Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Ποταμιά-Μυρίκη 4-0

Η Ποταμιά πήρε εύκολα το «εισιτήριο» για τους «4» του κυπέλλου, νικώντας με το ευρύ 4-0 την Μυρίκη.
Ο δεύτερος προημιτελικός κυπέλλου Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (7/10) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4 το απόγευμα. Έγινε κάτω από χαμηλή θερμοκρασία και κρύο παρουσία περίπου 30-40 θεατών. Ο πρώτος προημιτελικός είχε λήξει ισόπαλος με 1-1.
Η Ποταμιά του Λάκη Αναστασόπουλου ήταν καλύτερη σε όλο το διάστημα του ματς και πήρε εύκολα την πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Σκόραρε 3 φορές στο πρώτο 45λεπτο με τους: Δημήτρη Κατσώρη, Μιχάλη Νούλα με πέναλτι και Κώστα Μαντζιούτα, με τον Γιάννη Ζαλοκώστα να κάνει 4 τα γκολ της ομάδας του στην επανάληψη.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου κατέβηκε σε ένα ματς πρόκρισης με πολλά «πλήγματα» και απουσίες με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική. Η εστία της παραβιάστηκε 4 φορές, παρουσιάζοντας πολλά προβλήματα στην ανασταλτική της λειτουργία.
Οι Μεγαλοχωρίτες στα ημιτελικά κυπέλλου θα αντιμετωπίσουν τον ΑΠΟΚ. Η Μυρίκη «στρέφει» την προσοχή της πρωτάθλημα πλέον.

Λιγοστοί θεατές
Η αναμέτρηση έγινε κάτω από αρκετό κρύο και παρουσία μόλις 30 με 40 φιλάθλων.


Ενάντια στον ΑΠΟΚ
Η Ποταμιά στα ημιτελικά θα αγωνιστεί κόντρα στον ΑΠΟΚ, με τους αγώνες να γίνονται πιθανότητα εμβόλιμα κάποιες Τετάρτες.

«Κόκκινες» απουσίες


Η Μυρίκη είχε αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών της, με αποτέλεσμα ο γκολκίπερ Στάθης Φακίτσας (Φωτογραφία) να ξεκινήσει βασικός στα άκρα της μεσαίας γραμμής.

Κοντά ο Γενιτσαρόπουλος


Ο τιμωρημένος Κώστας Γενιτσαρόπουλος παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες των συμπαικτών του. Αποβλήθηκε στο πρώτο ματς που έληξε 1-1, εκτίοντας την μια αγωνιστική της τιμωρίας του.

Εσωτερική μεταγραφή


Στο κέντρο της άμυνας της Ποταμιάς αγωνίστηκε ο Γιώργος Φαρμάκης (Φωτογραφία), ο οποίος σίγουρα λογίζεται ως εσωτερική μεταγραφή για τον Λάκη Αναστασόπουλο. Ο «Φάρμ» έκανε προετοιμασία με τον ΑΠΟΚ και συμμετείχε και σε φιλικά ματς.

3 διαφοροποιήσεις

 












Ο Λάκης Αναστασόπουλος είχε 3 διαφοροποιήσεις στο αρχικό του σχήμα σε σύγκριση με τον 1ο προημιτελικό. Ο Γιώργος Φαρμάκης αγωνίστηκε στην άμυνα και στον χώρο της μεσαίας γραμμής έπαιξαν οι: Πολυχρόνης Λιάνγκος (Φωτογραφία Αριστερά) και Άκης Δελούκας (Φωτογραφία Δεξιά). Αντικατέστησαν τους: Δημήτρη Ζαλοκώστα, Ηλία Σαπούνη και Κώστα Ζαραβέλη, που απουσίαζαν.

4 νέα πρόσωπα


Στο αρχικό σχήμα της Μυρίκης ξεκίνησαν 3 νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς του περασμένου Σαββάτου. Πρόκειται για τον μπακ Μάριο Πατρώνη (Φωτογραφία Αριστερά), τον μέσο Δημήτρη Γκορόγια (Φωτογραφία Κέντρο), τον Ηλία Τσιγαρίδα (Φωτογραφία Δεξιά) και τον τερματοφύλακα Βασίλη Δόση. Πήραν τις θέσεις των: Γιώργου Βούρτσα (Μπήκε αλλαγή),  Κώστα Γενιτσαρόπουλου (Τιμωρημένος), Φώτη Ζαχαράκη και Γρηγόρη Τάσιου (Απουσίαζαν).

Α΄ Μέρος

«Πορτοκαλί» υπεροχή
Η Ποταμιά ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και σκόραρε 3 φορές παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης.

Προβάδισμα με Κατσώρη


Οι τυπικά γηπεδούχοι μόλις στο 13o λεπτό ευτύχησαν να προηγηθούν, όταν ο Δημήτρης Κατσώρης εκτέλεσε από αριστερά απευθείας φάουλ με την μπάλα να βρίσκει και σε αντίπαλο και να καταλήγει στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας της Μυρίκης για το 1-0. Το φάουλ προήλθε από πιάσιμο της μπάλας εκτός περιοχής από τον Βασίλη Δόση.




Γρήγορη αλλαγή
Στο 35o λεπτό έγινε η πρώτη αλλαγή της Μυρίκης με τον Γιώργο Βούρτσα να μπαίνει στην θέση του Στάθη Φακίτσα.


Διπλασίασε ο Νούλας














Στο 38o λεπτό ο Χριστόδουλος Μισύρης μπήκε στην περιοχή από αριστερά και ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Βασίλη Δόση (Φωτογραφία Αριστερά/Είχε ήδη κίτρινη κάρτα από το13ο λεπτό για το φάουλ που προήλθε το 1-0), κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Μιχάλης Νούλας (Φωτογραφία Δεξιά) ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών και με υποδειγματική εκτέλεση χαμηλά στην αριστερή γωνία της Μυρίκης διαμόρφωσε το 2-0. Ο Νούλας είχε σκοράρει και στο πρώτο παιχνίδι.





Ιδανικό τέλος


Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε το 1o 45λεπτο για την Ποταμιά. Λίγο πριν την συμπλήρωση των 45΄ ο Μιχάλης Νούλας με μπαλιά ακριβείας έβγαλε τον Κώστα Μαντζιούτα (Φωτογραφία) τετ α τετ με τον Βασίλη Δόση, ο φορ της Ποταμιάς πλάσαρε στην αριστερή γωνία ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.




Δεν φάνηκε η Μυρίκη
Οι «κόκκινοι» δεν έπιασαν καλή απόδοση στο α΄ μέρος και επηρεασμένοι από τις πολλές απουσίες δέχτηκαν 3 τέρματα.

Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Ο Κατσώρης με απευθείας εκτέλεση φάουλ από θέση αριστερά που κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε ψηλά στο αριστερό παραθυράκι του Δόση, παρά την προσπάθεια του τελευταίου(1-0).
14΄: Ο Νούλας έδωσε στον Μαντζιούτα, που σούταρε από καλή θέση και ο πορτιέρο της Μυρίκης απέκρουσε από την δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
37΄: Ο Μισύρης κινήθηκε ταχύτατα από αριστερά και  ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Δόση, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Νούλας με χαμηλή εκτέλεση στην αριστερή γωνία πέτυχε το 2-0.
38΄: Ο Μαντζιούτας Κ. πάσαρε στον Νούλα που πλάσαρε προ κενής εστίας από δεξιά με τον Σκοτίδα να αποκρούει σωτήρια.
45΄: Ο Νούλας έκανε έξοχη ενέργεια βγάζοντας και την μπαλιά για Μαντζιούτα, που βρέθηκε τετ α τετ με τον Δόση και πλάσαρε στην αριστερή του γωνία εύστοχα για το 3-0.

Β΄ Μέρος

Έπεσε ο ρυθμός
Στο β΄ μέρος έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, με την Μυρίκη να κρατάει για ένα διάστημα την μπάλα στα πόδια της, χωρίς όμως να κάνει τελικές προσπάθειες.

Έπαιξαν Κόγιας-Κωσταρέλος

 













Ο Λεωνίδας Κόγιας (Φωτογραφία Αριστερά) μετά από πολύμηνη απουσία ενσωματώθηκε ξανά στην Ποταμιά και πήρε χρόνο συμμετοχής στην επανάληψη. Την πρώτη του επίσημη συμμετοχή με την Ποταμιά έκανε και ο Τρικαλινός μπακ Δημήτρης Κωσταρέλος (Φωτογραφία Δεξιά).

«Εκτέλεση» Ι.Ζάλο


Το «κερασάκι» στην τούρτα στην πρόκριση της Ποταμιάς στην 4αδα μπήκε στο 74΄. Ο Μιχάλης Νούλας δημιούργησε το γκολ από τα δεξιά, «σέρβιρε» στον Γιάννη Ζαλοκώστα, που με όμορφο μονοκόμματο σουτ στην αριστερή γωνία του Βασίλη Δόση διαμόρφωσε το τελικό 4-0.




Συμμετοχή Τσούκα


Ο 14χρονος Γιάννης Τσούκας «ντεμπούταρε» στο 79o λεπτό κάνοντας την πρώτη του συμμετοχή με την Μυρίκη.

Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Νούλας έδωσε στον Ζαλοκώστα Ι. που σούταρε από αριστερά και ο Δόσης μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία με διπλή προσπάθεια.
60΄: Ο Κατσώρης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και το σουτ του Κωστή απέκρουσε προ της γραμμής ο Πατρώνης.
72΄: Ο Δελούκας έκανε ατομική προσπάθεια από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή έκανε την σέντρα-σουτ, ο Δόσης απέκρουσε και στην επαναφορά σουτ του Κωστή πέρασε πάνω από το τέρμα της Μυρίκης.
74΄: Ο Νούλας με υπέροχη προσπάθεια γύρισε από τα δεξιά και ο Ζαλοκώστας Ι. με έξοχο μονοκόμματο σουτ στο πρώτο δοκάρι στην αριστερή γωνία της Μυρίκης έκανε το τελικό 4-0

Διακριθέντες
Ποταμιά: Νούλας, Κατσώρης, Φαρμάκης
Μυρίκη: Βούρτσας

Κίτρινες Κάρτες
Γιαννακόπουλος, Δόσης, Ίβρος, Τσιλίκας

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (Ποταμιά): «Στο σημερινό παιχνίδι νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή εμφάνιση και κερδίσαμε δίκαια. Η ομάδα μου ήταν σοβαρή και δεν έδωσε δικαίωμα σε καμία στιγμή στον αντίπαλο να γίνει απειλητικός προς την εστία μας. Αξίζουν  πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου. Για την ομάδα της Μυρίκης είμαι σίγουρος ότι θα έχει διαφορετικό πρόσωπο στο πρωτάθλημα, έχει νεαρά παιδιά με πλούσιο ταλέντο και χρειάζεται χρόνο.»



Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Ποταμιάς, προκρίθηκε δίκαια. Εμείς κάναμε προσωπικά λάθη που μας κοστίσανε και δεχτήκαμε γκολ. Αυτό που πρέπει να δούμε στην συνέχεια είναι, πέρα από την πρόκριση που χάθηκε το ότι δεν ήμασταν καλοί στον αγώνα, ήμασταν απείθαρχοι αγωνιστικά. Πρέπει να συγκροτηθούμε, να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας, να δούμε τα πράγματα όπως είναι. Μέσα από τις αγωνιστικές αλλαγές που έγιναν αυτή την περίοδο, πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε κάποια πράγματα μέχρι να ξεκινήσει με το καλό το πρωτάθλημα. Θα πρέπει όλοι μαζί από κοινού να χτίσουμε την ομάδα, έτσι ώστε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να είμαστε αποτελεσματικοί. Καλή συνέχεια στο κύπελλο στην ομάδα της Ποταμιάς.»

Συνθέσεις Ομάδων 

Ποταμιά (Λάκης Αναστασόπουλος): Καλύβας, Γιαννακόπουλος(59΄ Κωσταρέλος), Μισύρης(47΄ λ.τρ. Ζαλοκώστας Ι.), Πάτρου, Φαρμάκης, Λιάνγκος(69΄ Κόγιας), Κατσώρης, Δελούκας, Μαντζιούτας Κ.(61΄ Κωστής), Νούλας, Χρυσικός

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Δόσης, Τσίπρας(79΄ Τσούκας), Πατρώνης, Ίβρος, Σκοτίδας, Συγκελόπουλος, Τριανταφύλλου(50΄ Θεοχάρης), Τσιλίκας, Τσιγαρίδας, Γκορόγιας(57΄ Μπουμπουρής Ε.), Φακίτσας(35΄ Βούρτσας)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος  Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος