Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Ποταμιά-ΠΑΟΚ 2-0

Κάνοντας μέτρια εμφάνιση οι Μεγαλοχωρίτες επικράτησαν του ΠΑΟΚ με 2-0 και παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο(9/12) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από συννεφιά, χαμηλή θερμοκρασία και παρουσία περίπου 10-15 θεατών.
Η Ποταμιά του Λάκη Αναστασόπουλου συνέχισε με νικηφόρο αποτέλεσμα, όχι όμως με καλή εμφάνιση, και παραμένει μόνη πρώτη στην βαθμολογία. Στο 39΄ ο Ηλίας Σαπούνης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και ο Γιώργος Ράικος στο 82΄ σημείωσαν τα δυο γκολ των νικητών.
Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Χρυσαφόπουλου αμύνονταν σε όλη την διάρκεια του 90λεπτου με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές για ακόμη ένα παιχνίδι να δείχνουν θετικά στοιχεία και να είναι ανταγωνιστικοί. Ο «δικέφαλος» βρέθηκε πίσω στο σκορ με πέναλτι, για το οποίο διαμαρτυρήθηκε με το δεύτερο γκολ να έρχεται 8 λεπτά πριν το φινάλε.
Την επόμενη (7η) αγωνιστική η Ποταμιά αγωνίζεται στις 14 Ιανουαρίου με την Μυρίκη, ενώ ο ΠΑΟΚ αναμετράται με τον Αίολο στις 13 του ίδιου μήνα. Η Ποταμιά παραμένει στην 1η θέση έχοντας φτάσει τους 16 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι 6ος χωρίς βαθμολογική συγκομιδή.

Λίγος κόσμος
Ο αγώνας έγινε κάτω από χαμηλή θερμοκρασία και παρουσία περίπου 10 με 15 θεατών.

3 διαφοροποιήσεις

 












Ο Λάκης Αναστασόπουλος ξεκίνησε την γηπεδούχο Ποταμιά με 3 διαφοροποιήσεις στο αρχικό της σχήμα σε σχέση με το ματς της περασμένης αγωνιστικής με την Φραγκίστα. Ο Δημήτρης Κωσταρέλος (Φωτογραφία Αριστερά) αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας και την μεσαία γραμμή πήραν φανέλα βασικού οι: Γιάννης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία Δεξιά) και Ηλίας Σαπούνης. Πήραν τις θέσεις των: Γιώργου Φαρμάκη, Λάμπρου Φλωράκη (Απουσίαζαν) και Παναγιώτη Χρυσικού (Έπαιξε ως αλλαγή).

Μέσα Ζανιάς-Μουστάκης-Κωστορρίζος

 












Και ο φιλοξενούμενος ΠΑΟΚ είχε 3 νέα πρόσωπα στο αρχικό του σχήμα σε σύγκριση με το τελευταίο ματς που έδωσε στο πρωτάθλημα κόντρα στην Μυρίκη. Ο Βαγγέλης Ζανιάς (Φωτογραφία Αριστερά) ξεκίνησε ως αριστερός μπακ, ο Γιώργος Μουστάκης έπαιξε στο κέντρο της άμυνας και ο Σπύρος Κωστορρίζος (Φωτογραφία Δεξιά) στην κορυφή της επίθεσης. Αντικατέστησαν τους: Ανδρέα Καώνη (Έπαιξε ως αλλαγή),  Στέλιο Μίλη (Απουσίαζε) και Άντι Χόντζα (Έμεινε στον πάγκο).

Α΄ μέρος

Κατοχή Ποταμιάς
Οι Μεγαλοχωρίτες είχαν την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν με 1-0 με εκτέλεση πέναλτι 6 λεπτά πριν το ημίχρονο.

Από στην «άσπρη βούλα»


Οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 39ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Πολυχρόνης Λιάνγκος μετά από μαρκάρισμα του Γιώργου Μουστάκη κέρδισε το πέναλτι. Ο Ηλίας Σαπούνης (Φωτογραφία) με εύστοχη εκτέλεση χαμηλά στην δεξιά γωνία του Γρηγόρη Παπαϊωάννου έγραψε το 1-0. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για τον καταλογισμό του πέναλτι, θεωρώντας ότι δεν υπήρξε κάποια παράβαση.





Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Σουτ του Λιάνγκου απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.
6΄: Ο Κατσώρης έδωσε στον Ζαλοκώστα Ι. που πλάσαρε και ο Παπαϊωάννου απέκρουσε.
11΄: Ο Κατσαρής σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Μαντζιούτα πέρασε πάνω από το τέρμα του ΠΑΟΚ.
36΄: Πλασέ του Μαντζιούτα από κοντά απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Παπαϊωάννου.
39΄: Ο Λιάνγκος ανατράπηκε από τον Μουστάκη και κέρδισε το πέναλτι. Ο Σαπούνης με εκτέλεση χαμηλά στην δεξιά γωνία του ΠΑΟΚ έκανε το 1-0.

Β΄ μέρος

Ίδιο σκηνικό
Η Ποταμιά και στο δεύτερο μέρος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων φτάνοντας σε ένα δεύτερο τέρμα.

Πρώτη Γυφτομήτρου


Ο 14χρονος γκολκίπερ των φιλοξενούμενων Άγγελος Γυφτομήτρος ντεμπούταρε στην Α΄ κατηγορία μπαίνοντας στο παιχνίδι στο 68ο λεπτό.


Διπλασιασμός από Ράικο


8 λεπτά πριν το φινάλε ο Γιώργος Ράικος από πλάγια αριστερά έκανε την σέντρα-σουτ ο Μιχάλης Νούλας έκανε κίνηση προς την μπάλα χωρίς να την βρει και αυτή κατέληξε στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων (2-0).




Ολοκλήρωσε με 10


Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο αφού στις καθυστερήσεις αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο εκ των κορυφαίων του ΠΑΟΚ ο κεντρικός αμυντικός Γιώργος Μουστάκης (Φωτογραφία).



Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Μετά από γύρισμα του Μαντζιούτα από τα δεξιά στρώσιμο του Λιάνγκου στον Μισύρη ο τελευταίος σούταρε άουτ.
58΄: Σουτ του Κατσαρή μπλόκαρε ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.
65΄: Ο Μαντζιούτας έδωσε στον Κατσώρη που σούταρε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
68΄: Διαγώνιο σουτ του Νούλα μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.
72΄: Σουτ του Σαπούνη μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Γυφτομήτρος.
74΄: Σουτ του Ζαραβέλη εκτός περιοχής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.
82΄: Ο Ράικος με μακρινή σέντρα-σουτ από πλάγια αριστερά έκανε το 2-0 με τον Νούλα να κάνει κίνηση και αυτός προς την μπάλα.

Διακριθέντες
Ποταμιά: Σαπούνης, Κατσώρης, Ράικος
ΠΑΟΚ: Μουστάκης

Κίτρινες Κάρτες
-

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (Ποταμιά): «Στο σημερινό παιχνίδι είχαμε πρόβλημα στην κλειστή άμυνα του αντιπάλου και παρόλο τις ευκαιρίες που κάναμε δεν είχαμε το καθαρό μυαλό στο να τελειώσουμε τις φάσεις σωστά, δεν ήρθε το γρήγορο γκολ και ο αντίπαλος μας έβαζε όλο και πιο δύσκολα. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά δείχνουν αγωνιστικότητα και τουλάχιστον τους αξίζει μπράβο γιατί είναι το 4ο παιχνίδι αν δεν κάνω λάθος που δεν μας κάνει καθαρή ευκαιρία ο αντίπαλος, έχουμε δεχτεί ένα γκολ μέχρι τώρα και σε κάθε αγώνα προσπαθούμε να έχουμε παιχνίδι κυριαρχίας, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την νίκη. Συγχαρητήρια και στον αντίπαλο που πραγματικά τα παιδιά αγωνίστηκαν με πάθος και πίστη και ίσως αν είχαν περισσότερη τύχη να είχαν πιθανότητες για κάτι καλύτερο. Γνωρίζω ότι δουλεύουν πολύ καλά με τον κ. Χρυσαφόπουλο, φαίνονται τα σημάδια βελτίωσης που έχουν όλα τα παιδιά και σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο, τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί τέτοιες προσπάθειες με τα νεαρά παιδιά ομορφαίνουν το πρωτάθλημα μας, το οποίο πρωτάθλημα, έχω να κάνω μια επισήμανση είναι κρίμα να σταματήσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον πριν τις γιορτές μπορούσαμε να κάνουμε μια αγωνιστική, αν δεν τα πούμε μέχρι τότε να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές και ευτυχισμένο και δημιουργικό το νέο έτος.»

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (ΠΑΟΚ): «Μετά και από το σημερινό παιχνίδι θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την όλο και καλύτερη προσπάθεια που καταβάλλουν τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες. Διακρίνουμε ότι παιχνίδι με παιχνίδι πατάμε καλύτερα στο γήπεδο, είμαστε γενικά καλύτεροι και μόλις σε 5 παιχνίδια πρωταθλήματος που έχουμε παίξει έως τώρα βλέπω και βλέπετε όλοι ότι υπάρχει μια σταδιακή βελτίωση της εικόνας της ομάδας. Το σημαντικότερο όμως για τα παιδιά είναι ότι μέχρι σήμερα σε αυτό το μικρό πρωτάθλημα που διανύουμε έχουμε αγωνιστεί στο αρχικό σχήμα της ομάδας μας όλοι ποδοσφαιριστές μας, τουτέστιν 24-25 άτομα, πλην τον μικρό μας τερματοφύλακα τον Άγγελο που σήμερα είχε δικαίωμα συμμετοχής για πρώτη φορά. Θα ήθελα να δώσω ιδιαίτερα συγχαρητήρια στον μικρό Άγγελο για την απόδοση που είχε, είμαι βέβαιος ότι αν συνεχίσει να δουλεύει θα γίνει πολύ καλός. Στόχος μας λοιπόν η συμμετοχή όλων χωρίς διακρίσεις. Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Ποταμιάς για την νίκη της, να τις ευχηθώ καλή συνέχεια και να πετύχει τους στόχους της. Συγχαρητήρια στην διαιτητική τριάδα πλην όμως ας μου επιτραπεί να κρατήσω μια αυστηρή στάση ως προς τη φάση του πέναλτι, όπου πιστεύω και επειδή έτυχε να είμαι κοντά εκείνη την στιγμή, δεν υπήρξε η παραμικρή παράβαση. Δεν έχει καμία σημασία όμως αυτό, ο διαιτητής πρέπει να κάνει τη δουλειά του, αυτό είναι η άποψη μου ότι δεν υπήρξε κάποια παράβαση. Δεν χρειάζεται να φορτώνουμε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές με τέτοιους είδους αποφάσεις. Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν σήμερα, να ευχηθώ καλές γιορτές, με υγεία πάνω από όλα, όσα παιδιά έχουν πρόβλημα με μικροτραυματισμούς να επανέλθουν γρήγορα στο γήπεδο και στην ομάδα τους και να ξεκινήσουν μια νέα χρονιά χωρίς προβλήματα και με διάθεση για ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια και στο σαιτ σας και σε εσένα Παναγιώτη που βρίσκεστε πάντα δίπλα μας, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια και αφιερώνοντας πολύ μεγάλο μέρος του χρόνου σας έτσι ώστε να υπάρχει αυτή η ενημέρωση και δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλο τον αθλητικό κόσμο να γίνεται αναγνώστης πραγματικών καταστάσεων που επικρατούν στα διαφορά παιχνίδια που διεξάγονται. Συγχαρητήρια για το έργο που αποδίδεται και εύχομαι και σε εσάς καλές γιορτές με υγεία.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Λάκης Αναστασόπουλος): Καλύβας, Γιαννακόπουλος(75΄ Ράικος), Μισύρης, Πάτρου, Κωσταρέλος(50΄ Ζαραβέλης), Λιάνγκος(50΄ Χρυσικός), Κατσαρής, Ζαλοκώστας Ι.(63΄ Νούλας), Μαντζιούτας, Κατσώρης, Σαπούνης

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Παπαϊωάννου(68΄ Γυφτομήτρος), Παπαροϊδάμης(46΄ Κατσαρός), Ζανιάς, Μουστάκης, Τόλης, Γκριμόπουλος, Ρουμελιώτης(46΄ Μαστρογιάννης), Κωστορρίζος, Ρέπας, Πλατανίτης(78΄ Καώνης)

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νίκος Παπαρούπας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μαρία Χρυσαφοπούλου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)




















 .




Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος