Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΟΚ-Αίολος 1-5

«Ζευγάρωσε» τις νίκες του ο Αίολος στο διαδικαστικό ημιτελικό, νικώντας τον νεανικό ΠΑΟΚ με 5-1.
Ο δεύτερος ημιτελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (16/12) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από βροχόπτωση στο μεγαλύτερο μέρος του και παρουσία λίγων θεατών.
Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε υπό τις οδηγίες του διοικητικού και προπονητή των ακαδημιών Λάκη Αναστασόπουλου, αγωνιζόμενος με αρκετά νέα παιδιά για ακόμη μια φορά. Ο «δικέφαλος» στο πρώτο μέρος είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τέρμα του φορ Σπύρου Κωστορρίζου, όμως στην συνέχεια δέχτηκε 4 τέρματα, για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ στο 1-5.
Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα είχε ουσιαστικά εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τον τελικό και το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Αγωνίστηκαν αρκετοί παίκτες που είχαν λιγότερο χρόνο συμμετοχή έως τώρα. Τα τέρματα της ομάδας σημείωσαν οι: Κώστας Μπόνιας (Πέναλτι), Δημήτρης Μπισμπίκης, Κώστας Καλύβας, Σάββας Χαλκίδης και Δημήτρης Κυλλής. Δοκάρι είχε ο Κώστας Καλύβας στην φάση του 4ου τέρματος.
Στον τελικό το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία θα επιδιώξει να διατηρήσει τα κεκτημένα και περιμένει τον νικητή του ζευγαριού ΑΠΟΚ Βελούχι-Ποταμιά.

Παρουσία λίγων
Ο δεύτερος ημιτελικός κυπέλλου έγινε κάτω από βροχόπτωση και παρουσία 10 περίπου θεατών.

Πρώτη Κόκκοτου-Ράπτη

 












Για τους τυπικά φιλοξενούμενους ο γκολκίπερ Θεοδόσης Κόκκοτος (Φωτογραφία Αριστερά) και ο στόπερ Πάνος Ράπτης (Φωτογραφία Δεξιά) πραγματοποιήσαν την πρώτη τους φετινή συμμετοχή. Ο πρώτος επενεμφανίστηκε μετά από δυο χρόνια.

Απουσία Χρυσαφόπουλου
Ο ΠΑΟΚ παρατάχτηκε χωρίς τον προπονητή του Γιώργο Χρυσαφόπουλο. Τον «δικέφαλο» κοούτσαρε ο διοικητικός παράγοντας και προπονητής των ακαδημιών του Λάκης Αναστασόπουλος.

Συνολικό σκορ 10-1
Ο Αίολος προκρίθηκε στον τελικό με συνολικό σκορ 10-1, αφού ο πρώτος ημιτελικός είχε λήξει 5-0 υπέρ του.

2ος συνεχόμενος τελικός
Η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα θα αγωνιστεί για δεύτερη συνεχόμενη σαιζόν στον τελικό κυπέλλου και θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα κεκτημένα. Θα αγωνιστεί με τον νικητή του ζευγαριού ΑΠΟΚ-Ποταμιά.

Χωρίς τους φοιτητές
Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών του και χωρίς τους φοιτητές που αποτελούν τον βασικό «κορμό» του.

Οι δίδυμοι

 












Τα δίδυμα αδέρφια Αλέξανδρος (Φωτογραφία Αριστερά) και Νίκος Τόλης (Φωτογραφία Δεξιά) τέθηκαν αντιμέτωποι. Ο Αλέξανδρος αγωνίζεται στον Αίολο και ο Νίκος στον ΠΑΟΚ. Και οι δυο αγωνίστηκαν σε όλο το 90λεπτο.


Α΄ Μέρος

Με 1 μπροστά
Ο Αίολος είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε με διαφορά ενός τέρματος και 1-2.

Με πέναλτι Μπόνια


Στο 11΄ μόλις οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι όταν μετά την σέντρα του Πάνου Μάρκη από τα δεξιά η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βαγγέλη Ζανιά και ο Αίολος κέρδισε το πέναλτι. Ο Κώστας Μπόνιας ανέλαβε να το εκτελέσει και με πλασέ στην αριστερή γωνία του Γρηγόρη Παπαϊωάννου έκανε το 0-1.




Τραυματισμός Παπαροϊδάμη

 












Ο Φάνης Παπαροϊδάμης (Φωτογραφία Αριστερά) του ΠΑΟΚ αποχώρησε λόγω τραυματισμού στο 16΄ και την θέση του πήρε ο Θοδωρής Μπαρλάς (Φωτογραφία Δεξιά).



Ισοφάριση από Κωστορρίζο


Ο ΠΑΟΚ στην πρώτη του τελική προσπάθεια στο ματς ισοφάρισε σε 1-1. Στο 26΄ ο Σπύρος Κωστορρίζος βρέθηκε τετ α τετ με τον Θεοδόση Κόκκοτο και με πλασέ στην αριστερή του γωνία ισοφάρισε σε 1-1 κάτω από έντονους πανηγυρισμούς των νεαρών ποδοσφαιριστών.





Μπροστά ο Αίολος


2 λεπτά πριν την ανάπαυλα ο Αίολος πήρε ξανά «κεφάλι» στο σκορ όταν μετά την λάθος πάσα του Γιάννη Τσάκνη, ο Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) κέρδισε την μπάλα και με πλασέ στην αριστερή γωνία του ΠΑΟΚ διαμόρφωσε το 1-2.



Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Ο Μάρκης σέντραρε από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ζανιά και ο Αίολος κέρδισε το πέναλτι. Ο Μπόνιας με πλασέ στην αριστερή γωνία του Παπαϊωάννου έκανε το 0-1.
14΄: Ατομική ενέργεια και πλασέ του Μπόνια μπλοκαρίστηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
15΄: Ο Γούλας έκανε την επέλαση από αριστερά, σούταρε και ο Παπαϊωάννου απέκρουσε σε κόρνερ. Ο Μπουμπουρής εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και την κεφαλιά του Χαλκίδη απέκρουσε ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ.
18΄: Ο Μπουμπουρής εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και η κεφαλιά του Μπισμπίκη κατέληξε άουτ από το δεξί δοκάρι.
22΄: Όμορφο μακρινό σουτ του Μπόνια έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαϊωάννου.
25΄: Ο Μπισμπίκης έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και το σουτ του Μπόνια μπλόκαρε ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ.
26΄: Ο Κωστορρίζος βρέθηκε τετ α τετ με τον Κόκκοτο και με πλασέ στην αριστερή του γωνία ισοφάρισε σε 1-1.
40΄: Ο Ζανιάς εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και η γυριστή κεφαλιά του Κατσαρού πέρασε πάνω από το τέρμα του Αίολου.
43΄: Μετά από λάθος του Τσάκνη, ο Μπισμπίκης με πλασέ στην αριστερή γωνία έβαλε ξανά μπροστά τον Αίολο στο σκορ (1-2).

Β΄ Μέρος

Αλλά 3
Ο Αίολος στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα σκόραρε 3 ακόμη φορές για να φτάσει στο τελικό 1-5.

Εκτός ο Ράπτης
Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Πάνος Ράπτης του Αίολου λόγω τραβήγματος στον δικέφαλο αποχώρησε, με τον Δημήτρη Κυλλή να τον αντικαθιστά.

1-3 με Καλύβα


Στο 63ο λεπτό με την μεταβίβαση του Πάνου Μπουμπουρή ο Κώστας Καλύβας έκανε ατομική προσπάθεια μέσα στην περιοχή και πλάσαρε έξοχα στην αριστερή γωνία του ΠΑΟΚ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 1-3. Ο «Καλάιφερτ» είναι ο πρώτος σκόρερ του κυπέλλου με 4 γκολ.




4ο από Χαλκίδη


Ο Κώστας Καλύβας στο 68΄ έκανε χαμηλή σέντρα-σουτ από τα δεξιά η μπάλα κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Γρηγόρη Παπαϊωάννου και στην επαναφορά ο Κατερνιώτης Σάββας Χαλκίδης με πλασέ από κοντά πραγματοποίησε το 1-4.



Με γκολ Κύλλη


Τρία λεπτά πριν το φινάλε ο Δημήτρης Κυλλής πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Αίολου. Ο Δημήτρης Μπισμπίκης σέντραρε από τα αριστερά, ο 16χρονος Δημήτρης Κυλλής σούταρε και παρά την ασθενή απόκρουση του Γρηγόρη Παπαϊωάννου η μπάλα κατέληξε στην δεξιά του γωνία για το τελικό 1-5.



Οι καλύτερες φάσεις
58΄: Χαμηλή σέντρα-σουτ του Μαστρογιάννη από τα δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία ο Κόκκοτος.
63΄: Ο Μπουμπουρής έκανε την μπαλιά για τον Καλύβα, που ελίχτηκε μέσα στην περιοχή και από κοντά με πλασέ διαμόρφωσε το 1-3.
67΄: Ωραίο σουτ του Καλύβα απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας Παπαϊωάννου.
68΄: Σέντρα-σουτ του Καλύβα από τα δεξιά χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Χαλκίδης από κοντά με πλασέ πέτυχε το 1-4.
81΄: Ο Μπουμπουρής έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Μάρκη, που σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι των τυπικάγηπεδούχων.
87΄: Ο Μπισμπίκης σέντραρε από αριστερά και ο Κυλλής με σουτ που αποκρούστηκε ασθενώς από τον Παπαϊώαννου έγραψε το τελικό 1-5.

Διακριθέντες
ΠΑΟΚ: Κωστορρίζος, Τσάρας
Αίολος: Μπουμπουρής, Μπισμπίκης, Καλύβας

Κίτρινες Κάρτες
Τσάκνης, Τριανταφυλλόπουλος Χ.

Δηλώσεις Προπονητών

*Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιώργος Χρυσαφόπολος απουσίαζε. Την ομάδα κατέβασε ο διοικητικός και προπονητής των ακαδημιών Λάκης Αναστασόπουλος.

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Αίολος): «Το σημερινό παιχνίδι ήταν διαδικαστικό για εμάς, με το σκορ του πρώτου αγώνα που δεν άφηνε περιθώρια στον ΠΑΟΚ. Στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα ήμασταν πάρα πολύ καλοί όσον φορά την κυκλοφορία της μπάλας, μετά από ένα προσωπικό μας λάθος δεχτήκαμε την ισοφάριση και ήρθε ο εκνευρισμός, με αποτέλεσμα να χάσουμε τον ρυθμό μας. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως πραγματικά τα παιδιά μας βρήκαν ξανά τον ρυθμό τους και αφού μπήκε το δεύτερο και το τρίτο γκολ τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για εμάς. Θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις νέα παιδιά στο γήπεδο, κυρίως ο ΠΑΟΚ που έχει νέα παιδιά, αλλά και ο Αίολος σήμερα είχε 4 παίκτες κάτω των 17 ετών και αν συνυπολογίσουμε και τον Γιάννη τον Φεγγούλη και τον Ερμή Καραμπά που απουσίαζε λόγω ασθένειας είχαμε και εμείς 6 παιδιά μεταξύ 14 και 17 ετών. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τις ομάδες του νομού και για το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο γενικότερα, θα πρέπει να δοθεί χρόνος συμμετοχής στα νέα παιδιά, ώστε να παίρνουνε παραστάσεις και να αποτελέσουν το αύριο του ποδοσφαίρου μας, ώστε να συνεχιστεί η ύπαρξη των ομάδων. Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ για την μεγάλη προσπάθεια που κάνει και ελπίζω οι νεαροί παίκτες της δικής μου ομάδας να συνεχίσουν και να βρουν κίνητρα μέσα από τέτοια παιχνίδια.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΟΚ(-): ΠαπαΪωάννου, Παπαροϊδάμης(16΄ λ.τρ. Μπαρλάς), Ζανιάς, Τσάκνης, Τσάρας, Τόλης Ν., Μαντζιούτας, Καώνης(62΄ Γκορόγιας), Κωστορρίζος, Μαστρογιάννης, Κατσαρός

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κόκκοτος, Μπουμπουρής, Μπισμπίκης, Χαλκίδης, Ράπτης(60΄ λ.τρ. Κυλλής), Τριανταφυλλόπουλος Χ., Μπόνιας(35΄ Τριανταφυλλόπουλος Β.), Τόλης Α., Καλύβας, Γούλας, Μάρκης

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος