Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Νεανίδες: Π.Α.Κ.-Μάκαρος Άμφισσας 9-119

Σε αδιάφορη βαθμολογικά συνάντηση ο Μάκαρος Άμφισσας πέρασε από το Καρπενήσι, επικρατώντας άνετα της Π.Α.Κ. με σκορ  9-119, καθώς η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων ήταν τεράστια.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου και άρχισε στις 2. Ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του Β΄ Ομίλου του πρωταθλήματος νεανίδων της ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία περίπου 30 θεατών.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου γνώρισε την τρίτη της συντριβή στο πρωτάθλημα, με τα κορίτσια της να αποκομίζουν τις πρώτες τους εμπειρίες και μπασκετικές παραστάσεις κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους . Η Αλίκη Τάκη σημείωσε 6 πόντους.
Ο Μάκαρος του Στέργιου Φαρόπουλου έφτασε πολύ εύκολα στη νίκη, παίζοντας και όμορφο μπάσκετ. Αποτελεί μια διαχρονική ομάδα στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ με εξαιρετικές υποδομές. Η Έρρικα Μάτζαρι έκλεισε το ματς με 46 πόντους.
Η Ακαδημία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα χωρίς νίκη(Είχε και έναν μηδενισμό, καθώς δεν κατέβηκε στο ματς της Αιδηψού). Το συγκρότημα της Φωκίδας προκρίθηκε στην επόμενη φάση, τερματίζοντας δεύτερο(2 νίκες-2 ήττες).

Πρώτη παρουσία
Για πρώτη φορά συμμετείχε ομάδα της Ευρυτανίας σε επίσημο πρωτάθλημα με ομάδα κοριτσιών. Και μόνο το γεγονός αυτό αποτελεί ευχάριστη είδηση.

Πέρασε ο Μάκαρος
Η ομάδα της Φωκίδας προκρίθηκε στην επόμενη φάση με δυο νίκες και δυο ήττες.

«Εκκωφαντική» η Μάτζαρι


Η Έρρικα Μάτζαρι(Φωτογραφία αριστερά) του Μάκαρου σταμάτησε στους 46 πόντους. Η αρχηγός Χρύσα Ξενοκώστα(Φωτογραφία κέντρο) πέτυχε 26, ενώ 21 είχε η Νικολέτα Πιστάρη(Φωτογραφία δεξιά). Οι τρεις τους αποτελούν μέλη της μικτής κοριτσιών της ΕΣΚΑΣΕ.

Σκορ Σύλλα
Η Π.Α.Κ. είχε ηττηθεί ακριβώς με το ίδιο σκορ και στην προηγούμενη αναμέτρηση της στο Καρπενήσι με τον Σύλλα Αιδηψού.

Περισσότερους η Τάκη


Από πλευράς γηπεδούχων η Αλίκη Τάκη(Φωτογραφία) σημείωσε τους 6 από τους 9 πόντους της ομάδας της.


«Αφεντικό» ο Μάκαρος
Οι φιλοξενούμενες άρχισαν πολύ δυναμικά από το πρώτο δεκάλεπτο και προηγήθηκαν με 3-32.

Κάτω από τους 50
Βελτιωμένη παρουσία είχε αμυντικά στην δεύτερη περίοδο η Ακαδημία. Το ημίχρονο έληξε με 5-49. Το επιμέρους σκορ αυτού του δεκαλέπτου ήταν 2-17.

Καταιγιστικές οι Αμφισσαίες
Η ομάδα του Στέργιου Φαρόπουλου έκανε ένα εντυπωσιακό τρίτο δεκάλεπτο, προηγούμενη με 9-87. Το επιμέρους σκορ ήταν 4-38.

Δεν σκόραρε η Π.Α.Κ.
Η Ευρυτανική ομάδα δεν κατάφερε να βρει «διχτάκι» στο τελευταίο δεκάλεπτο. Με ένα επιμέρους 0-32 ο Μάκαρος έφτασε στο τελικό 9-119(+110).

Έγινε…της αποβολής
Η Έρρικα Μάτζαρι των φιλοξενούμενων συμπλήρωσε 5 ομαδικά φάουλ. Από πλευράς Π.Α.Κ. την ίδια τύχη είχαν οι: Καλλιόπη Ζησίμου, Φωτεινή Στεροπούλου, Αμαλία Αλεξίου και Ευδοκία Χαβέλου.

Τα δεκάλεπτα
3-32, 5-49, 9-87, 9-119

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Κατή, Ζησίμου 2, Στεροπούλου Ν., Στεροπούλου Φ., Αλεξίου 1, Στεροπούλου Δ., Σταμούλη, Τάκη 6, Χαβέλου, Γιόγιου

Μάκαρος (Στέργιος Φαρόπουλος): Μαρκοδήμου, Παπούλια, Καθαράκη, Κόζαρη, Λίβα 6, Καραγιάννη, Ξενοκώστα Χ. 26, Ξενοκώστα Ι., Τζαμτζή 20, Μάτζαρι 46, Πιστάρη 21, Μπράτσου 

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος & Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος& Χρήστος Κοσμάς (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Χρήστος Κοσμάς

Η τελική βαθμολογία του 2ου  Ομίλου είχε ως εξής:
Ομάδα
Βαθμοί
Ν-Η
Πόντοι
Διαφορά Πόντων
Αγώνες
Σύλλας Αιδηψού
8
4-0
269-72
+197
4
Μάκαρος Άμφισσας
6
2-2
292-151
+141
4
Π.Α.Κ.
3
0-4
30-368
-338
4
Άρης Θήβας
-
-
-
-
-

*Ο Άρης Θήβας αποχώρησε από το πρωτάθλημα. Η Π.Α.Κ. έχει έναν μηδενισμό.