Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Μυρίκη-Ποταμιά 1-2

Αν και έπαιζε για ένα 45λεπτο με παίκτη λιγότερο η Ποταμιά ήταν ανώτερη και επιβλήθηκε δίκαια της Μυρίκης με 2-1
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή(14/1) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας, έγινε παρουσία λιγοστών θεατών.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου βρέθηκε από ένα τραγικό λάθος να χάνει από το 1ο λεπτό, όμως αντέδρασε και ισοφάρισε στο 25΄ με τέρμα του συνήθη ύποπτου Κώστα Σταμούλη. Παρότι για 45΄ λεπτά είχε αριθμητικό πλεονέκτημα, αυτό δεν φάνηκε μέσα το γήπεδο, αφού ο αντίπαλος της ήταν καλύτερος και «μοιραία» ηττήθηκε με 1-2.
Η Ποταμιά του Λάκη Αναστασόπουλου μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στο ματς και με απευθείας κόρνερ του Χρήστου Κατσαρή 30 με 40 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του ματς έκανε το 0-1. Στο πρώτο μέρος όμως δέχτηκε την ισοφάριση και «έχασε» τον αρχηγό της στο 45΄ Λάμπρο Φλωράκη με απευθείας κόκκινη για χτύπημα εκτός φάσης με τον αγκώνα σε αντίπαλο. Στο β΄ ημίχρονο οι Μεγαλοχωρίτες ήταν ανώτεροι επέβαλλαν τον ρυθμό τους και στο 59΄ ήρθε το νικητήριο τέρμα  Λεωνίδας Κόγιας, αφού πρώτα έχασε το πέναλτι αποκρούστηκε από τον Αποστόλη Νούλα στην επαναφορά σκόραρε το 1-2.
Την επόμενη (8η) η Μυρίκη ταξιδεύει την Κυριακή (21/1) στο Ραπτόπουλο για να αγωνιστεί με την τοπική Δόξα, ενώ η Ποταμιά την ίδια ώρα και μέρα αγωνίζεται στο ντέρμπι κορυφής στο Καρπενήσι με τον Αίολο. Η Ποταμιά παρέμεινε στην 1η θέση έχοντας 19 βαθμούς, ενώ η Μυρίκη είναι 3η με 9 πόντους.

Λιγοστοί θεατές
Ο αγώνας έγινε παρουσία περίπου 15 με 20 θεατών, κάτω από κρύο και με διαστήματα συννεφιάς και ηλιοφάνειας.

Με +2 στο ντέρμπι
Η Ποταμιά θα πάει στο ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής ενάντια στον Αίολο, έχοντας αβαντάζ 2 πόντων. Ο αγώνας κατά μεγάλο ποσοστό θα κρίνει και την 1η θέση στην κανονική διάρκεια της Α΄ Ευρυτανίας.

Δέχτηκε γκολ
Η Ποταμιά είχε δεχτεί τέρμα μετά από έναν ολόκληρο γύρο στο πρωτάθλημα.

Σαββατοκύριακο των κόρνερ
Στην ίδια εστία και από το ίδιο σημείο όπου σημειώθηκε απευθείας κόρνερ του Χρήστου Κατσαρή, μια μέρα πριν σκόραρε με τον ίδιο τρόπο ο Κώστας Μπόνιας στο Σαββατιάτικο ματς ΠΑΟΚ-Αίολος.

«Έσπασε» την παράδοση
Η Ποταμιά είχε επικρατήσει για τελευταία φορά της Μυρίκης ως φιλοξενούμενη στο πρωτάθλημα την περίοδο 1998-1999(2-4). Από τότε μετρούσε 13 ήττες και 4 ισοπαλίες(!).

Α΄ Μέρος

Ισόπαλο 45λεπτο
Με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τις τελικές προσπάθειες μπροστά από τις δυο εστίες να είναι λιγοστές. Η Ποταμιά είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ η Μυρίκη έπαιξε με κόντρα επιθέσεις.

Με κόρνερ


Στην πρώτη της επίθεση η Ποταμιά κέρδισε κόρνερ και περίπου 30΄ δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα προηγήθηκε με 0-1. Ο Χρήστος Κατσαρής (Φωτογραφία) εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Αποστόλης Νούλας δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας και την μπλόκαρε μέσα από την γραμμή του τέρματος του (0-1). Ο Κατσαρής σκόραρε κόντρα στην πρώην του ομάδα.




Ισορροπία στο σκορ


Η ισορροπία στο σκορ ήρθε στο 25΄, όπου η Μυρίκη ισοφάρισε σε 1-1. Η άμυνα της Ποταμιάς έκανε τραγικό λάθος με τον Κώστα Σταμούλη (Φωτογραφία) να βρίσκεται τετ α τετ με τον Γιώργο Καλύβα να πλασάρει εύστοχα και να ισοφαρίζει σε 1-1. Ο «Στάμ» έφτασε τα 7 γκολ, είναι ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας και έχει βρει δίχτυα και στα 5 ματς που αγωνίστηκε.




«Έχασε» τον αρχηγό


Στο 45ο λεπτό η Ποταμιά έχασε τον αρχηγό της Λάμπρο Φλωράκη (Φωτογραφία) και κλήθηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο για ένα ημίχρονο. Ο μεσοεπιθετικός των φιλοξενούμενων χτύπησε εκτός φάσης με αγκωνιά τον Δημήτρη Τσιάμη της Μυρίκης και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Οι παίκτες των Μεγαλοχωριτών διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απόφαση του ρέφερι. Το περιβραχιόνιο του αρχηγού πέρασε στα χέρια του δεξιού μπακ Κώστα Γιαννακόπουλου.




Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε απευθείας κόρνερ από αριστερά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Νούλα να μπλοκάρει την μπάλα, έχοντας περάσει την γραμμή του τέρματος (0-1).
25΄: Μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα της Ποταμιάς, ο Σταμούλης από κοντά βρέθηκε απέναντι στον Καλύβα, πλάσαρε εύστοχα και ισοφάρισε σε 1-1.
33΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και το σουτ του Ξαγάρα από κοντά έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.
42΄: Χαμηλό σουτ του Κατσώρη εκτός περιοχής και αριστερά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας της Μυρίκης.
45΄: Ο Φλωράκης αντίκρισε απευθείας κόκκινη για χτύπημα εκτός φάσης στον Τσιάμη.

Β΄ Μέρος

Δεν φάνηκε η διαφορά
Αν και η Μυρίκη είχε αριθμητικό πλεονέκτημα για όλο το β΄ μέρος, αυτό δεν φάνηκε ποτέ με τους «κόκκινους» να αμύνονται στην μεγαλύτερη διάρκεια του 45λεπτου και να μην μπορούν να βρουν ρυθμό.

Ανώτερη η Ποταμιά
Η Ποταμιά έλεγξε τον ρυθμό του ματς, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και με υπομονή έφτασε στο πολυπόθητο «διπλό».

Πήρε το ριμπάουντ


Στο 58΄ ο Δημήτρης Κατσώρης κέρδισε πέναλτι, αφού ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Φώτη Ζαχαράκη. Ο Λεωνίδας Κόγιας (Φωτογραφία) ανέλαβε να το εκτελέσει, σούταρε χαμηλά στην αριστερή γωνία του Αποστόλη Νούλα, ο οποίος απέκρουσε και στην επαναφορά ο Λεωνίδας Κόγιας με πλασέ στην δεξιά γωνία της Μυρίκης πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε το νικητήριο τέρμα (1-2).






Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Μετά από λάθος του Ίβρου, ο Μαντζιούτας σούταρε από το ύψος του πέναλτι και ο Νούλας απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια. Η φάση ολοκληρώθηκε στην συνέχεια με όμορφο σουτ του Κατσώρη μέσα από την περιοχή και αριστερά να περνάει άουτ από το τέρμα των γηπεδούχων.
58΄: Ο Κατσώρης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ζαχαράκη, κερδίζοντας το πέναλτι.
59΄: Ο Κόγιας εκτελεί το πέναλτι ο Νούλας αποκρούει στην αριστερή του γωνία και στην επαναφορά ο ίδιος με πλασέ στην δεξιά γωνία της Μυρίκης «γράφει» το τελικό 1-2.
66΄: Ο Κόγιας έκανε την μπαλιά για τον Ηλιάδη, που πλάσαρε προ του Νούλα και ο Πατρώνης απέκρουσε προ του τέρματος.
81΄: Σουτ του Κατσώρη πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
83΄: Ο Ηλιάδης τροφοδότησε τον Κατσώρη, που πλάσαρε άουτ.

Διακριθέντες
Μυρίκη: Σταμούλης, Συγκελόπουλος
Ποταμιά: Κατσώρης, Κατσαρής, Κόγιας

Κίτρινες Κάρτες
Ζαχαράκης, Τσιλίκας, Τσίπρας

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους Καλή Χρονιά, με υγεία πάνω από όλα. Είναι γεγονός ότι η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν μεγάλη, η αγωνιστική απραξία και η απουσία προπονήσεων φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο και εμείς θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο, είμαστε νεανική ομάδα και θέλουμε ακόμη δουλειά, για να μπορέσουμε ξανά να δέσουμε το μίγμα αυτών των παλιών και των νέων παικτών. Χρειάζεται υπομονή από όλους, περισσότερη σύνεση και χαμηλά το κεφάλι, για να μπορέσουμε πάμε παρακάτω. Καλή συνέχεια και καλή πορεία στην ομάδα της Ποταμιά.»

Λάκης Αναστασόπουλος (Ποταμιά): «Σήμερα ξεκινήσαμε ιδανικά το παιχνίδι, ανοίγοντας το σκορ με ένα τυχερό γκολ, στην συνέχεια και ενώ το παιχνίδι ήταν καλό για μας σε μια αδράνεια της άμυνας μας δεχτήκαμε την ισοφάριση και δεν έφτανε αυτό στο τέλος του ημιχρόνου μένουμε και με 10 παίκτες σε μια φάση, που δεν έχω προσωπική άποψη απλά πιστεύω τον ποδοσφαιριστή μου, οποίος αρνείται ότι υπήρχε εσκεμμένη ενέργεια από αυτόν για χτύπημα προς τον αντίπαλο και έτσι κάναμε τα πράγματα δύσκολα. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως τα παιδιά έκαναν μια μεστή εμφάνιση, που συνδυάστηκε με μια μεγαλειώδης νίκη, παίξαμε με σωστή κυκλοφορία, είχαμε περισσότερη ενέργεια και μπορώ να πω ότι το σκορ μας αδικεί, μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι στις ευκαιρίες που είχαμε και να κάνουμε πιο εύκολα τα πράγματα. Μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα μου, μέρα με τη μέρα μεγαλώνουμε σαν σύλλογος και σήμερα κάναμε μια σπουδαία νίκη, η οποία αν δεν κάνω λάθος είχαμε 20 χρόνια να την κάνουμε στην έδρα του αντιπάλου, αυτό λέει πολλά για ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια σε όλους, εμείς συνεχίζουμε κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με σκοπό να βελτιωθούμε ως ομάδα και να πάμε να κερδίσουμε. Συγχαρητήρια και στην Μυρίκη, μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η εικόνα της ως ομάδα.»

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Νούλας, Ζαχαράκης, Πατρώνης, Ίβρος(87΄ Τσούκας), Τσιάμης, Συγκελόπουλος, Τριανταφύλλου(78΄ Πλεξίδας), Τσιλίκας, Μπουμπουρής, Σταμούλης, Τσίπρας

Ποταμιά (Λάκης Αναστασόπουλος): Καλύβας, Γιαννακόπουλος(90΄ Ζαραβέλης), Μισύρης, Ξαγάρας, Φαρμάκης, Κόγιας, Σαπούνης(52΄ Ηλιάδης), Κατσαρής, Μαντζιούτας(71΄ Λιάνγκος), Φλωράκης, Κατσώρης(92΄ Κωσταρέλος)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος