Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΝΠΣ Βόλος-ΑΠΟΚ Βελούχι 5-1

Βελτιωμένο πρόσωπο έδειξε στην δεύτερη συνεχόμενη έξοδο του στον Βόλο ο ΑΠΟΚ, ο οποίος υποτάχτηκε στην κορυφαία και πρωτοπόρο ομάδα του ομίλου, τον ΝΠΣ Βόλος, γνωρίζοντας την ήττα με 5-1.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης, ήταν στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, ξεκινώντας στις 3.
Ο ΝΠΣ Βόλος του Χουάν Φεράντο με ένα «ξέσπασμα» στο πρώτο μέρος έφτασε στην επίτευξη 4 γκολ, «καθαρίζοντας» πολύ γρήγορα την νίκη και δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Τον δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν οι: Βασίλης Μάντζης(2), Αλέξανδρος Ζέρης, Μαρσέλο Πέντα στο πρώτο μέρος και ο Στέργιος Δημόπουλος στην επανάληψη.  Δοκάρι είχε ο Κώστας Δεμηρτζόγλου. Οι Βολιώτες μετά την 5η συνεχόμενη νίκη τους έφτασαν τους 30 πόντους και έχουν σημαντική διαφορά από τους «διώκτες» τους.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη είχε αρκετά φιλότιμη παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, απειλώντας μάλιστα και ενώ το σκορ ήταν στο 0-0. Ένα διάστημα, κατά το οποίο έχασε την αυτοσυγκέντρωση του ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα, που έφερε την 5η συνεχόμενη ήττα. Στην επανάληψη το Βελούχι βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με υπέροχο γκολ του Άλεξ Μπακαλίδη, μειώνοντας προσωρινά σε 4-1. Οι Ευρυτάνες παρέμειναν τελευταίοι με 6 βαθμούς.
Την επόμενη(13η) αγωνιστική, τελευταία του έτους και του πρώτου γύρου ο ΝΠΣ Βόλος την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου θα αντιμετωπίσει τον Διγενή Νεοχωρίου στο γήπεδο του. Το Βελούχι υποδέχεται την ίδια ημέρα τον Αμβρυσσέα Διστόμου.

Άνιση μάχη
Δυο ομάδες με τεράστια διαφορά δυναμικής τέθηκαν αντιμέτωπες. Ο πρώτος ΝΠΣ Βόλος αντιμετώπισε το τελευταίο Βελούχι, το οποίο έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες παραμονής.

Δίκαια πρώτος
Εξαιρετική ποιότητα διαθέτει στο ρόστερ της η ομάδα του ΝΠΣ Βόλος, η οποία πήρε το περασμένο καλοκαίρι το Α.Φ.Μ. της Πύδνας Κίτρους από την Πιερία.

Αμυντικές απώλειες
Ο προπονητής του ΑΠΟΚ Γιάννης Φλωράκης δεν είχε στην διάθεση του τους τραυματίες Δημήτρη Σιάτρα και Λευτέρη Γιαουπλάρι. Ο πρώτος δεν έπαιξε για πρώτη φορά. Δεν ταξίδεψαν στον Βόλο και οι: Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(Είχε εκτίσει κόντρα στη Νίκη Βόλου την τιμωρία του), Χρήστος Λέρης και Δημήτρης Τσιλιμέκης, με την αποστολή να είναι 15μελης. Κατά συνθήκη στόπερ ήταν ξανά ο Δημήτρης Κατσαδούρος.

Έπαιξε ο «Ζάρα»


Αντίθετα κανονικά αγωνίστηκε ο κεντρικός αμυντικός Χάρης Ζαραβέλης(Φωτογραφία αριστερά), προερχόμενος από τραυματισμό και «σφίγγοντας» τα δόντια. Στο βασικό σχήμα επανήλθε ο Νίκος Λάππας(Φωτογραφία κέντρο), ενώ φανέλα βασικού πήρε για πρώτη φορά ο Χρήστος Μπόγδανος(Φωτογραφία δεξιά), που ήταν τραυματίας το τελευταίο διάστημα. Οι δυο τελευταίοι αντικατέστησαν τους: Δημήτρη Σιάτρα και Λευτέρη Γιαουπλάρι.

Τιμωρημένος ο Καμπαγιέρο
Την μια αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο Σεμπαστιάν Καμπαγιέρο, ενώ δεν έπαιξε και ο εκ των πρώτων σκόρερ των γηπεδούχων Κώστας Ηλιόπουλος. Οι δυο τους είχαν μέχρι το παιχνίδι με τους Ευρυτάνες το απόλυτο συμμετοχών.

Α΄ Μέρος

Καθοριστικό τέταρτο
Ένα δεκαπεντάλεπτο έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης ήταν καθοριστικό για το Βελούχι, αφού ο ανώτερος ΝΠΣ Βόλος σκόραρε τέσσερις φορές, προηγούμενος στο πρώτο μέρος με το εμφατικό 4-0.

Θετικό το Βελούχι


Καλά «πατούσε» στα πρώτα 25 λεπτά του παιχνιδιού ο ΑΠΟΚ. Μάλιστα στο 23ο λεπτό ο Άγγελος Παχής(Φωτογραφία) εκτέλεσε όμορφα του φάουλ, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα Νίκο Μπουργάνη να διώχνει σε κόρνερ εξίσου ωραία.

Τέσσερα γκολ σε 13΄
Οι γηπεδούχοι μετέτρεψαν το 0-0 σε 4-0 μέσα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αποδεικνύοντας την ποιότητα τους.

Σε δεύτερο χρόνο


Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 25ο λεπτό. Ο Αργεντινός Πίτου Γκαρσία σέντραρε, ο Βασίλης Μάντζης(Φωτογραφία) πήρε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι, ο Δημήτρης Ρεσίτης απέκρουσε και στην επαναφορά, ο ίδιος ποδοσφαιριστής έκανε το 1-0 με πλασέ.


Άμεσος διπλασιασμός


Δυο λεπτά αργότερα ο Αλέξανδρος Ζέρης(Φωτογραφία) με άπιαστο δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής σημείωσε το 2-0. Πέτυχε το πρώτο του γκολ στην κατηγορία με τον ΝΠΣ Βόλος.

Τρίτο από κόντρα


Στο 32ο λεπτό πραγματοποίηθηκε το 3-0. Μετά το αδύναμο σουτ του Αλέξανδρου Πιαστόπουλου(Φωτογραφία), η μπάλα βρήκε στον Βασίλη Μάντζη και κατέληξε στα δίχτυα. Το τέρμα χρεώθηκε στον δεύτερο, ο οποίος έφτασε τα 8 γκολ και είναι μόνος πρώτος σκόρερ του ομίλου.

Υπέροχη εκτέλεση


Ο ποιοτικός Μαρσέλο Πέντα(Φωτογραφία), πρώην ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Λάρισας διαμόρφωσε στο 40΄το 4-0 με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ.

Rotation Φεράντο
Ο Ισπανός Χουάν Φεράντο έκανε τρεις αλλαγές από το πρώτο μέρος, περνώντας στο γήπεδο τους: Δημήτρη Διμηνά, Κώστα Μηλιώτη και Αχιλλέα Σαλαμούρα, ενώ στην ανάπαυλα μπήκε στο γήπεδο ο Βασίλης Καλαμίδας, αντικαθιστώντας «πρωτοκλασάτους» ποδοσφαιριστές.

Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Σέντρα του Μάντζη από δεξιά,  σουτ του Ζέρη έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ρεσίτη.
4΄: Σέντρα-σουτ του Ντεντάκη μετά την πάσα του Πέντα από τα δεξιά απέκρουσε δύσκολα ο πορτιέρο των ηπεδούχων.
13΄: Ο Δημόπουλος γύρισε απρόσεκτα μέσα στην περιοχή προς τον Μπουργάνη, με τον τερματοφύλακα του ΝΠΣ Βόλου να διώχνει την τελευταία στιγμή σωτήρια προ του Κακκάβα.
15΄: Ο Ντεντάκης δοκίμασε σουτ από μακριά, το οποίο έφυγε έξω από τα καρέ του Ρεσίτη.
18΄: Κόρνερ Πίτου Γκαρσία από δεξιά, πρώτη κεφαλιά του Ζέρη στο δεύτερο δοκάρι, να κεφαλιά του Δημόπουλου εξ επαφής απέκρουσε ο Ρεσίτης. Στη συνέχεια της φάσης, σέντρα του Πίτου Γκαρσία, κεφαλιά του Μάντζη έφυγε μόλις άουτ από την εστία του ΑΠΟΚ.
21΄: Μακρινό σουτ του Πίτου Γκαρσία από δεξιά πέρασε δίπλα από το τέρμα των γηπεδούχων.
23΄: Καλοχτυπημένο απευθείας χτύπημα φάουλ του Παχή από δεξιά ανάγκασε τον Μπουργάνη να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.  Ο Παχής εκτέλεσε από δεξιά, ο Μπακαλίδης πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Χαλλής την δεύτερη και ο Κατσαδούρος την τρίτη, με τον Μπουργάνη να αποκρούει μπροστά από τον Κακκάβα.
25΄: Σέντρα του Πίτου Γκαρσία, κεφαλιά του Μάντζη στο δεύτερο δοκάρι απέκρουσε ο Ρεσίτης και στη επαναφορά ο ίδιος παίχτης με πλασέ έκανε το 1-0.
27΄: Ο Πίτου Γκαρσία σέντραρε από δεξιά, η μπάλα κόντραρε και ο Ζέρης με εντυπωσιακό δυνατό  απευθείας σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.
32΄: Ο Πέντρα τροφοδότησε τον Πιαστόπουλο, που σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στον Μάντζη και κατέληξε στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ(3-0).
40΄: Ο Πέντα με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ από καλή θέση έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Ρεσίτη(4-0).

Β΄ Μέρος

Πιο απειλητικός ο ΑΠΟΚ-Από ένα γκολ
Καλά στάθηκε στην επανάληψη η ομάδα του Καρπενησίου, εκμεταλλευόμενη και τις πολλές αλλαγές του Βόλου. Μείωσε το σκορ, με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που να ολοκληρώνουν τον θρίαμβο τους με 5-1. Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν πεσμένος.

Δοκάρι Δεμηρτζόγλου


Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι μετά από σουτ του Κώστα Δεμηρτζόγλου(Φωτογραφία), το οποίο έφυγε άουτ στη συνέχεια. 

Όμορφο τέρμα Μπακαλίδη


Το δεύτερο του τέρμα στο πρωτάθλημα σημείωσε με όμορφο τρόπο ο Άλεξ Μπακαλίδης(Φωτογραφία). Στο 7ο΄ με άψογο τεχνικό σουτ μετά τον συνδυασμό του με τον Γιάννη Κακκάβα μείωσε σε 4-1. Ο «Μπάκα» είχε σκοράρει πριν από τέσσερις αγωνιστικές και το τελευταίο γκολ της ομάδας ενάντια στα Σέλλανα.



Έκλεισε το σκορ



Ο «χορός» των γκολ έκλεισε στο 75΄ με κεφαλιά του Στέργιου Δημόπουλου(Φωτογραφία) μετά την εκτέλεση κόρνερ του Γιάννη Ντόση, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.

Ντεμπούτο Γιάννη Φλωράκη


Την πρώτη του παρουσία στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατέγραψε ο 37χρονος μεσοεπιθετικός Γιάννης Φλωράκης(Φωτογραφία), περνώντας ως αλλαγή.

Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Ο Ζέρης πάσαρε στον Δεμηρτζόγλου, το σουτ του δεύτερου βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ρεσίτη και έφυγε άουτ.
63΄: Ο Μπακαλίδης επιχείρησε σουτ σε αντεπίθεση του ΑΠΟΚ από δεξιά, με την μπάλα να φεύγει άουτ από το τέρμα του Μπουργάνη.
65΄: Εξαιρετικό γυριστό σουτ του Λάππα Ι. μέσα από την περιοχή απέκρουσε όμορφα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων στο αριστερό του «παραθυράκι».
68΄: Σέντρα του Μηλιώτη από δεξιά, σουτ του Δεμηρτζόγλου από καλή θέση έφυγε άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του ΑΠΟΚ.
70΄: Ο Κακκάβας  συνδυάστηκε και τροφοδότησε τον Μπακαλίδη, που με τεχνικό σουτ από πλάγια θέση  αριστερά σημείωσε το 4-1.
73΄: Ο Μηλιώτης έδωσε στον Δεμηρτζόγλου, το σουτ του δεύτερου μπλόκαρε εύκολα ο Ρεσίτης στην δεξιά του γωνία.
75΄: Εκτέλεση κόρνερ του Ντόση από δεξιά, ο Δημόπουλος με κεφαλιά στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων σημείωσε το 5-1.
77΄: Χαμηλό απευθείας χτύπημα φάουλ του Κακκάβα απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του ΝΠΣ Βόλος.
79΄: Ο Ζέρης έδωσε στον Σαλαμούρα, που σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι του Ρεσίτη.

Κίτρινες Κάρτες
Πιαστόπουλος

Διακριθέντες
ΝΠΣ Βόλος: Συνολικά ως ομάδα οι γηπεδούχοι
ΑΠΟΚ Βελούχι: Μπακαλίδης, Κακκάβας

Δηλώσεις Προπονητών

Χουάν Φεράντο (ΝΠΣ Βόλος): «Για εμάς ήταν ένα ακόμη παιχνίδι και έχουμε να δώσουμε πολλά και πιο δύσκολα παιχνίδια. Η αντίπαλη ομάδα ήταν συμπαγής στην άμυνα. Η σκέψη των παικτών και ιδιαίτερα των ακραίων μεσοεπιθετικών να βρουν ελεύθερους χώρους, βοήθησε στο παιχνίδι μας. Προσπαθήσαμε να παίξουμε με δύο διαφορετικά συστήματα στην επίθεση, τα οποία μας βγήκαν. Συνεχίζουμε. Ο επόμενος σταθμός είναι με το Διγενή και είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε, επειδή παίζουμε στην έδρα μας».





Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, γιατί παίζαμε με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Στο πρώτο ημίχρονο σταθήκαμε καλά όσον αφορά την ανασταλτική μας λειτουργία μέχρι το 30'. Έπειτα, χάσαμε τον προσανατολισμό μας και την προσοχή μας και δεχθήκαμε τέσσερα τέρματα σε διάστημα 15 λεπτών. Το παιχνίδι τελείωσε εκεί για εμάς, ενώ προσπαθήσαμε να προφυλάξουμε κάποιους παίκτες, ώστε να μην τραυματιστούν, επειδή η συνέχεια κρίνεται δύσκολη. Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΝΠΣ ''Βόλος''. Η νίκη της ήταν δίκαιη. Βρίσκεται ένα επίπεδο πιο πάνω από όλες τις ομάδες. Δίκαια βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και της εύχομαι καλή συνέχεια».

Συνθέσεις Ομάδων

ΝΠΣ Βόλος (Χουάν Φεράντο): Μπουργάνης, Ντεντάκης(35΄ Διμηνάς), Ντόσης, Δημόπουλος, Τζελίδης, Πιαστόπουλος, Πέντα(42΄ Μηλιώτης), Ζέρης, Μάντζης(46΄ Καλαμίδας), Πίτου Γκαρσία(35΄ Σαλαμούρας), Δεμηρτζόγλου

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Κόλλιας, Παχής, Ζαραβέλης, Κατσαδούρος, Χαλλής(79΄ Αθανασόπουλος), Λάππας Ι., Λάππας Ν.(89΄ λ.τρ. Σκοπέτος), Μπακαλίδης, Κακκάβας(81΄ Φλωράκης), Μπόγδανος(46΄ Σερπάνος)

Διαιτητής: Γεώργιος Παυλίδης(Ημαθίας)
1ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Γιάντσης(Ημαθίας)
2ος Βοηθός: Γεώργιος Χριστοδούλου(Ημαθίας)







Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος, goalpost.gr, voloslive.gr