Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Παίδες: Γ.Σ. Άτλας-Έσπερος Λαμίας 72-62

Έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν και φέτος οι παίδες του Άτλαντα, οι οποίοι αποτελούν την συνέχεια του περυσινού παμπαιδικού τμήματος. Επιβλήθηκαν με 72-62 των αντίστοιχων του Έσπερου Λαμίας στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής, συνεχίζοντας την αήττητη πορεία τους.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 11 το πρωί, παρουσία 100 φιλάθλων, οι οποίοι δημιούργησαν όμορφο κλίμα. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του Ζ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Γ.Σ. Άτλας του Άγγελου Σαμαντά έκανε το 4 στα 4 με πειστική εμφάνιση, έχοντας το προβάδισμα από το ξεκίνημα του αγώνα. Με σωστές επιλογές στην επίθεση και καλή άμυνα όταν χρειαζόταν οι Ευρυτάνες βρίσκονται με το «1,5 πόδι» στην επόμενη φάση και απολαμβάνουν την «μοναξιά» της κορυφής. Ο Δημήτρης Σεριανάι με 23 πόντους και 2 3ποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα.
Ο Έσπερος Λαμίας του Γιάννη Σοφογιάννη προερχόταν από τρεις συνεχόμενες «100αρες» και ταξίδεψε στο Καρπενήσι με σημαντικές απουσίες. Ήταν ανταγωνιστικός σε όλη την διάρκεια του αγώνα και προσέφερε με τον αντίπαλο ένα ιδιαίτερα όμορφο παιχνίδι, «χτυπώντας» έξω από τα 6,75. Ο Αποστόλης Θεοφανόπουλος των «κόκκινων» σημείωσε 19 με 5 εύστοχα 3ποντα.
Την επόμενη(5η) αγωνιστική ο Άτλας θα ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο στις 29 Οκτωβρίου με εκτός έδρας ματς με τον Πρωτέα Λαμίας. Μια ημέρα νωρίτερα ο Έσπερος θα υποδεχτεί την Μούτα Δομοκού. Οι δυο αγώνες είναι προγραμματισμένοι στο ΔΑΚ Λαμίας.

Έπαιζε με 6
Το τύμπανο και οι φωνές εμψύχωσης των νεαρών φίλων του Άτλαντα τους ώθησαν σε μια πολύ μεγάλη επικράτηση. Περίπου 100 θεατές βρέθηκαν στο κλειστό του Καρπενησίου.


Τεράστια νίκη
Πρόκειται για την μεγαλύτερη νίκη στην σύντομη ιστορία του Άτλαντα, συνυπολογίζοντας και ότι σε επίπεδο ανδρών ο Έσπερος έχει καθιερωθεί στις Εθνικές κατηγορίες και αποτελεί το κορυφαίο αγωνιστικό και μη τμήμα της Φθιώτιδας.

Μεγάλη συμβολή














Δημήτρης Σεριανάι(Φωτογραφία αριστερά) και Στέφανος Μήτσιος(Φωτογραφία δεξιά) έκαναν μια ακόμη εκπληκτική εμφάνιση. Ο πρώτος πέτυχε 23 με δυο τρίποντα και ο δεύτερος έβαλε 19.



«Τριποντέρ» ο Θεοφανόπουλος


Για τους Λαμιώτες ο Αποστόλης Θεοφανόπουλος(Φωτογραφία) πρόσθεσε 17 πόντους με 5 τρίποντες «βόμβες». Ο Λεωνίδας Αυγίκος είχε 11 με 2 τρίποντα.  Συνολικά ο Έσπερος «χτύπησε» 14 φορές(!) έξω από τα 6,75.


Χρησιμοποιήθηκαν οκτώ
Ο Άγγελος Σαμαντάς χρησιμοποίησε συνολικά οκτώ αθλητές. Δεν έπαιξαν οι: Άκης Μανταλιός, Αουρέλ Ελεζάι και Αντώνης Τομαράς, ενώ τραυματίας είναι ο Παναγιώτης Κατσαρός.

«Χτυπά» πρωτιά
Η ομάδα του Καρπενησίου θα προκριθεί εκτός απροόπτου στην επόμενη φάση του θεσμού, διεκδικώντας και την πρώτη θέση με τον Έσπερο. Έχει ήδη κάνει το 4 στα 4.

Απώλειες σκόρερ
Οι φιλοξενούμενοι είχαν δυο σημαντικές απώλειες και συγκεκριμένα τους: Δημήτρη Μαντζούκα και Γιώργο Ψυχούλη, οι οποίοι ήταν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών των προηγούμενων αγώνων.

