Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟΚ Βελούχι-Διγενής Νεοχωρίου 1-2

Με το «τρίποντο» της νίκης έφυγε από το Καρπενήσι ο Διγενής Νεοχωρίου που επικράτησε του ΑΠΟΚ με 1-2.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (4/2) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής και έγινε παρουσία περίπου 50 θεατές.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη δεν μπόρεσε να σταματήσει το σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων, γνωρίζοντας νέα ήττα. Στο πρώτο μέρος έμεινε πίσω στο σκορ με 0-1, μετά το δεύτερο γκολ που πέτυχε αντέδρασε μείωσε με τον Γιάννη Κακκάβα και ήταν πιεστικός προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση χωρίς επιτυχία.
Το Νεοχώρι του Αχιλλέα Σακαρατσάνου προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με τον Νίκο Σκόνδρα, ο οποίος είχε δοκάρι σε μεγάλη ευκαιρία στο 29΄ να ανοίξει το σκορ. Στην επανάληψη ο Γιάννης Κολοβός στο 58΄ μετά από έξοχη αντεπίθεση διπλασίασε τα τέρματα των Τρικαλινών και τους έδωσε σημαντικό προβάδισμα νίκης. Παρά την μείωση του σκορ και την πίεση του αντιπάλου ο Διγενής διαχειρίστηκε το υπέρ του σκορ και έφτασε στην νίκη.
Την επόμενη (19η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ αγωνίζεται την Κυριακή(11/2) στην Ιτέα με τον τοπικό Αστέρα, ενώ ο Διγενής παίζει εκτός έδρας στο Μαρτίνο με τον Οπούντιο. Το Νεοχώρι έφτασε στους 16 βαθμούς, ανέβηκε στην 10η θέση, ενώ ο ΑΠΟΚ παρέμεινε στους 6. Μεσοβδόμαδα ο ΑΠΟΚ θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό ημιτελικό με την Ποταμιά.

Λίγοι θεατές
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 50 θεατών και ήταν η πρώτη για το 2018 εντός έδρας για τον ΑΠΟΚ.



Εκδρομείς Διγενή
Περίπου 10 εκδρομείς ακολούθησαν την αποστολή του Νεοχωρίου και είδαν την ομάδα τους μετά από αρκετό καιρό να επιστρέφει στις νίκες.



Απουσίες Νεοχωρίου
Για τον Διγενή δεν αγωνίστηκε ο τιμωρημένος Βασίλης Μπασιάκας και οι τραυματίες από την προηγούμενη αγωνιστική Αριστοτέλης Μακρής και Ανδρέας Μεζίνι.

Αρνητικό σερί
Το Βελούχι γνώρισε την 10η συνεχόμενη ήττα του, έχοντας ένα αρκετά αρνητικό σερί.

Μπακαλίδης αντί Κόλλια


Ο Άλεξ Μπακαλίδης ξεπέρασε τον τραυματισμό του και πήρε φανέλα βασικού αντικαθιστώντας τον Παναγιώτη Κόλλια που έπαιξε ως αλλαγή. Αυτή ήταν η μοναδική διαφοροποίηση στο αρχικό σχήμα του ΑΠΟΚ σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής κόντρα στον Οπούντιο. Να αναφερθεί πως το Βελούχι ειχε 17αδα, καθώς απουσίαζε ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος, ο τραυματίας Λευτέρης Γιουπλάρι, ο Δημήτρης Τσιλιμέκης, που απέχει το τελευταίο διάστημα και ο Ροντρίγκο Μπαρμπόσα, που δεν ενσωματώθηκε ακόμη. Στον πάγκο έμειναν οι: Γιάννης Φλωράκης, Νίκος Σκοπέτος, Πάνος Χρυσικός και Άκης Σακελλαρίου. 

Με παίκτη-προπονητή


Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Super League Αχιλλέας Σαρακατσάνος (Φωτογραφία) έχει αναλάβει το δύσκολο ρόλο του παίκτη-προπονητή στον Διγενή Νεοχωρίου. Ο έμπειρος αμυντικός καθοδήγησε την ομάδα του σε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα έχοντας και ο ίδιος αγωνιζόμενος θετική παρουσία.  Βοηθός του είναι ο επίσης έμπειρος κίπερ Κώστας Ζαφείρης.


Πρώτο «διπλό»
Το Νεοχώρι έκανε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη, έχοντας μέχρι το ματς του Καρπενησίου μόνο ήττες.

Α΄ Μέρος

Την ουσία ο Διγενής
Μετά από ένα μοιρασμένο πρώτο 45λεπτο ο Διγενής εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και πήρε το προβάδισμα (0-1).

Δοκάρι ο Σκόνδρας


Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο να σκοράρουν στο 29΄ χάνοντας τεράστια διπλή ευκαιρία ο Νίκος Σκόνδρας πάσαρε όμορφα μέσα στην περιοχή και αριστερά στον Κώστα Τζέλη (Φωτογραφία), που έκανε το διαγώνιο σουτ, ο Δημήτρης Ρεσίτης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία και στην επαναφορά το δυνατό σουτ του Νίκου Σκόνδρα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ και έφυγε άουτ. 




Δεν αστόχησε στην 2η


4 λεπτά αργότερα  Νίκος Σκόνδρας (Φωτογραφία) βρήκε δίχτυα όταν μετά την μπαλιά του Κώστα Τσικρικά μέσα από την περιοχή και δεξιά με σουτ στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ έγραψε το 0-1. Ο Σκόνδρας είχε σκοράρει και το νικητήριο τέρμα του Διγενή στο ματς του 1ου γύρου και έφτασε τα 6 γκολ, όντας με διαφορά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.





Αναγκαστική Σιάτρα

 













Στο 39ο λεπτό αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο στόπερ του ΑΠΟΚ Δημήτρης Σιάτρας (Φωτογραφία Αριστερά) με τον Παναγιώτη Κόλλια (Φωτογραφία Δεξιά) να τον αντικαθιστά. Στο κέντρο της άμυνας πέρασε ο Δημήτρης Κατσαδούρος, καθώς έγιναν εσωτερικές αλλαγές.



Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Συρτό σουτ του Κατσαμάγκα από πλάγια δεξιά πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ρεσίτη.
6΄: Ο Κολοβός έκανε την σέντρα από τα δεξιά και εξ επαφής ο Κατσαμάγκας δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα με προβολή και αυτή πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.
19΄: Ο Κακκάβας κέρδισε τις κόντρες μέσα στην περιοχή και από καλή θέση σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ζαφείρη.
29΄: Ο Σκόνδρας έδωσε όμορφα στον Τζέλη, που μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε, ο Ρεσίτης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία και στην επαναφορά δυνατό σουτ του Σκόνδρα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
33΄: Ο Τσικρικάς τροφοδότησε τον Σκόνδρα,  που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με σουτ στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων έκανε το 0-1.
45΄+2΄: Ο Κακκάβας έδωσε στον Μπακαλίδη που πλάσαρε από καλή θέση και ο Ζαφείρης μπλόκαρε.

Β΄ Μέρος

Από μια φορά
Οι δυο ομάδες σκόραραν από μια φορά στο δεύτερο μέρος με τον Διγενή να κατακτά την εκτός έδρας νίκη με σκορ 1-2.

Υποδειγματική αντεπίθεση


Στο 58ο λεπτό μετά από λάθος εκτέλεση σε πλάγιο άουτ του Άλεξ Μπακαλίδη, ο Διγενής «ξεδιπλώθηκε» στην αντεπίθεση και με ταχύτατη επιθετική προσπάθεια σκόραρε το 0-2. Ο Κώστας Τζέλης έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Γιάννης Κολοβός (Φωτογραφία) στο δεύτερο δοκάρι εξ επαφής χωρίς πίεση έσπρωξε την μπάλα στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ γράφοντας το 0-2.





Άμεση «απάντηση»


5 λεπτά αργότερα ο ΑΠΟΚ αντέδρασε και μπήκε ξανά στο ματς μειώνοντας στο τελικό 1-2. Ο Άγγελος Παχής εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Γιάννης Κακκάβας (Φωτογραφία) με κοντινή προβολή στην αριστερή γωνία του Κώστα Ζαφείρη μείωσε στο τελικό 1-2. Ο Φθιωτός φορ σκόραρε για 2η συνεχόμενη αγωνιστική, φτάνοντας τα 4 γκολ.





Ντεμπούτο Τσαλάκου


Την πρώτη του εμφάνιση με τον Διγενή πραγματοποίησε ο Γιάννης Τσαλάκου, που αγωνιζόταν στον Ο.Φ. Ιεράπετρας.

Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Μετά από τραγικό λάθος του Μπόγδανου ο, Κολοβός βρέθηκε τετ α τετ με τον Ρεσίτη πλάσαρε και ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
56΄: Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και η κεφαλιά του Κατσαδούρου από κοντά πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Ζαφείρη.
58΄: Ο Τζέλης σέντραρε από τα αριστερά και ο Κολοβός στο δεύτερο δοκάρι εξ επαφής με σουτ στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων (0-2).
63΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Κακκάβας με κοντινή προβολή στην αριστερή γωνία του Ζαφείρη μείωσε στο τελικό 1-2.
65΄: Ο Τσιμόπουλος έδωσε στον Μπακαλίδη, που από πλάγια αριστερά πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της αριστερής γωνίας του Ζαφείρη.
80΄: Ο Κατσαμάγκας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Αμπαδιωτάκης πήρε την κεφαλιά που μπλόκαρε ο Ρεσίτη.

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Κατσαδούρος, Κακκάβας, Χαλλής
Διγενής Νεοχωρίου: Σκόνδρας, Σαρακατσάνος, Κολοβός, Κατσαμάγκας

Κίτρινες Κάρτες
Ζαραβέλης, Σκόνδρας, Τσαλάκου

Δηλώσεις Προπονητών

*Ο προπονητής του ΑΠΟΚ Γιάννης Φλωράκης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.










Αχιλλέας Σαρακατσάνος (Διγενής Νεοχωρίου): «Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε πολύ να το κερδίσουμε, για να διατηρήσουμε τις βαθμολογικές ελπίδες που μας απομένουν, ώστε να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την σωτήρια στην κατηγορία. Γνωρίζαμε εκ των προτέρων παρόλο την βαθμολογική θέση που έχει η ομάδα του ΑΠΟΚ ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και έτσι αποδείχτηκε. Πιστεύω ότι μπήκαμε από την αρχή δυνατά, συγκεντρωμένα, προηγηθήκαμε με δυο γκολ. Στο τέλος δεχτήκαμε από μια στατική φάση τη μείωση του σκορ. Παρόλα αυτά καταφέραμε να διατηρήσουμε το υπέρ μας αποτέλεσμα μέχρι τέλους και έτσι μας δίνει μια επιπλέον ψυχολογική και βαθμολογική τόνωση για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Χαλλής, Μπόγδανος, Σιάτρας(39΄ λ.τρ. Κόλλιας), Ζαραβέλης, Τσιμόπουλος, Παχής, Κατσαδούρος, Μπακαλίδης, Κακκάβας, Γεωργίου(71΄ Σερπάνος)

Διγενής Νεοχωρίου (Αχιλλέας Σαρακατσάνος): Ζαφείρης, Αετόπουλος, Γκαγκαστάθης, Γούτσιος, Σαρακατσάνος, Κολοβός, Σκόνδρας(93΄ Τασούλας), Αμπαδιωτάκης, Τσικρικάς(68΄ Τσαλάκου), Τζέλης, Κατσαμάγκας(87΄ Νικόλαρος)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουφογιάννης (ΕΠΣ Φωκίδας)
1ος Βοηθός: Χαράλαμπος Χλεμπογιάννης (ΕΠΣ Φωκίδας)
2ος Βοηθός: Νικογιάννης Τσιπούρας (ΕΠΣ Φωκίδας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος