Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Ραπτόπουλο-Μυρίκη 0-2

«Καρδιοχτύπησε» η Μυρίκη αφού είχε δοκάρια, ευκαιρίες , αλλά με γκολ στο 90΄και στο 92΄ έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Ραπτόπουλου και επικράτησε με 0-2.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (21/1) στο γήπεδο του Ραπτοπούλου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας, έγινε παρουσία λιγοστών θεατών και σε ένα βαρύ τερέν.
Το Ραπτόπουλο αν και παρατάχτηκε με σωρεία αγωνιστικών προβλημάτων, χωρίς τον προπονητή του και με πολλούς βασικούς εκτός κέρδισε τις εντυπώσεις με την μαχητικότητα του και την υπερπροσπάθεια των παιδιών που αγωνίστηκαν. Επί 90 λεπτά αμύνονταν με νύχια και με δόντια και παραλίγο να αποσπάσει έναν παλικαρίσιο βαθμό, όμως δέχτηκε δυο γκολ στο φινάλε. Επιθετικά οι «ακρίτες» είχαν δοκάρι στο 41ο λεπτό με μακρινό σουτ του Ηλία Κοτούλα.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου μετά από ένα κρεσέντο χαμένων ευκαιριών τριών δοκαριών γλύτωσε την «γκέλα» στο 90΄ με «λυτρωτή» τον μόνιμο σκόρερ της Κώστα Σταμούλη που σκόραρε και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι «κόκκινοι» επιτίθονταν μαζικά και έχαναν τη μια ευκαιρία μετά την άλλη, δυο δοκάρια στο δεύτερο μέρος πριν το γκολ είχε ο Κώστας Σταμούλης και ένα στο πρώτο 45λεπτο ο Γιώργος Βούρτσας.
Την επόμενη (9η) αγωνιστική η Μυρίκη αγωνίζεται το Σάββατο(27/1) στο Δημοτικό στάδιο με τον ΠΑΟΚ, ενώ το Ραπτόπουλο παίζει την επόμενη μέρα(28/1) στο ίδιο γήπεδο με την Ποταμιά. Η Μυρίκη παρέμεινε στην 3η θέση και έφτασε τους 12 βαθμούς, ενώ το Ραπτόπουλο είναι στην τελευταία θέση με 3 βαθμούς μαζί με τον ΠΑΟΚ.

Λιγοστοί θεατές
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 15 με 20 θεατών από την γύρω περιοχή της βορειοδυτικής Ευρυτανίας.


Βαρύ τερέν
Ο αγωνιστικός χώρος είχε νερά σε αρκετά σημεία του και το τερέν ήταν βαρύ εξ αιτίας των βροχοπτώσεων των προηγούμενων ωρών.

Πολλά προβλήματα
Οι γηπεδούχοι κατέβηκαν με σύνθεση ανάγκης και πολλές απουσίες βασικών τους, ωστόσο αυτοί που αγωνίστηκαν κέρδισαν τις εντυπώσεις για το πείσμα τους και την επιμονή τους. Απουσίαζε επίσης ο προπονητής της ομάδας Κώστας Πασσιάς, με την Δόξα να κατεβαίνει ουσιαστικά προπονητικά «ακέφαλη».

Πρωταγωνιστής πάλι ο γκολκίπερ


Αν και με πρόβλημα τραυματισμού στο ένα χέρι ο τερματοφύλακας της Δόξας Λάμπρος Παπαδήμος (Φωτογραφία) έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του καταγράφοντας πολλές και σημαντικές επεμβάσεις.

3 αλλαγές


Η γηπεδούχος Δόξα είχε 3 νέα πρόσωπα στο βασικό της σχήμα σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής με την Φραγκίστα. Ο Βαλάντης Στασινός (Φωτογραφία Αριστερά) αγωνίστηκε στην άμυνα, ο Ηλίας Μαραγκούλας (Φωτογραφία Κέντρο) έπαιξε στο κέντρο και ο Σπύρος Στασινός (Φωτογραφία Δεξιά) στην επίθεση. Πήραν τις θέσεις των: Θωμά Πέτσα (Απουσίαζε), Αλέξανδρου Αζούκη (Έπαιξε αλλαγή) και Γιώργου Πιπέρα (Έμεινε στον πάγκο λόγω τραυματισμού)

Βασικοί Φακίτσας-Σκοτίδας-Βούρτσας

 












Η φιλοξενουμένη Μυρίκη παρουσιάστηκε με 3 διαφοροποιήσεις στην βασική της 11αδα σε σύγκριση με το ματς ενάντια στην Ποταμιά την περασμένη Κυριακή. Ο Στάθης Φακίτσας (Φωτογραφία Αριστερά) κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ο Θωμάς Σκοτίδας (Φωτογραφία Δεξιά) επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας και ο Γιώργος Βούρτσας δυνάμωσε την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Αντικατέστησαν τους: Αποστόλη Νούλα (Έμεινε στον πάγκο), Θανάση Τριανταφύλλου και Στάθη Μπουμπουρή (Αγωνίστηκαν ως αλλαγή). Ο Φακίτσας επανήλθε κάτω από τα γκολπόστ.

Θέση στα μπαράζ
Η Μυρίκη εξασφάλισε και φέτος θέση στα μπαρά, παίρνοντας και μαθηματικά το «εισιτήριο».

Α΄ Μέρος

«Κόκκινη» πίεση
Μετά τα πρώτα 20 λεπτά, όπου το ματς δεν είχε ρυθμό η Μυρίκη έντεινε την πίεση της στα καρέ των γηπεδούχων δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες, όμως το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Σύγκρουση Κώτσια-Μαραγκούλα

 













Στο 13ο λεπτό ο Πάνος Κώτσιας (Φωτογραφία Αριστερά) των γηπεδούχων συγκρούστηκε με τον συμπαίκτη του Ηλία Μαραγκούλα, με τους δυο ποδοσφαιριστές να «ματώνουν». Ο Κώτσιας αντικαταστάθηκε από τον Αλέξανδρο Αζούκη (Φωτογραφία Δεξιά) και μεταφέρθηκε προληπτικά για περεταίρω εξετάσεις στο κέντρο υγείας Φραγκίστας, καθώς χτύπησε στα δόντια και στην περιοχή του άνω χείλους. Το παιχνίδι διακόπηκε για 7-8 λεπτά, ώστε να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στους δυο ποδοσφαιριστές.


Δοκάρι με Βούρτσα


Στο 22΄ ο Γιώργος Βούρτσας έκανε σέντρα-σουτ από πλάγια αριστερά με την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Λάμπρου Παπαδήμου και να φεύγει άουτ.

Ισοφάρισε τα δοκάρια


Ο Ηλίας Κοτούλας (Φωτογραφία) στο 41΄ από μακρινή απόσταση έπιασε το ξαφνικό που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Στάθη Φακίτσα και κατέληξε άουτ.

Οι καλύτερες φάσεις
20΄: Ο Συγκελόπουλος σέντραρε από τα δεξιά και το σουτ του Σκοτίδα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ από το δεξί δοκάρι.
22΄: Σέντρα-σουτ του Βούρτσα από πλάγια αριστερά βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Δόξας και κατέληξε άουτ.
23΄: Ο Τσίπρας πάσαρε στον Βούρτσα που σούταρε μέσα από την περιοχή ο Παπαδήμος απέκρουσε εντυπωσιακά και στην συνέχεια μπλόκαρε το κοντινό σουτ του Τσιλίκα.
26΄: Ο Ζαχαράκης έκανε την σέντρα από τα δεξιά και την κεφαλιά του Σταμούλη μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
31΄: Ο Τσιάμης εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά, ο Ίβρος πήρε την πρώτη κεφαλιά και η δεύτερη κεφαλιά του Τσιλίκα από κοντά πέρασε πάνω από την εστία της Δόξας.
41΄: Δυνατό ξαφνικό σουτ του Κοτούλα Η. από μακρινή απόσταση χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Φακίτσα και κατέληξε άουτ.
43΄: Ο Παπαντζίμας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και η κεφαλιά του Παπαδήμου Θ. πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
45΄: Ο Ζαχαράκης έκανε την σέντρα από τα δεξιά το σουτ του Σταμούλη αποκρούστηκε από αμυντικούς προ της γραμμής.
45’+6΄: Ο Τσιάμης σούταρε, ο Παπαδήμος απέκρουσε και στην επαναφορά η κεφαλιά του Σταμούλη έφυγε άουτ.
45’+7΄: Ο Βούρτσας σέντραρε από αριστερά, ο Πατρώνης σούταρε, η μπάλα κόντραρε και στην συνέχεια εξ επαφής σουτ του Τσιλίκα αποκρούστηκε από αμυντικούς προ της γραμμής.

Β΄ Μέρος

Αναμονή έναρξης
Ο αγώνας ξεκίνησε στην επανάληψη με ολιγόλεπτη καθυστέρηση εξ αιτίας απουσίας της γιατρού αγώνα Ρένας Παπαδήμου.


Υπεροχή φιλοξενούμενων
Η ομάδα της Μυρίκης κυριάρχησε κατά κράτος στην επανάληψη και μετά από δυο ακόμη δοκάρια, αρκετές χαμένες ευκαιρίες «λυτρώθηκε» στο 90΄ για να φτάσει στο τελικό 0-2 στις καθυστερήσεις.

Δοκάρι «Σταμ»
Στο 51΄ ο Κώστας Σταμούλης σούταρε δυνατά εκτός περιοχής, με την μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι της Δόξας.

Ξανά στο δοκάρι
Ακόμη μια προσπάθεια της Μυρίκης σταμάτησε στα δοκάρια του Λάμπρου Παπαδήμου στο 68΄ ο Βασίλης Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και η προβολή του Κώστα Σταμούλη από κοντά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.


«Λυτρωτής» ο Σταμούλης


Η Μυρίκη έφτασε στην επίτευξη του πολυπόθητου τέρματος λίγα δευτερόλεπτα πριν την συμπλήρωση των 90΄. Ο Νίκος Κωστής βρήκε τον Κώστα Σταμούλη που με σουτ στην δεξιά γωνία του Ραπτοπούλου έκανε το 0-1.





«Κλείδωσε» το τρίποντο
Το τρίποντο για την Μυρίκη «κλείδωσε» στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν μετά την σέντρα του Γιώργου Βούρτσα από αριστερά, ο Κώστας Σταμούλης με πλασέ στην δεξιά γωνία του Λάμπρου Παπαδήμου διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Ο «Σταμ» έφτασε τα 9 γκολ, είναι σχεδόν σίγουρα ο πρώτος σκόρερ της Α΄ ΕΠΣΕ για 3η φορά στην καριέρα του, έχοντας σκοράρει σε όλα τα ματς που αγωνίστηκε.



Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Βούρτσας σέντραρε από αριστερά, το σουτ του Σταμούλη μπλόκαρε ο Παπαδήμος.
50΄: Χαμηλό σουτ του Τσιάμη εκτός περιοχής απέκρουσε από την δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο πορτιέρο του Ραπτοπούλου.
51΄: Δυνατό σουτ του Σταμούλη εκτός περιοχής κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.
52΄: Σουτ του Συγκελόπουλου από κοντά απέκρουσε σωτήρια προ της γραμμής του τέρματος σε κόρνερ ο Γκούρλιας.
68΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Σταμούλης έκανε την προβολή, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.
83΄: Δυνατό σουτ του Σταμούλη απέκρουσε προ της γραμμής αμυντικός των γηπεδούχων και στην συνέχεια σουτ του Τσιλίκα πέρασε άουτ.
90΄: Ο Κωστής τροφοδότησε τον Σταμούλη, που με σουτ στην αριστερή γωνία του Παπαδήμου έκανε το 0-1.
92΄: Ο Βούρτσας σέντραρε από αριστερά και ο Σταμούλης μέσα από την περιοχή με πλασέ στην δεξιά γωνία της Δόξας έγραψε το τελικό 0-2.

Διακριθέντες
Ραπτόπουλο: Γκούρλιας, Παπαδήμος Λ., Παπαντζίμας, Κοτούλας Η.
Μυρίκη: Σταμούλης

Κίτρινες Κάρτες
Στασινός Σ., Πατρώνης, Ίβρος

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες γιατί οι καιρικές και οι γηπεδικές συνθήκες ήταν αντίξοες τα παιδιά παλέψαν πάρα πολύ. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, κάναμε πάρα πολλές ευκαιρίες, πολλά δοκάρια, όμως το παιχνίδι θέλει υπομονή και αυτό φάνηκε και από το αποτέλεσμα, αφού στις καθυστερήσεις μπήκαν και τα δυο γκολ. Ήμασταν δημιουργικοί, παραγωγικοί και ελπίζουμε αυτό να το συνεχίσουμε και στα επόμενα παιχνίδια αυτό. Θα παλέψουμε όλα τα παιδιά και ο στόχος μας είναι να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι και να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία. Βελτιωνόμαστε κάθε φορά, μικροί και μεγάλοι, νέοι και παλιοί και πιστεύω ότι στο τέλος θα πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει ως ομάδα. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Ραπτοπούλου.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο(-): Παπαδήμος Λ., Γκούρλιας, Κοτούλας Χ., Στασινός Χ., Κοτούλας Η., Καρδαμπίκης, Μαραγκούλας, Παπαντζίμας, Στασινός Σ.(90΄ Τσάμης), Κώτσιας(14΄ λ.τρ. Αζούκης), Παπαδήμος Θεοδ.

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Φακίτσας, Τσιάμης, Πατρώνης(83΄ Μπουμπουρής), Ίβρος(64΄ Τριανταφύλλου), Σκοτίδας, Τσιλίκας, Ζαχαράκης, Συγκελόπουλος, Βούρτσας, Σταμούλης, Τσίπρας(64΄ Κωστής)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νίκος Παπαρούπας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος