Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Παμπαίδες: Γ.Σ. Άτλας-ΑΣΕ Μπούκαλη 36-25

Εκπληκτικοί και ψυχωμένοι οι παμπαίδες του Άτλαντα, οι οποίοι επιβλήθηκαν στο μεγάλο ντέρμπι με 36-25 των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη και κατακτούν την πρωτιά στον όμιλο τους, καλύπτοντας το -8 του αγώνα της Λαμίας.
Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 3 Ιουνίου στο κλειστό Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 5. Ήταν στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του παμπαιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ. Ο κόσμος έδωσε βροντερό «παρών», εμψυχώνοντας τους αθλητές του Άτλαντα.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά έκανε εξαιρετική προσπάθεια και έφτασε σε μια μεγάλη νίκη με πολύ καλό δεύτερο μέρος, παίζοντας «παθιασμένα» και ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι. Ο Γυμναστικός στην πρώτη του παρουσία στον θεσμό διαγράφει εντυπωσιακή πορεία. Ο Κώστας Σεριανάι  ήταν διψήφιος με 11 πόντους.
Τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη του Φώτη Πιτσιλιώνη προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος και είχαν και την διαφορά του παιχνιδιού του α΄ γύρου με το μέρος τους. Ωστόσο η επανάληψη άνηκε στους γηπεδούχους. Οι Λαμιώτες γνώρισαν την πρώτη τους ήττα, έχοντας μέχρι την έναρξη του ματς μόνο θετικά αποτελέσματα, κάνοντας πολύ καλή πορεία. Ο Βασίλης Παπαγεωργίου και ο Βαγγέλης Παπαδήμας έβαλαν 8 πόντους.
Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στους 17 πόντους(8 νίκες-1 ήττες). Εκκρεμούν το ματς του Άτλαντα στο Καρπενήσι με την Αναγέννηση Λαμίας και το εκτός έδρας των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη με τον Πρωτέα Λαμίας.

Γεμάτο το κλειστό-Κερκίδα Άτλαντα
Το ντέρμπι του ομίλου παρακολούθησαν περίπου 120-130 θεατές, ενώ υπήρξαν αρκετοί εκδρομείς από την Λαμία. Οι νεαροί φίλοι του Άτλαντα εμψύχωσαν με τα συνθήματα και την συμπαράσταση τους την ομάδα του Καρπενησίου να φτάσει στην νίκη.



Κάλυψε το -8
Το παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε λήξει με 42-34 υπέρ των ΑΣΕΜ, με τους Ευρυτάνες να καλύπτουν την διαφορά και με το παραπάνω.

Παράσταση Κώστα Σεριανάι














Μοναδικός διψήφιος παίχτης του παιχνιδιού ήταν ο Κώστας Σεριανάι(Φωτογραφία αριστερά) των νικητών, ο οποίος έκανε εξαιρετική εμφάνιση με 11 πόντους. Ο Βασίλης Μπίκας(Φωτογραφία δεξιά) ακολούθησε με 8.


Πρώτος ο Άτλας
Στην πρώτη του παρουσία σε αναπτυξιακό επίπεδο ο Άτλαντας κατάφερε να φτάσει στην κορυφή με εκπληκτική πορεία. Εξαιρετική η δουλειά των προπονητών Άγγελου Σαμαντά, Δημήτρη Λερογιάννη και Γιάννη Χαλκιά.

Στους 8 πόντους














Ο Βασίλης Παπαγεωργίου(Φωτογραφία αριστερά) και ο Βαγγέλης Παπαδήμας(Φωτογραφία δεξιά) ήταν οι πρώτοι σκόρερ των «ερυθρόλευκων» με 8 πόντους.

Αντικατάσταση διαιτητή


O Θανάσης Χουσιάδας είχε δηλώσει κώλυμα και το ματς σφύριξε ο Ιωάννης Ευαγγελόπουλος(Φωτογραφία).

1η ήττα
Μετά από 8 συνεχόμενες επιτυχίες τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη γνώρισαν την πρώτη τους ήττα.

Προβάδισμα ΑΣΕΜ
Οι παίχτες του Φώτη Πιτσιλιώνη μπήκαν καλύτερα στο πρώτο 8λεπτο και προηγήθηκαν με 6-10.

Στον πόντο
Όπως αναμενόταν οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Το πρώτο μέρος έληξε με 14-15 υπέρ των φιλοξενούμενων. Ο Άτλας είχε ένα επιμέρους 8-5 υπέρ του στο δεύτερο 8λεπτο.

Μπροστά οι γηπεδούχοι
Επιμέρους σκορ 8-5 είχε και το τρίτο 8λεπτο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η ομάδα του Άγγελου Σαμαντά να προηγηθεί με 22-20.

«Ψυχωμένος» ο Άτλας
Το τελευταίο μέρος του παιχνιδιού άνηκε εξ ολοκλήρου στους Καρπενησιώτες, οι οποίοι με ένα επιμέρους σκορ 22-20 κέρδισαν με +11(36-25) και κάλυψαν και την διαφορά του πρώτου αγώνα στην Λαμία, δείχνοντας ιδιαίτερη ψυχραιμία στο φινάλε.

Αποβολή Τυμπλαλέξη


Για τους φιλοξενούμενους ο Αλέξανδρος Τυμπλαλέξης(Φωτογραφία) συμπλήρωσε 5 ατομικά φάουλ και αποβλήθηκε.

Δικαιωματικοί πανηγυρισμοί
Οι πρωταθλητές του ομίλου πανηγύρισαν την επιτυχία τους μετά την λήξη του αγώνα. Ακολούθησε και η καθιερωμένη selfie στα αποδυτήρια του Άτλαντα.


Τα 8λεπτα
6-10, 14-15, 22-20, 36-25

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Μπίκας 8, Δροσίνης Π., Τομαράς, Κάππας 3, Σεριανάι Κ. 11, Μανταλιός 2, Ελέζι, Σεριανάι Δ. 5, Μπουμπουρής, Δροσίνης Γ. 2, Ελεζάι 5

ΑΣΕ Μπούκαλη (Φώτης Πιτσιλιώνης): Παπαγεωργίου 8, Μωυσόγλου, Κουτουλογένης 3, Αντωνόπουλος, Οικονόμου 1, Γκούμας, Πατάγιας 1, Τυμπλαλέξης 2, Παπαδήμας Π. 2, Παπαδήμας Ε. 8, Παπαδήμας Κ.

Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Παναγιώτης Ζωχάκης
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Μπουμπουρής






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος