Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Παμπαίδες: Γ.Σ. Άτλας-Αναγέννηση Λαμίας 56-28

Την πρωτιά του επικύρωσε ο Άτλας, ο οποίος σε ρυθμούς ρελαντί επιβλήθηκε με το «νταμπλ» σκορ 56-28 της Αναγέννησης Λαμίας.
Ο αγώνας ήταν εξ αναβολής στα πλαίσια του ΣΤ΄ Ομίλου του παμπαιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ. Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 7 και 30 περίπου.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά πήρε μια ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα, πανηγυρίζοντας και επίσημα την πρόκριση στις 6 κορυφαίες ομάδες της Ένωσης. Ο Γυμναστικός ολοκλήρωσε την 1η φάση με αήττητη έδρα και όμορφο μπάσκετ. Ο Δημήτρης Σεριανάι έκανε ότι ήθελε μέσα στο παρκέ, πετυχαίνοντας 22 πόντους.
Η Αναγέννηση του Χρήστου Τσακωνίτη έκανε υπερπροσπάθεια, δίνοντας δυο παιχνίδια μέσα στην ίδια ημέρα, ώστε να κλείσει το πρωτάθλημα με ψηλά το κεφάλι. Πάνος Κεραμάρης και Νίκος Λαδάς πέτυχαν από 9 πόντους.
Οι Ευρυτάνες αναδείχτηκαν πρωταθλητές του ομίλου με 19 βαθμούς, ενώ η Αναγέννηση τερμάτισε 5η με 11 πόντους, καθώς είχε και δυο μηδενισμούς. Ο Άτλας ετοιμάζεται για την συμμετοχή του-πρόκληση στην επόμενη φάση.

Δίπλα ο κόσμος
Το «παρών» σε ένα ακόμη παιχνίδι του Άτλαντα έδωσε πληθώρα φιλάθλων, στηρίζοντας τις προσπάθειες της ομάδας του Καρπενησίου. 


Πρώτος και καλύτερος
Ο Άτλαντας του Άγγελου Σαμαντά τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου, έχοντας καλύτερη διαφορά στις αναμετρήσεις με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη(+11 έναντι +8).

Δεύτερο σερί Αναγέννησης
Η ομάδα του Χρήστου Τσακωνίτη είχε δώσει αγώνα νωρίτερα ενάντια στην Π.Α.Κ. Προς τιμήν της ταξίδεψε στο Καρπενήσι για να αγωνιστεί και μάλιστα σε δυο σερί ματς.

Δύναμη ο Δ. Σεριανάι

 












Με 22 πόντους ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Δημήτρης Σεριανάι (Φωτογραφία Αριστερά) του Άτλαντα. Στους 12 σταμάτησε ο ξάδερφος του Κώστας Σεριανάι (Φωτογραφία Δεξιά).


Οι δυο αντίπαλοι του Άτλαντα
Ο Γυμναστικός του Καρπενησίου θα παίξει το τριήμερο 16-18 Ιουνίου με την Αναγέννηση Μαλεσίνας Α΄ και τον Γ.Σ. Ιτέας. Με δυο νίκες θα προκριθεί στον μεγάλο τελικό. Η κλήρωση διεξάγεται την Τρίτη 13 Ιουνίου.

«Ισόπαλοι» Λαμιώτες

 












Πάνος Κεραμάρης (Φωτογραφία Αριστερά) και Νίκος Λαδάς (Φωτογραφία Δεξιά) πέτυχαν από 9 πόντους ο καθένας για την Αναγέννηση.

Μπροστά οι Φθιωτοί
Οι καλαθοσφαιριστές της Αναγέννησης ολοκλήρωσαν το πρώτο 8λεπτο προηγούμενεοι με 7-11, παρότι ο Άτλας μπήκε καλύτερα στα πρώτα λεπτά.

Αποκατάσταση τάξης
Η ομάδα του Άγγελου Σαμαντά ήταν πολύ καλή στην δεύτερη περίοδο. Είχε ένα επιμέρους 21-2 υπέρ της και έκλεισε το ημίχρονο στο +15(28-13).

Κυριαρχία Άτλαντα
Συνέχισε την πολύ καλή του παρουσία και στο τρίτο 8λεπτο ο Άτλας. Με ένα επιμέορυς 18-5 ανέβασε και άλλο την διαφορά, προηγούμενος με 46-18.

Νταμπλ σκορ
Από 10 πόντους πέτυχε η καθεμιά από τις δυο ομάδες στην τελευταία περίοδο, φτάνοντας στο τελικό 56-28.

Τα 8λεπτα
7-11, 28-13, 46-18, 56-28

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Μπίκας 5, Κατσαρός 6, Τομαράς, Κάππας 4, Σεριανάι Κ. 12, Μανταλιός, Ελέζι, Σεριανάι Δ. 22, Μπουμπουρής 1, Δροσίνης Γ. 6, Ελεζάι

Αναγέννηση (Χρήστος Τσακωνίτης): Κεραμάρης 9, Νταβάκος, Παπασταμάτης, Παρίσης 4, Λαδάς 9, Πατίτσας, Σταυρομήτρος 3(1), Λάμπρου, Κουμπούρας, Καραγιάννης, Μπόσγας 2, Παπάς 1

Διαιτητής: Θανάσης Χουσιάδας(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Δημήτρης Κατσαρός
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Μπουμπουρής























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος