Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Γ.Σ. Άτλας-Γ.Σ. Φάλαρα 51-58

Έχοντας τον έλεγχο του ματς τα Φάλαρα έφυγαν με το «ροζ» φύλλο αγώνα από το Καρπενήσι επικρατώντας του Άτλαντα στο ντέρμπι του ομίλου με 51-58.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στο κλειστό του Καρπενησίου και άρχισε στις 1.30 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και έγινε παρουσία περίπου 80 θεατών.
Ο Άτλαντας του Άγγελου Σαμαντά δεν μπόρεσε να συνεχίσει με καλή εμφάνιση μετά το «διπλό» στην Σπερχειάδα και γνώρισε ήττα στο Καρπενήσι από τα Φάλαρα. Βρίσκονταν διαρκώς πίσω στο σκορ και δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις και να περιορίσει τον «χορό» τριπόντων του αντιπάλου. Ο Ίγλι Οσμεναϊ σκόραρε 13 βάζοντας και 2 τρίποντα.
Τα Φάλαρα του Αποστόλη Λαχανά βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα έξω από τα 6.75, και τα τρίποντα αποδείχτηκαν «κλειδί» για την νίκη. Μάλιστα οι Στυλιδιώτες νίκησαν για πρώτη φορά τον Άτλαντα μέσα στο Καρπενήσι, έχοντας τον έλεγχο του ματς σχεδόν σε όλη την διάρκεια του. 13 με 4 τρίποντα έβαλε ο πλέι μέικερ Κώστας Αρσενίου. Οι Στυλιδιώτες έκαναν το 3 στα 3 και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί του ομίλου.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική ο Άτλαντας αγωνίζεται με την Π.Α.Κ. την Κυριακή (11/2), ενώ τα Φάλαρα υποδέχονται την ίδια μέρα στο Πάρκο Λαού τον Άρη Σπερχειάδας. Οι Ευρυτάνες έχουν πλέον απολογισμό μια νίκη και μια ήττα.

Περίπου 80
Το ντέρμπι κορυφής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ έγινε παρουσία περίπου 80 θεατών.


Συμμετοχή  Κακκαβά-Αποστολή ο Ντεγιάννης

 












Την πρώτη του φετινή συμμετοχή με το Άτλαντα κατέγραψε ο σέντερ Χρήστος Κακκαβάς (Φωτογραφία Αριστερά), ενώ στην 12αδα μπήκε το απόκτημα του Άτλαντα ο Γιάννης Ντεγιάννης (Φωτογραφία Δεξιά). Εκτός 12αδας ήταν οι απόντες: Ταξιάρχης Κουτρομάνος και Γιάννης Πανόπουλος. Δεν αγωνίστηκε, αναλαμβάνοντας μόνο το «κοουτσάρισμα» ο προπονητής Άγγελος Σαμαντάς . Πλην του Ντεγιάννη χρόνο συμμετοχής δεν πήρε ο Κορνήλιος Χατζησπυρέλλης.

15 τρίποντα
Συνολικά 15 φορές σκόραραν έξω από τα 6.75 οι δυο ομάδες.

Τραυματίας ο Λαΐνας
Για τα Φάλαρα δεν έπαιξε, μένοντας στον πάγκο ο τραυματίας Βαγγέλης Λαΐνας. Εκτός δράσης και οι: Γιάννης Δημητρίου και Κώστας Χρυσαφόπουλος, οι οποίοι ταξίδεψαν ξανά στο Καρπενήσι και είναι δίπλα στην ομάδα. Να τονιστεί πως ο επί σειρά ετών γκάρντ του συλλόγου Κώστας Κωστούλας αγωνίζεται φέτος στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ με τον Μώλο. 

2/2 στο Καρπενήσι
Τα Φάλαρα μετά την επικράτηση στο Καρπενήσι επί της Π.Α.Κ. πέρασαν ξανά νικηφόρα αυτή την φορά ενάντια στον Άτλαντα.

Πρωτιά Ίγκλι


Από πλευράς γηπεδούχων ο Ίγκλι Οσμενάϊ (Φωτογραφία) σκόραρε 13 βάζοντας και 2 τρίποντα, ενώ με 12 ακολούθησε ο νεαρός ταλαντούχος Δημήτρης Σεριανάϊ.

Ο «μπομπέρ» Αρσενίου


Ο βραχύσωμος πλέι μέικερ των Φαλάρων σκόραρε 13 πόντους βάζοντας και 4 τρίποντα. Με 11 κ 2 τρίποντα ακολούθησε ο έμπειρος Κώστας Λούβαρης.

Μπροστά με +4
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά από την πρώτη περίοδο και προηγήθηκαν με 8-12. Θετική εμφάνιση για τον «πιτσιρικά» Δημήτρη Ρουκουτάκη των Φαλάρων.


Διπλασίασαν την διαφορά
Ο Άτλαντας αν και ισοφάρισε προσωρινά σε 16-16 δε μπόρεσε να πάρει την πρωτοπορία στο σκορ με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στο +8 και στο 22-30. Το επιμέρους σκορ ήταν 14-18 υπέρ των Φαλάρων. Δημήτρης Σεριανάι και Ίγκλι Οσμενάι «επωμίστηκαν» του σκοραρίσματος των γηπεδούχων, ενώ καθοριστικά 3ποντα σημείωσε ο Κώστας Αρσενίου των «πράσινων». 


Ίδιο σκηνικό
Η ομάδα των Φαλάρων διατήρησε το προβάδισμα της στην 3η περίοδο φτάνοντας στο 39-48, με ένα επιμέρους 17-18.  Ξεχώρισε ο Θωμάς Χονδρός για τον Άτλαντα σε αυτή την περίοδο.

Προσπάθεια για ανατροπή
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κάνουν την ανατροπή χωρίς επιτυχία με το σκορ να κλείνει στο 51-58. Υπέρ του Άτλαντα(12-10) ήταν το επιμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου.

Αποβλήθηκε με φάουλ


Ο Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία) του Άτλαντα αποβλήθηκε έχοντας συμπληρώσει 5 προσωπικά φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
8-12, 22-30, 39-48, 51-58

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 4, Μαντέκας 2, Οσμενάϊ 13(2), Κακκαβάς, Λέρης 5(1), Δροσίνης 2, Ντεγιάννης, Χονδρός 9(1), Σαμαντάς, Σεριανάϊ 12, Χατζησπυρέλλης, Λερογιάννης 4,

Γ.Σ. Φάλαρα (Αποστόλης Λαχανάς): Αρσενίου 13(4), Ρουκουτάκης Φ., Καρανίκας 6(1), Ρουκουτάκης Δ. 10(2), Τσουκαλάς 3(1), Λούβαρης 11(2), Λαΐνας, Ντινόπουλος 10, Παττακός 5(1)

Διαιτητές : Αλέκος Κοτσιμπός & Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Χρήστος Κοσμάς (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Θεοδόσης Κόκκοτος
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος