Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Απεραντιακός-ΑΕΚ 4-1

Στο «κυνήγι» της πρώτης θέσης βρίσκεται ο Απεραντιακός, που επιβλήθηκε με 4-1 της ΑΕΚ.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, αρχίζοντας στις 6 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου.
Ο Απεραντιακός του Χριστόφορου Κατσίκη ήταν ανώτερος από τον αντίπαλο του και σκόραρε δυο φορές σε κάθε ημίχρονο, φτάνοντας στην πρώτη του νίκη. Δυο φορές βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα ο Θύμιος Καρδαμπίκης, ενώ ενδιάμεσα Γιάννης Κονδύλης και Πάνος Αρβανίτης χρίστηκαν σκόρερ.
Η ΑΕΚ του Ηλία Μπακόλα δεν συνέχισε με καλή εμφάνιση, όπως είχε κάνει στην πρεμιέρα ενάντια στα Άγραφα, γνωρίζοντας δεύτερη συνεχόμενη ήττα. Στην επανάληψη ο Γιώργος Κατσαρός μείωσε προσωρινά σε 3-1 για τον «δικέφαλο».
Στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής ο Απεραντιακός θα αντιμετωπίσει τα Άγραφα την Κυριακή 6 Μαΐου με στόχο την κορυφή, ενώ η ΑΕΚ αγωνίζεται με το Κρίκελλο. Οι Απεράντιοι έφτασαν τους 4 βαθμούς και είναι δεύτεροι, ενώ ο «δικέφαλος» είναι 4ος , παρουσιάζοντας αρνητική βαθμολογία δυο πόντων.

Παρόμοια συμμετοχή
Και στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας το «παρών» έδωσαν μόλις 15-20 θεατές.


Ιδανική επανεμφάνιση


Ο άλλοτε Πρόεδρος του Απεραντιακού Γιώργος Κατσιάδας(Φωτογραφία) επανεμφανίστηκε στους αγωνιστικούς χώρους με πολύ καλή εμφάνιση, μοιράζοντας δυο ασίστ.

Με νέα πρόσωπα














Πρώτη φετινή εμφάνιση με την Βαλαώρα για τους: Μίλτο Σκαρμούτσο(Φωτογραφία αριστερά) και Στράτο Παπαθανάση(Φωτογραφία δεξιά). Την αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο Βασίλης Λιάγκος.

Οι τρεις «50αρηδες»














Στο βασικό σχήμα του Απεραντιακού συμπεριλήφθησαν οι: Γιώργος Κατσιάδας, Άκης Ανδρεάκης(Φωτογραφία αριστερά) και Κοσμάς Τσιαμάκης(Φωτογραφία δεξιά). Άπαντες είναι γεννημένοι πριν το 1968 και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τα νέα παιδιά.

Να καλύψει το -2
Στόχος της ΑΕΚ είναι στις εναπομείναντες αγωνιστικές να καλύψει την αρνητική της βαθμολογία, ώστε να μην αρχίσει και το επόμενο πρωτάθλημα με μείον βαθμούς. Πρώτη φετινή παρουσία για τους φιλοξενούμενους έκανε ο «στυλοβάτης» της Ηλίας Μπακόλας.

Α΄ Μέρος

Γρήγορα τέρματα
Ύστερα από ένα ημίωρο στο οποίο ο Απεραντιακός είχε τον έλεγχο, αλλά όχι και την ουσία οι δυο ομάδες βρίσκονταν στο 0-0. Ένα 3λεπτο «ξέσπασμα» των γηπεδούχων τους έφερε προηγούμενους με 2-0. Να αναφερθεί πως η ΑΕΚ έπαιξε με 10 τα πρώτα λεπτά μέχρι να περάσει στο γήπεδο ο Σάκης Ρούσσης.

«Απεράντιο» προβάδισμα


Οι τυπικά γηπεδούχοι έφτασαν στην επίτευξη του 1-0 στο 31ο λεπτό με κεφαλιά του Θύμιου Καρδαμπίκη(Φωτογραφία), ο οποίος πρόλαβε στην έξοδο τον Στέφανο Κοράκη μετά την μπαλιά του Γιώργου Κατσιάδα.



Πανομοιότυπο τέρμα


Ο Γιώργος Κατσιάδας δημιούργησε και το δεύτερο γκολ του Απεραντιακού στο 34΄. Αυτή τη φορά «σέρβιρε» στον Γιάννη Κονδύλη(Φωτογραφία), που με πλασέ έκανε το 2-0. Ο Κονδύλης σκόραρε για δεύτερο σερί ματς. 



Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Κατσιάδας δοκίμασε φαλτσαριστό σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ, το οποίο πέρασε μόλις πάνω από την εστία του Κοράκη.
10΄: Σουτ από πλάγια του Αρβανίτη απέκρουσε με ωραία εκτίναξη ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.
13΄: Σέντρα του Κονδύλη από τα δεξιά, σουτ του Καρδαμπίκη έφυγε μόλις άουτ από την εστία του Κοράκη.
17΄: Σουτ του Κατσιάδα απέκρουσε με όμορφη εκτίναξη ο Κοράκης στη γωνία του.
24΄: Εκτέλεση κόρνερ του Ρούσση από τα δεξιά, σκαστή κεφαλιά του Κολλημένου μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Πατλιάς.
31΄: Ο Κατσιάδας τροφοδότησε με άψογη μπαλιά τον Καρδαμπίκη, ο οποίο «τσίμπησε» την μπάλα με το κεφάλι προ του αντίπαλου τερματοφύλακα και άνοιξε το σκορ(1-0).
34΄: Ο Κατσιάδας έβγαλε μπαλιά στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας και ο Κονδύλης με πλασέ στη δεξιά γωνία του Κοράκη σημείωσε το 2-0.
37΄: Πάσα του Κονδύλη στον Σκαρμούτσο, σουτ του δεύτερου κατέληξε έξω από το τέρμα του Κοράκη.
42΄: Ο Αρβανίτης επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε έξω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.

Β΄ Μέρος

Διαδικαστικό χαρακτήρα
Σκόραρε άλλες δυο φορές στην επανάληψη ο Απεραντιακός. Μεταξύ των δυο γκολ η ΑΕΚ είχε πετύχει και αυτή. Δίκαιο κρίνεται το τελικό 4-1.

Εκτός ο Νιαβής


Σε αναγκαστική αλλαγή προχώρησαν οι Άγιοι Ευρυτάνες στο 55΄, καθώς ο Μάκης Νιαβής(Φωτογραφία) αποχώρησε τραυματίας.

3-0 με Αρβανίτη


Η ομάδα του Χριστόφορου Κατσίκη τριπλασίασε τα τέρματα της στο 56΄. Μετά τη σέντρα του Θύμιου Καρδαμπίκη, ο Πάνος Αρβανίτης(Φωτογραφία) πλάσαρε ιδανικά για το 3-0.


Μείωση της ΑΕΚ


Οι παίχτες της ΑΕΚ μείωσαν σε 3-1 στο 67΄. Ο Χρήστος Σεντής με ωραία ενέργεια σέντραρε στον Γιώργο Κατσαρό(Φωτογραφία), που με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι πέτυχε το 3-1.
Λίγο νωρίτερα ο αδερφός του Λάμπρος είχε πετύχει τρία γκολ με τη φανέλα των Αγράφων.

Το καλύτερο για το τέλος
Με ένα όμορφο σουτ από πλάγια δεξιά στο 85΄ ο Θύμιος Καρδαμπίκης πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Σουτ του Ανδρεάκη εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι της ΑΕΚ.
51΄: Ο Ρούσσης τροφοδότησε τον Μπέσσα, που από καλή θέση και δεξιά σούταρε πάνω από το τέρμα του Πατλιά.
56΄: Ο Καρδαμπίκης σέντραρε από δεξιά και ο Αρβανίτης με κοντινό πλασέ σημείωσε το 3-0.
60΄: Σουτ του Καρδαμπίκη απέκρουσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
67΄: Ο Σεντής έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Κατσαρός με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι πέτυχε το 3-1.
71΄: Εκτέλεση φάουλ του Αρκουμάνη απέκρουσε εντυπωσιακά στο αριστερό του «παραθυράκι» ο Πατλιάς.
84΄: Προσωπική προσπάθεια και πλασέ του Καρδαμπίκη από αριστερά απέκρουσε στη γωνία του ο Κοράκης.
85΄: Ο Καρδαμπίκης με υπέροχο ψηλοκρεμαστό σουτ από πλάγια δεξιά, το οποίο κατέληξε στο δεξί «Γ» της ΑΕΚ έκανε το 4-1.

Κίτρινες Κάρτες
Κονδύλης, Παπαθανάσης, Σκαρμούτσος, Μπακόλας Η., Αρκουμάνης

Διακριθέντες
Απεραντιακός: Τζερεμές, Καρδαμπίκης, Κατσιάδας, Αρβανίτης
ΑΕΚ: Κατσαρός, Λάππας, Κοράκης

Συνθέσεις Ομάδων

Απεραντιακός (Χριστόφορος Κατσίκης): Πατλιάς, Τσιαμπόκαλος, Παπαθανάσης, Σκαρμούτσος, Τσιαμάκης Κ., Αρβανίτης, Τζερεμές, Κονδύλης(57΄ Μπακόλας Κ.), Ανδρεάκης, Κατσιάδας(69΄ Κατσίκης), Καρδαμπίκης

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Κοράκης, Λάππας, Νιαβής(55΄ λ.τρ Μπακόλας Η.), Σεντής, Γιαννόπουλος Γ., Κατσαρός, Μπέσσας Ι., Παρούτσας(46΄ Αρκουμάνης), Κολλημένος, Τσόγκας, Ρούσσης

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2η Βοηθός: Μαρία Χρυσαφοπούλου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)






































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Θεοδόσης Κόκκοτος