Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Έφηβοι: Π.Α.Κ.-Άρης Σπερχειάδας 58-61

Κομβική ήττα γνώρισε η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, αφού ο Άρης Σπερχειάδας «απέδρασε» με τους δυο βαθμούς από το Καρπενήσι(58-61 το τελικό σκορ).
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 1. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία αρκετών φιλάθλων των γηπεδούχων.
Η Π.Α.Κ. του Φώντα Ζαχαρόπουλου έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι και έκλεισε και τις τρεις πρώτες περιόδους μπροστά στο σκορ. Οι «πράσινοι» δεν είχαν σωστές επιθετικές επιλογές στο τελευταίο δεκάλεπτο, εκφράζοντας και τα παράπονα τους για την διαιτησία. Πρώτος σκόρερ των ηττημένων ήταν ο Αποστόλης Νούλας, έχοντας 26 πόντους και 1 3ποντο.
Ο Άρης του Δημήτρη Έλληνα είχε την απαραίτητη ψυχραιμία στο τελευταίο δεκάλεπτο και πανηγύρισε την νίκη. Η πάντοτε υπολογίσιμη ομάδα της Σπερχειάδας δεν έχασε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού την επαφή της με το σκορ. Κορυφαίος της συνάντησης ο Γιώργος Ξανθόπουλος, έχοντας 26 πόντους
Για την 4η αγωνιστική, πρώτη το δευτέρου γύρου η Π.Α.Κ. θα ολοκληρώσει τους εντός έδρας της αγώνες με τον τρίτο συνεχόμενο, αφού θα υποδεχτεί τον Έσπερο Λαμίας στις 4 Νοεμβρίου. Ο Άρης θα αγωνιστεί μια ημέρα μετά στο γήπεδο του με την Αναγέννηση Λαμίας. Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο με 1 νίκη και 2 ήττες απολογισμό.

Φανατική κερκίδα
Την συνάντηση παρακολούθησαν περίπου 80 θεατών. Μικρή μερίδα 5-6 φιλάθλων της Ακαδημίας δημιούργησαν «εκρηκτική» ατμόσφαιρα με τα συνθήματα τους. Δεν έλειψαν τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Άρη και του διαιτητικού τρίου.




Πρωτιά Νούλα


Για τους «πράσινους» ο Αποστόλης Νούλας(Φωτογραφία) έκλεισε τον αγώνα με 26 πόντους και ένα εύστοχο 3ποντο. Ο Λάμπρος Τσιώλης έβαλε 15 με δυο τρίποντες «βόμβες».


Δυσκολεύει η πρόκριση
Η δεύτερη ήττα της Π.Α.Κ. κάνει αρκετά δύσκολο το έργο της πρόκρισης, αφού το πρόγραμμα της είναι δύσκολο στον δεύτερο γύρο.

Εκπληκτικός ο Ξανθόπουλος


Τον Άρη οδήγησε εκ του ασφαλούς στην νίκη ο Γιώργος Ξανθόπουλος(Φωτογραφία), σταματώντας στους 26 πόντους. Ο Πέτρος Ντάσιος σημείωσε 13, ενώ καθοριστικές ήταν οι τρεις τρίποντες «βόμβες» του Νίκου Ρέντζη. 


Ντεμπούτο Καραντάνα


Από πλευράς γηπεδούχων την πρώτη τους συμμετοχή κατέγραψε ο Στέργιος Καραντάνας(Φωτογραφία), ενώ θέση στην 12αδα έλαβε και ο Παναγιώτης Γραβάνης.

Διαιτητική «οργή»
Η Π.Α.Κ. διαμαρτυρήθηκε έντονα για την διαιτησία. Μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις του τεχνικού της Φώντα Ζαχαρόπουλου εδώ.


Στον πόντο


Αρκετά κοντά παρέμειναν στο σκορ οι δυο ομάδες με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Η ομάδα του Καρπενησίου προηγήθηκε με 16-15 της αντίστοιχης της Σπερχειάδας. Με 2/2 βολές του Πέτρου Ντάσιο, καλάθια των: Σεραφείμ Μπίκα και Κώστα Ντότσικα έγινε το 4-2. Ο Αποστόλης Νούλας με 2ποντο και γκολ-φάουλ «έγραψε» το 8-4. Ο Δημήτρης Καραματσούκης είχε 2/2 βολές, ενώ με καλάθι του Δημήτρη Δημητρίου και 2/2 βολές του Γιώργου Ξανθόπουλου «γράφτηκε» το 8-8. Ο Λάμπρος Τσιώλης(Φωτογραφία) «όπλισε» για τρεις(11-8). Πέτρος Ντάσιος με καλάθι και φάουλ, Σταύρος Έλληνας με 1/2 βολές και Πέτρος Ντάσιος με επίσης 1/2 βολές έβαλαν μπροστά την Σπερχειάδα με 11-12. Με γκολ-φάουλ του Αποστόλη Νούλα, δυο σερί καλάθια του Γιώργου Ξανθόπουλου, 1/2 βολές του Λάμπρου Τσιώλη και 2/2 βολές του Αποστόλη Νούλα σημειώθηκε το 16-16. Ο Γιώργος Ξανθόπουλος με 1/2 βολές και ο Αποστόλης Νούλας με δίποντο σημείωσαν το 18-17.
Ο Σεραφείμ Μπίκας της Π.Α.Κ. ανέκοψε προσπάθεια του Γιώργου Ξανθόπουλου του Άρη, ενώ ο Ερμής Καραμπάς έκοψε τον Πέτρο Ντάσιο. Θεαματικό «στοπ» στον Δημήτρη Καραματσούκη έκανε ο Αποστόλης Νούλας.


Διακοπή του παιχνιδιού
Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το ματς διακόπηκε, ώστε να καθαριστεί ο αγωνιστικός χώρος, αφού οι φίλοι των γηπεδούχων «εκτόξευσαν» χαρτάκια στην άκρη του. Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση της 1ης περιόδου ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα εναντίον της κ. Ζαφείρη και υπήρξαν προειδοποιήσεις για συμμόρφωση τους.




Δυο αντιαθλητικά


Ο Σεραφείμ Μπίκας(Φωτογραφία) χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ 2:40 πριν την λήξη της 1ης περιόδου πάνω στον Πέτρο Ντάσιο. 0:10 την ίδια τύχη είχε ο Γιώργος Ξανθόπουλος, που υπέπεσε σε παράβαση στον Αποστόλη Νούλα.

«Βραχέα κεφαλή»














Αύξησε ελάχιστα την διαφορά της η Ακαδημία, η οποία προηγήθηκε στο ημίχρονο με 33-29. Το επιμέρους σκορ ήταν 15-12 υπέρ της στην δεύτερη περίοδο.  Ο Αποστόλης Νούλας με τρίποντο και ο Νίκος Ρέντζης με 1/2 βολές πέτυχαν το 21-18. Ερμής Καραμπάς(Φωτογραφία αριστερά), Γιώργος Ξανθόπουλος, Αποστόλης Νούλας με καλάθια έκαναν το 25-20. Ο Λεωνίδας Φλέγκας(Φωτογραφία δεξιά) με δυο σερί δίποντα σημείωσε το 25-24. Με 2/2 βολές του Ερμή Καραμπά και δυο συνεχόμενα δίποντα του Λάμπρου Τσιώλη η Π.Α.Κ. ξέφυγε με 7(31-24). Με δίποντο του Γιώργου Ξανθόπουλου, τρίποντο του Νίκου Ρέντζη και καλάθι του Αποστόλη Νούλα ολοκληρώθηκε το ημίχρονο με 33-29.


Μια τεχνική & ένα αντιαθλητικό
Με τεχνική ποινή τιμωρήθηκε στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου ο Αποστόλης Νούλας για μη καταλογισμό φάουλ υπέρ του.  Αντιαθλητικό φάουλ έκανε ο Λεωνίδας Φλέγκας στον Ερμή Καραμπά.
Παρέμεινε μπροστά


Σε παρόμοια επίπεδα κινήθηκε το τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο τελείωσε με 46-43 υπέρ των γηπεδούχων. Το επιμέρους σκορ ήταν 13-14 για τους Φθιωτούς. Ο Άρης μάλιστα προηγήθηκε και με +5, μπαίνοντας δυναμικά, αλλά η Ακαδημία πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα. 1/2 βολές του Αποστόλη Νούλα, τρίποντο του Νίκου Ρέντζη(Φωτογραφία), 1/2 βολές του Κώστα Παπαγεωργίου και 3/3 βολές του Πέτρου Ντάσιου επέφεραν το ισόπαλο 35-35. Ο τελευταίος με 1/2 βολές και ο Γιώργος Ξανθόπουλος με δυο καλάθια σημείωσαν το 35-40, κλείνοντας ένα σερί 0-8. Ο Αποστόλης Νούλας με 1/2 βολές και δίποντο μείωσε σε 38-40. Ο Γιώργος Ξανθόπουλος συνέχισε απτόητος και έκανε το 38-42. Ο Ερμής Καραμπάς με δίποντο και 2/2 βολές ισοφάρισε σε 42-42. Με 1/2 βολές του Σταύρου Έλληνα, γκολ-φάουλ του Αποστόλη Νούλα και καλάθι του Λάμπρου Τσιώλη η Ακαδημία προηγήθηκε ξανά με 46-43.



Νέο αντιαθλητικό


Ο Κώστας Ντότσικας(Φωτογραφία) υπέπεσε στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου σε αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Πέτρο Ντάσιο του Άρη.


Ανατροπή-νίκη Άρη


Οι παίχτες του Δημήτρη Έλληνα ήταν πιο ψύχραιμοι στο τελευταίο δεκάλεπτο και με ένα επιμέρους 12-18 επικράτησαν με 58-61 σε ματς με «δραματικό» τέλος. Ο Λάμπρος Τσιώλης με τρίποντο σημείωσε το 49-43(Σερί 7-0 για την Π.Α.Κ.), όμως ο «σούπερ» Γιώργος Ξανθόπουλος με τέσσερα συνεχόμενα δίποντο έκανε το 49-50. Ο Λάμπρος Τσιώλης πέτυχε καλάθι για το 51-50. Με 1/2 βολές του Γιώργου Ξανθόπουλου, δίποντο του Δημήτρη Δημητρίου(Φωτογραφία) και σουτ 3 πόντων του Νίκου Ρέντζη επετεύχθη το 51-56. Ο Αποστόλης Νούλας με 2/2 βολές, ο Πέτρος Ντάσιος με 1/2 βολές, ο Ερμής Καραμπάς με δίποντο και ο Γιώργος Ξανθόπουλος με 1/2 βολές σημείωσαν το 55-58. Με 1/2 βολές του Πέτρου Ντάσιου, 2/2 βολές του Ερμή Καραμπά, 1/2 βολές του Αποστόλη Νούλα και 2/2 βολές του ψύχραιμου Πέτρου Ντάσιου διαμορφώθηκε το τελικό 58-61.
Ο Νίκος Ρέντζης του Άρη έβαλε «στοπ» στον Λάμπρο Τσιώλη της Π.Α.Κ.



Τιμωρία σε Μοτσιόλα


Ο αθλητής της Π.Α.Κ. Γιάννης Μοτσιόλας(Φωτογραφία) παρατηρήθηκε με τεχνική ποινή 1:42 πριν την λήξη του αγώνα.

Πανηγύρισαν έξαλλα
Με την ολοκλήρωση του αγώνα οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν έξαλλα την πρώτη τους επιτυχία στο πρωτάθλημα.



Αρκετές αποβολές
Στο τέταρτο δεκάλεπτο αποβλήθηκαν τέσσερις αθλητές. Για την Π.Α.Κ. οι: Κώστας Ντότσικας, Σεραφείμ Μπίκας, και Αποστόλης Νούλας, ενώ για τους Σπερχειαδίτες ο Δημήτρης Δημητρίου.

Τα δεκάλεπτα
18-17, 33-29, 46-43, 58-61

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Παπαγεωργίου 1, Μοτσιόλας, Γραβάνης, Νούλας 26(1), Μπίκας 2, Τσιώλης 15(2), Τσιαμάκης, Καραντάνας, Γραμματίκας, Ντότσικας 2, Μαντζαφίνης, Καραμπάς 12

Άρης Σπερχειάδας (Δημήτρης Έλληνας): Έλληνας Θ., Ντάσιος 13, Τσούμας, Καραματσούκης 2, Ρέντζης 10(3), Ζάχος, Έλληνας Σ. 2, Φλέγκας 4, Δημητρίου 4, Καραντζούνης, Ξανθόπουλος 26, Κομματάς

Διαιτητές: Ιωάννης Ευαγγελόπουλος& Μαρία Ζαφείρη(Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος& Χρήστος Κοσμάς(Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Μιχάλης Νούλας




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος