Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Γ.Σ. Άτλας-Π.Α.Κ. 83-56

Ένα ακόμη τοπικό ντέρμπι κατέληξε στον Άτλαντα, ο οποίος επιβλήθηκε με 83-56 της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης.
Το ματς διεξήχθη την Κυριακή 25 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 και 20. Πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία περίπου 80 θεατών.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά έφτασε άνετα στην τελική επικράτηση, έχοντας διαρκώς ένα προβάδισμα ασφαλείας. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν με 14 ο Δημήτρης Σταλίκας, με το σκοράρισμα να μοιράζεται. Ο Γυμναστικός έφτασε στις πέντε νίκες, ενώ έχει μια ήττα. Ολοκλήρωσε για την πρώτη φάση τα παιχνίδια του στο Καρπενήσι και είναι στη 2η θέση..
Η Π.Α.Κ.  της Κατερίνας Μπαλωμένου πάλεψε φιλότιμα τον αγώνα, ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά δεν κατάφερε να περιορίσει το εύρος της ήττας. Ο Γιάννης Καγκαράς με 12 και 1 εύστοχο 3ποντο ήταν ο μοναδικός διψήφιος της ομάδας. Οι «πράσινοι» έχουν απολογισμό τρεις νίκες και τέσσερις ήττες, βρισκόμενοι στην 3η θέση.
Στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής την Κυριακή 1 Απριλίου ο Άτλαντας θα παίξει εκτός έδρας με τον Πρωτέα Λαμίας, ενώ έχει ένα ακόμη εξ αναβολής ματς στη Φθιώτιδα με τα Φάλαρα. Η Π.Α.Κ. δίνει το τελευταίο της παιχνίδι την ίδια μέρα στο Καρπενήσι με τον Άρη Σπερχειάδας.

Σταθερά αρκετοί
Την αναμέτρηση μεταξύ των δυο τοπικών ομάδων μπάσκετ σε επίπεδο ανδρών παρακολούθησαν γύρω στους 80 θεατές.



Τρεις ενστάσεις
Πριν την έναρξη του αγώνα η Π.Α.Κ. κατέθεσε τρεις ενστάσεις εις βάρους του αντιπάλου της, οι οποίες σχετίζονται με: α) τη μη αθλητική αναγνώριση του από τη Γ.Γ.Α. β) τη μη άδεια ασκήσεως του προπονητή και γ) τη δήλωση ατόμου ως προπονητή και ως παίχτη.



20λεπτη καθυστέρηση
Λόγω των ενστάσεων η αναμέτρηση άρχισε με 20 λεπτά καθυστέρηση.

«Μιλά» η εμπειρία


Πρώτος σκόρερ της συνάντησης ήταν ο πολύπειρος Δημήτρης Σταλίκας(Φωτογραφία αριστερά) του Άτλαντα με 14 πόντους. Έναν λιγότερο και με ένα εύστοχο 3ποντο είχε ο Ίγκλι Οσμενάι(Φωτογραφία κέντρο). Ξεχώρισε σε άμυνα και επίθεση με 10 ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος(Φωτογραφία δεξιά), ενώ τόσους πέτυχε και ο Άγγελος Σαμαντάς.

8 στα 8
Σε 8 επίσημες αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ ο Άτλας μετρά ισάριθμες νίκες ενάντια στην Π.Α.Κ.

Πρώτο Χαντζόπουλου


Για τους «πράσινους» ο Μπάμπης Χαντζόπουλος(Φωτογραφία) πέρασε στο παρκέ στην επανάληψη και έκανε την πρώτη του φετινή συμμετοχή.

Στα ίδια επίπεδα
Ο αγώνας του πρώτου γύρου είχε λήξει με 91-65 υπέρ του Γυμναστικού. Το +26 ανέβηκε κατά έναν πόντο στο δεύτερο γύρο.

Διεκδικεί άνοδο
Ο Άτλαντας έχει προκριθεί και μαθηματικά στην επόμενη φάση, όπου θα διεκδικήσει την άνοδο στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ, στην οποία αγωνίστηκε την περίοδο 2015-2016.

Λίγες ελπίδες
Η  Π.Α.Κ. έχει πιθανότητες πρόκρισης μέσω των δυο καλύτερων τρίτων των τεσσάρων ομίλων. 

Διψήφιος ο Καγκαράς


 












Από πλευράς Ακαδημίας ο Γιάννης Καγκαράς(Φωτογραφία αριστερά) ήταν ο μοναδικός διψήφιος της με 12 πόντους και ένα εύστοχο 3ποντο. Εννιά είχαν οι: Βαγγέλης Κουτσούμπας, Αποστόλης Νούλας και Κώστας Ντότσικας(Φωτογραφία δεξιά). Ο τελευταίος διακρίθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Ένας εορτάζων


Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας(Φωτογραφία) της Π.Α.Κ. γιόρτασε με ήττα την ονομαστική του εορτή.

Μπροστά ο Άτλας
Την ανωτερότητα του επέδειξε από το ξεκίνημα ο Γυμναστικός, προηγούμενος με 27-18 στο πρώτο δεκάλεπτο. Μάλιστα είχε βρεθεί μπροστά και με 21-6, αλλά η Π.Α.Κ. βελτιώθηκε αισθητά.


Μαχητική η Π.Α.Κ.
Το ημίχρονο έκλεισε με τον Άτλαντα μπροστά με 45-33. Το επιμέρους σκορ ήταν 18-15 υπέρ του. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν βρεθεί και στο -4(36-32).



Ανώτερος ο Γ.Σ.Α.
«Ζέστανε» τις μηχανές στην επανάληψη η ομάδα του Άγγελου Σαμαντά και ανέβασε τη διαφορά στο +25(68-43). Με θετική εμφάνιση είχε ένα επιμέρους 23-10 και επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί.


Έφτασε στο +27
Η συνάντηση είχε διαδικαστικό χαρακτήρα στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Γ.Σ.Α. να φτάνει στο τελικό 83-56. Το επιμέρους σκορ της 4ης περιόδου ήταν 15-13. 


Καταλογισμός τεχνικής ποινής


Ο Αποστόλης Νούλας(Φωτογραφία) της Π.Α.Κ. 6:25 πριν το φινάλε της συνάντησης δέχτηκε τεχνική ποινή από τον έμπειρο ρέφερι Αλέξανδρο Κοτσιμπό για flopping.

Δυο συμπλήρωσαν φάουλ


Δυο αθλητές της Π.Α.Κ. συμπλήρωσαν πέντε φάουλ στην τέταρτη περίοδο. Ο Γιάννης Πιστιόλης(Φωτογραφία) ήταν ο πρώτος 5:48 πριν τη λήξη και ο Βαγγέλης Κουτσούμπς(Φωτογραφία δεξιά) 1:31 πριν το άκουσμα της τελικής κόρνας.

Τα δεκάλεπτα
27-18, 45-33, 68-43, 83-56

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 14, Κούρλος 6(1),Οσμενάι 13(1), Κουτρομάνος 10, Μήτσιος 5, Δροσίνης 5, Πανόπουλος 2, Χονδρός 9, Σαμαντάς 10(1), Σεριανάι 5, Χατζησπυρέλλης, Λερογιάννης 4

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Πιπέρας 5, Καραμπάς 2, Νούλας 9, Αρκουμάνης 1, Τσιώλης 3, Καγκαράς 12(1), Σώκος 3(1),Πιστιόλης 3, Χαντζόπουλος, Ντότσικας 9(1), Κουτσούμπας 9(1)

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κοτσιμπός& Μαρία Ζαφείρη(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Γιάννης Χαλκιάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Μπουμπουρής



























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος