Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Ποταμιά-Μυρίκη 4-1

Στα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε η ομάδα της Ποταμιάς που επικράτησε της Μυρίκης με το ευρύ 4-1.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (17/3) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία μόλις 50 θεατών.
Η Ποταμιά μετά την αποχώρηση του Λάκη Αναστασόπουλου κατέβηκε χωρίς προπονητική καθοδήγηση από τον πάγκο, με τον διοικητικό παράγοντα Γιώγο Γκορόγια να δίνει οηγίες. Κατάφερε να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτέλεσμα παίρνοντας μια ευρία νίκη, το σκορ άνοιξε στο 22΄ ο Δημήτρης Ζαλοκώστας και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με απευθείας φάουλ ο Γιάννης Χρυσάφης διπλασίασε τα γκολ των «πορτοκαλί». Στο 84΄ με πέναλτι του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου και στο 89΄ με τέρμα του Ταξιάρχη Καλύβα διαμορφώθηκε το τελικό σκορ, αφού νωρίτερα και στο 52΄ η Μυρίκη είχε μειώσει σε 2-1.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου έχει αρκετά διαιτητικά παράπονα από τον διαιτητή Λάμπρο Κολοκώτσιο και από τον β΄ βοηθό Μίλτο Ελ Ταχάν για την ακύρωση τέρματος του Θανάση Τριανταφύλλου στο 30ο λεπτό. Οι «κόκκινοι» παρότι έχαναν με 2-0 στο πρώτο μέρος μείωσαν σε 2-1 στις αρχές της επανάληψης με τον Γρηγόρη Τάσιο. Η αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα στο πέναλτι του Ρέμμους Πάτρου «ξεσήκωσε» σωρεία διαμαρτυριών από τους ανθρώπους της Μυρίκης.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική η Ποταμιά θα κάνει το ρεπό της και η Μυρίκη θα αγωνιστεί την Κυριακή(25/3) στις 4.30 με τον Αίολο. Η Ποταμιά έφτασε τους 12 βαθμούς, ενώ η Μυρίκη παρέμεινε στους 3.

Περίπου 50
Το ματς της 4ης αγωνιστικής των Play Off δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον των φιλάθλων της πόλης μας και το παρακολούθησαν μόλις 50 θεατές.


Με «Γκο» στον πάγκο
Η Ποταμιά μετά την λύση της συνεργασίας με τον Λάκη Αναστασόπουλο δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τον νέο της προπονητή, με τον διοικητικό παράγοντα Γιώργο Γκορόγια να καθοδηγεί την ομάδα από τον πάγκο.


Σχεδόν ίδιοι-Βασικός ο Κατσαρής


Παρότι την περασμένη αγωνιστική Ποταμιά δεν είχε θετικό αποτέλεσμα ενάντια στον Αίολο έγινε μόλις 1 αλλαγή στο αρχικό σχήμα της ομάδας. Ο Χρήστος Κατσαρής (Φωτογραφία) πήρε θέση βασικού, αντικαθιστώντας τον Χρήστο Λέρη που μπήκε ως αλλαγή. Οι υπόλοιποι 10 είχαν ξεκινήσει και στο ματς της 3ης αγωνιστικής των μπαράζ.

«Τελικός» με Αίολο
Ανεξάρτητα με το σημερινό αποτέλεσμα και το ματς της 5ης αγωνιστικής Αίολος-Μυρίκη ο τίτλος θα κριθεί σε ένα παιχνίδι και συγκεκριμένα σε αυτό της 1ης Απριλίου ανάμεσα σε Ποταμιά και Αίολο.

Βασικοί «Πλεξ» & Τάσιος


Ο Δημήτρης Αντωνίου ξεκίνησε την Μυρίκη με δυο αλλαγές στο βασικό της σχήμα σε σχέση με το ματς της 2ης αγωνιστικής κόντρα στον Αίολο. Ο Γιώργος Πλεξίδας (Φωτογραφία) πήρε θέση δεξιού αμυντικού και ο Γρηγόρης Τάσιος αγωνίστηκε σε θέση μεσοεπιθετικού. Αντικατέστησαν τους: Φώτη Ζαχαράκη (Απουσίαζε) και Άκη Τσιούμα (Έμεινε στον πάγκο).

Α΄ Μέρος

Υπεροχή «πορτοκαλί»
Οι τυπικά γηπεδούχοι της Ποταμιάς είχαν την κατοχή της μπάλας, την πρωτοβουλία των κινήσεων και προηγήθηκαν με 2-0.

1-0 με «Μουτς»


Η ομάδα του Μεγάλου Χωρίου άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό όταν μετά την κεφαλιά-πάσα του Κώστα Σταμούλη,ο Δημήτρης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία) με σουτ από κοντά στην δεξιά γωνία του Στάθη Φακίτσα πραγματοποίησε το 1-0.




Στην κόντρα επίθεση
Η Μυρίκη αγωνίστηκε αμυντικά και προσπάθησε να γίνει επικίνδυνη μέσα από αντεπιθέσεις.

Έντονες διαμαρτυρίες


Στο 30ο λεπτό ο Θανάσης Τριανταφύλλου (Φωτογραφία) σκόραρε μετά την πάσα του Ρέμμους Πάτρου, ωστόσο ο δεύτερος βοηθός Μίλτος Ελ Ταχάν υπέδειξε με καθυστέρηση σε θέση οφσάιντ τον Ρουμάνο παίκτη της Μυρίκης,ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από τους «κόκκινους».




Απευθείας φάουλ Χρυσάφη


Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιάννης Χρυσάφης με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο κέντρο της εστίας και δεξιά του Στάθη Φακίτσα πραγματοποίησε το 2-0. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής σημείωσε το δεύτερο του τέρμα με τη φανέλα της Ποταμιάς. 




Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Ο Χρυσάφης έκανε την κεφαλιά πάσα για τον Ζαλοκώστα Δ.,που πλάσαρε και ο Φακίτσας μπλόκαρε.
22΄: Ο Σταμούλης με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Ζαλοκώστα Δ., που από κοντά με σουτ στην δεξιά γωνία πέτυχε το 1-0.
23΄: Ο Ζαλοκώστας Δ. σέντραρε από τα δεξιά και ο Γενιτσαρόπουλος σούταρε πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
26’: Σουτ του Τσιλίκα εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Μεριγκούνης
31΄: Ο Συγκελόπουλος σέντραρε από τα αριστερά και το πλασέ του Ζαλοκώστα Δ. στο δεύτερο δοκάρι μπλόκαρε ο Φακίτσας.
44΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Κόγιας πήρε την πρώτη κεφαλιά και η νέα κεφαλιά του Φαρμάκη από κοντά πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι.
45΄+3΄: Ο Χρυσάφης με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο κέντρο και δεξιά της εστίας της Μυρίκης διαμόρφωσε το 2-0.

Β΄ Μέρος

Γρήγορο γκολ


Η Μυρίκη μετά από γρήγορη αντεπίθεση στο 52΄ μπήκε ξανά στο ματς, μειώνοντας το σκορ. Ο Γιάννης Ζαλοκώστας έκανε έξοχα την κούρσα και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Γρηγόρη Τάσιο (Φωτογραφία), που μπήκε στην περιοχή από αριστερά τετ α τετ με τον Στέλιο Μεριγκούνη και με πλασέ στην αριστερή του γωνία μείωσε σε 2-1.





Νέο ακυρωθέν


Στο 79΄ μετά την σέντρα του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου από τα αριστερά, ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) σκόραρε από κοντά, ωστόσο και τώρα ο δεύτερος βοηθός Μίλτος Ελ Ταχάν είχε υψωμένη την σημαία του, ακυρώνοντας το γκολ.



Πέναλτι και αποβολή


Στο 80ο λεπτό ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ρέμμους Πάτρου (Φωτογραφία) της Μυρίκης και κέρδισε το πέναλτι. Ο Πάτρου αποβλήθηκε  με 2η κίτρινη κάρτα από τον ρέφερι Λάμπρο Κολοκώτσιο, με τους παίκτης της Μυρίκης να διαμαρτύρονται για την απόφαση του ρέφερι.



1η εκτέλεση
Στο 81΄ ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε  το πέναλτι και σκόραρε. Ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος έδειξε σέντρα, όμως ο πρώτος βοηθός Στέλιος Σώμαλης είχε υψωμένη την σημαία του, καθώς ο Πάτρου που αποβλήθηκε ήταν εντός γηπέδου την στιγμή της εκτέλεσης του πέναλτι.




Εύστοχη και η δεύτερη


Το πέναλτι της Ποταμιάς στο 84΄ εκτελέστηκε  για δεύτερη φορά με τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο (Φωτογραφία) να σουτάρει χαμηλά στην δεξιά γωνία του Στάη Φακίτσα και να πετυχαίνει το 3-1.




«Το κερασάκι» στην τούρτα


Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 90΄ «μπήκε το κερασάκι στην τούρτα» στην επικράτηση της Ποταμιάς, ο Χρήστος Λέρης βρήκε τον Βασίλη Ντουφεκιά και η μπάλα μετά από κόντρα έφτασε στον νεοεισελθόντα Ταξιάρχη Καλύβα (Φωτογραφία), που με σουτ στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων πραγματοποίησε το τελικό 4-1.




Πρώτο Λιάγκα


Ο υψηλόσωμος Κώστας Λιάγκας έκανε την πρώτη του φετινή εμφάνιση με τη φανέλα της Μυρίκης, περνώντας ως αλλαγή.

Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Ζαλοκώστας Ι. έβγαλε τετ α τετ τον Τάσιο απέναντι στον Μεριγκούνη, ο τελευταίος με πλασέ στην αριστερή γωνία του αντιπάλου μείωσε σε 2-1.
53΄: Σουτ του Χρυσάφη εκτός περιοχής έφυγε λίγο πάνω από την εστία της Μυρίκης.
67΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε φάουλ, ο Ηλιάδης πήρε την κεφαλιά και το όμορφο σουτ του Χρυσάφη πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
80΄: Ο Γενιτσαρόπουλος ανατρέπεται μέσα στην περιοχή από τον Πάτρου και κερδίζει το πέναλτι. Ο Πάτρου αποβάλλεται με 2η κίτρινη κάρτα.
84΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτελεί για δεύτερη φορά το πέναλτι και σκοράρει (3-1).
85΄: Ο Ηλιάδης σέντραρε από τα δεξιά και το σουτ του Χρυσάφη κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ.
86΄: Ο Κόγιας έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και σουτ του Ηλιάδη απέκρουσε όμορφα ο πορτιέρο της Μυρίκης.
89΄: Ο Λέρης έδωσε στον Ντουφεκιά, η μπάλα μετά από προσπάθεια του δεύτερου και κόντρα έφτασε στον Καλύβα, που με πλασέ στην δεξιά γωνία έγραψε το τελικό 4-1

Διακριθέντες
Ποταμιά: Ζαλοκώστας Δ., Γενιτσαρόπουλος, Κόγιας, Κατσαρής
Μυρίκη: Τάσιος, Τσιάμης, Σκοτίδας

Κίτρινες Κάρτες
Γιαννακόπουλος, Φαρμάκης, Λέρης, Σκοτίδας, Τσιλίκας

Δηλώσεις Προπονητών

*Η ομάδα της Ποταμιάς κατέβηκε χωρίς καθοδήγηση από τον πάγκο και δεν έχει ανακοινώσει τον νέο της προπονητή.

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Καταρχήν να δώσουμε συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα και της εύχομαι να πετύχει τους στόχους της. Εμείς κάνουμε την προσπάθεια μας στον καλύτερο δυνατό βαθμό, βέβαια προκύψαν κάποια λάθη σε ατομικό επίπεδο από την μια μεριά και από την άλλη εκτιμούμε ότι θα έπρεπε όλοι να είμαστε στο ύψος των περιστάσεων και να προσπαθεί και η τρίτη ομάδα που βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο η διαιτησία. Δεν λέμε ότι υπάρχει πρόθεση, αλλά γίνονται κάποια λάθη και τα λάθη επηρεάζουν και την έκβαση του παιχνιδιού, όπως η δική μας φάση που σταμάτησε θα μπορούσε να εξελιχτεί και να είναι γκολ. Πλέον όμως πάμε παρακάτω στο παιχνίδι με τον Αίολο, που είναι το τελευταίο παιχνίδι για αυτή την σαιζόν και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια αξιοπρεπή παρουσία και να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό. Να ευχηθούμε να γίνονται πάντα καλά παιχνίδια και να προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο δυνατό.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (-): Μεριγκούνης, Γιαννακόπουλος(46΄ Ηλιάδης), Συγκελόπουλος, Ξαγάρας, Φαρμάκης, Κόγιας, Ζαλοκώστας Δ., Κατσαρής(61΄ Λέρης), Γενιτσαρόπουλος(88΄ Καλύβας Τ.), Χρυσάφης(87΄ Ντουφεκιάς), Σταμούλης

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Φακίτσας, Πλεξίδας(73΄ Ντότσικας), Πατρώνης, Σκοτίδας, Τσιάμης, Πάτρου, Τριανταφύλλου(63΄ Κωστής), Τάσιος, Ζαλοκώστας Ι., Τσιλίκας(84΄ Λιάγκας), Ίβρος(46΄ Τσίπρας)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος