Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 14-11

Ερυθρόλευκο βάφτηκε το κύπελλο Ελλάδος. Σε ένα εξαιρετικό από πλευράς θεάματος παιχνίδι ο Ολυμπιακός κέρδισε με 14-11 τη Βουλιαγμένη. 
Ο τελικός του πρώτου Final 4 πόλο των γυναικών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου στο κλειστό κολυμβητήριο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 1 και 30 το μεσημέρι, παρουσία φιλάθλων όλων των ηλικιών που δικαιώθηκαν για την επιλογή τους.
Ο Ολυμπιακός του Χάρη Παυλίδη κατάφερε να κάνει την ανατροπή χάρης το μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ που διαθέτει, συνεχίζοντας την κυριαρχία των τελευταίων ετών. Καθοριστική ήταν η Καναδέζα Μόνικα Καταρίνα Έγκενς, η οποία χρίστηκε σκόρερ 4 φορές σε κρίσιμα χρονικά σημεία.
Ο Ν.Ο. Βουλιαγμένης της Αλεξίας Καμμένου έκανε αποφασιστικό ξεκίνημα στο ματς και 
ειδικά στο πρώτο 8λεπτο που προηγήθηκε. Είχε εξαιρετική εικόνα για τρεις περιόδους. Στο τέλος "λύγισε" και η ιστορική ομάδα περιορίστηκε στη δεύτερη θέση. Τρία γκολ για την Ιωάννα Χυδηριώτη και την Έλενα Ξενάκη. 
Ο Ολυμπιακός είχε 8/9 στον παίκτη παραπάνω, δυο στην κόντρα και τέσσερα στην περιφέρεια. Η Βουλαγμένη είχε 5/8 στον παίκτη παραπάνω, δυο γκολ με την φουνταριστό και τέσσερα τέρματα σημείωσε από την περιφέρεια. Οι δυο κυρίαρχες ομάδες του Ελληνικού πόλο θα διεκδικήσουν και το τρόπαιο του πρωταθλητή. Η ομάδα του Πειραιά έχει 7 νίκες στις φετινές αναμετρήσεις έναντι μιας του αντιπάλου.

Ερυθρόλευκη κερκίδα


Οι φίλοι του Καρπενησίου παρακολούθησαν έναν αρκετά όμορφο τελικό, με τις δυο κορυφαέις ομάδες της χώρας να σημειώνουν συνολικά 24 τέρματα. Αρκετοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδα για ακόμη μια φορά, τοποθετώντας και αρκετά πανό.

1ο τρόπαιο
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρώτο κύπελλο που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, συνεχίζοντας την κυριαρχία των τελευταίων ετών. Οι "ερυθρόλευκες" είναι πρωταθλήτριες Ελλάδος τα τέσσερα τελευταία χρόνια, έχοντας 8 πρωταθλήματα. Η Βουλιαγμένη είναι η πολυνίκης με 11 τρόπαια. Να αναφέρουμε πως ο Ολυμπιακός διέμεινε στο Montana και ο Ν.Ο.Β. στο Avaris.

Άλλοι τροπαιούχοι
Πριν από έναν χρόνο η Βουλιαγμένη είχε νικήσει και κατακτήσει το τρόπαιο στους άνδρες στο Καρπενήσι κόντρα στον Ολυμπιακό. Για ακόμη μια φορά Κ.Ο.Ε., Περιφέρεια Στερέας Ελλάδας, Δήμος Καρπενησίου και Κ.Ο. Καρπενησίου έφεραν εις πέρας μια μεγάλη διοργάνωση. Το κολυμβητήριο Καρπενησίου είναι πραγματικά "κόσμημα", φιλοξενώντας μεγάλα αθλητικά γεγονότα. 

Πρωταγωνίστρια η Καναδέζα



Καθοριστική ήταν για τον Ολυμπιακό η MVP Καναδέζα Μόνικα Καταρίνα Έγκενς(Φωτογραφία), η οποία σκόραρε 4 γκολ. Η ποιοτική Άλκηστη Αβραμίδου σημείωσε τρία. Και δυο αναδείχτηκαν πρώτες σκόρερ του θεσμού με 8 γκολ.

Πέτυχαν από τρία
Για τις φιναλίστ η Ιωάννα Χυδηριώτη και η Έλενα Ξενάκη βρήκαν δίχτυα τρεις φορές. 

Δυνατή αρχή για Ν.Ο.Β.
Η Βουλιαγμένη μπήκε πολύ δυνατά και προηγήθηκε με 0-2 με γκολ της Μαρίας Πάτρα από την περιφέρεια και της Έλενας Ξενάκη από θέση φουνταριστού. Άλκηστη Αβραμίδου στην κόντρα και Βάσω Πλευρίτου στον παίχτη παραπάνω ισοφάρισαν για τον Ολυμπιακό, ενώ ο Ν.Ο.Β. έκλεισε το 8λεπτο προηγούμενος με 2-3 χάρης σε γκολ στον παίχτη παραπάνω της Ιωάννας Χυδηριώτη.

Ισοφάρισε ο Ολυμπιακός
Το συγκρότημα του Χάρη Παυλίδη με ένα επιμέρους 3-4 ισοφάρισε σε 7-7, με το οποίο έληξε το ημίχρονο. Η Ελευθερία Πλευρίτου, η Ιωάννα Χυδηριώτη, η Μόνικα Κατερίνα Έγκενς, όλα με γκολ στον παίχτη παραπάνω έκαναν το 4-4. Η Ολλανδέζα Ίλσε Κούλχαας στον παίχτη παραπάνω, η Άλκηστη Αβραμίδου στην κόντρα, η Ιωάννα Χυδηριώτη από θέση φουνταριστού και η νεαρή Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη στον παίχτη παραπάνω έκαναν το 6-6. Η Έγκενς έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό, με την Ξενάκη να κάνει το 7-7 17 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Και τα δυο γκολ μπήκαν από την περιφέρεια.

Αλλαγή πρωτοπορίας
Οι Πειραιώτισσες έκλεισαν το τρίτο οκτάλεπτο μπροστά στο σκορ με 11-10. Το επιμέρους σκορ ήταν 4-3 υπέρ τους. Η Ιταλίδα Τζούλια Ενρίκα Έμμολο στον παίχτη παραπάνω και η Ίλσε Κούλχαας από την περιφέρεια ανέβασαν το σκορ στο 8-8. Ο Ν.Ο.Β. της Αλεξίας Καμμένου προηγήθηκε ξανά με γκολ της Έλενας Ξενάκη στον παίχτη παραπάνω(8-9). Ο Ολυμπιακό με τέρματα της Άλκηστης Αβραμίδου, της Αλεξάνδρας Ασημάκη και της Μαργαρίτας Πλευρίτου, όλα στον παίχτη παραπάνω αποσπάστηκε στο +2(11-9). Μόλις έξι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη η Ολλανδέζα Μαρλούς Νιχάους έκανε το 11-10. 00:29 πριν τη λήξη του γ΄ οκταλέπτου τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα η προπονήτρια του Ν.Ο.Β. Αλεξία Καμμένου για έντονη διαμαρτυρία. Για τον ίδιο λόγο είχε δεχτεί και την κίτρινη. 

"Καθάρισε" η Έγκενς
Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνίστρια την Μόνικα Καταρίνα Έγκενς έφτασε στην κατάκτηση του τροαπίο. Η Ελευθερία Πλευρίτου από την περιφέρεια σκόραρε, ενώ δυο φορές με αυτόν τον τρόπο βρήκε δίχτυα η Έγκενς για το 14-10. Η Νιχάους μείωσε σε 14-11 στον παίχτη παραπάνω.
Να αναφερθεί πως η κορυφαία τερματοφύλακας του Final 4  Χρυσή Διαμαντοπούλου απέκρουσε πέναλτι της Ίλσε Κούλχαας και ήταν καθοριστική, καθώς το σκορ ήταν 12-10.

Τα 8λεπτα
2-3, 7-7, 11-10, 14-11

Συνθέσεις Ομάδων

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου Χ., Πλευρίτου Ε. 2, Έγκενς 4, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 3, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ. 1, Έμμολο 1, Πλευρίοτυ Β. 1, Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Κωνσταντοπούλου, Φουντωτού

Βουλιαγμένη (Αλεξία Καμμένου): Κούβδου, Νιχάους 2, Χυδηριώτη 3, Τζελέπη, Κώτσια, Ξενάκη 3, Μαυρωτά, Πάτρα 1, Κούλχαας 2, Διαμαντοπούλου Β., Κοκκινάκη, Αντωνιάδη, Κοτσιώνη, Νίνου Π., Νίνου Ε.

Διαιτητές: Νίκος Μπουδραμής& Χρήστος Κουρτίδης
Αλυτάρχης: Βασίλης Λαγός
Παρατηρητές: Δημήτρης Ηλιάδης& Νίκος Βασιλείου
Κριτές Τερμάτων: Γιώργος Κραβαρίτης&  Μαρία Δασκαλοπούλου
Σημειωτής: Βασιλική Καρρά-Σιάτου
Χρονομέτρης: Παναίτσα Δαλιάνη
Χρονομέτρης 30΄΄: Βασίλης Μάνεσης
Εκφωνητής: Λευτέρης Γιαννέλης 










Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος 
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοκοτίνης, Νίκος Μαρούλης