Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Ρήγας Φεραίος-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-2

Ο «ψυχωμένος» ΑΠΟΚ απέδρασε από την δυνατή έδρα του Ρήγα Φεραίου με την νίκη επικρατώντας της τοπικής ομάδας με σκορ 1-2, παίρνοντας βαθμολογική και ψυχολογική «ντόπα» για την συνέχεια.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (5/11) στο Δημοτικό στάδιο Βελεστίνου και ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής και έγινε παρουσία περίπου 200 θεατών.
Ο Ρήγας Φεραίος των Χρήστου Αλεξίου-Γιώργου Σπαθή και Γιώργου Γάτου «γκέλαρε», γνωρίζοντας μια ήττα εκτός προγράμματος στο γήπεδο του, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο στο σκορ μένοντας πολύ νωρίς πίσω στο σκορ και υπέπεσαν σε τραγικά λάθη και στα δυο γκολ. Στην συνέχεια άσκησαν πίεση και ισοφάρισαν με εκτέλεση πέναλτι του νεαποκτηθέντα Αχιλλέα Νασιακόπουλου στο 35΄. Στο β΄ μέρος ο Ρήγας δεν μπόρεσε να φτάσει στην ανατροπή δημιουργώντας ευκαιρίες και 6 λεπτά πριν το φινάλε δέχτηκε το γκολ που τον οδήγησε στην 2η φετινή του ήττα στο πρωτάθλημα. Ο Ρήγας ολοκλήρωσε με 10 παίκτες, αφού αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Δημήτρης Χατζηαθανασίου.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη παίζοντας ψυχωμένα σε όλη την διάρκεια του 90λεπτου κατάφερε να αποδράσει από μια δύσκολη έδρα και να ανακάμψει ψυχολογικά και βαθμολογικά. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος έδωσε με το ξεκίνημα(8΄) το προβάδισμα στους Ευρυτάνες για να ισοφαριστεί ο ΑΠΟΚ με πέναλτι λίγο πριν την ανάπαυλα. Στην επανάληψη το Βελουχίου σε κομβικό σημείο «χτύπησε» με σκορ την «χρυσή» αλλαγή τον Χρήστο Μπόγδανο στο 84΄ έφτασε στο διπλό και στην νίκη με 1-2.
Την επόμενη (8η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ υποδέχεται στο Καρπενήσι την Κυριακή (12/11) τα Σέλλανα και ο Ρήγας παίζει εκτός έδρας με τον Διγενή Νεοχωρίου. Η ομάδα της Μαγνησίας παρέμεινε στους 7 βαθμούς, ενώ ο ΑΠΟΚ έφτασε τους 6.

Υψηλότερες οι προσδοκίες
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 200 θεατές, αρκετά λιγότεροι από το προηγούμενο εντός έδρας ματς του Ρήγα με τον ΝΠΣ Βόλος πριν από περίπου έναν μήνα.


«Έσπασε» την παράδοση
Το Βελούχι είχε αρνητική παράδοση στην έδρα του Ρήγα Φεραίου και έφυγε για πρώτη φορά νικητής από το Βελεστίνο.

Η σύμπτωση του ρέφερι


Να αναφερθεί πως ο διαιτητής Γιώργος Σφέτσιας(Φωτογραφία) είχε σφυρίξει και το τελευταίο ματς Ευρυτανικής ομάδας στο Βελεστίνο. Συγκεκριμένα ήταν ο «άρχοντας» του αγώνα Ρήγας-Αίολος(3-0) την περίοδο 2012-2013.

Ντεμπούτο με γκολ
Ο Αχιλλέας Νασιακόπουλος σκόραρε στην πρώτη του εμφάνιση με τους Θεσσαλούς. Αποκτήθηκε από τον Διγενή Νεοχωρίου και είχε κάνει την ασίστ στον Νίκο Σκόνδρα στο νικητήριο 1-0 επί του ΑΠΟΚ προ δυο εβδομάδων.

Στον πάγκο ο Αλεξίου
Ο εκ των προπονητών του Ρήγα Γιώργος Αλεξίου παρέμεινε στον πάγκο.

-3 από την γραμμή
Η ομάδα της Ευρυτανίας απέχει 3 βαθμούς πλέον από την ζώνη της παραμονής και μπήκε με περισσότερες αξιώσεις στην διεκδίκηση μια θέσης σωτηρίας.

100 ο «Κάτσα»


Ο μέσος του ΑΠΟΚ Δημήτρης Κατσαδούρος(Φωτογραφία) στο ματς της Κυριακής συμπλήρωσε τις 100 συμμετοχές στην Γ΄ Εθνική, έχοντας αγωνιστεί σε αυτήν με αρκετές διαφορετικές ομάδες.

Βασικοί Κόλλιας & Ν. Λάππας

 












Ο Γιάννης Φλωράκης έκανε 2 αλλαγές στο βασικό σχήμα του ΑΠΟΚ σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής με την Ιτέα. Ο Παναγιώτης Κόλλιας(Φωτογραφία αριστερά) ξεκίνησε για πρώτη φορά ως βασικός παίζοντας ως δεξιός αμυντικός, ενώ από τραυματισμό επέστρεψε ο Νίκος Λάππας(Φωτογραφία δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Χάρη Ζαραβέλη (Τραυματίας) και Γιώργου Δικαιόπουλου (Έμεινε στον πάγκο).

Απουσίες Βελουχίου
Αρκετοί παίκτες της Ευρυτανικής ομάδας έπαιξαν με προβλήματα τραυματισμών. Εκτός αποστολής  έμειναν οι τραυματίες: Γιώργος Χαλλής, Χάρης Ζαραβέλης και Βασίλης Ντουφεκιάς. Την 16αδα(και όχι 18αδα) συμπλήρωσαν οι: Δημήτρης Ρεσίτης και Γιώργος Δικαιόπουλος, οι οποίοι δεν έπαιξαν, ενώ απόντες ήταν οι: Δημήτρης Τσιλιμέκης, Γιάννης Φλωράκης(Αν και δηλωμένοι).

Πρώτο «διπλό»
Το Βελούχι σημείωσε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στην Γ΄ Εθνική στην ιστορία του απέναντι σε μια ομάδα που έχει διαχρονική παρουσία στην κατηγορία από το 2013. Επέστρεψε μάλιστα στις νίκες μετά από τέσσερις σερί ήττες.

Αποκτά φοιτητή


Τις προσπάθειες του Βελουχίου παρακολούθησε ο 18χρονος Νίκος Σκοπέτος(Φωτογραφία), ο οποίος αγωνιζόταν στην Α΄ ΕΠΣΑ με την Διάνα Ηλιούπολης.

Εξαιρετικοί Λαμπρόπουλος & Γιαουπλάρι
Πολύ καλή εμφάνιση για τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΚ Γιώργο Λαμπρόπουλο και τον κεντρικό αμυντικό Λευτέρη Γιαουπλάρι. Άπαντες ωστόσο είχαν εξαιρετική παρουσία.


Α΄ Μέρος

Ισόπαλο ημίχρονο
«Αιφνιδίασε» νωρίς η ομάδα του Καρπενησίου και προηγήθηκε στο σκορ. Η συνέχεια άνηκε στον Ρήγα, ο οποίος ισοφάρισε και είχε την υπεροχή. Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο με 1-1.

«Πάγωσε» με «Πελέ»


Οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» τους γηπεδούχους στο 8ο λεπτό όταν μετά το γύρισμα του Ανδρέα Καρλιάμπα προς τα πίσω ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία) έκλεψε την μπάλα πλάσαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έκανε το 0-1. Ο «Πελέ» σκόραρε το πρώτο του τέρμα στην Γ΄ Εθνική.


Αναγκαστική Σπαθή


Στο 22o λεπτό ο αρχηγός του Ρήγα Χρήστος Σπαθής(Φωτογραφία) αποχώρησε λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Ντίνος Γεωργατζής.

Με πέναλτι Νασιακόπουλου


Ο Ρήγας στο 35ο λεπτό κέρδισε πέναλτι όταν ο Τάσος Τσελεπής μετά από τράβηγμα του Νίκου Λάππα κέρδισε την εσχάτη των ποινών. Ο νεοαποκτηθείς Αχιλλέας Νασιακόπουλος(Φωτογραφία) με εύστοχη εκτέλεση στην δεξιά γωνία του Γιώργου Λαμπρόπουλου που έπεσε σωστά ισοφάρισε σε 1-1.


Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Τσιώλης δοκίμασε σουτ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και έφυγε σε κόρνερ.
2΄: Σουτ του Τσιώλη από τα όρια της περιοχής πέρασε ψηλά άουτ από το τέρμα του Λαμπρόπουλου.
8΄: Ο Μπόρας πάσαρε στον Καρλιάμπα, που γύρισε προς τα πίσω, ο Γενιτσαρόπουλος έκλεψε και μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε τον Παπαγιάννη και πέτυχε το 0-1
12΄: Μακρινό σουτ του Τσελεπή πέρασε εκτός αντίπαλης εστίας.
20΄: Σουτ του Τσιώλη μέσα από την περιοχή και δεξιά μπλόκαρε ο Λαμπρόπουλος.
25΄: Σουτ του Τσελεπή μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο γκολκίπερ του Βελουχίου.
27΄: Μακρινό σουτ του Χατζησταμάτη έφυγε πάνω από τα δοκάρι του Λαμπρόπουλου.
30΄: Δυνατό σουτ του Τσελεπή εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ.
35΄: Ο Τσελεπής μετά από τράβηγμα του Λάππα Ν. έπεσε στην περιοχή, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Νασιακόπουλος με άψογη εκτέλεση στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ ισοφάρισε σε 1-1.
41΄: Μακρινό σουτ του Λάππα Ν. έφυγε αρκετά άουτ.

Β΄ Μέρος

Έγινε επιθετικός-«Χτύπησε» το Βελούχι
Το προπονητικό τιμ του Ρήγα επιχείρησε να κάνει επιθετική την ομάδα, ώστε να γυρίσει ολοκληρωτικά το παιχνίδι. Ωστόσο  ο ΑΠΟΚ ήταν αυτός που βρήκε δίχτυα, πανηγυρίζοντας μια μοναδική επιτυχία. Λιγότερες τελικά είχαν οι γηπεδούχοι στην επανάληψη συγκριτικά με το πρώτο μέρος.

«Χρυσή» αλλαγή ο Μπόγδανος


Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας έφτασαν στο 1-2 στο 84ο λεπτό όταν ο Δημήτρης Χατζηαθανασίου γύρισε την μπάλα προς τα πίσω με το κεφάλι και ο Χρήστος Μπόγδανος(Φωτογραφία) με πλασέ έκανε το 1-2. Ο Αθηναίος μεσοεπιθετικός του ΑΠΟΚ είχε περάσει στο ματς 10 λεπτά νωρίτερα στην θέση του σκόρερ του 0-1 Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου και κατέγραψε την μόλις 2η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα.


Αποβολή Χατζηαθανασίου


Η ομάδα του Βελεστίνου ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Δημήτρη Χατζηαθανασίου(Φωτογραφία) με 2η κίτρινη στις καθυστερήσεις.

Απόκρουση του αγώνα


Ο κίπερ του ΑΠΟΚ κράτησε την ομάδα «όρθια», αποκρούοντας στις καθυστερήσεις εκπληκτικά την κεφαλιά του Αντώνη Τζοβάρα(Φωτογραφία).

Οι καλύτερες φάσεις
61΄: Ο Λάππας Ι. έκανε ατομική ενέργεια σούταρε η μπάλα βρήκε στον Γκάγκα και στην συνέχεια μπλόκαρε ο Παπαγιάννης.
63΄: Ο Μπόρας έκανε την μπαλιά για τον Χατζηαθανασίου,  που από καλή θέση μέσα από την περιοχή σούταρε άουτ.
80΄: Σουτ του Χατζηαθανασίου έφυγε αρκετά άουτ.
84΄: Μετά από λάθος γύρισμα του Χατζηαθανασίου με το κεφάλι προς τα πίσω ο Μπόγδανος επωφελήθηκε και με αριστερό πλασέ κάνει το 1-2.
89΄: Ο Μπόρας έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Τζοβάρας δεν βρήκε με προβολή και η μπάλα πέρασε άουτ.
91΄: Ο Χατζηαθανασίου βλέπει 2η κίτρινη κάρτα και αποβάλλεται.
95΄: Ο Νασιακόπουλος εκτέλεσε φάουλ, ο Τσιώλης έκανε την πρώτη επαφή με την μπάλα, Τζοβάρας έκανε την γυριστή κεφαλιά, ο Λαμπρόπουλος απέκρουσε εκπληκτικά και στην συνέχεια ο Τσιώλης σούταρε άουτ από το κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Πανηγυρισμοί του ΑΠΟΚ
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες του ΑΠΟΚ πανηγύρισαν στο κέντρο του γηπέδου την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη.

Διακριθέντες
Ρήγας Φεραίος: Νασιακόπουλος
ΑΠΟΚ Βελούχι: Συνολικά ως ομάδα

Κίτρινες Κάρτες
Σπαθής, Κόλλιας, Παχής, Γενιτσαρόπουλος, Γιαουπλάρι, Λαμπρόπουλος, Κατσαδούρος, Λάππας Ι.

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Αλεξίου (Ρήγας Φεραίος): «Ένα πολύ κακό αποτέλεσμα για την ομάδα μας, μια εντός έδρας ήττα. Είχαμε δουλέψει όλη αυτήν την εβδομάδα, είχαμε προετοιμαστεί για αυτό. Δυστυχώς δεν ήρθε όπως το θέλαμε, ήταν μια γενικά κακή εμφάνιση. Προσωπικά λάθη των παιχτών της ομάδος μας έφεραν αυτό το σκορ. Προφανώς και δεν θέλουμε να ρίξουμε ευθύνη σε κάποιο παιδί, απλά ουσιαστικά μόνοι μας βάλαμε δυο γκολ. Βρεθήκαμε από πολύ νωρίς να κυνηγάμε το σκορ, κάτι το οποίο έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο που είχαμε. Παρόλα αυτά προσπαθήσαμε, ισοφαρίσαμε και στο δεύτερο ημίχρονο κοιτάξαμε να είμαστε ακόμη πιο επιθετικοί, ρισκάραμε λίγο παραπάνω. Εκεί πάλι σε ένα διώξιμο ουσιαστικά του αντιπάλου και ένα λάθος δικό μας, πάλι το πληρώσαμε. Είναι λίγο κρίμα, γιατί δεν θα πούμε ότι χάλασε κάτι, αλλά η καλή αρχή που κάναμε δεν συνδυάστηκε με ένα καλό αποτέλεσμα, που να μας δώσει την ευκαιρία να ξεφύγουμε. Αν το δούμε με ψύχραιμο μάτι δεν τελείωσε κάτι εμείς αρχής γενομένης από Δευτέρα θα βάλουμε τα κεφάλια κάτω, θα δουλέψουμε να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι, που θα πάμε για την νίκη. Αν σκεφτούμε που ήταν η ομάδα μας πριν λίγο καιρό που δεν ξέραμε αν θα κατεβεί, τι θα γίνει και τώρα φτάσαμε σε ένα σημείο που να έχουμε πάρει σημαντικά αποτελέσματα θα έρθουν και οι κακές μέρες στην κάθε ομάδα, είναι δεδομένο αυτό. Το θέμα είναι εμείς να δούμε τα λάθη μας, να δουλέψουμε περισσότερο και αυτό να μας πεισμώσει ακόμη πιο πολύ, για να έρθουν και τα καλά αποτελέσματα. Είναι καθαρά στο χέρι μας, το δείξαμε, με τις καλές ομάδες είχαμε καλές εμφανίσεις, πήραμε αποτελέσματα και τώρα από μια υποτιθέμενα υποδεέστερη ομάδα ηττηθήκαμε. Είναι καθαρά στα πόδια μας.»

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Ήταν μια συνολική επιτυχία για την ομάδα μου προερχόμασταν από ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, χωρίς να δικαιούμαστε αυτά τα αποτελέσματα και αυτά τα σκορ. Καταφέραμε σήμερα και αντιστρέψαμε το κλίμα, παλέψαμε και πήραμε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε έναν πολύ σπουδαίο αντίπαλο, ο οποίος έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες, δυο διπλά και μια ισοπαλία με πάρα πολύ καλούς αντιπάλους. Πιστεύω θα μπορούσε να είχε έρθει και ισοπαλία, έχασε ο Ρήγας σημαντική ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ευτυχώς ο δικός μας ο τερματοφύλακας κατάφερε και το έβγαλε. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίχτες μου, προσπαθήσανε, παρόλα τα προβλήματα, τους τραυματισμούς, σφίξανε τα δόντια και πήρανε ένα πολύ σπουδαίο αποτέλεσμα, το οποίο θα μας δώσει δύναμη για την συνέχεια. Το ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα, χρειάζονται πολλοί παίχτες. Εμείς είμαστε μόνο 20, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τώρα θα πολεμήσουμε με αυτούς που έχουμε, για να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ρήγα και του εύχομαι καλή συνέχεια.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ρήγας Φεραίος (Χρήστος Σπαθής-Γιώργος Αλεξίου-Γιώργος Γάτος): Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Σπαθής(22΄ λ.τρ. Γεωργατζής), Καρλιάμπας, Χατζησταμάτης(54΄ Τζέκα), Νασιακόπουλος, Μπόρας, Τζοβάρας, Τσιώλης, Τσελεπής(65΄ Παπακώστας)

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Λαμπρόπουλος, Κόλλιας, Παχής, Σιάτρας, Γιαουπλάρι, Κατσαδούρος, Λάππας Ι., Λάππας Ν., Μπακαλίδης(94΄ Λέρης), Κακκάβας(88΄ Αθανασόπουλος), Γενιτσαρόπουλος(74΄ Μπόγδανος)

Διαιτητής: Γιώργος Σφέτσιας(Σάμου)
1ος Βοηθός: Χρήστος Μπάλας(Τρικάλων)
2ος Βοηθός: Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος(Τρικάλων)








Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: mousikovagoni.com  (Βασίλης Σιουμουρέκης, Φοίβος Παπαγεωργίου), Βασίλης Φούκας