Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Με νέα σελίδα στην ιστορία του ο Εργοτέλης στο Καρπενήσι

Η τρίτη κατά σειρά ομάδα της Κρήτης, η οποία πραγματοποιεί προετοιμασία στο Καρπενήσι το φετινό καλοκαίρι είναι ο Εργοτέλης(25 Αυγούστου-10 Σεπτεμβρίου). Οι Ηρακλειώτες διαμένουν στο Hotel Avaris και προπονούνται στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Νέος ιδιοκτήτης του συλλόγου είναι ο Αιγύπτιος Μαγκέντ Σαμί.
Οι «κιτρινόμαυροι» ανήλθαν στην Football League ως πρωταθλητές του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Έχουν στην τεχνική τους ηγεσία τον παλαίμαχο διεθνή άσο του Ολυμπιακού Τάκη Γκώνια. Στην αποστολή βρίσκονται μόλις 17 ποδοσφαιριστές, ενώ θα υπάρξουν σύντομα νέες προσθήκες στο έμυχο δυναμικό του «Έργο». Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα έως τώρα κάποιο φιλικό ματς.
Ο Γ.Σ. Εργοτέλης εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης και ιδρύθηκε το 1929.  Από την περίοδο 2017−18, η ομάδα αγωνίζεται στη Φούτμπολ Λιγκ με έδρα το Παγκρήτιο Στάδιο. Ο Εργοτέλης είναι η μία από τις δύο επαγγελματικές ομάδες του Ηρακλείου που έχουν εκπροσωπήσει την πόλη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, έχοντας αγωνιστεί συνολικά 9 φορές στην πρώτη κατηγορία κατά το διάστημα 2004-2015, με καλύτερη επίδοση την 7η θέση (2013-2014). Επιπλέον, ο Εργοτέλης έχει κατακτήσει μια φορά το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής (2005-2006), αλλά και το Κύπελλο ερασιτεχνών το 1983. Τα χρώματα της ομάδας είναι το κίτρινο και το μαύρο.

Νυχτερινή άφιξη
Η αποστολή του Εργοτέλη κατέφτασε στο Καρπενήσι ξημερώματα της Παρασκευής(25/8). Το απόγευμα της επόμενης ημέρας προπονήθηκε στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου.


Κρητική «στέγη»
Και οι τρεις ομάδες της Κρήτης(ΟΦΗ, Κισσαμικός, Εργοτέλης), οι οποίες θα αγωνίζονται στην Football League επέλεξαν την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας για προετοιμασία.

Με 17 ποδοσφαιριστές


Οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο Καρπενήσι είναι οι ακόλουθοι: Πάτας, Σταματάκος, Σταμόπουλος, Κατσιμήτρος, Αγγελόπουλος, Κυριακίδης, Χανιωτάκης, Μανουσάκης, Βογιατζής, Μπάτζιος, Λαδάς, Μαζουλουξής,  Ιατρούδης, Λυδάκης, Δουλγεράκης, Κούρτι και Μπουρσέλης. Το τεχνικό τιμ αποτελούν οι: Γκώνιας, Μαυραγάνης, Νάσης, Γκοσποντίνοβ, Δαριβιανάκης και Ανδρουλάκης. Αρχηγός αποστολής είναι ο Σταύρος Λαμπράκης(Φωτογραφία).

Όλες οι ανακατατάξεις

 
Οι νέοι παίχτες των Κρητικών είναι οι ακόλουθοι: Νίκος Σταματάκος(Φωτογραφία αριστερά, 25χρονος μεσοεπιθετικός από την Καλλιθέα), Γιώργος Αγγελόπουλος(Φωτογραφία κέντρο, 20χρονος μέσος, δανεικός από τον Παναθηναϊκό), Νίκος Πάτας(20χρονος αμυντικός από την Καλλιθέα), Τζέιμς Σταμόπουλος(26χρονος δεξιός μπακ-χαφ από την Καλλιθέα), Κυριάκος Μαζουλουξής(Φωτογραφία δεξιά, 20χρονος αμυντικός από την Βέλγικη Λίρς), Παναγιώτης Λαδάς(23χρονος τερματοφύλακας από την Βέλγικη Oosterzonen), Κώστας Κυριακίδης(23χρονος αμυντικός από τον Αγροτικό Αστέρα), ενώ συμμετέχει και ο 23χρονος μεσοεπιθετικός Αντώνης Μπουρσέλης, ο οποίος αγωνιζόταν στον ΟΦΗ.
Συνεχίζουν ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός Χρήστος Μπάτζιος, ο 21χρονος μέσος Βασίλης Βογιατζής, ο 19χρονος επιθετικός Γιώργος Μανουσάκης και ο 22χρονος τερματοφύλακας Γιώργος Χανιωτάκης. Στην προετοιμασία λαμβάνουν μέρος οι παίχτες της ομάδας νέων Γιάννης Ιατρούδης(18χρονος μέσος), Γιώργος Λυδάκης(20χρονος επιθετικός) και Αποστόλης Δουλγεράκης(19χρονος αμυντικός).
Προπονούνται και βρίσκονται υπό παρακολούθηση οι: Δημήτρης Κατσιμήτρος(20χρονος τερματοφύλακας από τον Ολυμπιακό, δανεικός πέρυσι στην Ανόρθωση) και Ζαν Κούρτι(23χρονος μέσος από τον Ερμή Ζωνιανών)
Αναμένεται να αποκτηθούν ορισμένοι Βέλγοι ποδοσφαιριστές από την Λίρς, καθώς και ένας Αιγύπτιος από την Ντέγκλα.
Αποχώρησαν από το περυσινό ρόστερ οι: Σερτζίνιο(32χρονος Πορτογάλος μεσοεπιθετικός), Μισέλ Άντζελο(26χρονος Βραζιλιάνος μέσος), Σέρχιο Λεάλ(34χρονος Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός), Γιώργος Βασιλειάδης(21χρονος τερματοφύλακας), Περικλής Βελλίνης(24χρονος μέσος), Γιάννης Γκοτσούλιας(27χρονος μέσος), Θωμάς Γκαρακλίδης(28χρονος αμυντικός), Φώτης Καΐμακαμούδης(24χρονος επιθετικός),  Σταμάτης Καρράς(28χρονος αμυντικός), Νίκος Κατσικοκέρης(29χρονος επιθετικός), Αλέξανδρος Λέτσο(25χρονος τερματοφύλακας), Χρήστος Μίνγκας(33χρονος μέσος), Αλέξανδρος Μπρατσιάνη(25χρονος επιθετικός), Χρήστος Νιάρος(27χρονος αμυντικός), Μανώλης Νικολακάκης(26χρονος αμυντικός), Γιώργος Παπαναγιώτου(30χρονος αμυντικός), Τάσος Ρουσάκης(32χρονος μέσος) και Μηνάς Τζανής(33χρονος αμυντικός).


Ανέλαβε ο Γκώνιας


Την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο 45χρονος Τάκης Γκώνιας(Φωτογραφία). Έχει προπονήσει επίσης τον Α.Ο. Γλυφάδας, την Επισκοπή Ρεθύμνου και την Καλλιθέα(Προετοιμασάι στο Καρπενήσι). Υπήρξε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, του Λεβαδειακού, του Ηρακλή, του Πανιωνίου, του Πανηλειακού, της Ισπανικής Σπόρτινγκ Χιχόν και των Ιταλικών Κροτόνε και Μεσίνα.
Βοηθός του είναι ο Σπύρος Μαυραγάνης, γυμναστής ο Αντώνης Ανδρουλάκης, προπονητής τερματοφυλάκων ο Παναγιώτης Νάσης, μασέρ ο Δημήτρης Δαριβιανάκης και φροντιστής ο Σβέτλοζαρ Γκοσποντίνοφ.  Ο Σταύρος Λαμπράκης έχει τον ρόλο του Γενικού Αρχηγού.

Πρωταθλητής στον όμιλο του
Πρωταθλητής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής αναδείχτηκε ο Εργοτέλης, κερδίζοντας την άνοδο στην Football League. Συγκέντρωσε 67 βαθμούς(20 νίκες-7 ισοπαλίες-2 ήττες με τέρματα 52-21) έναντι 63 του Εργοτέλη. Η σαιζόν ολοκληρώθηκε με τεχνικό τον Σούλη Παπαδόπουλο, ενώ από τον πάγκο πέρασαν προηγουμένως οι: Γιάννης Χατζηνικολάου και Νίκος Ουσταμπασίδης.


Μάλλον με ΑΠΟΚ


Το πρώτο φιλικό των Κρητικών το Καρπενήσι θα δοθεί όπως όλα δείχνουν τον Σεπτέμβριο ενάντια στο Βελούχι.

Ο νέος Αιγύπτιος ιδιοκτήτης


Νέο «αφεντικό» του Εργοτέλη είναι ο Αιγύπτιος Μαγκέντ Σαμί(Φωτογραφία), ο οποίος έχει στην κατοχή του επίσης την Βέλγικη Λίρς και την Wadi Degla της πατρίδας του. Ο γιός του Ναντίμ Σαμί θα είναι ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Εργοτέλης.
 Πρόεδρος του Γ.Σ. Εργοτέλης είναι ο Γιώργος Στειακάκης και νέος Γενικός Διευθυντής ο Γιώργος Τουντζάρης(Έλληνας εκπρόσωπος των Αιγύπτιων επιχειρηματιών).
Την διοικούσα επιτροπή αποτελούν οι: Γιώργος Στειακάκης,  Σπύρος Βρέντζος, Μηνάς Καπετανάκης, Λευτέρης Καραταράκης, Γιάννης Μπροκαλάκης, Μανώλης Σεβαστάκης, Γιώργος Σεραφειμίδης, Μανώλης Ταμιωλάκης και Στέλιος Φιλιππάκης. Ο πρώην Πρόεδρος της ομάδας ήταν ο Γιώργος Βρέντζος. Γιάννης Ράλλης και Σταύρος Λαμπράκης παρέμειναν.


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος