Κυριακή 1 Απριλίου 2018

«Χάνονται» από τον χάρτη τα σωματεία της Ευρυτανίας


Ομάδες που έχουν γράψει την δικιά τους ιστορία στο ποδόσφαιρο της Ευρυτανίας δεν θα λάβουν μέρος σε κάποιο πρωτάθλημα φέτος. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων το Κεράσοβο, η Κρέντη και η ΑΕΚ δεν δήλωσαν συμμετοχή στη Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και είναι οι τρεις φετινές «απώλειες» συγκριτικά με τη περυσινή σαιζόν, εξαιρώντας την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, η οποία έχει ως γνωστόν διαφορετική φιλοσοφία.  
Η έλλειψη έμψυχου υλικού, τα διοικητικά και τα οικονομικά προβλήματα αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στη λειτουργία αρκετών σωματείων. Το Κεράσοβο υπήρξε πρωταθλήτρια ομάδα της Ευρυτανίας το 1992 και το 1994 και έχει συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, ενώ σχεδόν κάθε χρόνο λάμβανε μέρος στις τοπικές διοργανώσεις.
Η Κρέντη συμμετείχε ανελλιπώς σε όλες τις διοργανώσεις από την περίοδο ίδρυσης της  2004-2005 έως την περίοδο 2016-2017, φτάνοντας κοντά και στη κατάκτηση του πρωταθλήματος κατά το παρελθόν. Σχεδόν κάθε χρόνο παρούσα ήταν και η ΑΕΚ με την περίοδο 2007-2008 να πρωταγωνιστεί σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Να θυμίσουμε ότι Αγία Τριάδα, Μικρό Χωριό, Γρανίτσα, Παλαιοκατούνα και Άγιος Προκόπιος παραμένουν ανενεργά σωματεία εδώ και χρόνια. Η ΕΠΣ Ευρυτανίας διατηρεί στη δύναμη της 19 σωματεία, όμως 11 είναι ενεργά τη φετινή σαιζόν και ορισμένα από αυτά..με  τα χίλια ζόρια. Οι εποχές που η Α΄ Ευρυτανίας γινότανε με 10-12 ομάδες ανήκουν στο μακρινό παρελθόν
Μάλιστα στην Α΄ ΕΠΣΕ ο ΠΑΟΚ δεν ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια, το Ραπτόπουλο δεν συμμετείχε στα play off, ενώ η Φραγκίστα δεν κατέβηκε σε δυο παιχνίδια. Τα μέλη της ΕΠΣ Ευρυτανίας καταβάλλουν άοκνες προσπάθειες, ώστε να κρατήσουν αυτές τις ομάδες «ζωντανές», ενισχύοντας τες οικονομικά και ηθικά. Καίριο πρόβλημα.. ποιο άλλο; το γηπεδικό. Εφόσον υπήρχαν γήπεδα με χόρτο, ίσως ερχόταν και τα νέα παιδιά σε αυτά. 

Ας δούμε κλείνοντας το χάρτη των ομάδων της Ευρυτανίας, περιόδου 2017-2018.
Γ΄ Εθνική(1): ΑΠΟΚ Βελούχι
Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας (6): Αίολος, Ποταμιά, Μυρίκη, Φραγκίστα, ΠΑΟΚ, Ραπτόπουλο
Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας (3): Απεραντιακός, Άγραφα, Κρίκελλο
Δεν δήλωσαν συμμετοχή (9): Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, Κρέντη, Κεράσοβο, ΑΕΚ, Γρανίτσα, Αγία Τριάδα, Μικρό Χωριό, Παλαιοκατούνα, Άγιος Προκόπιος

*Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 λειτουργεί ως ακαδημία και δεν είναι ενεργή φέτος μόνο σε επίπεδο ανδρών.

Επιμέλεια: Δημήτρης Κολλημένος