Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Φραγκίστα-ΠΑΟΚ 3-1

Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα για την Φραγκίστα, η οποία ήταν καλύτερη και επιβλήθηκε με 3-1 του μαχητικού πάντοτε ΠΑΟΚ.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στο γήπεδο Κερασοχωρίου, ξεκινώντας στις 3. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και έγινε υπό το βλέμμα λιγοστών θεατών.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού χρειάστηκε τρία λεπτά στο πρώτο μέρος, ώστε να σκοράρει με τον Άγγελο Σάλτη και τον Αλέξανδρο Λάμπρου, παίρνοντας σαφές προβάδισμα νίκης. Στην επανάληψη ένα τρίτο γκολ του Μάκη Ζήκα «κλείδωσε» το θετικό αποτέλεσμα των γηπεδούχων, που έπιασαν καλή απόδοση. Ο ΑΠΟΔΦ έφτασε τους 6 βαθμούς και είναι δεύτερος, πλησιάζοντας στο -1 από την κορυφή.
Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Χρυσαφόπουλου παρουσιάζει κάθε αγωνιστική ανταγωνιστικό πρόσωπο, με τα νεαρά του παιδιά να βελτιώνονται συνεχώς. Δεν κατάφερε παρόλα αυτά να φτάσει στον πρώτο του βαθμό, όμως οι «πορτοκαλί» πέτυχαν το πρώτο τους τέρμα στο πρωτάθλημα με τον Βαγγέλη Ζανιά στην επανάληψη.
Την επόμενη(4η) αγωνιστική η Φραγκίστα ταξιδεύει στο Καρπενήσι, για να αντιμετωπίσει στις 19 Νοεμβρίου τον Αίολο, ενώ ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει μια ημέρα νωρίτερα την Μυρίκη.

Πέρασε αδιάφορο
Η συνάντηση παρακολουθήθηκε μόλις από 10 θεατές, περνώντας αδιάφορη από το φίλαθλο κοινό. 


Επιστροφή Κρεντιωτών














Στο αρχικό σχήμα του ΑΠΟΔΦ επανήλθαν οι Κρεντιώτες Βαγγέλης Μάκκας(Φωτογραφία αριστερά) και Θανάσης Ντάλλας(Φωτογραφία δεξιά), αντικαθιστώντας τους: Άκη Κατσιφή και Βαγγέλη Γαλανό, οι οποίοι ξεκίνησαν ενάντια στο Ραπτόπουλο.

Ρεβάνς για τον αποκλεισμό
Η Φραγκίστα είχε γνωρίσει τον αποκλεισμό σε διπλούς αγώνες από τον ΠΑΟΚ, παίρνοντας την άτυπη ρεβάνς και το προβάδισμα για την είσοδο της στα μπαράζ.

Λίγες αλλαγές στον «δικέφαλο»


Την πρώτη του εμφάνιση στην Α΄ Ευρυτανίας έκανε ο Κρητικός Μιχάλης Νερατζάκης(Φωτογραφία αριστερά). Βασικοί και οι: Βαγγέλης Ζανιάς, Αλέξης Μαστρογιάννης(Φωτογραφία κέντρο) και Γιάννης Τσάκνης(Φωτογραφία δεξιά).
Πήραν τις θέσεις συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι με τον Αίολο των: Αντώνη Μαντζιούτα(Μπήκε ως αλλαγή) και: Κώστα Ρουμελιώτη, Σπύρου Κωστορρίζου και Άντι Χόντζα(Δεν συμμετείχαν).

Οργανωμένα ο ΠΑΟΚ
Η ομάδα του ΠΑΟΚ ταξίδεψε για το Κερασοχώρι με λεωφορείο. Η διοίκηση της ομάδας προσπαθεί να παρέχει ότι καλύτερο στους ποδοσφαιριστές και να λειτουργήσει με διαφορετικά πρότυπα.


Α΄ Μέρος

«Χτύπησε» σε 3λεπτο
Μέσα σε τρία λεπτά η ομάδα της Φραγκίστας βρήκε δυο φορές δίχτυα και προηγήθηκε με 2-0 στο 38΄ και στο 41΄, κάμπτοντας την αντίσταση του ΠΑΟΚ.

Προβάδισμα ΑΠΟΦ


Η ομάδα του Χρήστου Γαλανού βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 38ο λεπτό. Ο Άγγελος Σάλτης(Φωτογραφία) με σουτ έκανε το 1-0 μετά την εκτέλεση φάουλ του Μάκη Ζήκα.




Διπλασιασμός Λάμπρου 


Στο 41΄ ήρθε το δεύτερο γκολ για τους Φραγκιστιανούς με ξερό σουτ του Αλέξανδρου Λάμπρου. Ο νεαρός είχε σκοράρει και στο πρώτο ματς κυπέλλου ανάμεσα στις δυο ομάδες. 



Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Μπούκα από πλάγια αριστερά μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.
25΄: Ο Νερατζάκης επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο έφυγε αρκετά πάνω από την εστία του Σάλτη Χ.
38΄: Ο Ζήκας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Σάλτης Α. στο δεύτερο δοκάρι με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ(1-0).
41΄: Ο Ζήκας δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και ο Λάμπρου με ξερό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, το οποίο κόντραρε και κατέληξε στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων σημείωσε το 2-0.
44΄: Ο Ρέπας τροφοδότησε τον Κατσαρό, που σούταρε από καλή θέση έξω από το τέρμα της Φραγκίστας.

Β΄ Μέρος

Γρήγορα τέρματα
Οι δυο ομάδες σκόραραν στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και έκλεισαν το σκορ στο τελικό 3-1. Πιο ανοιχτή ήταν η επανάληψη με περισσότερες φάσεις στα δυο καρέ.

Τα έκανε τρία


Την πολύ καλή του παρουσία έχοντας συμμετοχή σε όλα τα γκολ εξαργύρωσε ο Μάκης Ζήκας(Φωτογραφία). Ο παίχτης της Φραγκίστας στο 50ο λεπτό με σουτ από το ύψος της περιοχής διαμόρφωσε το 3-0.
 

Μείωση «δικεφάλου»


Δυο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 3-1 με τον Βαγγέλη Ζανιά(Φωτογραφία). Ο νεαποκτηθέντας από τα Άγραφα ποδοσφαιριστής σκόραρε με απευθείας χτύπημα φάουλ το πρώτο γκολ της ομάδας του στο πρωτάθλημα. 




Διπλή απόκρουση


Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Γρήγορης Παπαϊωάννου(Φωτογραφία) νίκησε δις στο 90ο λεπτό τον Μάκη Ζήκα, που έχασε την ευκαιρία να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Ο νεαρός κίπερ είχε αποκρούσει ξανά στο 69ο προσπάθεια του Ζήκα.




Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Ζήκας εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας και με σουτ από την γραμμή της περιοχής στην δεξιά γωνία του Παπαϊωάννου πέτυχε το 3-0.
52΄: Με απευθείας φάουλ ο Ζανιάς και κακό υπολογισμό του αντίπαλου τερματοφύλακα μείωσε σε 3-1.
63΄: Χτύπημα φάουλ του Ζήκα μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
69΄: Ο Ζήκας μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε τον Παπαϊωάννου και ο επερχόμενος Λαθύρης προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του ΠΑΟΚ.
86΄: Εκτέλεση φάουλ του Ζήκα κατέληξε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι των «πορτοκαλί».
88΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Μουστάκη από μακρινή απόσταση μάζεψε εύκολα ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
90΄: Ο Ζήκας δοκίμασε σουτ εντός περιοχής, ο Παπαϊωάννου απέκρουσε, ο Γαλανός Σ. έδωσε στον Ζήκα, ο οποίος έκανε νέο σουτ, το οποίο απέκρουσε ξανά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.

Κίτρινες Κάρτες
Ντάλλας, Ζήκας, Κατσαρός, Μαντζιούτας

Διακριθέντες
Φραγκίστα: Ζήκας, Μπισμπίκης Ι., Σάλτης Α., Λάμπρου
ΠΑΟΚ: Παπαϊωάννου, Τσάκνης

Δηλώσεις Προπονητών

Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα): «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και πήραμε  στο πρώτο ημίχρονο κιόλας σημαντικό προβάδισμα με 2-0. Το πρόβλημα μας είναι ότι δεν έχουμε μια σταθερή 11αδα κάθε Κυριακή, για να δέσουμε σαν κορμός. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Είμαστε ευχαριστημένοι με το σημερινό αποτέλεσμα και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι ενάντια στον Αίολο, όπου θα προσπαθήσουμε να πάρουμε κάτι θετικό. Καλή συνέχεια στην ακαδημία του κ. Χρυσαφόπουλου και συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνουνε τα παιδιά και συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.»



Γιώργος Χρυσαφόπουλος (ΠΑΟΚ): «Σήμερα είχαμε ένα άσχημο πρώτο ημίχρονο και βρεθήκαμε στην ανάπαυλα να είμαστε πίσω στο σκορ με 2-0. Στην επανάληψη μπήκαμε πιο καλά, πετύχαμε και ένα τέρμα με ωραία εκτέλεση φάουλ, σε γενικές γραμμές όμως πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά, για να μπορέσουμε στην συνέχεια να αποσπάσουμε κάποιους βαθμούς. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την προσπάθεια τους, συνεχίζουμε χρησιμοποιώντας σε κάθε παιχνίδι διαφορετικούς παίκτες ακόμη και στο βασικό σχήμα, για να μπορέσουν όλα τα παιδιά να πάρουν τις ανάλογες συμμετοχές. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Φραγκίστας, τόσο για την καθαρή νίκη της όσο και για την φιλοξενία, όπως επίσης θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στην διαιτητική τριάδα. Συνεχίζουμε βλέποντας το επόμενο παιχνίδι.»

Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Σάλτης Χ., Λάμπρου, Μπισμπίκης Φ., Μπισμπίκης Ι., Μάκκας Ε., Ντάλλας A., Λαθύρης(83΄ Γαλανός Σ.), Κατσαδούρος, Μπούκας, Ζήκας, Σάλτης Α.(72΄ Μάκκας Ι.)

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Παπαϊωάννου, Τσάκνης, Ζανιάς(76΄ Κουρκούνης), Τσάρας, Μουστάκης, Κατσαρός, Μαστρογιάννης(46΄ Μαντζιούτας), Μίλης, Ρέπας, Γκριμόπουλος(84΄ Παπαροιδάμης), Νερατζάκης(64΄ Καώνης)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας, Δημήτρης Κολλημένος(Απόδοση)