χ., Λιάκος 10, Τσιώλης 5(1), Γώγος 5, Καρανίκας 13(1)

Διαιτητές: Δημήτρης Σταλίκας & Άγγελος Σαμαντάς
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Πίνακας: Θανάσης Χουσιάδας
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος