Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Γ.Σ. Άτλας-Πρωτέας Λαμίας 78-41

Εύκολη επικράτηση για τον Άτλαντα που νίκησε τον Πρωτέα Λαμίας με 78-41 και παρέμεινε στο τροχιά πρόκρισης στην β΄ φάση.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (25/2) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Καρπενησίου και άρχισε στις 2 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και έγινε παρουσία περίπου 40 θεατών.
Ο Άτλαντας του Άγγελου Σαμαντά είχε εύκολο έργο απέναντι στην πιο νεανική ομάδα του ομίλου. Έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα σε όλη του την διάρκεια και έδωσε και σημαντικό χρόνο συμμετοχής στους αθλητές των ακαδημιών ανοίγοντας αρκετά το rotation. Πρώτος σκόρερ των νικητών με 14 ήταν ο σέντερ Γιάννης Δροσίνης, με τους νεαρούς να κερδίζουν τις εντυπώσεις.
Ο νεανικός Πρωτέας Λαμίας του Νώντα Μπλούχαρη κατέβηκε στο πρωτάθλημα με μικρούς αθλητές ηλικιακά(14-17 ετών) και σύλλεξε για ακόμη ένα ματς εμπειρίες και παραστάσεις, με το αποτέλεσμα να είναι δευτερευούσης σημασίας. Για την ομάδα της Λαμίας ο Βάϊος Τσανής ήταν εντυπωσιακός βάζοντας τους 21 από τους 41 πόντους της ομάδας του.
Την επόμενη (6η) αγωνιστική ο Άτλας θα κάνει το ρεπό του, ενώ ο Πρωτέας θα αγωνιστεί στην Σπερχειάδα με τον τοπικό Άρη την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 2.30 το μεσημέρι. Ο Άτλας έχει 3 νίκες και 1 ήττα μετά το πέρας του πρώτου γύρου, ενώ δεν έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα ο Πρωτέας.

Λίγοι θεατές
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία λιγοστών θεατών και στις κερκίδες του κλειστού δε βρέθηκαν περισσότεροι από 30 με 40 θεατές.

«Βάπτισμα» του πυρός


Με 5 νεαρούς αθλητές αγωνίστηκε ο Άτλαντας. Την πρώτη τους συμμετοχή στο ανδρικό πρωτάθλημα έκαναν οι: Στέφανος Μήτσιος(Φωτογραφία αριστερά), Κώστας Σεριανάι(Φωτογραφία κέντρο) και Μανώλης Κάππας(Φωτογραφία δεξιά) του παιδικού τμήματος.  Άπαντες είχαν θετικότατη παρουσία.

Προπορεύτηκε ο Δροσίνης


Ο σέντερ του Άτλαντα Γιάννης Δροσίνης(Φωτογραφία) ήταν ο πρώτος σκόρερ του με 14 πόντους.  Τέσσερις λιγότερους για τον ταλαντούχο Δημήτρη Σεριανάι.

Προκρίνεται σίγουρα
Ο Άτλας θα είναι σίγουρα στην πρώτη 2αδα του ομίλου και θα διεκδικήσει στην επόμενη φάση την άνοδο στη Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Επενδύει στο μέλλον
Ο Πρωτέας αγωνίζεται αποκλειστικά με παιδοεφήβους στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις σε αυτόν τον τομέα. Άπαντες είναι γεννημένοι από το 2001 έως το 2004.

Ξεχώρισε ο Τσανής


Σε ένα ακόμη παιχνίδι του Πρωτέα ο Βάιος Τσανής(Φωτογραφία) ήταν κορυφαίος. Πέτυχε τους 21 από τους 41 πόντους της ομάδας του. Ο Θανάσης Τσιμπούρης σημείωσε 8 πόντους.

Προβάδισμα με +8
Η ομάδα του Άτλαντα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο με 18-10.


Αύξησε την διαφορά
Το ημίχρονο βρήκε τους Καρπενησιώτες μπροστά στο σκορ με 41-23. Το επιμέρους σκορ ήταν 23-13 υπέρ τους.


Δυο τεχνικές σε Ορφανίδη


Για τον Πρωτέα ο Γιώργος Ορφανίδης(Φωτογραφία) αποβλήθηκε, καθώς δέχτηκε δυο τεχνικές ποινές.

Ίδιο σκηνικό
Και η εικόνα του ματς στην 3η περίοδο ήταν η ιδία με τους γηπεδούχους να φτάνουν στο +22 και στο 57-35, κάνοντας ένα επιμέρους 16-12.

Πατημένο «γκάζι»
Το τελικό σκορ της αναμέτρησης διαμορφώθηκε στο 78-41 με τους νεαρούς παίκτες του Άτλαντα να σκοράρουν αρκετά καλάθια. Με το ευρύ επιμέρους 21-6 ολοκληρώθηκε η τέταρτη περίοδος και το ματς.

Τα δεκάλεπτα
18-10, 41-23, 57-35, 78-41

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς):Μήτσιος 6, Κάππας 9, Οσμενάι 6, Κουτρομάνος 5(1), Σεριανάι Κ. 9(1), Δροσίνης 14, Καμαρέτσος 3(1), Χονδρός, Σαμαντάς 8(1), Σεριανάι Δ. 10, Πανόπουλος 2, Λερογιάννης 6

Πρωτέας (ΝώνταςΜπλούχαρης): Καραβάς 5(1), Σκονδρογιάννης 2, Τσέτσος, Τσιμπούρης 8, Σαμαράς, Αποστολόπουλος, Τσανής 21, Ορφανίδης 2, Φούντας, Κουρέλης 3(1), Ράρρας, Νικολόπουλος

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κοτσιμπός& Μαρία Ζαφείρη(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Χρήστος Κοσμάς(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Μπουμπουρής