«Χ» το πρώτο














Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε ισόπαλη με 17-17. Ο Άτλας μπήκε δυνατά, ενώ ο Έσπερος «απαντούσε» με τρίποντα. Με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή του Στέφανου Μήτσιου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-0. Λεωνίδας Αυγίκος, Δημήτρης Σεριανάι, Στέφανος Μήτσιος με δίποντα και Δημήτρης Σεριανάι με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή έκαναν το 10-2 υπέρ των γηπεδούχων. Ο Σοφοκλής Ευθυμίου(Φωτογραφία αριστερά) και ο Αποστόλης Θεοφανόπουλος «όπλισαν» για τρεις(10-8). Με ένα ακόμη καλάθι του Δημήτρη Σεριανάι, γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή του Γιώργου Φασούλα (Φωτογραφία δεξιά) επετεύχθη το 12-11. Ο Κώστας Σεριανάι και ο Δημήτρης Σεριανάι σημείωσαν το 16-11. Ο Θανάσης Χαρίλας έβαλε τρίποντο, ο Στέφανος Μήτσιος είχε 1/2 βολές, ενώ ο Αποστόλης Θεοφανόπουλος ευστόχησε για τρεις(17-17).
 Ο Δημήτρης Σεριανάι έβαλε «στοπ» στον Γιώργο Φασούλα και ο Σοφοκλής Ευθυμίου στον Στέφανο Μήτσιο.


Μπροστά ο Άτλαντας


Θετικό ήταν το δεύτερο δεκάλεπτο για την ομάδα της Ευρυτανίας, όπου είχαν προηγηθεί και με +12. Έκλεισαν τα 20΄ με 36-32 εις βάρος του Έσπερου, έχοντας ένα επιμέρους 19-15 υπέρ της. Με τρίποντο του Δημήτρη Σεριανάι, δίποντο του Σοφοκλή Ευθυμίου, αλλά και του Στέφανου Μήτσιου «γράφτηκε» το 22-19. Ο Γιώργος Δροσίνης(Φωτογραφία αριστερά) με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή και ο Βασίλης Μπίκας(Φωτογραφία κέντρο) με σουτ 3 πόντων έφεραν την διαφορά στο +8(28-19). Ο Γιώργος Φασούλας με τρίποντο, ο Παύλος Ανδρέου(Φωτογραφία δεξιά) με δυο συνεχόμενα 2ποντα «έγραψαν» το 32-22. Ο Μανώλης Κάππας συνέχισε το «κρεσέντο» των γηπεδούχων με 2ποντο(34-22). Με 1/2 βολές των: Λεωνίδα Αυγίκου και Μανώλη Κάππα σημειώθηκε το 35-23. Λεωνίδας Αυγίκος, Λάμπρος Τάκης με τρίποντα, Αποστόλης Θεοφανόπουλος με δίποντο και Λάμπρος Τάκης με 1/2 βολές εκμεταλλεύτηκαν την προσωρινή απουσία του Δημήτρη Σεριανάι από το παρκέ λόγω ενοχλήσεων στην μέση και μείωσαν στους τρεις για το 35-32. Ο Μανώλης Κάππας με 1/2 βολές διαμόρφωσε το 36-32.


Προβάδισμα νίκης


Οι παίχτες του Άγγελου Σαμαντά ολοκλήρωσαν το τρίτο δεκάλεπτο ενάντια στους αντίστοιχους του Γιάννη Σοφογιάννη με 59-47. Το επιμέρους σκορ ήταν 23-15. Ο Αποστόλης Θεοφανόπουλος με σουτ 3 πόντων, ο Δημήτρης Σεριανάι και ο Κώστας Σεριανάι(Φωτογραφία αριστερά) με δίποντα έκαναν το 40-35. Στέφανος Μήτσιος και Δημήτρης Σεριανάι ολοκλήρωσαν ένα σερί 8-0 για το 44-35. Ο Θανάσης Χαρίλας(Φωτογραφία κέντρο) και ο Δημήτρης Σεριανάι «όπλισαν» για τρεις(47-38). Με δίποντο και 1/2 βολές του Στέφανου Μήτσιου επετεύχθη το 50-38. Ο Λάμπρος Τάκης, ο Κώστας Μπουμπουρής και εκ νέου ο Λάμπρος Τάκης(Φωτογραφία δεξιά) ανέβασαν το σκορ στο 52-42. Με τρίποντη «βόμβα» του Αποστόλη Θεοφανόπουλου, δίποντο του Στεφάνου Μήτσιου, αλλά και του Λεωνίδα Αυγίκου έγινε το 54-47. Ο Παύλος Ανδρέου με τρίποντο και ο Στέφανος Μήτσιος με καλάθι έκλεισαν ιδανικά το δεκάλεπτο για την ομάδα τους(59-47).
Ο Σοφοκλής Ευθυμίου για «λογαριασμό» του Έσπερου έκανε τάπα στον Στέφανο Μήτσιο του Άτλαντα. 


Χρέωση αντιαθλητικού
Ο Αποστόλης Θεοφανόπουλος των Λαμιωτών έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Στέφανο Μήτσιο, ο οποίος είχε 1/2 βολές.

Παλικαρίσια επικράτηση














Χαμόγελα στις τάξεις του Γυμναστικού του Καρπενησίου έφερε το τελικό 72-62. Με ένα επιμέρους 13-15 το τελικό 72-62 ανέδειξε πανάξιους νικητές τους Ευρυτάνες κόντρα σε ένα εξαιρετικό σύνολο. Με καλάθι του Κώστα Μπουμπουρή(Φωτογραφιά αριστερά), τρίποντο του Γιώργου Φασούλα, δίποντο του Δημήτρη Σεριανάι και 3ποντο του Θανάση Χαρίλα έγινε το 63-53. Ο Αποστόλης Θεοφανόπουλος έβαλε ένα ακόμη τρίποντο για το 63-56. Με 2ποντο του Στέφανου Μήτσιου, γκολ-φάουλ του Σοφοκλή Ευθυμίου και καλάθι Κώστα Μπουμπουρή το σκορ ανέβηκε στο 67-58. Ο Κώστας Σεριανάι με 2/3 βολές, ο Βαγγέλης Ζαρκαδούλας με 1/2 βολές και ο Λεωνίδας Αυγίκος(Φωτογραφία δεξιά) με τρίποντο έκαναν το 69-62. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με 1/2 βολές του Κώστα Σεριανάι και 2ποντο του Δημήτρη Σεριανάι.
Εντυπωσιακό «στόπ» στον Λάμπρο Τάκη έβαλε ο Δημήτρης Σεριανάι, σταματώντας αργότερα και τον Σοφοκλή Ευθυμίου. Ο Κώστας Μπουμπουρής των γηπεδούχων έκανε τάπα στον Λεωνίδα Αυγίκο. 


Υπήρξε τεχνική
Ο Αποστόλης Θεοφανόπουλος, πρώτος σκόρερ του Έσπερου χρεώθηκε στα μισά του δεκαλέπτου  με τεχνική ποινή, με τον Κώστα Σεριανάι να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία από την γραμμή της «φιλανθρωπίας».

Τραυματισμός Κάππα


Ο πλέι μέικερ του Άτλαντα Μανώλης Κάππας(Φωτογραφία) στο πρώτο λεπτό του τέταρτου δεκαλέπτου τραυματίστηκε και δεν επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο. 


Αποχώρηση με φάουλ
Ο Λεωνίδας Αυγίκος του Έσπερου συμπλήρωσε 5 ατομικά φάουλ 0:3 πριν την λήξη του αγώνα και αποχώρησε από το παρκέ.

Fair Play
Οι δυο ομάδες χειροκρότησαν η μία την άλλη και αντάλλαξαν ευχές μετά την λήξη του αγώνα σε εξαιρετικό κλίμα, διδάσκοντας το Fair Play. 



Τα δεκάλεπτα
17-17, 36-32, 59-47, 72-62

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Μπίκας 3(1), Τομαράς, Κάππας 4, Σεριανάι Κ. 7, Μανταλιός, Ελεζάι, Ανδρέου 7(1), Σεριανάι Δ. 23(2), Μπουμπουρής 6, Δροσίνης 3, Μήτσιος 19

Γ.Σ. Έσπερος Λαμίας (Γιάννης Σοφογιάννης): Ντόου, Φασούλας 9(2), Παρούτσας, Τάκης 8(1), Χαρίλας 9(3), Ζαρκαδούλας 1, Θεοφανόπουλος 17(5), Αυγίκος 11(2),Κολώνιας, Ευθυμίου 7(1)

Διαιτητές: Ιωάννης Ευαγγελόπουλος & Θανάσης Χουσιάδας(Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Χρήστος Κοσμάς(Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Μπουμπουρής































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος