Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Ψηλά Βουνά-Πρωτέας 68-69

Ο Πρωτέας παρότι είχε φτάσει την διαφορά μέχρι και στο + 20 κινδύνεψε στο τέλος από τα μαχητική Ψηλά Βουνά. Επικράτησε με το οριακό 69-68, κάνοντας το 4Χ4 και απολαμβάνοντας πλέον την «μοναξιά» της κορυφής.
Το ντέρμπι κορυφής της διοργάνωσης έγινε την Τετάρτη (10/5) στο κλειστό του Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 7ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου και την είδαν περίπου 70 θεατές.
Τα Ψηλά Βουνά του Γιάννη Μπουμπουρή παρότι βρέθηκαν στην αρχή σε άσχημη μέρα και «κυνηγούσαν» μεγάλες διαφορές στο σκορ δεν εγκατέλειψαν το παιχνίδι. Κατάφεραν να επιστρέψουν από το – 20 και στην τελευταία περίοδο να διεκδικούν ακόμη και την νίκη ή την ισοφάριση για την παράταση. Ο Δημήτρης Σταλίκας σκόραρε 17 ,βάζοντας και 3 τρίποντα.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου ενώ έλεγξε τον ρυθμό του ματς και φάνηκε ότι θα περνούσε ένα εύκολο απόγευμα, δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση στο ματς και παραλίγο στο τέλος να «αυτοκτονήσει» και να το χάσει. Τελικώς οι ποιοτικοί «γαλάζιοι» με «δραματικό» τρόπο έκαναν το 4Χ4. Ο Ίγκλι Οσμεναϊ «πυροβόλησε» 5 φορές έξω από τα 6.75 και σταμάτησε στους 21 πόντους.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική ο Πρωτέας θα κάνει το ρεπό του, ενώ τα Ψηλά Βουνά θα παίξουν με τον Εύρυτο την Τετάρτη (17/5) στις 6 το απόγευμα.

Περίπου 70
Το ντέρμπι κορυφής του 7ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου έγινε μόλις παρουσία περίπου 70 θεατών. Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει ένα από τα ομορφότερα ματς όλων των διοργανώσεων.



4Χ4 Πρωτέα
Οι «γαλάζιοι» του Πρωτέα έκαναν το 4Χ4 και απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής. Ουσιαστικά εξασφάλισαν την παρουσία τους στο Final 4 και φέτος.

Ο «πυροβολητής» Οσμεναϊ


Για τους νικητές ο Ίγκλι Οσμεναϊ «πυροβόλησε» 5 φορές έξω από την γραμμή του τριπόντου, σκοράροντας 21 πόντους. Με 18 ακολούθησαν ο σέντερ Δήμος Σπυριδάκης και ο Κώστας Λέρης, με τον πρώτο να βάζει ένα τρίποντο και τον δεύτερο τρία.


«17αρης» ο έμπειρος Σταλίκας


Τα Ψηλά Βουνά στηρίχτηκαν στην εμπειρία του Δημήτρη Σταλίκα που σκόραρε 17 βάζοντας και 3 τρίπονταο. Με 14 ακολούθησε ο μαχητικός σέντερ Ταξιάρχης Κουτρομάνος.


Πρώτο Χαλκιά


Ο Γιάννης Χαλκιάς σφύριξε για πρώτη φορά στην φετινή διοργάνωση.

Χωρίς αλλαγές
Η ομάδα των Ψηλών Βουνών έβγαλαν το πρώτο μέρος με μόλις 1 αλλαγή στηριζόμενη στην 5αδα των :Σταλίκα-Σαμαντά-Ηλιάδη-Λερογιάννη-Κουτρομάνου.

Μπήκε με φόρα


Η ομάδα του Πρωτέα κυριάρχησε πλήρως στην πρώτη περίοδο και έφτασε σκοράροντας κυρίως με τρίποντα στο +16 και στο 11-27. Ο Κώστας Λέρης (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο, ο Ίγκλι Οσμενάϊ με τρίποντο, ο Άγγελος Σαμαντάς με έμμεσο τρίποντο καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή και ο Δημήτρης Κουρλός με δίποντο έκαναν το 3-8. Ο Δήμος Σπυριδάκης (Φωτογραφία Κέντρο) με καλάθι και φάουλ (Χαμένη βολή), ο Ίγκλι Οσμεναϊ με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Δήμος Σπυριδάκης με δίποντο και ο Δημήτρης Λεργιάννης με εύστοχη προσπάθεια για 2 διαμόρφωσαν το 5-13. Ακολούθησε τρίποντο του Ίγκλι Οσμεναϊ, νέο τρίποντο του Κώστα Λέρη, δίποντο του Ταξιάρχη Κουτρομάνου (Φωτογραφία Δεξιά) και δυο συνεχόμενα δίποντα του Δήμου Σπυριδάκη (7-23). Ο Δημήτρης Σταλίκας σκόραρε για 2, ο Ίγκλι Οσμενάϊ έβαλε δίποντο και είχε και 1/2 βολές, ο Σπύρος Ξαγάρας είχε 1/2 ελεύθερες βολές και ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος έβαλε δίποντο. (11-27). Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος των Ψηλών Βουνών ανέκοψε με τάπα τον Κώστα Λέρη του Πρωτέα. Ο Δημήτρης Λερογιάννης των Ψηλών Βουνών μοίρασε «στοπ» στον Άγγελο Παχή του Πρωτέα.



Στο +19


Παρότι τα Ψηλά Βουνά μείωσαν μέχρι τους 10 και σε 25-35, ο Πρωτέας «πάτησε» ξανά γκάζι φτάνοντας στο +19 του ημιχρόνου και στο 27-46. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με δίποντο, ο Δήμος Σπυριδάκης με δίποντο, ο Κώστας Λέρης με 3/3 ελεύθερες βολές και ο Γιάννης Ηλιάδης με 2/2 βολές πέτυχαν το 15-32. Ο Δήμος Σπυριδάκης σκόραρε για 3, ο Δημήτρης Σταλίκας είχε 2/3 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Λερογιάννης (Φωτογραφία) πέτυχε δίποντο, ο Γιάννης Ηλιάδης σκόραρε για 3 και ο Δημήτρης Λερογιάννης έβαλε τρίποντο για να μειώσουν τα Ψηλά Βουνά με σερί 10-0 στο 25-35. Ο Κώστας Λέρης με καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή και με 1/2 βολές στην συνέχεια διέκοψε το σερί των «βουνήσιων» (25-39). Ο Δημήτρης Κουρλός έβαλε δίποντο, ο Ίγκλι Οσμεναϊ σκόραρε για 3, ο Γιάννης Ηλιάδης πέτυχε δίποντο και ο Δήμος Σπυριδάκης σκόραρε για 2 για το 27-46 του ημιχρόνου. Ο Γιάννης Ηλιάδης των Ψηλών Βουνών ανέκοψε με τάπα τον Ίγκλι Οσμεναϊ του Πρωτέα. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος του Πρωτέα ανέκοψε όμορφα προσπάθεια του Δήμου Σπυριδάκη των «γαλάζιων».




Σερί 10-0
Η ομάδα των Ψηλών Βουνών στην 2η περίοδο έτρεξε ένα σερί 10-0 και από 15-35 μείωσε στο 25-35.

Μείωσε στους 14


Και η 3η περίοδος άνηκε στον Πρωτέα που έφτασε την διαφορά μέχρι και το +20. Τα Ψηλά Βουνά στο τελευταίο δίλεπτο «μάζεψαν» την διαφορά μειώνοντας στο -14 και στο 41-55.Ο Δημήτρης Λερογιάννης έβαλε δίποντο, ο Ίγκλι Οσμενάϊ πέτυχε τρίποντο, ο Άγγελος Σαμαντάς έβαλε δίποντο και ο Ίγκλι Οσμενάϊ σκόραρε για 2 (31-51). Ο Δημήτρης Σταλίκας με καλάθι και φάουλ (Χαμένη συμπληρωματική ελεύθερη βολή), ο Δημήτρης Λερογιάννης με έμμεσο τρίποντο γκολ φάουλ με εύστοχη βολή και ο Δήμος Σπυριδάκης με 1/2 βολές διαμόρφωσαν το 36-52. Το 41-55 της 3ης περιόδου έγινε μετά από τρίποντο του Δημήτρη Κουρλού (Φωτογραφία), καλάθι του Ταξιάρχη Κουτρομάνου, 1/2 βολές του ίδιου και δίποντο του Γιάννη Ηλιάδη. Ο Ίγκλι Οσμενάϊ του Πρωτέα ανέκοψε με τάπα τον Γιάννη Ηλιάδη των Ψηλών Βουνών. Ο Γιάννης Ηλιάδης των «βουνίσιων» μοίρασε «στοπ» στον Σπύρο Ξαγάρα των «γαλάζιων». Ο Δήμος Σπυριδάκης  του Πρωτέα έκανε θεαματικό «στοπ» στο ανέβασμα της μπάλας σε προσπάθεια του Ταξιάρχη Κουτρομάνου των Ψηλών Βουνών.


Αποβολή «Λέρο»
Στο 27ο λεπτό περίπου του αγώνα ο Δημήτρης Λερογιάννης έκανε νωρίς το 5ο του φάουλ και αποβλήθηκε.

«Θρίλερ» στο φινάλε


Σε μια «κλωστή» κρέμονταν το ματς στα τελευταία δευτερόλεπτα με τα Ψηλά Βουνά να φτάνουν πολύ κοντά σε μια επική ανατροπή, έχοντας και τις ευκαιρίες να γυρίσουν το ματς. Ο Πρωτέας τελικώς επικράτησε δια πυρός και σιδήρου με το τελικό 69-68. Ο Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο, ο Κώστας Λέρης με τρίποντο, ο Δήμος Σπυριδάκης με 2ποντο και ο Άγγελος Σαμαντάς (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο έκαναν το 46-60. Ο Γιάννης Ηλιάδης έβαλε δίποντο, ο Ίγκλι Οσμεναϊ σκόραρε για 3, ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος έβαλε δίποντο και ο Κώστας Λέρης σκόραρε για 2 (50-65). Ο Άγγελος Σαμαντάς με 3ποντο, ο Δημήτρης Σταλίκας με ½ ελεύθερες βολές και με τρίποντο, ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με καλάθι και φάουλ με χαμένη βολή και εν συνεχεία ο ίδιος με 1/2 ελεύθερες βολές μείωσαν στους 5 και στο 60-65. Ο Δημήτρης Κουρλός με δίποντο και ο Γιώργος Γερονίκος με δίποντο έκαναν το 60-69. Τα Ψηλά Βουνά μείωσαν στον πόντο και στο 68-69 μετά από 1/2 βολές του Άγγελου Σαμαντά, 1/2 ελεύθερες βολές του Τόλη Πιπέρα, 3ποντο του Δημήτρη Σταλίκα, 2ποντο του Τόλη Πιπέρα (Φωτογραφία Δεξιά) και 1/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Σταλίκα. Μάλιστα  Δημήτρης Σταλίκας θα μπορούσε να ισοφαρίσει και να οδηγήσει το ματς στην παράταση, με τα Ψηλά Βουνά να κλέβουν την μπάλα στην τελευταία φάση και να έχουν σουτ και ευκαιρία για την νίκη, όμως έμειναν με την μπάλα στα χέρια. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος  των Ψηλών Βουνών ανέκοψε με τάπα τον Δήμο Σπυριδάκη του Πρωτέα.







Νέο 10-0
Τα Ψηλά Βουνά έκαναν νέο σερί 10-0 και από το 50-65 μείωσαν στο 60-65.

Εκτός Κ. Λέρης & Σαμαντάς
5.29 πριν το τέλος του ματς ο κινητήριος «μοχλός» του Πρωτέα Κώστας Λέρης έκανε το 5ο του φάουλ και αποχώρησε από το παιχνίδι. 00.06πριν το τέλος ο Άγγελος Σαμαντάς αποβλήθηκε κάνοντας και αυτός 5ο φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
11-27, 27-46, 41-55, 68-69

Συνθέσεις Ομάδων

Ψηλά Βουνά (Γιάννης Μπουμπουρής): Σταλίκας 17(3), Πιπέρας 3, Κουτρομάνος 14, Σαμαντάς 11(1), Γκορόγιας, Πανόπουλος, Ηλιάδης 11(1), Λερογιάννης 12(1)

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Λέρης Β., Νούλας, Οσμεναϊ 21(5), Σπυριδάκης 18(1), Παχής, Κουρλός 9(1), Γερονίκος 2, Λέρης Κ. 18(3), Λαμπρόπουλος, Ξαγάρας 1

Διαιτητές : Γιάννης Χαλκιάς & Θοδωρής Χονδρός
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Πίνακας: Χρήστος Κοσμάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος