Κυριακή 22 Απριλίου 2018

ΑΕΚ-Άγραφα 1-2

Με γκολ στο 90΄ και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων τα Άγραφα γύρισαν «τούμπα» το ματς και επικράτησαν της μαχητικής ΑΕΚ με 2-1
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (22/4) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 2.30 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της Β΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ζέστη και υψηλή θερμοκρασία και παρουσία περίπου 15 θεατών.
Η ΑΕΚ του Ηλία Μπακόλα ήταν αρκετά μαχητική και ανταγωνιστική και έφτασε μια «ανάσα» από μια σημαντική νίκη. Το γκολ με απευθείας κόρνερ του Χρήστου Αρκουμάνη στο 7΄ έδωσε προβάδισμα στο «δικέφαλο» με την ομάδα να αμύνεται με «νύχια και με δόντια» στην συνέχεια και την ήττα να έρχεται στο φινάλε.
Τα Άγραφα του Γιώργου Κρασιά παρουσιάστηκαν κατώτερα των προσδοκιών και παρά την σημαντική μεταγραφική ενίσχυση και την δίμηνη προετοιμασία δεν είχαν καλή απόδοση. Βρέθηκαν πολύ νωρίς πίσω στο σκορ και παρότι είχαν την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή ισοφάρισαν στο 90΄ με τον Δημήτρη Σερπάνο και πήραν το τρίποντο της νίκης στο 94΄ με τον Βαγγέλη Ζανιά. Ο σκόρερ του νικητήριου τέρματος είχε και δοκάρι στο 77΄.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική τα Άγραφα θα αγωνιστούν με το Κρίκελλο και η ΑΕΚ με τον Απεραντιακό με τις αναμετρήσεις να γίνονται και οι δυο την Κυριακή στις 29 του μήνα.

Λιγοστοί θεατές
Ο αγώνας έγινε κάτω από υψηλή θερμοκρασία για την εποχή, ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 15 θεατών.



Ίδια ομάδα
Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε ίδια με την περυσινή σαιζόν και χωρίς κάποια μεταγραφική προσθήκη, ενώ δεν είχε κάποια απώλεια.

Με παίκτη-προπονητή


Οι τυπικά φιλοξενούμενοι των Αγράφων είχαν τον Γιώργο Κρασιά (Φωτογραφία) στον ρόλο του παίκτη-προπονητή που αγωνίστηκε σε όλο το 90ο λεπτό.

Αρνητική βαθμολογία
Ο «δικέφαλος» ξεκινά το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς, τους οποίους μεταφέρει από την περυσινή σαιζόν λόγω αρνητικής βαθμολογίας.

Μια εντεκάδα μεταγραφές
Την πρώτη τους εμφάνιση με τα Άγραφα έκανε όλη η εντεκάδα των Αγράφων, καθώς άπαντες αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο. Να αναφερθεί πως οι: Ηλίας Τσιγαρίδας, Δημήτρης Σερπάνος, Λάμπρος Κατσαρός, Γιώργος Βουτσέλης και Βαγγέλης Ζανιάς έχουν και παλαιότερη θητεία στην ομάδα.

Α΄ Μέρος

«Αιφνιδίασε» με κόρνερ


Η ομάδα του Ηλία Μπακόλα αιφνιδίασε τον αντίπαλο της και μόλις στο 5ο λεπτό ο Χρήστος Αρκουμάνης (Φωτογραφία) με απευθείας κόρνερ από αριστερά έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Άκαρπη κατοχή
Τα Άγραφα είχαν την υπεροχή στην συνέχεια του α΄ μέρους δημιουργήσαν κάποιες ευκαιρίες, όμως στην ανάπαυλα βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Αρκουμάνης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά η κεφαλιά του Ζιάκα κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ.
5΄: Ο Αρκουμάνης εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά απευθείας και σκόραρε «κρεμώνττας» τον Νικοπολίδη (1-0,).
17΄: Σουτ του Ζανιά πέρασε πάνω από το τέρμα της ΑΕΚ.
25΄: Ο Τσάκνης πάσαρε στον Σερπάνο που σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι του Κοράκη.
27΄: Ο Κρασιάς εκτέλεσε φάουλ και το σουτ του Σερπάνου απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
41΄: Ο Τσάκνης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Σερπάνος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Κουρκούνης σούταρε πάνω από την εστία του Κοράκη.
43΄: Ο Σερπάνος σέντραρε από τα αριστερά και το αδύναμο πλασέ του Μαντέκα μπλόκαρε εύκολα ο Κοράκης.

Β΄ Μέρος

Αναγκαστικές αλλαγές
Και οι 3 αλλαγές των γηπεδούχων ήταν αναγκαστικές λόγω τραυματισμού. Πρώτα αποχώρησε τραυματίας στο ημίχρονο ο Γιώργος Γιαννόπουλος και στην συνέχεια οι Χρήστος Αρκουμάνης και Γιώργος Κατσαρός.


Συνεχόμενη  πίεση
Οι φιλοξενούμενοι του Γιώργου Κρασιά ανέβασαν την απόδοση τους,  πίεσαν τον αντίπαλο και τελικώς κατάφεραν να γυρίσουν το ματς στο φινάλε.

Να «σπάσει» τον ρυθμό
Η ΑΕΚ με νύχια και με δόντια προσπαθούσε να κρατήσει το υπέρ της σκορ κάνοντας προσπαθώντας με αργό τέμπο και καθυστερήσεις να σπάσει τον ρυθμό του αγώνα.

Κουβέντα για ενστάσεις
Λίγο έλλειψε κατά την διάρκεια του β΄ μέρους οι δυο ομάδες να προβούν σε ενστάσεις για πλαστοπροσωπία εις βάρος των αντιπάλων τους. Πρώτα ο υπεύθυνος των Αγράφων ζήτησε στο 70ο λεπτό να ελεγχθεί για πλαστοπροσωπία ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ και 5 λεπτά αργότερα το ίδιο έπραξε και ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ Ηλίας Μπακόλας ζητώντας μετά το ματς να ελεγχθεί για τον ίδιο λόγο το Νο 17 των Αγράφων.  Όλα αυτά συνέβησαν όταν το σκορ ήταν 1-0 της ΑΕΚ, όμως παρότι ο διαιτητής είχε ενημερωθεί σε εκείνο το σημείο με το σφύριγμα της λήξης οι δυο ομάδες δεν προχώρησαν σε ενστάσεις. 





Δοκάρι για τα Άγραφα
Σπουδαία στιγμή για την ισοφάριση απώλεσε στο 77΄ η ομάδα των Αγράφων όταν το δυνατό σουτ του Βαγγέλη Ζανιά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.

Ισοφάριση στο 90΄


Λίγα δευτερόλεπτα πριν την συμπλήρωση των 90΄ το ματς ήρθε στην ισοπαλία. Ο Βαγγέλης Ζανιάς εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Γιώργος Μπέσσας έκανε την γυριστή κεφαλιά προς τα πίσω και ο Δημήτρης Σερπάνος (Φωτογραφία) προ της γραμμής του τέρματος σκόραρε για το 1-1.

Ολική ανατροπή με Ζανιά


Ο Βαγγέλης Ζανιάς στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων «λύτρωσε» τους φιλοξενούμενους όταν ο Δημήτρης Σερπάνος εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Ζανιάς με κεφαλιά από κοντά έκανε το 1-2 χαρίζοντας τους 3 βαθμούς της νίκης στην ομάδα του.

Οι καλύτερες φάσεις
59΄: Ο Σερπάνος πάσαρε στον Κατσαρό Λ.,  που σούταρε και ο Κοράκης μπλόκαρε.
70΄: Απευθείας κόρνερ του Ζανιά απέκρουσε σε κόρνερ δύσκολα ο πορτιέρο της ΑΕΚ.
77΄: Δυνατό σουτ του Ζανιά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
88΄: Πλασέ του Σερπάνου απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Κοράκης.
90΄: Ο Ζανιάς εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Μπέσσας Γ. έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Σερπάνος εξ επαφής ισοφάρισε στο δεύτερο δοκάρι  σε 1-1.
94΄: Ο Σερπάνος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Ζανιάς από κοντά με κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-2.

Διακριθέντες
ΑΕΚ: Ζιάκας, Λάππας, Σεντής, Νιαβής
Άγραφα: Ζανιάς, Σερπάνος

Κίτρινες Κάρτες
Παρούτσας

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Κοράκης, Λάππας, Νιαβής, Σεντής, Γιαννόπουλος Γ.(46΄ λ.τρ. Τσόγκας), Κατσαρός Γ.(63΄ λ.τρ. Γιαννόπουλος Δ.), Αρκουμάνης(61΄ λ.τρ. Κολλημένος), Μπέσσας Ι., Παρούτσας, Ζιάκας, Μπέσσας Γ.

Άγραφα (Γιώργος Κρασιάς): Νικοπολίδης, Τσάκνης, Κατσαρός Λ., Κρασιάς, Τσιγαρίδας, Γκριμόπουλος, Μπίκας(46΄ Μπισμπίκης), Κουρκούνης, Σερπάνος, Ζανιάς, Βουτσέλης(28΄ Μαντέκας)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος