Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Α.Ο. Λαμίας-Γ.Σ. Πετρούπολης 3-1

Την παραμονή του στην Pre-League του βόλεϊ γυναικών πανηγύρισε στο Καρπενήσι ο γειτονικός Α.Ο. Λαμίας. Επιβλήθηκε με 3-1 σετ του Γ.Σ. Πετρούπολης.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου και άρχισε στις 5. Ήταν στα πλαίσια των Play Out της Pre-League. Η σειρά των μεταξύ τους αγώνων ήταν 1-1 και όποια ομάδα κέρδιζε κατακτούσε την παραμονή.  Το γήπεδο του Καρπενησίου «κατακλείστηκε» από τον κόσμο και από τους φίλους του Α.Ο.Λ.
Ο Α.Ο. Λαμίας του Ηλία Αγγέλη ύστερα από τη «ψυχρολουσία» του πρώτου σετ έπαιξε παθιασμένα και έφτασε στην ανατροπή, κατακτώντας δίκαια την παραμονή. Τα κορίτσια του Α.Ο.Λ. έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για ακόμη μια φορά.
Ο Γ.Σ. Πετρούπολης του Νίκου Παπαϊωάννου έκανε πολύ καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο σκορ. Δεν κατάφερε να έχει ωστόσο στην ανάλογη συνέχεια, γνωρίζοντας την ήττα στα τρία επόμενα σετ.
Οι Λαμιώτισσες πανηγύρισαν την παραμονή τους στη Pre-League(2η κατηγορία της χώρας, μετά την Α1), ενώ η Πετρούπολη θα αγωνιστεί με τον Φ.Ο. Βριλησσίων σε νέα σειρά των Play Out, προσπαθώντας να αποφύγει τον υποβιβασμό στην Α2΄.

Κατάμεστο το κλειστό-Επιδρομή Φθιωτών
Το γήπεδο του Καρπενησίου γέμισε από κόσμο, καθώς στο κλειστό βρέθηκαν περίπου 200 θεατές, παρακολουθώντας το ντέρμπι παραμονής. Δυναμικό «παρών» έδωσε ο κόσμος της Λαμίας, εμψυχώνοντας την ομάδα της πόλης τους να φτάσει στη μεγάλη νίκη. Η διοίκηση του Α.Ο.Λ. «μίσθωσε» λεωφορείο, δίνοντας τη δυνατότητα της δωρεάν μετακίνησης στους φίλους της ομάδας. 


 
Παρέμεινε στην κατηγορία
Ο Α.Ο.Λ. θα συμμετάσχει για 3η συνεχόμενη σαιζόν στη Pre-League και καθιερώνεται στις μεγάλες κατηγορίες. Πρόκειται για μια ομάδα, η οποία δημιουργήθηκε πριν λίγα χρόνια και είχε αντιμετωπίσει και τον Άτλαντα Καρπενησίου στις τοπικές κατηγορίες.

Δεύτερη ευκαιρία
Το συγκρότημα της Πετρούπολης θα διεκδικήσει την παραμονή του σε αγώνες μπαράζ με τα Βριλήσσια. Οι δυο ομάδες μετρούσαν από μια νίκη στην έδρα του και το 3ο ματς θα έκρινε τη σωτηρία. Τελικώς οι Λαμιώτισσες έκαναν το 2-1 στη σειρά.

«Φιλόξενο» το Καρπενήσι
Το παιχνίδι έγινε στο κλειστό Καρπενησίου και όχι στην έδρα του Α.Ο.Λ. το «Χαλκιοπούλειο», καθώς αυτό φιλοξενούσε αγώνες καρατέ. Η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και ο Δήμος Καρπενησίου προετοίμασαν τα πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να διεξαχθεί ο σημαντικός αυτός αγώνας. Η «χρυσή» τομή για αλλαγή ημέρας ή αναβολή των αγώνων καράτε δεν βρέθηκε και έτσι ο αγώνας έγινε στην Ευρυτανική πρωτεύουσα.

Παρουσία Σταΐκούρα


Δίπλα στην προσπάθεια του Α.Ο.Λ. βρέθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταΐκούρας (Φωτογραφία)

Μπροστά η Πετρούπολη
Οι φιλοξενούμενες «αιφνιδίασαν» και προηγήθηκαν στο πρώτο σετ με 21-25.




«Απάντηση» Α.Ο.Λ.
Η ομάδα του Ηλία Αγγέλη πήρε τα πάνω της στο δεύτερο σετ, το οποίο κέρδισε με 25-19, φέρνοντας το ματς στο 1-1.


 
Γύρισε «τούμπα»
Το συγκρότημα της Λαμίας έκανε την ολική ανατροπή και πήρε το τρίτο σετ με 25-18, φτάνοντας στο 2-1.



Κυριαρχία Λαμίας
Έχοντας τη ψυχολογία με το μέρος του ο Α.Ο.Λ. ήταν πολύ καλός και στο τέταρτο σετ, το οποίο κέρδισε και αυτό 25-18, πανηγυρίζοντας τη σωτηρία. 





Πανηγύρισαν με τον κόσμο
Σε δικαιολογημένους πανηγυρισμούς ξέσπασαν οι νικήτριες, μαζί με τον κόσμο τους μετά τη λήξη του νικηφόρου παιχνιδιού, που τις φέρνει και του χρόνου στη Pre-League γυναικών.








Τα σετ
 21-25, 25-19, 25-18, 25-18

Συνθέσεις Ομάδων

Α.Ο. Λαμίας (Ηλίας Αγγέλης): Σαββίδου, Ζαχαρή, Φαλέγκα, Παπαμίχου, Ζιώγα, Τσιλαλή, Γιοκαρίνη, Αργυροπούλου(λ), Ταταράκη, Κόμνου, Κλέτσα(λ), Νικολίτσα

Γ.Σ. Πετρούπολης (Νίκος Παπαϊωάννου): Εικοσιπεντίδου, Φωκιανού, Σκλιβανίτη, Τσίκα, Κοτσαμπά, Πολίτη(λ), Βασιλείου, Καρατερζή, Πανοπούλου, Δημητροπούλου, Μασούρα, Κατσιμπούλα

Διαιτητές: Μιχάλης Θέμελης& Χρυσόστομος Κατσιούλης
Γραμματεία: Πέννυ Καραγκούνη
Παρατηρητής: Χρήστος Αντωνούλης















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος